Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Athens Xclusive Designers Week! Τι είδαμε στις πασαρέλες;

Τίτλοι τέλους έπεσαν το βράδυ της Δευτέρας για την 11η διοργάνωση της Athens Xclusive Designers Week. H διοργάνωση για ακόμη μία φορά στάθηκε άξια των προσδοκιών μας και πρέπει να μοιραστώ μαζί σου πως αν πρόκειται για μόδα -καθαρή μόδα- τότε αυτή η διοργάνωση είναι η μοναδική που σου το προσφέρει απλόχερα...













Συλλογές από σχεδιαστές Έλληνες -καταξιωμένους αλλά και νέους- που έχουν κάτι καινούριο και πολλές φορές καινοτόμο να σου δώσουν. Ποτέ δεν πλήττεις άλλωστε ως σωστή fashionista να βλέπεις και να βιώνεις νέες in fashion εμπειρίες. Αν αγαπάς τη μόδα και είσαι κι από εκείνες που θέλουν να υποστηρίζουν τα εγχώρια ταλέντα και τις δημιουργίες τους τότε αναμφισβήτητα τα ονόματα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτό το θεσμό πρέπει να τα γνωρίζεις. 

Πριν πάμε να δούμε αναλυτικά ο κάθε σχεδιαστής τι παρουσίασε, το βράδυ της Δευτέρας για τον ερχόμενο Χειμώνα, να σου μεταφέρω τη δική μου εντύπωση πως οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν μία αρκετά goth διάθεση για τη νέα χειμερινή σεζόν, επιλέγουν χρώματα αρκετά σκούρα -με το μαύρο να είναι το κυρίαρχο όλων-  και γραμμές και σχέδια που συμπίμπτουν με όσα προτείνουν οι διεθνείς οίκοι για την επόμενη σεζόν όπως: ψηλόμεσα παντελόνια, κοστούμια, μακριά φορέματα, δερμάτινες φούστες μακριές συνδυασμένες με πουλόβερ, αέρινες παντελόνες, pencil -στενά φορέματα μέχρι το γόνατο και πιο κάτω, παλτό αλλά και πλεκτά που θα σε κάνουν να μην χάσεις λεπτό το στιλ σου παρ' όλο το κρύο του Χειμώνα 2013. Έξυπνα αξεσουάρ και λαμπερές λεπτομέρειες που επιτρέπει να φορέσεις η πιο "βαριά" χειμερινή ατμόσφαιρα.   


Την βραδιά άνοιξε ο Notis Panayiotou με το σόου του να ξεκινάει με την Βέρα Μπούφη guest και τα κορίτσια να περπατάνε στη σκηνή υπό τον ήχο του νέου της τραγουδιού.



Ο σχεδιαστής με έντονα prints που θύμισαν έντονα εικόνες κόμιξ σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές όπως παντελόνι, φόρεμα αλλά και pencil φούστες έδωσε έναν πιο ανάλαφρο κι αρκετά νεανικό στίγμα στην γκαρνταρόμπα του ερχόμενου Χειμώνα.



Η επίδειξη μόδας συνέχισε με φορέματα στενά αλλά και σακάκια με έντονες χρωματικά παγιέτες που μας έφεραν έντονα στη μνήμη σόου μεγάλων οίκων του εξωτερικού.



Ο σχεδιαστής συνέχισε τα έντονα χρώματα, άλλοτε σε φορέματα μακριά με αέρινη γραμμή κι άλλοτε σε κοστούμια διατηρώντας το δίλημμα που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του από τον περασμένο Χειμώνα: femme fatale και ανδρόγυνο περπάτησαν στο catwalk κι όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να αποφασίσεις και την επόμενη σεζόν ανάμεσά τους.




Η ώρα περνάει και η κοπέλα με το πολύ όμορφο πρόσωπο ετοιμάζεται πυρετωδώς για το σόου της. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Ourania Kay όπου μία κλεφτή ματιά στα παρασκήνια με έκανε να υποψιαστώ πως κάτι αρκετά ιδιαίτερο είχε στηθεί για όσους έδωσαν το "παρών" στη λαμπερή βραδιά.



