Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μικρά μυστικά για την υγεία των νυχιών

Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; Είναι κίτρινα και δεν ξέρεις πως να επαναφέρεις το φυσικό τους χρώμα; Έχεις παρανυχίδες ή άσπρες κηλίδες και δεν ξέρεις από τι προέρχονται και πως να τις ξεφορτωθείς; Μην αγχώνεσαι – τα πάντα έχουν αιτίες αλλά και λύσεις...









  •  Παρανυχίδες
Αν έχεις φτιάξει τα νύχια σου σε ινστιτούτο και σου έχουν κόψει πολύ βαθιά τα νύχια το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν παρανυχίδες.
Κάθε φορά που νιώθεις αμηχανία ή έχεις τα νεύρα σου τρως τα νύχια σου; Αν η απάντηση είναι ναι τότε δεν γλυτώνεις την εμφάνισή τους.

Λύσεις:
Σταμάτησε αμέσως την κακή συνήθεια να τρως τα νύχια σου. Πως να το κάνεις; Πέρασέ τα με άχρωμο βερνίκι ή κάνε γαλλικό μανικιούρ – το βερνίκι δεν έχει και πολύ ωραία γεύση οπότε το πιθανότερο είναι να μην τα ξαναβάλεις στο στόμα σου.
Προμηθεύσου από τα καταστήματα τα ειδικά λαδάκια που υπάρχουν για τις παρανυχίδες.

  •  Ξεφλούδιμα 
Αν φοράς τεχνητά νύχια δεν επιτρέπεις στα φυσικά σου νύχια να "αναπνέουν" με  αποτέλεσμα αυτά να ξεφλουδίζουν. Άσε τα νυχάκια σου να μακρύνουν φυσικά.
Αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά buffer – εργαλείο που μας βοηθά στην λείανση των νυχιών – το νύχι σου λεπταίνει και έτσι ξεφλουδίζουν.
Μήπως έχεις έλλειψη σιδήρου; Αν δεν ξέρεις, τότε ίσως ήρθε ο καιρός να κάνεις εξετάσεις αίματος. Ο χαμηλός σίδηρος μπορεί να κάνει τα νύχια σου εύθραστα.

Λύσεις: 

Ξέχασε τα τεχνητά νύχια. Είναι προτιμότερο να τα αφήσεις κοντά από το να έχεις μη υγιή νύχια.
Χρησιμοποίησε το buffer με μέτρο, μην το παρακάνεις δεν πρόκειται να γυαλίσουν περισσότερο.
Να τρως υγιεινά, δεν θα βοηθήσει μόνο τα νύχια σου αλλά όλο τον οργανισμό σου. Φρούτα, σαλάτες και όσπρια που είναι πλούσια σε βιταμίνες.

  •  Κιτρίνισμα
 Οι λόγοι που κάνουν τα νύχια να κιτρινίζουν είναι το κάπνισμα, η συχνή χρήση μανό  και οι σκούρες αποχρώσεις βερνικιών χωρίς προηγουμένως να έχεις βάλει βάση.

Λύσεις: 
Αν καπνίζεις και τα βλέπεις κίτρινα προμηθεύσου λευκαντικές κρέμες ειδικά για τα νύχια. Ένας άλλος τρόπος είναι να τρίψεις το νύχι και την επιδερμίδα γύρω από αυτό με λεμόνι – το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες.

Λεμόνι για το κιτρίνισμα των νυχιών και της επιδερμίδας γύρω από αυτά
   Υλικά: 
   1φλυτζάνι ζεστό νερό
   Χυμό μισού λεμονιού


Ανάμιξε τα υλικά, βύθισε τα δάχτυλά σου για 5' και στην συνέχεια ξεπλυνέ τα με νερό. Με το μισό λεμόνι που περίσσεψε, τρίψε τα δάχτυλά σου με γρήγορες κινήσεις.
Πάντα μα πάντα, αν χρησιμοποιείς σκούρες αποχρώσεις βερνικιών να περνάς τα νύχια σου με άχρωμη βάση ή σε μπεζ απόχρωση. Η βάση λειτουργεί σαν προστατευτικό στρώμα. Άσε τα νύχια σου να αναπνεύσουν. Μην τα βάφεις συνέχεια.

  •  Άσπρες κηλίδες
 Μάλλον σου λείπει ασβέστιο.

Λύση: 
Βάλε στην διατροφή σου γαλακτοκομικά προϊόντα.





  • Για να στεγνώσει γρήγορο το βερνίκι
Αφού απλώσεις την τελευταία στρώση μανό, πάρε ένα πινελάκι, βούτηξέ το σε baby oil και πέρασε τα νύχια σου με αυτό. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ποσότητα. Μην βάλεις πολύ γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.


  • Για νύχια που σπάνε εύκολα

Βύθισε τα δάκτυλά σου σε μισή κούπα ζεστού ελαιόλαδου για 10-15', μία φορά την ημέρα. Τα νύχια σου θα αποκτήσουν ευλιγισία και δεν θα σπάνε εύκολα.



Tip: Προτίμησε τις χάρτινες λίμες, είναι ευκολότερες στην χρήση τους και δεν δημιουργούν τραυματισμούς.





Πηγή: aesthetics-soo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...