Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μυστικά ομορφιάς που θα μαθαίνατε μόνο σε σχολή μακιγιαζ!!Σας τα αποκαλύπτουμε!!

Θέλετε να μάθετε τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες μακιγιέρ χωρίς να πάτε σε σχολή μακιγιάζ? Μάθαμε τα μυστικά και σας τα αποκαλύπτουμε...















Μάθημα 1: Ξοδέψτε μερικά λεφτά για εργαλεία μακιγιάζ

Για μας τα εργαλεία και τα προϊόντα είναι εξίσου σημαντικα με τις δεξιότητες που έχει κάποιος στο μακιγιάζ. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι εχετε ενα μέτριο πινέλο και μερικά μέτρια προϊόντα και εχετε μέσο όρο δεξιοτήτων. Απλά και μόνο με τη βελτίωση της ποιότητας των πινέλων σας και χρησιμοποιώντας πιο πλούσια σε pigment προϊόντα, η εφαρμογή θα είναι αμέσως καλύτερη, ακόμη και χωρίς τη βελτίωση της τεχνικής σας. Έτσι, εάν θέλετε πραγματικά να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας σαν επαγγελματίες, κάντε ό, τι οι επαγγελματίες κάνουν: Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα πινελα για την εφαρμογή.




Εδώ είναι τα οκτώ βασικα πινέλα που χρειάζεστε:

1. πινέλο για foundation
2. πινέλο για Concealer
3. χνουδωτο,μεγάλο
πινέλο για πούδρα
4.
πινέλο για ρουζ
5. μικρο
πινέλο για ανάμειξη χρωμάτων(blending)
6. επίπεδο πινέλο για σκια
7.
πινέλο ακριβέιας με γωνια
8. πινέλο χειλιών

Μόλις αποκτήσετε τα εργαλεία σας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να τα κρατήσετε. Η θέση που κρατάτε ενα πινέλο επηρεάζει τον έλεγχό σας. Όσο πιο κοντά είναι τα δάχτυλά σας στο barell(το ασημένιο τμήμα κάτω από την κεφαλή του πινελου), τόσο μεγαλύτερη πίεση βάζετε στο κεφάλι του πινέλου και το αντίστροφο. Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε να εφαρμόσετε το χρώμα ομοιόμορφα, τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο κέντρο του πινέλου. Αλλο tip: Μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα ένα χνουδωτό πινέλο σε επίπεδο, γωνιακο πινέλο τυλίγωντας το χέρι σας γύρω από τις τρίχες του και κάνοντας τες επίπεδες.



Μάθημα 2: Αναμείξτε το primer με το foundation σας

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοι τύποι foundation: υγρό,πούδρα, και κρέμα.Μπορείτε να φοράτε κρέμα foundation  για αδιαφανης, πλήρης κάλυψη, ή μπορείτε να το σπάσετε για να είναι πιο διαφανές, αναμειγνύοντάς το με primer. Τι; Κανονικά δεν πρέπει να τοποθετούμε το primer πριν το foundation?Αυτός όμως είναι ένας ασφαλής τρόπος για να διατηρήσετε την κάλυψη του foundation χωρίς να αρχίσει να "σπάει" στο πρόσωπο σας. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε την μακρόχρονη διάρκεια του κρεμώδης foundation σε σχέση με τα υγρά και τις πούδρες. Αυτό βοηθά επίσης το μακιγιάζ να αναμειχθεί άψογα με το πρώτο στρώμα primer πάνω στο δέρμα σας.

 Είναι το μεικάπ καλο για αυτούς που έχουν λιπαρό δέρμα? Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει foundation σε μορφή κρέμας, αλλά τα άτομα με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να το εφαρμόσουν. Τα περισσότερα foundations έχουν oil στη formula τους για να δώσουν την κάλυψη. Χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι όμως θα αφομοιώσει τη χρωστική ουσία, αλλά όχι το oil στο foundation. Θα αποκτήσετε  τέλεια κάλυψη, αλλά όχι την λάμψη.

