Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ζώδια και Γάμος: Μάθετε πως βλέπει τον γάμο το κάθε ζώδιο

O γάμος είναι μία προσωπική ένωση δύο ατόμων που αλλάζει το κοινωνικό status τους στην κοινωνία και τους νόμους. Για κάποια άτομα είναι κάτι σημαντικό ενώ για άλλα, απλά σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ζωή τους.
Για να είναι πετυχημένος ένας γάμος θα πρέπει και τα δυο άτομα να κατανοήσουν τις ανάγκες του συντρόφου τους και η αστρολογία μας προσφέρει μεθόδους στο να κατανοήσουμε αυτές τις επιθυμίες.
Παρακάτω, παραθέτουμε λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο που βλέπουν τον γάμο τα ζώδια.
Εσείς απλά επιλέξτε το δικό σας και του συντρόφου σας.






ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί γίνονται πολύ καλοί σύζυγοι λόγω του ενθουσιασμού και του πάθους που έχουν. Θα ασχοληθούν με την οικογένεια με έναν σχεδόν παιδικό τρόπο, κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τον τρόπο που διακοσμούν το σπίτι τους ή αγοράζουν δώρα για τα μέλη της οικογένειας τους. Σαν γονείς ασχολούνται με τα παιδιά τους αλλά δεν φτάνουν και σε κατάσταση πανικού εάν αυτά δεν περάσουν στις εξετάσεις. Αν τα παιδιά τους δεν εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους , τότε παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και τα βοηθούν όσο μπορούν.
Αλλά δεν διακρίνονται για την υπομονή τους…Μπορεί να κάνουν ή να πουν κάτι που αργότερα θα το μετανιώσουν.

Γενικά, αναφέρεται ότι οι Κριοί δίνουν και παίρνουν μέσα στον γάμο. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που είναι σταθερό γιατί υπάρχουν χρονικές περίοδοι κατά την διάρκεια του γάμου τους, που θέλουν μόνο να δώσουν και άλλοτε να θέλουν μόνο να πάρουν.
Όταν όμως δίνουν τότε αισθάνονται ανεπαρκείς. Σε αυτό το σημείο ο Κριός θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα αναρωτηθεί αν έχει δώσει τα πάντα στον σύντροφο του. Κι αυτό γιατί μέσα του έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας.
Ένα άλλο πρόβλημα με τους Κριούς είναι ο εγωισμός τους. Κάνουν πράγματα που πληγώνουν τον σύντροφο τους αλλά εκείνη την στιγμή που τα κάνουν δεν τα αντιλαμβάνονται. Αυτή η απερισκεψία φαίνεται φυσική όπως και ο εγωισμός τους και το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν, ο σύντροφος του κάνει ένα ξαφνικό ξέσπασμα, ο Κριός να έχει αιφνιδιαστεί τελείως.

Η απλή τους φύση και ο τρόπος που βλέπουν την ζωή εμποδίζουν την ικανότητα τους να βλέπουν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα των πράξεων τους. Οπότε, εάν είστε ένας παντρεμένος Κριός έχετε πολλά να δώσετε αλλά και πολλά να ψάξετε…

