Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα μεγάλα οπίσθια οφελούν την υγεία σου!

Ένα νέο που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον γυναικείο πληθυσμό που έχει περιττό λίπος στους γλουτούς έρχεται φέρνουν στο φως Άγγλοι ερευνητές.
Πιο αναλυτικά, η ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι η αποθήκευση λίπους στους γλουτούς, σε αντίθεση με το στομάχι, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνει εκείνα της καλής χοληστερίνης (HDL) που προστατεύουν τις αρτηρίες από την σκλήρυνση.  Ο καθηγητής Jimmy Bell από το Hammersmith Hospitals NHS Trust εξηγεί: "επειδή το λίπος που συσσωρεύεται στο πίσω μέρος του σώματος διασπάται πιο αργά από το κοιλιακό λίπος παράγει λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες – χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά και την παχυσαρκία. Έτσι, η καύση όλο και περισσότερου λίπους από την περιοχή των γλουτών δεν θεωρείται ωφέλιμη".
Παρόλα αυτά, το υπερβολικό λίπος στην περιοχή μπορεί να είναι υπαίτιο σειράς προβλημάτων υγείας. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να αποφευχθεί με σωστή διατροφή αλλά και με συχνή άσκηση.
Πηγή: aniwthoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...