Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα ντυθούν τα Ζώδια τις Απόκριες

Οι ρίζες της Αποκριάς χάνονται στην αρχαιότητα. Οι πρώτες μεταμφιέσεις αναφέρονται γύρω στο 2000 π.Χ. στην Ασία, και συγκεκριμένα στη Μεσοποταμία και τη Βαβυλώνα.
Σχετίζονται με τις γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, στις οποίες κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός και η ευθυμία που έφτανε σε επίπεδα παροξυσμού. Γινόντουσαν μεταμφιέσεις, χοροί και οινοποσία πράγμα το οποίο γίνεται και σήμερα...











Στον Ελλαδικό χώρο εξαπλώνεται η Διονυσιακή λατρεία με διάφορες γιορτές όπως τα Βάκχεια, τα Λήναια και τα Ανθεστήρια. Με την επικράτηση του χριστιανισμού, αυτή η αρχαιοελληνική λατρεία μεταδόθηκε στη συνείδηση και τις παραδόσεις κάποιων λαών την περίοδο πριν από τη Σαρακοστή.
Ας δούμε τώρα τι στολή ταιριάζει σε κάθε ζώδιο ανάλογα με την φύση και την ιδιοσυγκρασία του.


ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι ναρκισσιστής από τη φύση του και ως εκ τούτου, θέλει να επιδειχτεί με την πιο εκκεντρική μάσκα ή στολή δεδομένου ότι έχει την τάση να βλέπει τον εαυτό του ως παντοδύναμο. Θέλει την καλύτερη στολή και να μιλούν όλοι για αυτόν ότι είναι ο καλύτερος. Είναι πάντα βιαστικός και δεν του αρέσει να ξοδεύει μεγάλο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία του, έτσι ψάχνει για κάτι γρήγορο και εύκολο. Μπορεί να ντυθεί ως πειρατής με ένα μάτι και έναν παπαγάλο στον ώμο του ή ακόμα και ζόμπι.
Του ταιριάζει μια στολή που έχει θέμα από την ιστορία, όπου είναι ο αρχηγός και οι άλλοι ακολουθούν όπως ιππότης, στρατιώτης ή Κλεοπάτρα. Επειδή κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη της μάχης και του πολέμου θα του ταίριαζε η στολή του μονομάχου. Και επειδή ο Κριός είναι το ζώδιο του θάρρους, η στολή του αστυνομικού, του πυροσβέστη ή η στρατιωτική στολή αξιωματικού, θα τον βοηθήσει να εκφράσει την ανδρεία του. Κάτι πιο μοναδικό και εντυπωσιακό είναι μια στολή που ενσαρκώνει ένα μυθολογικό χαρακτήρα, όπως ο Δίας ή η Αθηνά.



ΤΑΥΡΟΣ
Του αρέσει μια αισθησιακή στολή που να είναι μοναδική και με λεπτότητα και της οποίας το ύφασμα θα είναι πολυτελές και απαλό στην αφή. Και επειδή του αρέσει η φύση, θα μπορούσε να επιλέξει τη στολή του ταρζάν ή κάποια στολή που αφορά κάποιο θέμα από το ζωικό βασίλειο, όπως παγόνι, γάτα ή λεοπάρδαλη. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να δοκιμάσουν την Κλεοπάτρα και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν μερικά από τα ακριβά κοσμήματα που έχουν. Οι άντρες μπορούν να ενσαρκώσουν το χαρακτήρα ενός διάσημου προσώπου, όπως ο Elvis Presley. Ή αν θέλει να τρομάξει τους άλλους, μπορεί να ντυθεί και βαμπίρ.
Του αρέσουν τα συνηθισμένα, στερεότυπα, παραδοσιακά, αλλά και συντηρητικά πράγματα. Δεν του αρέσει ιδιαίτερα να τραβά την προσοχή των άλλων. Για το λόγο αυτό, μπορεί να επιλέξει τις στολές του Batman, Batwoman, Πινόκιο, φάντασμα ή λυκάνθρωπος. Για κάτι γρήγορο και εύκολο ο Ταύρος θα μπορούσε να ντυθεί ντόμινο παίρνοντας ένα κουτί από χαρτόνι σε άσπρο χρώμα με μαύρες τελείες σε κάθε πλευρά.



