Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Oι κανόνες του online shopping

Η fashion insider και blogger Μαργαρίτα Γουργουρίνη δίνει πολύτιμα tips για επιτυχημένες διαδικτυακές αγορές! Aκούστε την προσεκτικά...


















"Όταν ήμουν φοιτήτρια, πολύ μποεμ τύπος και εξαιρετικά άφραγκη, μια από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες ήταν η τελετουργία της "βιτρίνας την νύχτα". H διαδικάσία ήταν απλή - γύρω στις 9, που συνήθως γυρνούσα απο την βιβλιοθήκη έκανα την πιο μεγάλη και κυκλική βόλτα απο το ιστορικό κέντρο για να δω όλες τις βιτρίνες των μπουτίκ. Ήταν ήρεμα και διαλογιστικά, η συζήτηση αφορούσε τον εαυτό μου και αυτό που αγαπούσα πάντα περισσότερο - τα ρούχα.

Επειδή άφραγκη έχω υπάρξει πολλές φορές στη ζωή μου (και πιθανότατα υπάρχουν και άλλες φορές που θα συμβεί αυτό) έμαθα πως τα ρούχα υποστηρίζουν εσένα και αυτό που αποφασίζεις να πεις στον κόσμο, η μόδα όμως είναι μια αισθητική καλλιέργεια που δεν χρειάζεται χρήματα. Είναι κάτι που παρακολουθείς και σε αλλάζει σαν άνθρωπο, σου "φτιάχνει το μάτι ", σε χαλαρώνει και σε διασκεδάζει.

Το online shopping είναι δυνητικά ανέξοδο, με τεράστια ποικιλία, πάρα πολύ καλές τιμες, και μπορείς να χαζεύεις μόνος σου για όση ώρα θες. Με πιτζάμες. Στον καναπέ ή όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουν όμως 2-3 κανόνες, που αν τους σεβαστείς, σου υπόσχομαι πως θα αγοράσεις πράγματα που θα αξίζουν τα λεφτά τους, θα κάνεις και σχετική οικονομία".

Οι κανόνες της Μαργαρίτας

Κανόνας 1- Μπες πρώτα στους μεγάλους
Αν είσαι ακόμα άβγαλτη σε αυτά τα κόλπα, μπές πρώτα στα μεγάλα online μαγαζιά για να δεις πως γίνεται το παιχνίδι. Net- A- Porter,Yoox, Asos, Topshop, matches.com ειναι κάποια απο αυτά.Με πλήρη διαφάνεια και ασφάλεια, θα σε βοηθήσουν στην αγορά σου βήμα προς βήμα.

Κανόνας 2 - Προσοχή στα διαστασιολόγια
Κάθε φορά που βλέπεις κάτι που σου αρέσει, πρόσεξε το νούμερο. Το ιτάλικό 42 είναι διαφορετικό απο το γαλλικό 42 και στη Μ. Βρεττανία π.χ, μετρούν διαφορετικά. Μην πανικοβάλλεσαι. Υπαρχει πάντα το κουμπάκι measurements σχεδόν δίπλα απο την περιγραφή προιόντος όπου με κλικ βλέπεις αναλύτικα όλα τα νούμερα και τις διαστάσεις που καλύπτουν.

Κανόνας 3 -  Διάβασε προσεκτικά την περιγραφή
Καθε online shop που σέβεται τον εαυτό του, έχει πλήρη περιγραφή του προιόντος. Κοίταξε προσεκτικά, δες σύσταση και μήκη που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ακόμα καλύτερα πως "στέκεται" το ρούχο - και αν όντως αξίζει τα λεφτά του.

Κανόνας 4 - Πάρε και λίγο το χρόνο σου
Εντάξει το είδες τρελάθηκες, δεν μπορείς να ανασάνεις, αλλά περίμενε λίγο. Αν είναι αυτό που χρειαζόσουν απο πάντα, καλώς έχει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ξανασκέψου το. Το online shopping φροντίζει ακόμα και για αυτό - είναι ανεκτικό στους χρόνους. Θυμήσου ακόμα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το βρείς σε λίγο διάστημα με έκπτωση, πράγμα που τα online shops κάνουν συχνά - πυκνά.

Κανόνας 5 - Το πήρες και δεν σου αρέσει; Επεστρεψέ το
Πές ότι το σκέφτηκες από εδώ, το σκέφτηκες από κει, το πήρες το κομμάτι, ξεροστάλιασες στην πόρτα να περιμένεις το πακέτο, και όταν το άνοιξες και το φόρεσες - τζίφος. Δεν ήταν αυτό που είχες φανταστεί. Μην στεναχωριέσαι. Σε όλα τα σοβαρά online shops υπαρχει επιστροφή - και μάλιστα δωρεάν- επίσης τις περισσότερες φορές υπάρχει και η επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που δεν θές να το αλλάξεις με κάτι άλλο".




 Πηγή: missbloom.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...