ΤΑΥΡΟΣ

Θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να κάνετε τον γάμο σας άνετο, σταθερό και καρποφόρο. Γιαυτό συνήθως έχετε ήδη μία καλή κοινωνική θέση και έναν ψηλό λογαριασμό στην τράπεζα προτού ακόμα παντρευτείτε. Έχετε ήδη σταθεροποιηθεί στην καριέρα σας και από την στιγμή που θα παντρευτείτε δεν σκοπεύετε να κάνετε οτιδήποτε ριψοκίνδυνο για τα επόμενα χρόνια. Έχετε δικό σας σπίτι όπου και μετακομίζετε με τον σύζυγο σας. Και όλα αυτά τα κάνετε για να μην έχετε κι άλλο άγχος κατά την διάρκεια του γάμου και για να παρέχετε οικονομική ασφάλεια στον σύζυγο σας και τα παιδιά σας, για να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με υποστήριξη και χωρίς εντάσεις.
Προσπαθήστε όμως να χαλιναγωγήσετε την κτητικότητα και την ζήλια σας. Μπορεί να δημιουργηθεί οποτεδήποτε και για οποιανδήποτε λόγο. Για παράδειγμα εάν είστε άντρας θα ενοχλείστε με την ιδέα ότι η σύζυγος σας μιλάει και με άλλους ή σας παραμελεί λιγάκι για χάρη των παιδιών. Θα αρχίζετε να σκέφτεστε ότι δεν σας αγαπάει πια τόσο όσο σας αγαπούσε στην αρχή. Αυτό βέβαια είναι ανόητο!!!
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρείται τον σύντροφο σας κτήμα σας, και δεν σας αρέσουν οι αλλαγές που συμβαίνουν με την έγγαμη ζωή. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε λέγοντας στον εαυτό σας ότι ο άλλος σε καμία περίπτωση δεν είναι δικός σας, ούτε κτήμα σας απλά ζητάει αγάπη όπως και εσείς…

Σαν γονιός δεν θα θέλετε να εξουσιάζεται ή να είστε αυστηρός με το παιδί σας αλλά το κακομαθαίνετε αγοράζοντας του ακριβά δώρα και παιχνίδια ή να αποσιωπάτε όταν οι βαθμοί του δεν είναι τόσο καλοί στο σχολείο. Μετά από μια ορισμένη ηλικία, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ότι το παιδί σας δεν είναι του χεριού σας. Το παράξενο με σας είναι ότι όταν τα παιδιά είναι μικρά, είστε επιεικείς και όταν μεγαλώσουν, θα αρχίσετε να αισθάνεστε ότι δεν συμπεριφέρονται σωστά και πρέπει να γίνεται πιο αυστηροί στην συμπεριφορά σας. Η αλήθεια είναι ό,τι κάνατε, το κάνατε στα πρώτα χρόνια τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θα πρέπει να ζυγίσετε τα πάντα προτού αποφασίσετε να παντρευτείτε, για να μη σας πιάσει αργότερα πανικός και θέλετε να δραπετεύσετε από τον γάμο σας. Μπορείτε πραγματικά, όταν το θέλετε, να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει σωστά γιατί αυτό είναι το ταλέντο σας… Είστε πολύ καλοί στο να έρθετε κοντά με τον σύντροφο σας και να του εκφράσετε τα συναισθήματα σας χωρίς κανενός είδους φόβο ή συστολή. Μπορείτε να διευθετήσετε σχεδόν κάθε θέμα διαμέσου της επικοινωνίας που σας χαρακτηρίζει. Και αυτό, λόγω του άψογου επίπεδου κατανόησης που έχετε.
Μπορείτε χωρίς δυσκολία να εναρμονίσετε την δική σας άποψη με του συντρόφου σας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακούσετε, αλλά δεν ακούτε, και προβάλλετε την δική σας επιχειρηματολογία και την παρουσιάζετε με τέτοιο τρόπο ώστε το άλλο πρόσωπο να αλλάξει την στάση του.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι ότι οι Δίδυμοι επιζητούν την ισότητα σε έναν γάμο, σε όλα τα επίπεδα.
Είστε ενθουσιώδεις και έχετε την ικανότητα να παίρνετε τα πράγματα με μια ελαφρότητα . Αυτό είναι που κάνει να φαίνεστε πολύ νεότερος και δραστήριος από ό,τι πραγματικά είστε, και να σας κάνει πολύ δημοφιλείς μεταξύ των ατόμων του άλλου φύλου. Αυτή η ικανότητα σας να προσφέρετε δυνατές και αξέχαστες στιγμές στον σύντροφο σας, σας επιτρέπει να έχετε πολλές εμπειρίες που ποτέ δεν θα φανταζόσασταν ότι θα είχατε.
Κάνετε πολλά για να καλυτερέψετε την έγγαμη ζωή σας. Αλλά κάποιες φορές αξίζει να ηρεμήσετε και όχι να βρίσκεστε διαρκώς σε κίνηση ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κάτι δυνατό που θα ταρακουνήσει το μυαλό σας. Είστε σαν τουρίστας, που όλη την ώρα διατεθειμένος να πάει σε νέους τόπους, να κάνει νέες επαφές και να γνωρίσει νέα πράγματα μόνο για τον ενθουσιασμό της στιγμής αλλά αυτό που σας λείπει είναι η πραγματική αίσθηση της σύνδεσης με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτά τα πράγματα. Το να θυσιάζετε συναισθηματικές και πνευματικές στιγμές για τη σωματική και επιφανειακή ικανοποίηση, δεν είναι και τόσο φρόνιμο….


