Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ποιο είναι το πιο υγιεινό σνακ του κόσμου;

Σίγουρα δεν θα το φανταζόσασταν ποτέ.
Όταν ακούμε υγιεινά σνακ το μυαλό μας πάει αυτόματα σε προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα, γιαούρτια κλπ. Το «πιο υγιεινό σνακ του κόσμου» όμως, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά...













Η Kerri-Ann Jennings, υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Eating Well και εξειδικευμένη διατροφολόγος και επιστήμονας, λέει πως αν θέλουμε ένα υγιεινό σνακ μέσα στην μέρα η καλύτερη επιλογή είναι... το ποπ κορν.

Και εξηγεί:

«Είναι ολικής αλέσεως. Ο όρος «ολικής αλέσεως» μπορεί να έχει συνδυαστεί με φρατζόλες ψωμιού και μπολ με βρώμη και δημητριακά, αλλά το ποπ κορν ανήκει και αυτό στην ίδια κατηγορία. Για την ακρίβεια, όσοι τρώνε ποπ κορν παίρνουν 250% περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως στην διατροφή τους από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου. Και ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα ολικής αλέσεως, το τραγανό ποπ κορν έχει πολλές φυτικές ίνες (οι γυναίκες χρειάζονται 25γρ. ημερησίως και οι άντρες 38γρ.). Εκτός αυτού, είναι χαμηλό σε λιπαρά και προσφέρει αρκετές πρωτεΐνες. Δυο-τρεις κούπες ποπ κορν έχουν 4γρ. φυτικών ινών, σχεδόν 4γρ. πρωτεΐνης και περίπου 1γρ. λίπους και περιέχουν 110 θερμίδες. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει ένα σνακ με μεγάλη ενέργεια η οποία μένει στο σώμα».

Φυσικά, δεν χρειάζεται να σας πούμε πως όλα αυτά ισχύουν όταν το ποπ κορν δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες, καραμέλα, πολύ αλάτι, σοκολάτα και άλλα πρόσθετα συστατικά. Ποιος τα χρειάζεται, όμως, όταν είναι από μόνο του ένα υπέροχο τραγανό, ανάλαφρο και γευστικό σνακ; Ειδικά μετά τα λεγόμενα της Jennings, μάλλον κανείς.



Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...