Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η φυσική αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα μας χαλαρώνει και οι ρυτίδες εμφανίζονται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται. Υπάρχει δυνατότητα να καθυστερήσουμε το φυσιολογικό ρυθμό γήρανσης του προσώπου; Και όμως υπάρχει!












Με τη κατάλληλη διατροφή μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας καθώς και να μειώσουμε όσο μπορούμε την αρνητική επίδραση που έχει πάνω μας η υπεριώδης ακτινοβολία. Σύμμαχος μας σε αυτό, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, δηλαδή η βιταμίνη Α, D,Ε, τα φλαβονοειδή και το σελήνιο.

Το κρασί πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, επιβραδύνει το κυτταρικό γήρας, ενώ παράλληλα προστατεύει και από καρδιαγγειακές νόσους .

Το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μη σε ξεγελάει η άσχημη όψη τους και η όχι τόσο όμορφη μυρωδιά τους, οι δύο αυτοί βολβοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλλισίνη, που είναι και υπεύθυνη για την προστασία του κολλαγόνου

Θέλεις το δέρμα σου να φαίνεται υγιές και να λάμπει; Τότε δεν έχεις παρά να βάλεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα και τους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί μαζί με τα φουντούκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω-6 και βιταμίνη Ε.

Αν σου αρέσει να τρως μανιτάρια και κουνουπίδι, που είναι και πλούσια σε σελήνιο, βοηθάς την ελαστίνη του δέρματος που είναι και υπεύθυνη για την συνοχή και την ελαστικότητα του.

Θέλεις να προλάβεις τα σημάδια του κουρασμένου δέρματος σου; Δεν έχεις παρά να συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα ένα ποτήρι πράσινο τσάι. Πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες για όλο τον οργανισμό, θα διατηρήσεις και την ευρωστία του δέρματος σου.




Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...