Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Beauty SOS! Αντιμετωπίστε τα ατυχήματα ομορφιάς

Σας έχει κολλήσει η βούρτσα στα μαλλιά; Καήκατε ποτέ με σίδερο ισιώματος; Υπάρχουν λύσεις!





















Ψυχραιμία, έχουν τύχει σε όλες μας.

 

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. HELP!
Προσπαθώντας μια φίλη να ισιώσει τα μαλλάκια της για το βραδινό ραντεβού έπαθε –μακριά από εμάς- το έξης κωμικοτραγικό: η βούρτσα κόλλησε στα μαλλιά! Δεν έβγαινε με τίποτα, πονούσε γιατί τα μαλλιά «τραβιόντουσαν» και το ξετύλιγμα ήταν αδύνατο. Δοκίμασε τα πάντα: έριξε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο, έκανε υπομονή, επιστράτευσε το φίλο της και αφού δεν είδε φως, τον κομμωτή της. Ο τελευταίος και λογικό (που να ήξερε ο άλλος, ο ταλαίπωρος) είχε τη λύση: της πρότεινε να πάρει ένα μολύβι και σιγά – σιγά να αρχίσει να ανοίγει την τούφα μαλλιών από τη βούρτσα. Πήρε ώρα αλλά τελικά τα κατάφερε.

Tips πρώτων βοηθειών λοιπόν:
Τραυματισμός από μάσκαρα: Σοβαρός καθώς υπάρχει περίπτωση να γδάρατε τον κερατοειδή του ματιού σας. Το επόμενο βήμα είναι η μόλυνση. Για να την αποφύγετε, ρίξτε αρχικά σταγόνες φυσιολογικού ορού για να καθαρίσει και εάν ο πόνος και η θαμπάδα στην όραση συνεχιστούν τότε τρέξετε στον οφθαλμίατρο.
Η αποτρίχωση προκάλεσε θυλακίτιδα: Πολλές φορές μετά την αποτρίχωση με κερί μπορεί να εμφανιστεί θυλακίτιδα. Μια τρίχα αρκεί να στραφεί προς τα μέσα δημιουργώντας φλεγμονή δηλαδή ένα σπυράκι με ποιον που μάλιστα πονάει. Εάν είναι μεγάλη μην προσπαθήστε να τη σπάσετε ώστε να απελευθερώσετε την τρίχα αλλά αρχικά πλύνετε τοπικά με Betadine και απλώστε μια αντιβιωτική αλοιφή. Eάν επιμένει τότε πάρτε ένα τηλέφωνο το δερματολόγο σας.
Καήκατε με το σίδερο: Όχι των ρούχων, αλλά ισιώματος! Ε, σίδερο είναι και αυτό. Βάλτε γρήγορα το νερό σας κάτω από το κρύο νερό και στη συνέχεια απλώστε του λίγη ενυδατική κρέμα ή ιδανικά μια καταπραϋντική αλοιφή.
Βάλατε μια κρέμα που σας ερέθισε: Το πιο πιθανό είναι να είστε αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά του. Συμβαίνουν αυτά. Αφαιρέσετε την άμεσα με ένα προιόν καθαρισμού πολύ ήπιο και χωρίς οινόπνευμα και μην τοποθετήσετε κανένα καλλυντικό εάν δεν φύγει η κοκκινίλα.
Έτρεξε αίμα σε αποτρίχωση ή σε μανικιούρ: Μην το πάρετε αψήφιστα. Από μία παρανυχίδα για παράδειγμα μπορείτε να πάθετε μεγάλη ζημία. Βάλτε σε λίγο βαμβάκι ιώδιο ή ένα επίθεμα και πιέσετε ελαφρά. Σταματήστε τη διαδικασία του μανικιούρ άμεσα!

Πηγή:  jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...