ΔΙΔΥΜΟΙ
Στους Διδύμους αρέσουν οι στολές που προσωποποιούν ένα τρέχον γεγονός, ή ένα χαρακτήρα ή μια σκηνή από μια επιτυχημένη ταινία. Τους αρέσει να κάνουν πολλές αλλαγές στολών σε ένα βράδυ ή ακόμα να αλλάξουν ιδέα για το τι θα φορέσουν πολλές φορές πριν από τις αποκριές. Οι στολές που τους ταιριάζουν είναι νεράιδα, μάγος, μπαλαρίνα, πουλί. Και επειδή είναι πολυπράγμονες, τους αρέσει η στολή των ηρώων, όπως Batman ή Superman.
Οι Δίδυμοι αγαπούν τη διασκέδαση και την ποικιλία και είναι ευτυχισμένοι με κάθε στολή, εφόσον απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα, τη διασκέδαση, την καλή παρέα και την επικοινωνία σε μια κοινωνική εκδήλωση. Κάτι γρήγορο και εύκολο που τους ταιριάζει καλύτερα είναι να ντυθούν μάγος ή μάγισσα. Η στολή του Διαβόλου τους εξιτάρει ή μπορεί και οι ίδιοι να δοκιμάσουν μια στολή την οποία θα δημιουργήσουν από μόνοι τους.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Για τον Καρκίνο είναι η ευκαιρία να ντυθεί ως ιππότης ή πριγκίπισσα μια και του αρέσει η παράδοση και η ιστορία. Μπορεί να επιλέξει στολές για συναισθηματικούς λόγους, αυτές που αγγίζουν την καρδιά του. Αλλά επειδή ο κυβερνήτης του είναι η Σελήνη, η οποία συμβολίζει τη νύχτα έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Αγαπημένες του στολές είναι μάγισσα ή ξωτικό. Και επειδή η ιδιοσυγκρασία του εναρμονίζεται με το νερό, του ταιριάζει η στολή του Ποσειδώνα ή της Αφροδίτης. Γενικά, του αρέσει να φορά ρούχα, που να καλύπτουν το σώμα αντί να το εκθέτουν γυμνό. Αν χρειαστεί να επιδείξει τη δημιουργική δεξιότητα του, μπορεί να δοκιμάσει τη στολή του πειρατή.
Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια και αυτή η πλευρά της φύσης του, κατά πάσα πιθανότητα αντανακλάται και στη στολή του. Τα αγόρια μπορούν να ντυθούν ως πειρατές, φυλακισμένοι, διαρρήκτες ή βαμπίρ, ενώ τα κορίτσια θα μπορούσαν να επιλέξουν τη στολή της νεράιδας, της Barbie ή ένα φάντασμα. Επειδή ο Καρκίνος αγαπά την οικογένεια και την μητρότητα, έτσι μπορεί να του αρέσει η ιδέα της Μητέρας Φύσης, με ένα πράσινο χιτώνα που καλύπτεται με φύλλα ή να είναι ντυμένος μία από τις εποχές του έτους.



ΛΕΩΝ
Ο Λέων θέλει να φαίνεται και να τον θαυμάζουν, οπότε οι Αποκριές του δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσει και να λάμψει. Σαν βασιλιάς ή βασίλισσα είναι κυρίαρχος της γιορτής μαζί με το στέμμα και το σκήπτρο. Άλλες αγαπημένες του στολές είναι ταυρομάχος, Κάρμεν, σταρ, δράκουλας. Θα μπορούσε να ντυθεί ποδοσφαιριστής ή μια διάσημη χορεύτρια που η στολή να έχει όμως επώνυμη υπογραφή.
Επειδή ο Λέων έχει μια διασκεδαστική και χαρούμενη προσωπικότητα και του αρέσει να δραματοποιεί τα πάντα, οι Αποκριές είναι μία από τις πιο αγαπημένες του γιορτές. Του δίνετε η ευκαιρία να ενσαρκώσει διαφορετικούς χαρακτήρες και με τη δημιουργικότητα του να επιλέξει την κατάλληλη στολή. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής έτσι, η στολή του πρέπει να είναι εντυπωσιακή και καλά σχεδιασμένη έτσι ώστε να τον παρατηρούν όλοι. Μπορεί να ντυθεί σαν κλόουν ή να φορέσει μια επιβλητική στολή ώστε να αισθάνεται βασιλικά και με μεγαλοπρέπεια.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μια και η Παρθένος είναι ζώδιο της υπηρεσίας, η στολή του γιατρού και της νοσοκόμας της ταιριάζει απόλυτα. Και επειδή κυβερνήτης της είναι ο Ερμής, θα της ταίριαζε η στολή του διανοούμενου. Άλλες αγαπημένες της στολές είναι υπηρέτρια ή κάποια στολή που αφορά θέμα της φύσης. Και επειδή τα θέλει όλα τέλεια, θα επιθυμούσε όλοι οι φίλοι της να ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα και να ενσάρκωναν τους χαρακτήρες ενός έργου ή γεγονότος. Θα της ταίριαζαν επίσης στολές εποχής, ή πιο παραδοσιακές στολές, ή η στολή της μάγισσας ή του μάγου.
Όποτε διασκεδάζει η Παρθένος κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε η στολή της να είναι τέλεια. Δεν την πειράζει που αναλώνει το χρόνο της στις λεπτομέρειες. Στολές εποχής ή κάτι απλό όπως π.χ. Τραπουλόχαρτο θα ταίριαζε ιδανικά στην Παρθένο. Ένα σκούρο μπλε ή μαύρο φόρεμα ή ακόμα κι ένας απλός χιτώνας, θα μπορούσε να την κάνει ευτυχισμένη και να απολαύσει τη διασκέδαση χωρίς να την απασχολεί ιδιαίτερα κάτι το επιτηδευμένο.