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι φυσικά πρόθυμοι να παντρευτούν – δεν είναι ότι αισθάνονται πολύ μόνοι. Έχουν πολύ καλούς οικογενειακούς δεσμούς και ένα υπέροχο κύκλο φίλων…Αυτός ο συναισθηματικός σύνδεσμος είναι που τους εξιτάρει. Ακόμα και όταν ζουν μόνοι, κάνουν πράγματα που πραγματικά θυμίζουν έναν οικογενειακό τρόπο. Είναι εξαιρετικοί σύζυγοι και υπέροχοι γονείς.
Και ενώ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσουν την οικογενειακή ζωή τους καλύτερη, μην περιμένετε να εγκαταλείψουν τις επαγγελματικές προσπάθειες τους. Θα αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που έρχονται το δρόμο τους γιατί η εργασία τους είναι το εργαλείο για να παρέχουν άνεση στην οικογένεια τους.

Οι Καρκίνοι έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα – τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της σταδιοδρομίας των παιδιών τους. Θέλουν να εργαστούν σκληρά και να κάνουν πολλά χρήματα ώστε να μπορούν να παρέχουν στην οικογένεια τους όλα τα αναγκαία αγαθά, αλλά πάλι έχουν μια ισχυρή ώθηση για να είναι με τον σύζυγο τους και τα παιδιά, και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Αυτό το ένστικτο είναι πολύ ισχυρότερο στις γυναίκες, οι οποίες θέλουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, να μαγειρεύουν το αγαπημένο φαγητό τους, να τα βοηθήσουν στο σχολείο με τα μαθήματα τους, και να φροντίσουν για τους συζύγους τους όταν έρθουν στο σπίτι από την εργασία.
Οι Καρκίνοι χωρίς αμφιβολία έχουν μια έντονα αισθησιακή πλευρά που κρατάει την σχέση τους ζωντανή για χρόνια. Αυτός ο αισθησιασμός, τους βοηθάει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της οικογένειας ,να είναι ενωμένη και να λύνουν από κοινού τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται.


ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες απολαμβάνουν τον γάμο στο έπακρο κάνοντας τα πάντα για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους. Έτσι, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, ο Λέων θα μπορούσε να περιμένει για το γάμο μέχρι να έχει αρκετά χρήματα στο χέρι, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν όλες οι ετοιμασίες – η τελετή της εκκλησίας, οι προσκεκλημένοι και ο μήνας του μέλιτος. Μετά το γάμο, οι Λέοντες θα διαθέσουν όλο το χρόνο και την προσπάθεια τους στο να διατηρήσουν ένα γάμο μέσα στον οποίο υπάρχει συναισθηματική πληρότητα. Ενθαρρύνουν τους συζύγους τους να ακολουθήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρα τους.
Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, ο Λέων μπορεί ο ίδιος να επιβάλει τις αποφάσεις του στον σύζυγο του και μπορεί ακόμα να φτάσει στα άκρα. Και το σημαντικότερο είναι, ότι όταν του ασκείται κριτική, τότε δεν θα ακούσει. Πάνω στον ενθουσιασμό σας για την σχέση, προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο αλλά παραβλέποντας τις ανάγκες του συντρόφου σας. Αν όμως ο άλλος γίνει κατηγορηματικός τότε πάτε με τα νερά του και δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τη σχέση σας. Σε μια σχέση, το πιο σημαντικό είναι να λαμβάνονται αποφάσεις από κοινού και να υπάρχει ισορροπία. Για να γίνει αυτό, ο Λέων θα πρέπει να σκεφτεί τα πράγματα που θέλει περισσότερο ο σύζυγος όταν κάνει κάτι για αυτόν, και να ανταποδώσει τα ίδια πράγματα, όταν ο σύζυγος κάνει κάτι για αυτόν.
Οι Λέοντες δεν ξεχνούν ποτέ την παιδική τους ηλικία και τι σημαίνει να είσαι παιδί, και θέλουν να τους μεταχειρίζονται στον γάμο σαν παιδιά. Όμως, δεν αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους σαν παιδιά. Τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό, και με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν το σεβασμό των παιδιών τους. Δεν τους μιλάνε «μωρουδίστικα» όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους αλλά πρέπει να προσέχουν να μην τους συμπεριφέρονται αυταρχικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μόλις οι Παρθένοι παντρευτούν αρχίζουν και καταβάλλονται από συναισθήματα έντονης συναίσθησης και φόβου αλλά πολεμάνε μέσα τους για να απελευθερωθούν από αυτά. Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να δώσουν αυτήν την μάχη: Είναι η αίσθηση της ασφάλειας, σαν να έχεις δώσει μάχη για κάτι, το κατέκτησες και τώρα είναι δικό σου.
Είναι σημαντικό για σας τους Παρθένους να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε άνετα με την καθημερινή ζωή μετά το γάμο. Ένα σημαντικό θέμα εδώ είναι η σταθερή έννοια σας και η ανησυχία σας για πράγματα που δεν είναι και τόσο σοβαρά. Μπορεί να είστε σε υπερένταση για να είναι τέλειο το γεύμα σας έτσι όπως το θέλετε εσείς, ή για να είναι τα έπιπλα σας στην εντέλεια. Τώρα αυτό που συμβαίνει, είναι ότι αυτός ο συνεχής εκνευρισμός, δεν κάνει τη ζωή σας καλύτερη, αλλά ενοχλεί το σύντροφό σας. Γι αυτόν θα ήταν καλύτερο να χαλαρώνατε λίγο και να του προσφέρετε πολύ περισσότερα. Όταν αυτός σας κατηγορεί ότι δίνεται περισσότερη σημασία στα υλικά αντικείμενα και δεν του δίνεται την πρέπουσα προσοχή, ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι εντελώς αβάσιμος.

Οι Παρθένοι γίνονται πολύ καλοί γονείς, προκαλώντας την περιέργεια του παιδιού τους σε κάθε είδους πράγματα και τα ενθαρρύνουν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες για να αποκτήσουν μεγάλη εμπειρία μάθησης. Αποφύγετε όμως την τάση σας να κριτικάρετε τις προσπάθειες τους. Έχουν ανάγκη την ενθάρρυνση και την εκτίμηση σας, όπως ακριβώς και την εποικοδομητική κριτική και πειθαρχία – η υπερβολή όμως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Γιαυτό μην είστε τόσο ψυχροί όταν τους λέτε κάποια πράγματα, έχουν ανάγκη πολύ περισσότερα….
Συμπερασματικά, οι Παρθένοι είναι πράγματι αμείλικτοι όσον αφορά τις προσπάθειες τους στο να καταστήσουν το σπίτι τους τέλειο για τον σύντροφο τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσαν να εργάζονται πάρα πολύ σκληρά – ο σύζυγος στην καριέρα του ώστε να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα, και η σύζυγος στη διατήρηση της αρμονίας του σπιτιού έτσι ώστε τα πάντα να βρίσκονται στη θέση τους και η οικογένεια να έχει ένα άνετο χώρο για να ζήσει μέσα Σας χρειάζεται να χαλαρώσετε και να καθίσετε να απολαύσετε αυτό που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να το πετύχετε.

