Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τι αποσμητικό να επιλέξω;

Τώρα που η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει, όλες μας αναρωτιόμαστε πιο τελικά είναι το καλύτερο αποσμητικό.Σίγουρα έχεις ακούσει κι εσύ ένα σωρό πράγματα για την καταλληλότητά τους, αλλά τι ισχύει πραγματικά;


















Ερώτηση:
Υπάρχει κάποιο αποσμητικό σε spray που να μην είναι anti- perspirant? Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούσα αποσμητικά με ρολέτα, μέχρι που εμφάνισα κάποια καρουμπαλάκια-λιπώματα που πονούσαν φρικτά στη μασχάλη μου. Ο γιατρός, λοιπόν, μου είπε να χρησιμοποιώ αποσμητικό σε spray, αλλά αυστηρά anti- perspirant, πράγμα που είναι και δική μου επιθυμία, μιας και επιλέγω να ιδρώνω και να αποβάλω τις τοξίνες και ας μουσκεύουν τα t-shirts μου! Πέραν από το ότι άπειρες έρευνες δείχνουν οτι μερικά από αυτά συμβάλουν και στη δημιουργία καρκίνου του μαστού… Τα μόνα αποσμητικά τα οποία δεν αναφέρουν αν είναι anti-perspirant, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο, είναι τα Sanex (που έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα είδη μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι εντός τριών ωρών είναι σα να ξέχασες να βάλεις αποσμητικό) και τα Noxema. Υπάρχει κάποιο άλλο, που να λέει σαφώς οτι ΔΕΝ είναι anti-perspirant?

Απάντηση:
Όταν ένα προϊόν χαρακτηρίζεται anti-perspirant σημαίνει πως λειτουργεί ως αντιιδρωτικό, δηλαδή κάτι που μειώνει την παραγωγή του ιδρώτα (πλήρης κατάργηση δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε τοπικά ενέσεις μπότοξ – μια μικρή εφίδρωση πάντα θα υπάρχει).Υπάρχουν δύο κατηγορίες αντιιδρωτικών προιόντων: τα deodorants περιέχουν αντισηπτικές ουσίες εναντίον των μικροοργανισμών που αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα και προκαλούν έτσι τη δυσοσμία. Τα antiperspirants, περιέχουν ουσίες που μπλοκάρουν την έκκριση του ιδρώτα. Αν, λοιπόν, θέλουμε να είναι στεγνές οι μασχάλες μας προτιμούμε antiperspirants ενώ αν μας ενδιαφέρει να είναι άοσμος ο ιδρώτας τότε χρησιμοποιούμε deodorants.
Από τις αντιιδρωτικές ουσίες, τα άλατα αλουμινίου είναι αυτά που μπορεί να αποφράξουν τους πόρους του δέρματος ή να κάνουν ερεθισμούς. Για αυτό και σε ιστορικό με ερεθισμό της μασχάλης συνήθως συστήνουμε να αποφεύγονται τα αποσμητικά με έντονα αρώματα και τα προιόντα με άλατα αλουμινίου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα spray είναι καλύτερα από τα roll-on ενώ όσον αφορά τις «κατηγορίες» ότι σχετίζονται  με καρκίνο του μαστού, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία σοβαρή και αξιόπιστη ιατρική έρευνα. Από τις επιλογές αποσμητικών που προσφέρει το φαρμακείο, προτείνω: το balsam deodorant SEBAMED ( είναι ότι πιο ήπιο υπάρχει), το UREADIN roll on ( πολύ αποτελεσματικο, δεν ερεθίζει) ή το antiperspirant spray FROIKA. Μια νέα πρόταση είναι το Idrosi PHARMAQ που περιέχει ουδέτερο πενταυδροχλωρίδιο του αργιλίου, ουσία προτεινόμενη από την INTERNATIONAL HYPERIDROSIS SOCIETY. Πρόκειται για τζελ σε μονοδόσεις που απορροφάται αμέσως, δεν κολλάει και διαρκεί πολλές ώρες.
Πηγή: beautylicious.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...