Για ξηρους ή συνδυασμόυ τύπους δέρματος χρησιμοποιείστε το πινέλο σας για την τοποθέτηση του foundation με επίκεντρο το κέντρο του προσώπου σας, το οποίο είναι συνήθως το μέρος όπου το δέρμα σας έχει τον πιο αποχρωματισμό.Όσο πιο μακριά φτάσετε από το κέντρο, τόσο μικρότερη κάλυψη θέλετε.


Μάθημα 3: Να αγαπάτε τα ελαττώματα σας - έπειτα να τα καλύπτετε
 
Το κλειδί για να είναι ένας επιτυχημένος μακιγιέρ είναι να ειναι σε θέση να προσδιορίσει τα Undertones κάποιου και να ξέρει πώς να χειριστεί τον τροχό χρωμάτων για να απαλλαγει από τα ανεπιθύμητα χρώματα.

Και όταν λεμε "ανεπιθύμητο χρώμα," εννοούμε πως να μάθετε πώς να καλύψετε την ερυθρότητα, τις μπλε αποχρώσεις κάτω από τα μάτια και πολλά άλλα. Τα αντίθετα χρώματα αλληλοεξουδετερώνονται, έτσι το
κονσίλερ με πράσινη χρωστική  καλύπτει την ερυθρότητα και η πορτοκαλί αφαιρεί τα μπλε.Εάν χρησιμοποιείτε μπεζ concealer, θα κάνει μόνο τις περιοχές να φαίνονται πιο έντονες.

Να ασκείτε αυτά που ξέρετε σε διαφορετικά άτομα γιατί αυτό είναι το κλειδί στο μακιγιάζ για να μάθετε γρήγορα πώς να ασχοληθείτε με όλους τους τύπους των αποχρώσεων του δέρματος και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αν θέλετε να είστε επαγγελματίες.

Μάθημα 4: Φτιάξτε το σχήμα του προσώπου σας

Contouring είναι η τέχνη του highlighting και της σκίασης.Οτιδήποτε είναι πιο ανοιχτό από τον τόνο του δέρματος θα κάνει μια περιοχή πιο εμφανής, αυτο που ειναι πιο σκούρο θα κρύψει αυτη τη περιοχή.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο και θέλετε να το κάνετε να φαίνεται πιο οβάλ: Απλώστε ένα bronzer μια σκιά ή δύο πιο σκούρα από το δέρμα σας σε σχήμα "3" στο προσώπο σας: στους κροτάφους σας, στο κοίλο των μαγούλων και στο πηγούνι σας .
Εάν έχετε εντονο μέτωπο: Σκιάστε
με bronzer γύρω από την εξωτερική άκρη του μετώπου κατα μήκος της γραμμής των μαλλιών σας για να ελαχιστοποιήσετε την περιοχή .
Εάν έχετε μια επίπεδη ή μεγάλη μύτη: Σκιάστε γύρω απο το κόκκαλο της μύτης, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία των φρυδιών σας. Στη συνέχεια, highlight ακριβώς στο κέντρο της μύτης σας.





Αν τα μάγουλά σας έχουν χαλαρώσει: Απλώστε ένα highlighter πάνω στα ζυγωματικα σας σε όλη τη διαδρομή προς τους κροτάφους. Χρησιμοποιήστε ένα ρουζ ακριβώς πάνω στα μαγουλα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα bronzer στο κοίλο του μάγουλου, κάτω απο το κόκκαλο.

Και αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το περιγράμμα σας να ξεχωρίζει, χρησιμοποιήστε ένα sparkly highlighter , το οποίο θα αντανακλά περισσότερο φως. Στη συνέχεια, για bronzer, επιλέξτε  ένα με ματ φινίρισμα, που θα απορροφα το φως και θα δημιουργει μια έντονη αντίθεση.