Οι πόρτες της αίθουσας ανοίγουν, ο κόσμος μπαίνει μέσα και πρέπει να σου πω πως το μάτι και η προσοχή όλων αμέσως εστιάζει στα εκκλησιαστικά αντικείμενα που έχου τοποθετηθεί στη μέση του catwalk αλλά και στις δύο άκρες της σκηνής. Όλοι αναρωτιόμαστε τι μπορεί να δούμε μέχρι που σβήνουν τα φώτα και το βίντεο εισαγωγή του σόου με τίτλο Stigma αμέσως σου δημιουργεί μία αρκετά dark αίσθηση και σαφέστατα σε προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει. Τα φώτα αργούν να ανάψουν και στην σκηνή ανεβαίνουν μαυροφορεμένοι άντρες με κεριά στα χέρια που τα τοποθετούν στη μέση της σκηνής. Υπό το φώς τον κεριών για λίγη ώρα και με αρκετά επιβλητική μουσική τα φώτα πλέον ανάβουν, η μουσική καταφέρνει να διατηρήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παρουσίασης αυτή την πιο σκοτεινή διάθεση της δημιουργού και τα ρούχα σε κάνουν ολόενα και πιο πολύ να τα προσέχεις. Ένα τελετουργικό μόδας μόλις άρχισε.




Τα ρούχα της Ουρανίας αποδεικνύουν πως έκανε μία πολύ προσεγμένη, σχολαστική δουλειά και αφιέρωσε πολύ χρόνο στις λεπτομέρειες αφού τα παντελόνια εφάρμοζαν άψογα επάνω στα μοντέλα, οι ραφές ήταν πολύ σωστά δουλεμένες και οι φούστες φαίνεται να κολακεύουν κάθε είδους σωματότυπο. Η συλλογή δεν εστίαζε σε ένα μοναδικό υλικό ή κομμάτι αφού έπαιξε αρκετά με τα φορέματα, τα κοστούμια, τις δερμάτινες φούστες και παντελόνια, τα μάλλινα πουλόβερ αλλά και τα κοστούμια με μπλε-μαύρη διχρωμία.



Τα κοσμήματα που στόλιζαν κι έδιναν ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στη συλλογή, ήταν του πολύ δημιουργικού Περικλή Κονδυλάτου. Αξίζει να αναφέρω πως επρόκειτο για ένα σόου εξαιρετικά καλοστημένο, μία πολύ οργανωμένη παραγωγή και για αυτό αξίζουν αναμφισβήτητα τα εύσημα σε όσους δούλεψαν για αυτό.



Οι παραβρσικόμενοι μετά το σόου της Ουρανίας ήταν αυτό που λέμε αρκετά "ζεσταμένοι" για το επόμενο σόου που δεν ήταν άλλο από αυτό των Celebrity Skin. Ο Δημήτρης Στρέπκος και η Ελένη Μπαρλά βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών, για την συγκεκριμένη βραδιά, εδώ και πολύ καιρό κι αξίζει να σου πω πως δεν ήμουν μόνο εγώ που το περίμενα με αγωνία, αλλά κόσμος πολύς, αφού η αίθουσα ήταν παραπάνω από κατάμεστη και η παραγωγή τοποθετούσε παραπάνω καρέκλες ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.



Τα φώτα σβήνουν και στην μεγάλη οθόνη παίζει ένα εισαγωγικό βίντεο που αμέσως σου μεταφέρει το ύφος και την διάθεση του σχεδιαστή. Το όνομα της συλλογής είναι Deconstruction και ηθοποιοί αλλά και άνθρωποι του θεάματος έχουν κληθεί από το σχεδιαστικό δίδυμο για να μεταφέρουν αυτό το vibe στο κοινό.



