Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Βρες τον τόνο σου και μάθε ποια χρώματα σου ταιριάζουν

Yπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βρεις μόνη σου τον τόνο της επιδερμίδας σου και κατ' επέκτασιν να μάθεις ποια χρώματα να επιλέξεις στο μακιγιάζ σου. Αρκεί, να σταθείς με ένα μπουρνούζι σε ένα καθρέφτη που το λούζει φως! Μάλιστα! Αυτή είναι μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που έδωσε Γρηγόρης Πυρπύλης, official make up artist της Maybelline New York για την Ελλάδα. Ακολούθησε τις συμβουλές του ειδικού και μάθε τα χρώματα που σου ταιριάζουν.


Πώς θα βρω το foundation που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο μου;
"Κάθε γυναίκα που θέλει να επιλέξει την σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα της, δεν χρειάζεται να το τεστάρει ούτε στο πίσω μέρος του χεριού της ούτε στο πηγούνι. Την σωστή απόχρωση για το foundation την παίρνουμε από την γνάθο (το σημείο που ενώνεται το κεφάλι με το λαιμό). Το παν με το foundation είναι να γίνεται ένα με την επιδερμίδα και να μην αλλοιώνει τον φυσικό χρωματικό τόνο!", συμβουλεύει ο Γρηγόρης Πυρπύλης και συνεχίζει "Επειδή στο εμπόριο σίγουρα θα συναντήσετε foundation τα οποία έχουν βάση το ροζ, άλλα που έχουν βάση το κίτρινο και άλλα το πράσινο, θα σας βοηθήσω να καταλάβετε που θα κινηθείτε με ένα πολύ εύκολο test!

Ψυχρή, θερμή ή ουδέτερη; Κάνε το τεστ με το... μπουρνούζι!
Ακολούθησε τις οδηγίες του official make up artist της Maybelline New York για την Ελλάδα και ανακάλυψε τον τόνο της επιδερμίδας σου πώς;
Ο Γρηγόρης Πυρπύλης συμβουλεύει: "Αφού βγείτε από το ντουζ και έχετε πλύνει καλά το πρόσωπό σας, κάντε το εξής: φορέστε μια λευκή πετσέτα ή μπουρνούζι και αντίστοιχα κάντε το ίδιο και στα μαλλιά σας. Στην ουσία θέλουμε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη, με ωραίο, δυνατό και καθαρό φως, να βλέπετε μόνο το πρόσωπό σας και γύρω- γύρω λευκό χρώμα. Παρατηρήστε την επιδερμίδα σας και θα δείτε σιγά- σιγά να σας δίνει την εντύπωση είτε ότι έχει βάση το μπλε/ μοβ, είτε ότι έχει βάση το κίτρινο (όπως οι περισσότερες μεσογειακές επιδερμίδες), είτε να έχει βάση το πράσινο. Εάν σας δίνει την εντύπωση ότι μπλεδίζει/ μοβίζει η επιδερμίδα σας, τότε έχετε ψυχρή βάση, εάν κιτρινίζει τότε έχετε θερμή βάση και εάν πρασινίζει τότε έχετε ουδέτερη βάση".

Ψυχρή βάση
Οι αποχρώσεις που θα απογειώσουν την ομορφιά σου είναι ψυχρά ασημί, γκρι, ροζ, πράσινο, μπλε και όλες οι αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων.

Θερμή βάση
Αποχρώσεις του χρυσού, του καφέ, του μπρούντζου, του καφέ, του κοραλί, πορτοκαλί, κίτρινου αλλά και άλλα θερμά χρώματα θα απογειώσουν την εμφάνισή σου.

Ουδέτερη βάση
Αν κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη διαπιστώνεις ότι βγαίνει κάτι ουδέτερο τότε είσαι από τις τυχερές που μπορεί να βάλει άφοβα όλα τα χρώματα!

Πρόσεξε!
Το γεγονός ότι έχεις ψυχρή βάση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις θερμές αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου. Απλώς, οι ψυχρές αποχρώσεις είναι τέλειες για να τονίσουν ιδανικά την ομορφιά σου. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους τόνους επιδερμίδας.
Ποιο κόκκινο κραγιόν είναι ιδανικό για μένα;

Όσον αφορά το κόκκινο κραγιόν τα πράγματα είναι πολύ απλά, λέει ο Γρηγόρης Πυρπύλης. "Εάν έχετε ψυχρή βάση επιλέγετε κόκκινο που έχει βάση το μπλε (ψυχρό κόκκινο). Αν έχετε θερμή βάση στην επιδερμίδα, επιλέγετε το κόκκινο που έχει βάση το πορτοκαλί (θερμό κόκκινο).


ΠΗΓΗ TLife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...