Μάθημα 5: Κάντε τα μάτια σας να ξεχωρίζουν αλλάζοντας το σχήμα τους

Ακριβώς όπως μαθατε να χρησιμοποιήτε τις φωτεινές και σκοτεινές αποχρώσεις για να δημιούργησετε το περίγραμμα του προσώπου σας, θα ανακάλυψετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες πληροφορίες για να αλλάξετε το σχήμα των ματιών σας. Είτε έχετε βλέφαρα που πέφτουν, είτε στενα μάτια, ή απλά έχετε πάρα πολύ μικρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας γύρω από το φως και τη σκιά για να τα αλλάξετε.




Αν θέλετε να προσθέσετε ορισμό(definition):Περάστε ένα bronzer στο κόκκαλο του ματιού, που είναι στα μισά του δρόμου μεταξύ της γραμμής των βλεφαρίδων(lashline)και το φρύδι. Οσο μεγαλώνετε, η περιοχή των ματιών χάνει την ελαστικότητα του, και τα πράγματα δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένα, όπως συνήθιζαν να είναι. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για ώριμες επιδερμίδες, για να δώσετε στο πρόσωπο περισσότερο ορισμό.Μια συμβουλή για εσάς τα γαλανομάτα κορίτσια: Ένα πορτοκαλί bronzer στο κόκκαλο θα κάνει τα μάτια σας ακόμα πιο γαλανα!!

Εάν έχετε στενα(narrow) μάτια: Για να επιμηκύνετε το πλάτος των ματιών σας, εφαρμόστε ενα μαύρο liner στο εξωτερικό ήμισυ των δύο άνω και κάτω lashlines, συνδέοντας τα στην εξωτερική γωνία.

Αν έχετε  βλέφαρα που πέφτουν: Χρησιμοποιήστε αυτό που μόλις μάθατε για τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές για να σηκώσετε τα μάτια σας. Εφαρμοστε highlighter πάνω στο κόκκαλο του ματιού από το εσωτερικό προς το εξωτερικό βλέφαρο. Στη συνέχεια, κάντε blending μια σκιά στην περιοχή που θέλετε να σπρώξετε προς τα πίσω, εκεί που πέφτει πιο πολύ το βλέφαρο. Σιγουρευτείτε να κάνετε blending τις άκρες από τη σκιά στο highligher.


Αν έχετε μικρά μάτια: Απλώστε ένα μπεζ eyeliner στην εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων,το οποίο θα βοηθήσει στο να κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μαύρο μολύβι κατά μήκος των άνω και κάτω lashlines και σύνδεστε τις γραμμ
ες στην εξωτερική γωνία. Το κλειδί είναι να κάνετε blending το μολύβι με τη σκιά, πηγαίνοντας προς τα έξω. Όπου κι αν τοποθετήσετε το σκοτεινό μέρος είναι όπου το μάτι σας θα πάει, ετσι μουτζουρώνοντας τις γραμμές δίνει το illusion ότι τα μάτια σας είναι τεράστια και πανέμορφα.
 
Και η συμβουλή που μας αρέσει περισσότερο για φυσικό αποτέλεσμα: Απλώστε ένα μαύρο μολύβι στην εσωτερικη άνω γραμμή των βλεφαρίδων. Επιμηκύνει το μάτι και και δίνει ένταση δίνοντας μεγαλύτερη πληρότητα στο φυσικό lashline χωρίς να βλέπετε τη σκληρή άκρη ενός eyeliner.



Μάθημα 6: Σκεφτείτε αντίθετα, όταν πρόκειται για το χρώμα
Θυμηθείτε πώς τα αντίθετα χρώματα πάνω από κάθε άλλο αλληλοεξουδετερώνονται!Αν τα τοποθετήσετε δίπλα-δίπλα, βοηθούν το ένα το άλλο να ξεχωρίσει. Απλό, αλλά σούπερ σημαντικό όταν προσπαθείτε να επιλέξετε τα πιο κολακευτικά χρώματα για σκιά ματιών.






