Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ο,τι πρέπει να ξέρετε για τα φον-ντε-τέν

Προσφέρουν κάτι παραπάνω από απλό μακιγιάζ, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας...













– Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο φον-ντε-τέν;
Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, προτιμάτε τα φον-ντε-τέν σε υγρή μορφή. Αν έχετε μεικτή με τάση λιπαρότητας, επιλέγετε κόμπακτ φον-ντε-τέν με υφή πούδρας. Οι ειδικά σχεδιασμένες oil-free συνθέσεις ενδείκνυνται για τις λιπαρές επιδερμίδες. Τα φον-ντε-τέν με υφή πούδρας και μεταλλικά στοιχεία στη σύνθεσή τους συστήνονται για πολύ λιπαρές επιδερμίδες. Τα στικ, από την άλλη, ταιριάζουν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, εκτός από τις λιπαρές.

– Πώς ξεχωρίζουμε τη σωστή απόχρωση;
Κανόνας πρώτος: Σωστή είναι η απόχρωση που «εξαφανίζεται» στην επιδερμίδα. Ελέγχετε πάντα τα υποψήφια προϊόντα απλώνοντας μικρή ποσότητα στα πλαϊνά του προσώπου, στο σημείο ανάμεσα στη μύτη και στα μάγουλα. «Τραβάτε» μία κάθετη γραμμή από το μάγουλο στο πιγούνι και τη σβήνετε απαλά. Απλώνετε πάντα δύο αποχρώσεις – μία πιο σκούρα και μία ανοικτή – για να μπορέσετε να τις συγκρίνετε και να επιλέξετε τη σωστή. Να θυμάστε ότι η παραπάνω διαδικασία πρέπει να γίνεται μόνο σε φυσικό φως. Το ιδανικό χρώμα είναι αυτό που σβήνει φυσικά στον λαιμό.

– Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απλώνουμε τον φον-ντε-τέν;
Το σφουγγαράκι είναι ο πιο εύκολος και υγιεινός τρόπος να απλώνετε το φον-ντε-τέν. Τίποτε, όμως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον απόλυτο έλεγχο που εξασφαλίζετε όταν εφαρμόζετε το φον-ντε-τέν με τα δάχτυλα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται άμεσα. Αφήνετε να περάσουν δύο λεπτά και σβήνετε ή προσθέτετε όπου χρειάζεται.

– Πώς το εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα;
Ξεκινάτε πάντα με τη σωστή ενυδάτωση. Αφήνετε να περάσουν λίγα λεπτά για να απορροφηθεί τελείως από την επιδερμίδα. Τοποθετείτε μικρή ποσότητα προϊόντος μόνο στα μάγουλα και στο μέτωπο και το απλώνετε σε όλο το πρόσωπο. Ολοκληρώνετε πάντα το μακιγιάζ με απαλή πούδρα που εξασφαλίζει σταθερότητα και διάρκεια στο αποτέλεσμα, ενώ αποτρέπει την έκκριση σμήγματος. Αν επιθυμείτε φυσικό αποτέλεσμα, εφαρμόζετε φον-ντε-τέν μόνο στα «προβληματικά» σημεία και το σβήνετε απαλά.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...