Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πως θα χάσετε πόντους στην περιφέρεια

Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι αν η φύση σου χάρισε πιο μεγάλη περιφέρεια. Με τη σωστή διατροφή και άσκηση και τις κατάλληλες ενδυματολογικές επιλογές, μπορείς να δείξεις πιο λεπτή από ποτέ...














Αν έχεις την τάση να αποθηκεύεις λίπος στους γοφούς, εμφανίζοντας κυτταρίτιδα, μπορείς να ακολουθήσεις ένα πιο ισορροπημένο διαιτολόγιο, με όλες τις ομάδες των τροφίμων. Θα πρέπει όμως να προσέξεις να κάνεις καλή αποτοξίνωση. Αυτή εστιάζεται σε δύο όργανα, στο έντερο και το συκώτι.

Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή:

-Πίνε πολύ νερό: Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα, κατά προτίμηση φίλτρου ή νερό από πηγές. Έτσι μόνο θα διασπαστεί το λίπος και θα μπορέσουν να αποβληθούν τα τοξικά προϊόντα της διάσπασης. Παράλληλα, το νερό προκαλεί κορεσμό και βοηθά το δέρμα να είναι υγιές και ενυδατωμένο. Άλλωστε, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό!

-Κατανάλωνε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα: Τρώγε πολλά λαχανικά και φρούτα με τη φλούδα τους. Πρόσθετε στο πρωινό σου νιφάδες βρόμης με σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Προτίμησε το ψωμί σικάλεως στο σάντουιτς σου με λίγο μαρούλι. Ρίξε ψύλλιο στις σαλάτες σου και ξηρούς καρπούς. Όλα αυτά βοηθούν σε ένα υγιές έντερο με τακτικές κενώσεις και αποβολή ό,τι τοξικού λαμβάνουμε με τη διατροφή μας.

-Επέλεγε οργανικά προϊόντα και ζωικά προϊόντα ελεύθερης εκτροφής: Χρειάζεται να αποφεύγεις τα παρασιτοκτόνα που αθροίζονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Πλύνε τα με νερό και ξίδι και προτίμησε τα βιολογικά. Οι ξηροί καρποί φρόντισε να είναι ωμοί, ανάλατοι και να μην εκτίθενται στο φως του ήλιου. Τα ψάρια κατά προτίμηση να είναι μην είναι ιχθυοτροφείου και το κρέας να προέρχεται από ζώα που τρέφονται με απλό γρασίδι και όχι με αντιβιώσεις και ορμόνες. Όλα αυτά καταλήγουν στο δικό σου κυκλοφορικό.

-Πίνε 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι: Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών. Αυτές ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό.

-Προτίμησε μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, αγκινάρα και λαχανάκια βρυξελλών: Περιέχουν ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και, άρα, στην αποβολή των περιττών υγρών.

-Περπάτα για 30 λεπτά την ημέρα και εκτέλεσε ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος:Βοηθούν πάρα πολύ το λεμφικό μασάζ, η σάουνα και το χαμάμ.

-Κατανάλωνε 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο την ημέρα: Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μπορείς επίσης να πίνεις μία κούπα κακάο την ημέρα, χωρίς γάλα και ζάχαρη εννοείται.

Και από άσκηση; Η συγκεκριμένη περιοχή απαιτεί πιο σκληρή προπόνηση:

«Κάνε 3 φορές την εβδομάδα τις ασκήσεις για τα πόδια και μετά διάδρομο για να καις περισσότερο λίπος. Τις άλλες 2 φορές να κάνεις τουλάχιστον 40 λεπτά στο διάδρομο με σταθερή ταχύτητα και μέτρια ένταση στο 6,5» απαντά η Ειρήνη Λάμπρου, γυμνάστρια στα Holmes Place και Gym Tonic.




Πηγή: shape.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...