ΖΥΓΟΣ
Η στολή του Ζυγού εμπνέεται από οτιδήποτε αισθησιακό και καλλιτεχνικό. Θα μπορούσε να ντυθεί μια χανούμισσα ή καουμπόι, ή κάποιο κοσμικό πρόσωπο. Άλλες αγαπημένες του στολές είναι Τζέιμς Μποντ, πολιτικός και μοντέλο. Προτού αποφασίσει θα σκεφτεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων στολών. Η στολή του ποδηλάτη του ταιριάζει θαυμάσια ή μια στολή πολυτέλειας από δέρμα η οποία να συνοδεύεται από τσιγάρο ή πούρο. Για τους λιγότερο τολμηρούς μπορούν να ντυθούν ένα ζώο ή κάτι που να είναι πιο ευφάνταστο όπως νεράιδα, δράκος ή ξωτικό.
Επειδή είναι ζώδιο της αρμονίας, μάλλον θα προτιμήσει μια ντελικάτη στολή απ’ ότι ένα ζόμπι ή ένα βαμπίρ. Οι γυναίκες προτιμούν να ντυθούν σαν νεράιδες απ’ ότι να βάλουν ένα άσπρο σεντόνι με τρύπες στα μάτια και να κάνουν το φάντασμα. Δε θα τον δείτε ποτέ να είναι μόνος αλλά θα είναι μέρος μιας ομάδας ή σαν ζευγάρι. Θα μπορούσε επομένως να επιλέξει ρούχα που να ταιριάζουν με του συντρόφου του όπως π.χ. δίδυμοι ή σιαμαίοι ή να φορέσει μία στολή που αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο θέμα όπως π.χ. βασιλιάς και βασίλισσα.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στο Σκορπιό αρέσει η ιδέα να κρύβεται πίσω από μια μάσκα και να είναι μυστηριώδης και σεξουαλικός. Του αρέσουν οι ακραίοι χαρακτήρες και να τονίζει τη σεξουαλικότητα του ή το θάνατο. Αγαπημένες του στολές είναι ντέντεκτιβ, βαμπίρ ή πόρνη. Θέλουν κάτι που να είναι απλό και να τραβά την προσοχή όπως ένα σμόκιν με ένα τσιγάρο και ποτό στο χέρι ή ένα φόρεμα παλιάς εποχής. Τα μαύρα γυαλιά είναι το απαραίτητο αξεσουάρ του έτσι ώστε να μην δείχνει τα συναισθήματα του.
Ο Σκορπιός έχει μια μεταφυσική και σκοτεινή πλευρά στην ιδιοσυγκρασία του, οπότε, θα μπορούσε να ντυθεί ως μοναχός ή μοναχή. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν την στολή της γκέισας, μιας Αρχαίας θεάς ή μάγισσας. Οι άντρες μπορούν να ντυθούν μάγοι, γκάνγκστερ, ληστές ή ακόμα και να ντυθούν εντελώς στα μαύρα και να φαίνονται σαν σκιά μια και τους αρέσει να τρομοκρατούν τους άλλους.



ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης εμπνέεται τη στολή του από κάποιο ιστορικό ή διάσημο πρόσωπο ή μια επίκαιρη κατάσταση. Δεν αντέχει τους περιορισμούς και είναι κάπως υπερβολικός. Αγαπημένες του στολές είναι διάβολος ή άγγελος ή πειρατής. Εκείνο που θέλει είναι να καταπλήξει τους φίλους του με τη στολή και να τους κάνει να γελάσουν. Μπορεί να ντυθεί Ρομπέν των Δασών κρατώντας τόξα και βέλη, όπως και το ζώδιο του!
Ο Τοξότης είναι δημιουργικός και έχει μια ισχυρή αίσθηση του χρώματος. Εάν επιλέξει να ντυθεί μάγισσα θα επιλέξει κατά πάσα πιθανότητα το πορτοκαλί με το βαθύ μοβ και θα βάλει κι ένα μαύρο καπέλο, κάλτσες και παπούτσια, ώστε η στολή του να ξεχωρίζει από τους άλλους. Στολές που αντιπροσωπεύουν το ζωικό βασίλειο όπως π.χ. γάτα με μαύρο παντελόνι, μαύρο πουκάμισο, θα ήταν μια γρήγορη ιδέα για όσους αποφάσισαν την τελευταία στιγμή τι να φορέσουν.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στον Αιγόκερω αρέσουν οι στολές που τονίζουν την προσωπικότητα του και αναδεικνύουν την αρχηγία και την εξουσία του. Θα μπορούσε να υποδυθεί μια διάσημη προσωπικότητα που άφησε εποχή όπως π.χ. ο Elvis Presley ή ένα σερίφη ή κάποια στολή που να δείχνει επιβολή εξουσίας όπως αρχηγός κράτους. Και επειδή του αρέσει το απλό αλλά παραδοσιακό στυλ, μια παραδοσιακή στολή τον εμπνέει ή μια απλή στολή που να ενσαρκώνει τη μορφή ενός ζώου.
Ο Αιγόκερως θέλει να έχει τον έλεγχο οπότε οι ιδέες του σε σχέση με τη στολή που επιλέγει θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το διάβολο, δράκουλα, αστυνομικό, Batman, βασιλιά ή βασίλισσα. Είναι το ζώδιο της εξουσίας και της διοίκησης και θέλει να είναι υπεύθυνος. Αυτή τη δύναμη θέλει να προβάλει στις Αποκριές, οπότε οι στρατιωτικές στολές τον εξιτάρουν. Και επειδή το ζώδιο του Αιγόκερου συνδέεται με τα οστά στην ιατρική αστρολογία, συνεπώς, ένας σκελετός είναι μια καταπληκτική ιδέα για μια εντυπωσιακή στολή.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος θα παρακάμψει τις παραδοσιακές στολές για κάτι εντελώς πρωτότυπο. Θα μπορούσε να φορέσει μια επιστημονική στολή ή να ντυθεί χορευτής, αλλοδαπός, ρομπότ, επαναστάτης ή να υποδυθεί κάποιο χαρακτήρα από το Star Wars. Και επειδή από τη φύση του είναι απλός, ακόμα κι αν έχει χρήματα, ένα τρύπιο πουκάμισο ή ένα καπέλο ή ένα μαύρο φόρεμα και μια περούκα, του είναι αρκετό για να μεταμφιεστεί.
Επειδή στον Υδροχόο αρέσει να αναμειγνύεται σε ομάδες και να απολαμβάνει τηνδιασκεδαστική πλευρά των Αποκριών, μπορεί να επιλέξει να μπει σε μια ομάδα ως μάγισσα, βρικόλακας ή φαντάσμα. Επειδή θέλει επίσης να είναι «διαφορετικός» εάν αποφασίσει να ντυθεί κάτι από μόνος του- όχι αν είναι μέλος μιας ομάδας-, θα επιδιώξει η δική του στολή να είναι η μοναδική. Ποτέ δε θα φορέσει το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο. Μπορεί να επιλέξει να ντυθεί ως Frankeinstein ή να ενσαρκώσει οτιδήποτε εκκεντρικό.



ΙΧΘΥΣ
Οι Αποκριές είναι για τους Ιχθύς η γιορτή που θα εκπληρώσουν τις πιο μύχιες φαντασιώσεις τους. Αλλά στροβιλίζεται στο μυαλό και την καρδιά τους, ό, τι πιο ρομαντικό και κυρίως θέλουν να ενσαρκώσουν χαρακτήρες του ωκεανού και της θάλασσας όπως γοργόνα, ο Ποσειδώνας, νεράιδα, τσιγγάνα ή φάντασμα. Μπορεί να επιλέξουν κάτι μυστηριώδες όπως μάγος ή μάγισσα ή ακόμα και να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο τους καθώς οτιδήποτε κρυφό τους εξιτάρει.
Επειδή οι Ιχθύες είναι ένα ευαίσθητο ζώδιο, ως εκ τούτου μπορούν να επιλέξουν τις λιγότερο …. αιματηρές στολές, όπως π.χ. ένα φάντασμα, άγγελος, γοργόνα, νεράιδα. Επίσης, τους αρέσει ο χορός πολύ οπότε η στολή της μπαλαρίνας ή ενός διάσημου χορευτή τους εξιτάρει ιδιαίτερα. Στολές που εμπνέουν τη φαντασία των Ιχθύων είναι σίγουρο ότι θα είναι μια πολύ καλή επιλογή όπως και το να ενσαρκώσουν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Η φαντασία και η μαγεία αποτελούν αναγκαιότητα για τις στολές των Ιχθύων. Και όλες να συνοδεύονται από ειδικά εφέ.

Πηγή: e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...