Τα ρούχα αρκετά ιδιαίτερα με το μαύρο να κυριαρχεί της συλλογής ενώ το πλεκτό στα αξεσουάρ αλλά και στα ρούχα έδωσε μία κατεύθυνση στους Celebrity Skin που αξίζει να ακολουθήσουν. Παγιέτα ως λεπτομέρεια, ιδιαίτερα ραμμένα τα ρούχα, μεταλλικές λεπτομέρειες, έντονοι ώμοι αλλά και αραχνούφαντα υφάσματα ήταν μόνο λίγα από τα υλικά που ξεχωρίσαμε.



Όπως επίσης και δύο αξεσουάρ που δεν μπορούσαν να σου περάσουν απαρατήρητα: τα ιδιαίτερα γυαλιά ηλίου αλλά και τα μαύρα τουρμπάνια που έδωσαν έναν πιο vamp αέρα.



Η αίθουσα παρέμεινε γεμάτη και πρέπει να σου μαρτυρήσω πως αυτό το σόου είναι ένα από τα δύο που ξεχώρισα όχι για κάποια υπερ παραγωγή που έγινε αλλά για τα ρούχα και μόνο. Πολύ απλό στήσιμο, καμία και εισαγωγή, ρούχα φορέσιμα, καλοραμμένα από τη Rita Attala. Η Ρίτα Αττάλα με την σειρά RAT  με έπεισε πως ξέρει πολύ καλά τι κολακεύει μια γυναίκα, ποιά υλικά αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και ποιά τονίζουν τον υπέρμετρο αισθησιασμό που κρύβει πίσω της η λέξη θηλυκότητα.



Παντελόνια στενά σε γήινες αποχρώσεις συνδυασμένα με μεταξωτά λευκά κρουαζέ πουκάμισα που έδιναν άλλη χάρη στο μοντέλο καθώς περπατούσε στη σκηνή, λιτές γραμμές και διακριτικά αξεσουάρ. Φορέματα pencil μέχρι το γόνατο αλλά και μακριά υφάσματα που αγκάλιαζαν τη σιλουέτα και σε έκαναν να τα ονειρεύεσαι φορεμένα επάνω σου.



Μία λεπτομέρεια που κερδίζει πολύ αφού το να είναι ένα ρούχο 'φορέσιμο' και να σε κάνει να το οραματίζεσαι την ώρα που περνάει από μπροστά σου είναι επιτυχία. Πόσο μάλλον άμα σε κάνει να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα συνδυασμένα ακριβώς όπως στο catwalk με χρυσά chokers και χρυσή λεπτομέρεια στη ζώνη.



H Rita Attalla φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα υλικά των ρούχων της συλλογής της μη κάνοντας περικοπές και οι άριστες εντυπώσεις όλων των παραβρισκόμενων αλλά και τα πολλά μπράβο που ακούστηκαν στο τέλος της επίδειξης είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.



To show που έκλεισε την βραδιά και έριξε επίσημα την αυλαία την 11ης Xclusive Designers Week ήταν της  Rojas Castro.



Η σχεδιάστρια που ήταν να κόψει την κορδέλα της έναρξης το Σάββατο αλλά αναβλήθηκε το σόου της κατάφερε να παρουσιάσει την συλλογή της για τον ερχόμενο Χειμώνα δίνοντας χρώμα μέσα από τα ρούχα της και υφάσματα αρκετά αέρινα για την ερχόμενη σεζόν.



Φορέματα μακριά με διχρωμίες, έντονα χρώματα, σχέδια αλλά και κοστούμια λινά ήταν μόνο λίγες από τις λεπτομέρειες που μας μετέφεραν αμέσως σε πιο ζεστές ηλιόλουστες ημέρες.



Η σχεδιάστρια συνδύασε το καρό πουκάμισο σε πολλά από τα σύνολα της ενώ στιλ που φαίνεται να τις αρέσει είναι τα ψηλόμεσα παντελόνια. Υλικά που φαίνεται να αγαπάει η σχεδιάστρια είναι η δαντέλα, ο ταφτάς αλλά και το σατέν.



Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους σχεδιαστές που μέσα από την δουλειά και το όραμά τους δίνουν ελπίδα και διατηρούν ζωντανή αυτή που λέμε Ελληνική μόδα.

 

Πηγή:  tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...