Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξυπνάς μέσα στο βράδυ και θέλεις να φας; Μάθε όλες τις επιλογές που έχεις. Ναι, και σοκολάτα...

Μέσα στον ύπνο σου ξαφνικά ξυπνάς και νιώθεις την τεράστια ανάγκη να φας. Άλλες φορές τρελαίνεσαι για γλυκό, άλλες για αλμυρό. Είναι τόσο έντονη η επιθυμία που συνήθως τρέχεις στο ψυγείο και καταβροχθίζεις ό, τι υπάρχει. Δεν γίνεται να αντισταθείς. Και δεν συμβαίνει μόνο σε σένα...












Για αυτό, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τη λύση. Και ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Νικόλαος Κριαράς σου δίνει εναλλακτικές επιλογές για να μην αισθάνεσαι πεινασμένη, αλλά και tips προκειμένου να μην ξυπνήσεις ξανά στη μέση της νύχτας.


ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΝΑΚ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Αν πέσεις για ύπνο και στο ψυγείο σου έχεις κοκκινιστό από το μεσημέρι, ενώ τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα κέικ και γλυκά, τότε το έχασες το παιχνίδι. Στην επόμενη shopping list πρόβλεψε και τους μεταμεσονύκτιους επισκέπτες. Ελαφριά σνακ για να... "σκοντάψεις" πάνω τους στα σκοτεινά χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Και για να μην παιδεύεσαι σημείωσε παρακάτω τι μπορεί να είναι αυτό το σνακ:

ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ
-1 μπάρα δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας έως 40γρ 

-15 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο

-Ένα μπολάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη

Γιατί;
Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα επίπεδα σακχάρου μειώνονται! Έτσι, ένα τέτοιο σνακ θα βοηθήσει στην κάλυψη του χαμηλού ποσού γλυκόζης του οργανισμού. Λίγη λοιπόν σοκολάτα θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις τον ύπνο σου με ηρεμία.


ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

-30γρ ανθότυρο & μια φρυγανιά

-1 φέτα τυρί του τοστ

-1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

-Δημητριακά με γάλα χαμηλών λιπαρών

Γιατί;
Θα καλύψει γρήγορα την επιθυμία σου για κατανάλωση τροφής, αλλά και θα σε κάνει να ηρεμήσεις την κοιλιά σου που γουργουρίζει!


ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΥΤΟ

-1 μήλο

-1 αχλάδι

-1/2 μεγάλη μπανάνα

Γιατί;
Μην επιλέξεις κίτρινα φρούτα, όπως πορτοκάλι ή μανταρίνι διότι θα σε φουσκώσoυν και ενδεχομένως θα δυσκολέψουν τον ύπνο σου, αφού απαιτούν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για την πέψη τους!

ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΜΥΡΟ
-10 ξηρούς καρπούς

-1 φλιτζάνι σπιτικό ποπ κορν

Γιατί;
Οι ξηροί καρποί θα ενισχύσουν τη λειτουργία έκκρισης αγχολυτικών ορμονών και θα προσφέρουν την ευρωστία ύπνου. Άψογος συνδυασμός θα είναι να επιλεχθούν με ένα πλακάκι 10γρ σοκολάτας υγείας.


TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Μπορεί να μην είναι κακό, είναι όμως σίγουρα ενοχλητικό να αισθάνεσαι την ανάγκη να "χαλάσεις" τον ύπνο σου για το φαγητό. Όχι, η λύση δεν είναι να κλειδώσεις το ψυγείο με κλειδαριά! Είσαι όμως σίγουρη πως τα κάνεις όλα σωστά μέσα στην ημέρα; Δες παρακάτω συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ξαπλώσεις ήσυχη...

- Πολλά και μικρά γεύματα! Είναι η έκφραση ευαγγέλιο για κάθε δύσκολη κατάσταση σχετικά με τη διατροφή.  Αν δεν το κάνεις, θα σε "χτυπήσει" το φαινόμενο ντόμινο, θα φτάσει το βράδυ και εσύ θα πεινάς

- Ξέχνα τις "Κασσάνδρες" που σε συμβουλεύουν να μην φας τίποτα το βράδυ. Ένα ισορροπημένο δείπνο που περιλαμβάνει σαλάτα, ψωμί ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη -όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα ή μια ομελέτα, ένα λαχανικό, και ίσως ένα φρούτο για επιδόρπιο.

- Γυμναστική ή περπάτημα! Μια απολαυστική βόλτα με παρέα ή και χωρίς θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πραγματικά. Γιατί καλό είναι ξέρεις πως κάποια σνακ τα μεσάνυχτα έρχονται μετά από πλήξη ή το άγχος της καθημερινότητας.
 


Πηγή:  tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...