Για γαλανά μάτια: Αφού το πορτοκαλί είναι το αντίθετο χρώμα του μπλε,οποιαδήποτε σκιά με πορτοκαλί μέσα της θα κάνει τα μπλε μάτια να ξεχωρίσουν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να είναι ένα φλογερό έντονο πορτοκαλι χρώμα  - πρέπει απλά να έχει πορτοκαλί Undertones όπως το χρυσό, το βερικοκι,ή το ροδακινι .Καταλάβετε?
Για πράσινα μάτια: Το κόκκινο είναι το αντίθετο χρώμα του πράσινου, το οποίο δεν σημαινει βέβεαια ότι θα πρέπει να εφαρμόσεται ένα κερασι κόκκινο χρώμα σαν σκιά στα βλέφαρα σας. Αλλά θα βοηθήσει τα πράσινα μάτια σας να μοιάζουν πιο έντονα  αν χρησιμοποιησετε χρώματα που έχουν κόκκινο undertone, όπως δαμασκηνί ή κόκκινο σαν κρασί.
Για καστανά μάτια: Το καστανό είναι ένα ουδέτερο χρώμα, έτσι οποιοδήποτε χρώμα είναι τέλειο!Αλλά τα περισσότερα χρώματα που ξεχωρίζουν είναι το μπλε και το μοβ.
Μάθημα 7: Σταματήστε την εφαρμογή eyeliner με λάθος τρόπο
Δεν πρέπει να τοποθετείτε το eyeliner σε όλοκληρη την γραμμη των βλεφαρίδων(lashline) με μία κίνηση. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμοιογενες,θα δημιουργηθούν "λακουβίτσες"γιατί το πινέλο σας θα ακουμπήσει χαλαρό δέρμα.



Αντ 'αυτού, να ξεκινήσετε από την εσωτερική γωνία προς το κέντρο του βλεφάρου σας, και τότε γεμίστε πάλι το πινέλο σας(αν χρησιμοποιείτε ένα) και ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία έως ότου συναντήσετε την εσωτερική γραμμή.Και όσο για το winged αποτέλεσμα ; Ξεκινήστε το eyeliner στο κάτω lashline, γιατί ανεβαίνει στην εξωτερική γωνία, η οποία σας δίνει τη γωνία που πρέπει να ακολουθήσετε στην πάνω lashline σας.Συνήθως όταν τοποθετείτε το eyeliner πάνω πρώτα θα καταλήξετε σε όχι τόσο κολακευτικο αποτέλεσμα, επειδή δεν ξέρετε πόσο πολύ να τραβήξετε τη γραμμή ή να κάνετε την wing οπως θα έπρεπε να είναι.

Μάθημα 8: Αποκτήστε τα χείλη της Angelina Jolie, χωρίς ενέσεις 
Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά υπάρχει ένα ιδανικό σχήμα  χειλιών. Προφανώς, τα χείλη σας είναι πιο ισορροπημένα όταν τα άνω και κάτω χείλη είναι ίσα σε μέγεθος, ή πάχος.Αν δεν είναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας στα  highlights και στις σκιές για να τους δώσετε περίγραμμα.




Βήμα 1: Απλώστε foundation στα χείλη σας.Όχι μόνο αφαιρει τα φυσικά χρώματα των χειλιών σας για ρεαλιστικά χρώματα κραγιόν, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε που είναι πραγματικά οι εξωτερικές γραμμές των χειλών σας(liplines).  
Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι ματιών, πολύ απαλά περαστε το μολύβι πάνω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας. Ή χρησιμοποιήστε το μολύβι για να κάνετε τα χείλη πιο γεμάτα ή πιο λεπτα περνώντας πιο κάτω απο το φυσικό lipline σας ή μέσα σε αυτό. 
Βήμα 3: Επαναλάβετε τη γραμμή με ένα μολύβι χειλιών στο χρώμα του κραγιόν σας. 
Βήμα 4: Απλώστε το κραγιόν με ένα πινέλο χειλιών σε καθοδική κίνηση. Έτσι, από το cupids bow σας προς κάθε εξωτερική γωνία, επειτα από την εξωτερικη γωνία προς στο κέντρο του κάτω χείλους σας. Αυτό εξασφαλίζει την ομοιόμορφη εφαρμογή του προϊόντος.
 Βήμα 5: Απλώστε λίγο foundation γύρω από τη νέα γραμμή των χειλιων σας, κάνοντας blending για μια απαλή άκρη με ένα πινέλο χειλιών.