ΖΥΓΟΣ

Εσείς οι Ζυγοί νιώθετε πλήρεις και περισσότερο με τον εαυτό σας μόνο αν βρίσκεστε σε μία σταθερή σχέση. Έτσι ο γάμος θα κάνει θαύματα για σας. Ίσως μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι η συναισθηματική σας ισορροπία επιτυγχάνεται μετά το γάμο. Αλλά η ισορροπία αυτή είναι πολύ σημαντική για σας. Έχετε την τάση να σκέφτεστε πάρα πολύ για το θέμα του γάμου. Όλες οι αποφάσεις που παίρνετε έχουν αυτή την χροιά.
Θέλετε όμως να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας και την ατομικότητα σας. Είναι πολύ εύκολο για σας να υποκύψετε στην γνώμη του συντρόφου σας, να θυσιάσετε τις ευκαιρίες σας και τη σταδιοδρομία σας και να τροποποιήσετε την ζωή σας για τον σύντροφο σας. Είναι σημαντική η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας, είτε σαν μοναχικό άτομο, είτε μέσα στον γάμο. Σε περίπτωση που η σχέση αυτή δεν λειτουργήσει σωστά, εσείς θα πείτε μέσα σας ότι κάνατε τα πάντα για να πάει καλά.
Αυτό βέβαια ακούγεται πολύ εγωιστικό αλλά δεν είναι!!! Ως ένα βαθμό, δεν είναι φρόνιμο να θέσετε σε κίνδυνο τη σταδιοδρομία σας και την προσωπικότητα σας για οποιαδήποτε σχέση – αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Θέλετε πάντα ο σύντροφος σας να αντιδρά ήρεμα και με ευγενικό τρόπο, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μην παραγκωνίζετε τις απαιτήσεις σας για χάρη του άλλου γιατί μετά θα κάνετε κακό στον εαυτό σας. Δεν σας λέω βέβαια να πολεμήσετε ή να δημιουργήσετε προστριβές και εντάσεις αλλά με τις εμπειρίες σας και την εξυπνάδα σας να κατανοήσετε τι είναι καλό και για τα δύο μέρη της σχέσης. Κι αυτό γιατί τότε ο σύντροφος σας θα έχει το πάνω χέρι στη σχέση, θα σας επιβάλετε πάντα και θα είστε εσείς αποκλειστικά υπεύθυνοι γι ‘αυτό. Αυτά είναι πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να εργαστείτε για να πετύχετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν οποιεσδήποτε προσπάθειες για να καταστεί ο γάμος όχι μόνο λειτουργικός, αλλά και να προσφέρει απαράμιλλη ευτυχία και συναισθηματική υποστήριξη στον σύντροφο του. Για παράδειγμα, ένας άντρας Σκορπιός θα εργαστεί μέρα – νύχτα για τη συσσώρευση χρημάτων, προκειμένου να εξοπλίσει το σπίτι με όλα τα είδη πολυτελείας και τις καθημερινές αναγκαιότητες. Στην περίπτωση της γυναίκας, η γυναίκα θα εργαστεί σκληρά για να κρατήσει πεντακάθαρο το σπίτι, και να παρέχει στο σύζυγο της κάθε τι για να αισθάνεται άνετα και ασφαλής.
Αλλά αυτό που ο Σκορπιός μισεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι μια στάση από τον σύντροφο του που δεν ταιριάζει με την δική του. Θέλει σύζυγο που να του ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο. Ένα πρόσωπο χωρίς τη δύναμη του χαρακτήρα και το σθένος δεν είναι αποδεκτό από αυτούς. Και αυτό ισχύει και για την σεξουαλική ζωή – δεν τους αρέσει ο σύντροφος τους να δείχνει αδιαφορία. Θέλουν ο σύντροφος τους να είναι παθιασμένος και δημιουργικός ακριβώς όπως είναι οι ίδιοι τους.
Αυτά είναι τα σχέδια που έχουν οι Σκορπιοί στο μυαλό τους όταν αποφασίσουν να παντρευτούν. Αλλά υπάρχει περίπτωση να κάνουν υπερβολικά πράγματα, όπως να περνούν πολλές ώρες στο γραφείο, ενώ η σύζυγος να βρίσκεται στην μοναξιά της στο σπίτι. Αυτό είναι κακό για οποιαδήποτε σχέση.
Και το χειρότερο πράγμα που έχουν είναι η ζήλια. Έχουν την ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα και δεν μπορούν να κοντρολάρουν αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να εμφανίζεται όχι μόνο από τις υποψίες των σεξουαλικών σχέσεων του συζύγου με κάποιο άλλο πρόσωπο. Η ζήλια είναι δυνατόν να στρέφεται και σε άλλα θέματα- δηλαδή, εάν ο σύζυγος είναι πιο επιτυχής από ό, τι οι ίδιοι στη σταδιοδρομία του και την κοινωνική θέση του.

