Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Invisalign: Τώρα μπορούμε να αποκτήσουμε ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια

Η Ιωάννα Καζάκου, MSc DDs Χειρούργος Οδοντίατρος, μας μιλά για τη νέα μέθοδο Invisalign που καταργεί τα σιδεράκια και μας βοηθά να αποκτήσουμε ίσια δόντια χωρίς πόνο και κόπο.
Πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια! Και αυτό χάρη σε νέες τεχνικές που εξασφαλίζουν να έρθουν τα δόντια σωστά στο οδοντικό τόξο, χωρίς την αναγκαιότητα των brackets - τα γνωστά ασημένια μέχρι πρόσφατα σιδεράκια!

Με τη μέθοδο των invisalign εφαρμόζονται ειδικοί διαφανής νάρθηκες που εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ορθοδοντική μετακίνηση. Παρά το γεγονός ότι η μέθοδος αυτή πλέον εφαρμοζόταν αποκλειστικά στους ενήλικες, τώρα με τα invisalign teens έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε τη μέθοδο αυτή και σε εφήβους.

Τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής αυτής μεθόδου έναντι της παραδοσιακής τεχνικής:



Πρώτα απ' όλα οι νάρθηκες είναι στην κυριολεξία... αόρατοι! Έτσι δύσκολα γίνεται αντιληπτό ότι κάνει κάποιος ορθοδοντική θεραπεία! Αυτό μπορεί να μην απασχολεί τόσο πολύ τους εφήβους οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στη θέα των ασημένιων brackets, όμως αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τους ενήλικες.

Στις μέρες μας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων κάνει ορθοδοντική θεραπεία και το να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα διατηρώντας μια πολύ αισθητική παρουσία είναι σημαντικό.

Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός της καλύτερης στοματικής υγιεινής, κάτι πολύ καίριο τόσο για τα νεαρά άτομα όσο και για τους ενήλικες.

Η διαδικασία:

Ο οδοντίατρος παίρνει συγκεκριμένα μέτρα του στόματος του ασθενούς και κατασκευάζονται ειδικοί διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι εφάπτονται στα δόντια τόσο της άνω όσο και της κάτω γνάθου. Αυτό το σετ ναρθήκων φοριέται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και αφαιρείται κατά τη διάρκεια του φαγητού και του βουρτσίσματος. Το σετ ναρθήκων ανανεώνεται κάθε 2 εβδομάδες. Η θεραπεία ολοκληρώνεται μετά πάροδο, κατά μέσο όρο, 20 εβδομάδων. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας έχει να κάνει με το μέγεθος της μετακίνησης των δοντιών.

Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά με invisalign;

Το invisalign αποτελεί μια πολύ καλή, αισθητική και αποτελεσματική επιλογή για πάρα πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών. Δε δύναται να διορθώσει ακραίες ορθοδοντικές ανωμαλίες και ούτε φιλοδοξεί να εξαφανίσει την ύπαρξη των brackets. Είναι όμως μια πολύ επαναστατική επιλογή που οφείλει να τη λαμβάνει υπ' όψιν του ο κάθε σύγχρονος και ενημερωμένος οδοντίατρος.
Πηγή:queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...