Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε..

Σίγουρα θα αναγνωρίσετε από την παρακάτω λίστα κάποια από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν πηγαίνουμε για ψώνια με αποτέλεσμα να σπαταλάμε χρήματα και να γεμίζουμε τις ντουλάπες μας με πράγματα που δε μας χρειάζονται...










1. Διαλέγουμε ρούχα που δε μας πηγαίνουν. Υπάρχουν στον κόσμο μόνο δύο είδη ρούχων: αυτά που μας κολακεύουν και αυτά που δε μας κολακεύουν. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποφύγουμε ν’ αγοράσουμε ρούχα που δεν ταιριάζουν στο σωματότυπό μας ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλή ή πόσο trendy είναι.
2. Πηγαίνουμε για ψώνια με τις φίλες μας. Περνάμε τέλεια και χαζεύουμε με τις ώρες όμως το πιο πιθανό είναι να παρασυρθούμε και να αγοράσουμε περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ απ’ όσα πραγματικά χρειαζόμαστε ή πράγματα που δε θα αγοράζαμε χωρίς την επιρροή τους.
3. Διαλέγουμε ρούχα χωρίς να έχουμε πάρει μαζί τα παπούτσια ή το αντίστροφο. Ειδικά αν θέλουμε να βρούμε επίσημα ρούχα ή παπούτσια για κάποιο event πρέπει να έχουμε μαζί μας όλο το σύνολο που θα φορέσουμε ώστε να δούμε κατά πόσο ταιριάζουν ή όχι.
4. Δε συγκεντρωνόμαστε σε αυτά που χρειαζόμαστε. Πρέπει να φτιάχνουμε λίστα και να μένουμε πιστές σε αυτή. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να γυρίζουμε με τις ώρες στα μαγαζιά, να έχουμε αγοράσει ένα σωρό πράγματα και όταν επιστρέψουμε στο σπίτι να διαπιστώσουμε πως όλα όσα πήραμε είναι περιττά και πάλι μας λείπουν αυτά που χρειαζόμαστε.
5. Αγοράζουμε άβολα ρούχα και κυρίως παπούτσια, απλά και μόνο επειδή είναι υπέροχα. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν για πάντα κρυμμένα με τις ταμπελίτσες στις ντουλάπες μας.
6. Αγοράζουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε, απλά και μόνο επειδή τα βρίσκουμε σε φανταστική τιμή στις εκπτώσεις. Είναι η απόλυτη σπατάλη χρημάτων γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ!
7. Ψωνίζουμε παρορμητικά. Πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε: Το χρειάζομαι αυτό; Ταιριάζει με τα ρούχα μου και με το lifestyle μου; Που θα το φορέσω; Αν είμαστε αναποφάσιστες καλύτερα να το ξανασκεφτούμε και αν στο τέλος της ημέρας επιμένουμε ότι κάπου θα μας χρειαστεί, τότε το αγοράζουμε.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...