Οι Σκορπιοί είναι εξαιρετικοί σαν γονείς και φροντίζουν να μάθουν τα παιδιά τους πράγματα κάνοντας μαζί τους εκδρομές και άλλα διασκεδαστικά πράγματα. Επίσης, περιμένουν πολλά από τα παιδιά τους και ασχολούνται συνέχεια μαζί τους. Τα παιδιά, ενθαρρύνονται με αυτόν τον τρόπο, και κληρονομούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ανεξαρτησίας και του σθένους του Σκορπιού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες δεν μπορούν να τα πάνε καλά με κάποιον που δεν είναι τόσο ενεργητικός και αξιαγάπητος όπως είναι αυτοί οι ίδιοι,- αλλά ακόμα κι αν δεν είναι –θα πρέπει να μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτόν. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο για έναν Τοξότη να αναζητεί διαρκώς καινούργια πράγματα για να διατηρηθεί η σχέση ζωντανή. Έτσι, η ανάγκη τους για αλλαγή και ο ενθουσιασμός είναι πολύ έντονα στοιχεία της προσωπικότητας τους. Αλλά σκεφτείτε και την θετική πλευρά : τουλάχιστον ο γάμος τους δεν θα λιμνάσει όπως συμβαίνει με τους περισσότερους γάμους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του – πώς να το κάνετε αυτό… επαφίεται στην φαντασία σας.
Τώρα ερχόμαστε στην άλλη πτυχή της στάσης σας με τον γάμο – την κλειστοφοβία σας. Αγαπάτε την ελευθερία σας και δεν μπορείτε να αισθάνεστε συναισθηματικά καταπιεσμένοι. Έτσι, παρά τους στενούς δεσμούς σας με το σύζυγο σας, θα θελήσετε να πάτε έξω με τους φίλους σας, και να διατηρήσετε σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Τώρα, ένα συναίσθημα που μισείτε περισσότερο είναι αυτό της υποψίας. Ποτέ δεν γίνεστε καχύποπτοι απέναντι στον σύντροφο σας, καθώς επίσης μισείτε όταν ο σύντροφος σας έχει υποψίες για εσάς. Δεν καταπιέζετε και δεν περιορίζετε τον σύντροφο σας και δείχνετε περιφρόνηση εάν αυτός σας δείχνει καχυποψία, όταν είναι απολύτως φυσικό για αυτόν να αισθάνεται έτσι. Σ ‘αυτό έγκειται η ρίζα των εντάσεων που δημιουργούνται μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών.
Οι Τοξότες γίνονται καλοί γονείς , ειδικά όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει γιατί διψούν για προκλήσεις. Όμως στα πρώτα στάδια, όταν οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές, οι Τοξότες επιζητούν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για τα παιδιά τους που μπορεί να κάνει τη ζωή τους λιγότερο βαρετή και μονότονη. Ο συναισθηματικός σύνδεσμος με τα παιδιά τους είναι πολύ έντονος και κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην τα περιορίσουν χρησιμοποιώντας την φαντασία τους και τον ενθουσιασμό τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν οι Αιγόκεροι επιλέξουν κάποιον για τους συνοδέψει για το υπόλοιπο της ζωής τους, είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά για την εν λόγω σχέση, προκειμένου να την κάνουν να λειτουργήσει σωστά. Η σχέση σημαίνει πολύ περισσότερα γι ‘αυτούς από ένα μέσο για την αύξηση της οικογένειας, θέλουν κάποιο άτομο να τους συντροφεύει στις καλές και κακές στιγμές. Αποδίδουν ένα αίσθημα υπερηφάνειας και θεωρούν επίτευγμα την επιτυχία στον γάμο, ακριβώς όπως κάνουν στην περίπτωση της επαγγελματικής επιτυχίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γυρίζουν πάντα πίσω στις στιγμές που καθόρισαν τη σχέση τους και την οδήγησαν στον γάμο και τι πέρασαν μαζί με τον σύντροφο τους.