Θυμηθείτε, τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως, έτσι χρισημοποιώντας απαλότερα χρώματα στα χείλη θα δώσετε μια πληρέστερη εμφάνιση. Τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως, έτσι θα κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται μικρότερα / λεπτότερα. Τέλος, δοκιμάστε αυτό το δημοφιλές τέχνασμα που χρησιμοποιείται στους αγγέλους της Victoria Secret για  να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός πληρέστερου χειλού: Εφαρμόστε λίγο highlight στο πάνω μέρος του
Cupid's bow σας και στο κέντρο του κάτω χείλους σας.
Μάθημα 9: Κάντε τις ψεύτικες τρίχες στο φρύδι σας να μοιάζουν με πραγματικες
Το έχουμε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές: το εσωτερικό μέρος του φρυδιού σας θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με την εσωτερική γωνία των ματιών σας, τον τόξο του φρυδιού σας θα πρέπει να είναι πάνω από την εξωτερική πλευρά της ίριδας, μπλα μπλα μπλα. Να η πραγματική ουσία:


 
 
Το λάθος που κάνουν οι μεγαλύτερες γυναίκες με τα φρύδια τους είναι η επιλογή ενός χρώματος που είναι πολύ σκούρο. Τα σκούρα φρύδια μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες έτσι επιλέξτε ένα χρώμα που είναι  2 αποχρώσεις απαλότερο(πιο ανοιχτό) από τα μαλλιά σας.

Αν χρησιμοποιείτε μολύβι: Για ενα ρεαλιστικο look,ασκήστε περισσότερη πίεση στο κάτω μέρος του μολυβιού, εκει που η ρίζα είναι. Μειώστε την πίεση καθώς ανεβαίνετε ελαφρά προς τα πάνω κάνωντας μικρές κινήσεις για να μοιάζουν περισσότερο με κανονικές τρίχες.

Εάν χρησιμοποιείτε σκόνη ή σκια: Τοποθετήστε τη σκόνη ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του φρυδιού και δουλεύοντας ενάντια στην φυσική φορά των τριχών. Αυτό εξασφαλίζει ενα πιο φυσικό τελείωμα, επιτρέποντας στις τρίχες του φρυδιού να καθίσουν πάνω στη σκόνη, έτσι τα φρύδια σας δεν θα φαίνονται σχεδιασμένα. Σιγουρευτείτε να τονίσετε το τόξο του φρυδιού με το χρώμα σας, και λεπτύνετε τις εσωτερικές γωνίες, ώστε να μην φαίνονται εντονες και μοιάζετε θυμωμένη.
Μάθημα 10: Μάθετε πώς να κρύψετε τους κύκλους κάτω απο τα μάτια

Εφόσον οι μαύροι κύκλοι είναι ένα ευαίσθητο σημείο για τους περισσότερους από εμάς, ξοδέψτε πολύ χρόνο στην ανάμειξη ακριβώς του σωστου μίγματος πορτοκαλί-βασης concealer με μπεζ concealer που να ταιριάζει με τους τόνους του δέρματος σας.



 Για να αφαιρέσετε τους κύκλους θα σχεδιάσετε την μορφη V με το πινέλο για το  concealer σας.Περάστε το κονσίλερ κάτω από τα μάτια σας σε μια μορφή «V» από την εξωτερικη στην  εσωτερικη γωνία. Στη συνέχεια, απλώστε το concealer στο δέρμα σας, μέχρι να φτάσετε στο κέντρο του κάτω βλεφάρου σας, όπου θα θελήσετε να μην πιέσετε πολύ το concealer για μια απαλότερη εφαρμογή.

Ενώ φαίνεται για πολλή δουλειά, αν προσαρμοσετε το χρώμα ειδικά
για τον τόνο του δέρματός σας μπορεί να σβήσει πραγματικά τις πεισματάρες σακούλες αντί να της προβάλλει περισσότερο.



 





Πηγή: .mepareitsa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...