Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το budget της νέας μαμάς

Πως ένα μωρό δεν θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα!Από ότι θα έχετε καταλάβει εκτός από σύζυγος, μαμά και εργαζόμενη πλέον πρέπει να είσαστε και καλή manager των οικονομικών σας, όταν δε αναμένεται να μπει και νέο μέλος στην οικογένεια σημαίνει πως ήρθε η ώρα να βγάλετε κομπιουτεράκια, σχεδιαγράμματα και plan b ώστε να μην καταλήξετε με έλλειμμα στο ήδη προβληματικό οικογενειακό ταμείο. Επικίνδυνη αποστολή; Όχι , ειδικά εάν ακολουθήσετε το πλάνο που σας προτείνουμε παρακάτω...

 

 

 









 

Ανακύκλωση τώρα!
Εάν είναι το δεύτερο μωρό σας τα πράγματα είναι απλά. Βγάζετε από τα κουτιά όλα τα ρουχαλάκια, την προίκα μωρού και τα παιχνίδια και ακολουθείτε την λογική της πολύ υγιούς ανακύκλωσης. Εάν τώρα είναι το πρώτο σας μωρό, οι φίλες και μέλη της οικογένειας σας θα γίνουν οι προμηθευτές σας. Οι εποχές δεν σηκώνουν ντροπές, αφήστε δε που όπως είπαμε ακολουθούμε και μια οικολογική τακτική. Έτσι ζητήστε ως δανεικά κάποια πράγματα για το μωρό και φροντίστε να γράψετε τι ανήκει σε ποιόν ώστε να ξέρετε που θα το επιστρέψετε. Τα βρεφικά ρούχα και αξεσουάρ είναι σχεδόν άθικτα ακόμα κι αν είναι δανεικά οπότε δεν θα σας κάνει να νιώσετε μίζερα αλλά αντιθέτως ότι κάνατε μια πολύ έξυπνη κίνηση που σας γλύτωσε πολλά ευρώ που θα ξοδεύατε για πράγματα που θα χρειαστείτε για μερικούς μόνο μήνες.

Με σύμμαχο τις αγγελίες και τα forums
«Ανταλλάσσονται, χαρίζονται». Αυτά είναι που πρέπει να αναζητήσετε στις μικρές αγγελίες και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσα πράγματα θα βρείτε για το μικρούλη σας, ενώ στα online forums όπου συναντιόνται μαμάδες από όλη την Ελλάδα μπορείτε να και πάλι να αναρτήσετε τι ψάχνετε και γίνει ανταλλαγή ή να σας χαριστεί. Ένα site που μπορείτε να ανακαλύψετε παιδικά είναι το www.babybazaar.gr

Θηλασμός ο καλός και ο οικονομικός
Το γάλα φόρμουλα μαζί με τις πάνες είναι τα βασικά έξοδα του μωρού για το μήνα και τα οποία κοστίζουν πολύ. Έτσι, εσείς που μπορείτε να επιλέξετε τον θηλασμό, ξέρετε πως προσφέρετε κάτι σημαντικό στο μωρό σας, ενώ παράλληλα κάνετε και τρομερή οικονομία. Εάν λοιπόν πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά, προσπαθείστε τουλάχιστον να βγάζετε γάλα και να το αφήνετε το ψυγείο ή στην κατάψυξη ώστε να αναπληρώνονται κάποια γεύματα.

Υφασμάτινες πάνες οι εναλλακτικές
Εάν αυτό σας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές, τότε ίσως είναι καλό να γνωρίζετε πως πλέον είναι και κάτι σαν trend που ακολουθούν κυρίως οι μαμάδες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Οι πάνες λοιπόν, είναι ένα τεράστιο έξοδο, για αυτό εάν νιώθετε πως δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε μπορείτε να δοκιμάσετε τις πάνες από ύφασμα. Σίγουρα πιο «ζημιάρικες» αλλά συνάμα απίστευτα οικονομικές αφού μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Χρειάζονται καλό μούλιασμα πριν τις βάλετε στο πλυντήριο και όλα γίνονται πιο εύκολα.


Πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...