Αλλά όταν πρόκειται για τους Αιγόκερους, άνδρες ή γυναίκες, υπάρχει μία υπερβολική αφοσίωση στην οικογένεια τους. Είναι σίγουρα αποφασισμένοι να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να παρέχουν στην οικογένεια τους ό,τι χρειάζεται και θέλουν, και ο σύντροφος τους να είναι αφιερωμένος σε αυτήν και να έχει συναίσθηση των καθηκόντων. Για παράδειγμα, μια μητέρα Αιγόκερως θα πρέπει να εργάζεται για να φέρει περισσότερα χρήματα στην οικογένεια. Αν υπάρχει τάξη και οργάνωση ,τότε η οικογένεια έχει να κερδίσει πολλά. Αυτά όμως τα πράγματα μπορεί να έχουν κάποιες μόνιμες επιπτώσεις στα παιδιά και τον γάμο, όταν ο μόνος στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου παραμελώντας κάποιες συναισθηματικές ανάγκες. Υπομονή, ενέργεια και αγάπη είναι πιο σημαντικά για τη σχέση από το χρήμα.
Οι Αιγόκεροι γίνονται εξαιρετικοί γονείς σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών τους. Έχουν πάντα την τάση να το παρακάνουν με όλα, και να κρίνουν τις ικανότητες των παιδιών τους με βάση τα δικά τους πρότυπα που είναι πάρα πολύ υψηλά. Τα παιδιά αναπτύσσονται με ενθάρρυνση αλλά μπορούν να καταλήξουν να τους ασκούν κριτική και να τους κάνουν παρατηρήσεις. Θα έκανε ιδιαίτερα καλό σε αυτούς τους γονείς αν ενθάρρυναν περισσότερο τα παιδιά τους και εκτιμούσαν τις ικανότητες τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι πιστοί και αφιερώνονται στον γάμο, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα στην αρχή όσον αφορά την αποδοχή της νέας κατάστασης και των συνθηκών της ζωής που ο γάμος δημιουργεί από μόνος του. Δεν είναι καθόλου ζηλιάρηδες ή κτητικοί και δεν θεωρούν τον σύντροφο τους κτήμα τους. Έτσι απέχουν από κάθε ζηλότυπη συμπεριφορά και αυτό γιατί σέβονται και θαυμάζουν τον σύντροφο τους , όπως σέβονται και τις αξίες του, τα συναισθήματα του και τις αρχές του ακόμα κι αν δεν τα εγκρίνουν !!!
Οι Υδροχόοι δεν μπορούν να αποχωριστούν την ατομικότητα τους μέσα στον γάμο. Για παράδειγμα, όταν μία γυναίκα Υδροχόος γίνεται μητέρα, μπορεί να δυσκολεύεται να εγκαταλείψει το επάγγελμα της και τη σταδιοδρομία της και να συμμετάσχει στην φροντίδα των παιδιών κι αν θα το κάνει, θα το κάνει με πικρία. Θα περιμένει το παιδί να γίνει αρκετά μεγάλο για να πάει στο σχολείο ώστε να μπορέσει να ανοικοδομήσει την καριέρα της. Όχι ότι αυτό είναι κακό πράγμα, αλλά το θέμα είναι ότι το να είσαι γονέας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με ένα αίσθημα υποχρέωσης. Αυτό δεν αφορά τους άντρες Υδροχόους που γίνονται πατέρες, επειδή οι πατέρες δεν παρατάνε τη σταδιοδρομία τους για την φροντίδα των παιδιών. Αλλά μπορεί να συμπαρασταθεί στην σύζυγο του προκειμένου να συνεχίσει αυτή την καριέρα της.
Οι Υδροχόοι είναι οι καλύτεροι γονείς, τους βγαίνει φυσικά και αβίαστα, και δεν θεωρούν ότι είναι δύσκολο γι’ αυτούς να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα στα παιδιά τους και να τα ενσωματώσουν σε κάποια συλλογική δραστηριότητα ή ομάδα. Το σπίτι θα είναι ένας χώρος που πραγματικά θα υπάρχει πάντα κάποια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αλλά πολλές φορές οι πεποιθήσεις των Υδροχόων μπορεί να αποδειχθούν οπισθοδρομικές. Θα μπορούσε να είναι πραγματικά δύσκολο για τους γονείς να αναγνωρίσουν το χάσμα των γενεών και να ενεργήσουν συνετά γιατί μερικές φορές θα θέλουν να επιβάλλουν την γνώμη τους.


