Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Για πάντα νέα με Βασιλικό Πολτό!

Βασιλικός Πολτός, το όνομά του τα λέει όλα: πλούσιος σε θρεπτική αξία και θαυματουργός! Οι ευεργετικές του ιδιότητες βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του οργανισμού όσο και στην ομορφιά και την διατήρηση της νεότητας...












Παράγεται από τις μέλισσες εργάτριες και προορίζεται για το πρώτο στάδιο ανάπτυξης των μελισσών που θα γίνουν βασίλισσες, γι’ αυτό ονομάζεται «το γάλα των μελισσών». Αποτελεί την πλουσιότερη τροφή της φύσης και η μεγάλη θρεπτική του αξία οφείλεται στη μοναδική σύνθεσή του. Περιέχει Υδατάνθρακες, Αμινοξέα, Μέταλλα, όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, κοβάλτιο, μόλυβδο, νάτριο, μαγγάνιο, και Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β8, Β9 και Β12. Είναι ιδανικός τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, καθώς και για ηλικιωμένα άτομα.
Ο φρέσκος βασιλικός πολτός έχει λαμπερό λευκό χρώμα. Όταν όμως έρθει σε επαφή με τον αέρα ή εκτεθεί στο φως, το χρώμα του μεταβάλλεται σε ανοικτό κίτρινο και σκούρο γκρι. Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε ένζυμα, τα οποία οξειδώνουν κάποιες ουσίες του βασιλικού πολτού και τον καταστρέφουν.

Ενίσχυση οργανισμού
Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό και στην ανάπτυξη. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Ακόμη βοηθά στην πρόληψη εποχιακών ιώσεων, στην κατάθλιψη, το άγχος, το στρες, στη δυσκοιλιότητα, στα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, στην κόπωση, στην υπέρταση, στο διαβήτη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή έχει αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων), συμβάλει κατά του πονοκεφάλου, των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας, τα αρθριτικά προβλήματα, είναι ευεργετικός σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης, βελτιώνει τα συμπτώματα του άσθματος, προσφέρει αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη κατά την άθληση, τονώνει και ενδυναμώνει το δέρμα (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει).

Ελιξήριο νεότητας
Μειώνει τις ρυτίδες, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στην αντιγήρανση, ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας μου και της προσφέρει μοναδική λάμψη και αναζωογόνηση.

Δοσολογία
Στη μύτη του κουταλιού του γλυκού το πρωί με άδειο στομάχι κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, για 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προϊόν, απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται στο ψυγείο έως 6 μήνες, αλλά αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη. Καλό είναι να τον καταναλώσετε αφού πάρετε και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Μάσκα για αναζωογόνηση
Υλικά
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μέλι ανθέων
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1/4 του φλιτζανιού κατσικίσιο γιαούρτι
2 γραμ. βασιλικό πολτό
Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας αφήνοντάς το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...