Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όλα όσα χρειαζεται να ξέρετε για το Highlighter και πως να το χρησιμοποιείτε!!

Το Highlighter είναι ένα προϊόν που μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση σας. Εάν εφαρμοστεί σωστά, σας δίνει λαμπερή εμφάνιση και οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι διαφορετικό πάνω σας, μόνο ότι φαίνεστε εκπληκτική. Όταν επιλέγετε ένα highlighter έχετε να σκεφτείτε για τον τόνο του δέρματός σας...











Αν έχετε πολύ χλωμό δέρμα,τα ροζ highlighters πρόκειται να ξεχωρίσουν έντονα, αλλά αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα οι ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές. Ο στόχος κατά την εφαρμογή του highlighter είναι να αποκτήσετε ένα δροσερο look που να κάνει το δέρμα σας να μοιάζει ενυδατωμένο. Δεν θέλετε να είναι γυαλιστερο ή glittery, γι 'αυτό δοκιμάστε λίγο στο πίσω μέρος του χεριού σας όταν είστε στο κατάστημα και αναμείξτε το καλά. Εάν το προϊόν δίνει στο δέρμα σας μια ελαφριά γυαλάδα τότε έιναι το σωστό, αν μοιάζετε ότι είστε καλυμμένη με glitter ή κολλάτε, προσπαθήστε ξανά.

Όταν ψάχνετε για ένα προϊόν, ανεξάρτητα απο τα Undertones του δέρματος σας, ψάξτε για ενα που έχει μια σειρά από διαφορετικές αποχρώσεις μαργαριταριού όπως το Guerlain’s Meteorites η οποία είναι μια κορυφαία εταιρεία του συγκεκριμένου κλάδου και συνδυάζει έξι διαφορετικά χρώματα για μια τέλεια, ισορροπημένη λάμψη. Εάν αρχίζετε τώρα με τα highlighters δοκιμάστε ενα, όπως το  NARS’ The Multiple. Εχει μορφή stick, το οποίο καθιστά πολύ εύκολη την εφαρμογή, αλλά οι περισσότερες αποχρώσεις είναι  με χρώμα. Αυτό θα σας κρατήσει μακριά από το να εφαρμοσετε το προϊόν σε όλο το πρόσωπό σας μέχρι να μάθετε τα σημεία του προσώπου σας που χρειάζονται highlights και contours.

Υπάρχουν τρεις κυρίως περιοχές που θα πρέπει να εφαρμόσεται το highlighter: 
Τα ζυγωματικά και τους κροτάφους, τα μάτια, και το Cupid’s bow. Αν εφαρμόζετε το foundation σας με πινέλο για foundation, το οποίο προτείνουμε, χρησιμοποιήστε το ίδιο πινέλο και για το highlighter. Το προϊόν που παραμένει στο πινέλο σας θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία της  ανάμειξης(blending). Όταν το τοποθετείτε στα μάγουλα σας, κάντε το blending στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σας και προς τα επάνω προς τους κροτάφους σας(σε μορφή C). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν κάνετε οποιαδήποτε  contouring , δεδομένου ότι θα επιστήσει την προσοχή μακριά από τις τεχνητές σκιές. Όταν το τοποθετείτε στα μάτια σας, κάντε blending κάτω από το φρύδι στο κόκαλο του ματιού και στην εσωτερική γωνία. Το ανοιχτό χρώμα στην εσωτερική γωνία, θα "ανοίξει" τα μάτια σας και το  contouring κάτω από τα φρύδια σας θα σας δώσει ένα brow-lift αποτελέσμα. Η εφαρμογή highlighter στα χείληείναι λιγότερο συχνη(αν και χρησιμοποιείτε απο πολλές σταρ του Hollywood), αλλά μπορείτε να αποκομίσετε σημαντικά αποτελέσματα. Πριν την εφαρμογή του κραγιόν σας, αναμείξτε μέρος του highlighter στο Cupid’s bow και κάτω από το κάτω χείλος. Αυτό θα φανεί ανόητο, όταν το κάνετε, αλλά από τη στιγμή που θα εφαρμόσετε το χρώμα στα χειλια σας, μόνο λίγη ποσότητα του highlighter θα εμφανίζεται δίνοντας στο κραγιόν σας ένα πολυ-διάστατο χρωματικό εφέ. Μπορείτε να εφαρμόσετε επίσης στη γέφυρα της μύτης, αν είναι ενα από τα αγαπημένα σας χαρακτηριστικά, αλλά να είστε προσεκτικες να μην το εφαρμόσει σε όλη τη διαδρομή προς την άκρη γιατί θα φαίνεστε λαμπερή με την κακή έννοια και όχι contoured.

Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το highlighter για κάλυψη, ειδικά για περιοχές ερυθρότητας. Οι λαμπερές αποχρώσεις θα χρησιμεύσουν μόνο για να επιστήσουν την προσοχή στην συγκεκριμένη περιοχή. Μερικά concealers έχουν ιδιότητες που αντανακλούν το φως  αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, έξω από την περιοχή των ματιών. Θα πρέπει να εφαρμόζετε πάντα το highlighter μετά το foundation σας ή την tinted ενυδατική κρέμα σας , αλλά πριν από το  concealer σας. Θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα την υφή του highlighter σας με αυτή του foundation σας, έτσι εάν φοράτε υγρό(liquid) ή κρεμώδες foundation,επιλέξτε ένα κρεμώδες highlighter που μπορείτε να κάνετε blending καλά στο δέρμα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα highlighter σε μορφή σκόνης, τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα πούδρας πάνω από το foundation σας. Θέλετε το highlighter σας πραγματικά να αναμειχτεί τέλεια με το foundation σας. Εάν κάνετε blending το μακιγιάζ σας σε ένα λεπτό στρώμα,το δέρμα σας θα μοιάζει φυσικά λαμπερό και πανέμορφο.




Πηγή: mepareitsa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...