ΙΧΘΥΣ

Όταν έρχεται η ώρα του γάμου εσείς οι Ιχθύς το έχετε σκεφτεί τόσο πολύ….και έχετε μετρήσει τα πάντα στο μυαλό σας. Όταν πρόκειται για τον γάμο, οι Ιχθύς έχουν βρει τη σωστή επιλογή αφού πρώτα έχουν κάνει αρκετές δοκιμές και σφάλματα. Συγχαρητήρια! Τώρα πρέπει να μάθετε την Άλφα-Βήτα του έγγαμου βίου. Και το Α είναι – πάντα να διατηρήσετε την ταυτότητα σας και την ανεξαρτησία σας , παρά το γάμο. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι μετά το γάμο, δεν υπάρχει χώρος για το «εγώ» – αλλά για το «εμείς». Αλλά αυτό δεν αρμόζει σε σας…. Εσείς είστε «εσείς» και γνωρίζετε ότι είναι πολύ εύκολο η ρουτίνα της καθημερινής ζωής να σας οδηγήσει σε ένα τέλμα ή ακόμα και αδιαφορία προς τον σύντροφο σας.
Από την άλλη , θέλετε να κάνετε τα πάντα για τον σύντροφο σας και να τον ευχαριστήσετε αλλά αυτό δεν είναι καλό για την ψυχική ευεξία σας. Καταστέλλοντας τις φιλοδοξίες σας και τις προσωπικές σας απολαύσεις δημιουργείτε στον σύζυγο σας την εντύπωση ότι μπορείτε να γίνεται υποχείριο του.
Για σας θα είναι πολύ εύκολο να ζήσετε με έναν όχι και τόσο καλά οργανωμένο τρόπο ζωής. Ο σύντροφος σας μπορεί να σας κατηγορεί ότι δεν δίνετε την απαιτούμενη σημασία για πράγματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, και δεν είναι και τελείως λάθος. Αλλά εσείς δεν είστε σκόπιμα αμελής, απλά πιστεύετε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνετε.

Σαν γονείς, δεν αμελείτε τα καθήκοντα σας και δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να μάθουν αλλά και να οργανωθούν στην ζωή τους. Αλλά όμως, μπορεί και να κακομάθετε τα παιδιά σας όχι τόσο με την παροχή υλικών αγαθών αλλά με την υπερβολική σας φροντίδα που τους δείχνετε. Κατά την δική σας γνώμη, πιστεύετε ότι δεν κάνετε κανένα λάθος. Έτσι, όταν πραγματικά τα παιδιά σας κάνουν κάτι λάθος, όπως π.χ. οι βαθμοί τους στο σχολείο δεν είναι και τόσο καλοί, τότε σας έρχεται σοκ. Έτσι, θα πρέπει να μάθετε να διδάξετε το παιδί σας λίγη αυτοπειθαρχία και τις αρετές της σκληρής δουλειάς και της εντιμότητας.

Πηγή:  e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...