Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πόσιμο κολλαγόνο: Η νέα μέθοδος που υπόσχεται θαύματα!

Και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική και περισσότερο στην Ιαπωνία το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα site που πωλούν απευθείας πόσιμο κολλαγόνο το οποίο και παρουσιάζουν ως θαυματουργό! Σβήνει τις ρυτίδες, «γεμίζει» το πρόσωπο ενισχύοντας τους μύες, διορθώνει τις αρθρώσεις, χτίζει μύες διασπώντας το λίπος κυρίως τις βραδινές ώρες και ενώ πίνετε μία δόση πόσιμου κολλαγόνου πριν πάτε για ύπνο, αυξάνει τις αντοχές μας, ενισχύει τους τένοντες, καταστέλλει την όρεξη , διώχνει την κυτταρίτιδα και άλλα πολλά ευεργετικά για την υγεία και την ομορφιά μας....






Ακούγονται πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά κατά πόσο συμβαίνουν στην πράξη και κυρίως χωρίς να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας; Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει για το πόσιμο κολλαγόνο θεωρούν ότι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν το οποίο όμως δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από γυναίκες που βρίσκονται στην εγκυμοσύνη ή από μητέρες που θηλάζουν. Για ορισμένους ειδικούς, όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να το παίρνουμε άφοβα. Το κολλαγόνο παράγεται από τον οργανισμό μας, αλλά όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουμε τόσο μειώνεται η παραγωγή του. Οι ειδικοί έχουν καταφύγει σε κολλαγόνο από βοοειδή και ψάρια προκειμένου να «χτίσουν» όλη αυτήν την ισχυρή αυτοκρατορία στην παγκόσμια αγορά που λέγεται πόσιμο κολλαγόνο. Αυτήν την στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές πόσιμου κολλαγόνου, μία από τις οποίες περιέχει εκτός από κολλαγόνο, αλόη,γλυκερίνη,σορβικό κάλιο (φυσικό συντηρητικό από μούρα), μεθύλιο/υδροξυβενζοϊκό προπύλιο (φυσικό συντηρητικό από βατόμουρα). Το συγκεκριμένο προϊόν θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπως υποστηρίζει ένας γιατρός, ο Dr Dave Nelson ο οποίος και λανσάρει το Calorad που υπόσχεται απώλεια βάρους 3 έως 5 κιλών κάθε εβδομάδα(!), το πόσιμο κολλαγόνο πρέπει να είναι το τελευταίο υγρό που θα πρέπει να πίνετε πριν πάτε για ύπνο καθώς δουλεύει καλύτερα τα πρώτα 90 λεπτά από την στιγμή που το πιούμε!
Για το πόσιμο κολλαγόνο υπάρχουν αμέτρητα αμερικανικά site που παρουσιάζουν την θαυματουργή του εκδοχή. Ομως, αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία είναι ανεπανάληπτο. Στην Ιαπωνία κυκλοφορούν στην αγορά ακόμη και καραμέλες κολλαγόνου, καθώς σύμφωνα με μία επιστημονική εκδοχή το πόσιμο κολλαγόνο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ακούγεται καθώς οι ιδιότητες του καταστρέφονται από τα γαστρικά υγρά στο στομάχι και ως εκ τούτου δεν περνά στον οργανισμό. Ισως γι' αυτό ο αμερικανός Dr Dave Neslon υποστηρίζει ότι θα πρέπει να καταναλώνεται το βράδυ και χωρίς να πιούμε νερό.
Πάντως, οι καραμέλες αλλά και οι τσίχλες κολλαγόνου δεν έχουν πάρει ακόμη την έγκριση της FDA και δεν κυκλοφορούν επίσημα στην αγορά εκτός Ιαπωνίας. Ανεπίσημα, βέβαια, κυκλοφορεί ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας!
Η Ιαπωνική Shiseido φυσικά και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από το όλο project. Η Shiseido αναζητά εναγωνίως την απάντηση στα επεμβατικά υλικά πληρώσεως. Επιθυμεί σφόδρα να την κατοχυρώσει η ίδια με επίκεντρο τί άλλο, ένα ρόφημα με ισχυρό brand name στη διεθνή αγορά των καλλυντικών όπως είναι το δικό της. Η μορφή που θα έχει το πόσιμο κολλαγόνο που αναμένεται να χτυπήσει όλες τις υπόλοιπες εκδοχές; Ενα είδος προβιοτικού ροφήματος γιαουρτιού! Αυτό, όμως, το ρόφημα θα  είναι διαφορετικό απ' όλα τα υπόλοιπα καθώς λέγεται πως θα περιέχει και υαλουρονικό οξύ, αλλά και αμινοξύ GABA το οποίο χρησιμοποιείται και στο botox αλλά και σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες! 

 
Πηγή: realbeauty.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάντως το πόσιμο κολλαγόνο έχει αποδειχτεί για πολλές γυναίκες αποτελεσματική και οικονομική λύση. Δε κάνει θαύματα, αλλά βοηθάει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...