Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Γυναίκα και sex.Τι 30, τι 40, τι 50...

Δεν κόβεται το σεξ! Το σώμα, η ψυχολογία και ένα σωρό άλλοι παράγοντες αλλάζουν με τα χρόνια. Αυτό επηρεάζει και την σεξουαλικότητα, την επιθυμία αλλά και την σεξουαλική συμπεριφορά κάθε γυναίκας. Σήμερα θα δούμε πως σκιαγραφείται η σεξουαλικότητα της γυναίκας καθώς περνούν οι δεκαετίες...











... στα 30
Η τεστοστερόνη αρχίζει σιγά σιγά να μειώνεται αφού έχει φτάσει στα μέγιστα μεγέθη της γύρω στα 20. Ωστόσο οι 30άρες τείνουν να έχουν έντονους οργασμούς. Οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες που «περπατούν» την δεκαετία των τριάντα, να διατηρήσουν έντονη την σεξουαλικότητά τους πειραματιζόμενες και ανακαλύπτοντας το σώμα τους, αγγίζοντας τον εαυτό τους και μαθαίνοντας τα μυστικά του δικού τους κορμιού που -μέσα στην ένταση της προηγούμενης δεκαετίας- ίσως δεν είχαν ανακαλύψει ως τώρα.

... στα 40
Οι ιατρικές μελέτες καταγράφουν το γεγονός ότι οι 40άρες θέλουν σεξ πολύ συχνότερα από τις νεότερες. Ο κόλπος αρχίζει σιγά σιγά να χάνει την ελαστικότητά του και τα τοιχώματα της πυέλου χαλαρώνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο ερεθισμός να επιτυγχάνεται δυσκολότερα, γεγονός που οδηγεί τις γυναίκες που βρίσκονται στην δεκαετία των 40, να βγάζουν το λανθασμένο συμπέρασμα ότι η σεξουαλικότητά τους πλησιάζει στη δύση της. Οι ειδικοί συστήνουν χρήση λιπαντικών που θα φέρει ευκολότερα τον οργασμό καθώς και καλή φυσική κατάσταση, μέσα από την άσκηση. Η γιόγκα και οι πιλάτες έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές επιδράσεις στην αύξηση της σεξουαλικότητας.

... στα 50
Η εμμηνόπαυση πλησιάζει ή έρχεται ήδη από τα πρώτα χρόνια αυτής της δεκαετίας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ιστοί του κόλπου να λεπταίνουν και η φυσική λίπανση της περιοχής να μειώνεται αισθητά. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες που «περπατούν» τα πενήντα, που βρίσκουν το σεξ μετά την εμμηνόπαυση πραγματικά απελευθερωτικό καθώς δεν έχουν το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Είναι επίσης η δεκαετία που πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ξανά την αυτοϊκανοποίηση και τον πειραματισμό. Οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες μετά τα πενήντα, να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά, ειδικά αν ο σύντροφός τους είναι συνομήλικος καθώς ο ερωτικός ερεθισμός θέλει περισσότερο χρόνο απ’ ότι παλιότερα.

... και μετά;
Υπάρχει μια ηλικία που ό,τι αφορά το σεξ μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο και η σεξουαλικότητα γίνεται μια ανάμνηση του παρελθόντος; Οι ειδικοί λένε «όχι» καταγράφοντας εμπειρίες γυναικών που, παρόλο που έχουν σβήσει 60 κεράκια εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνουν ότι έχουν μια σεξουαλική ζωή που χαρακτηρίζεται περισσότερο από ηρεμία και τρυφερότητα και λιγότερο από ένταση και μεγάλη συχνότητα. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι διάφορα προβλήματα υγείας, όπως πχ ο διαβήτης, μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες «παρενέργειες» στα επίπεδα των ορμονών που επηρεάζουν της σεξουαλική επιθυμία. Η ήπια γυμναστική και ο έλεγχος του βάρους βοηθούν την λίμπιντο να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα λένε οι ειδικοί. Επίσης ο τακτικός έλεγχος του καρδιαγγειακού και η μείωση των συμπτωμάτων που αρθριτικά και άλλα προβλήματα των οστών προκαλούν, μπορούν να οδηγήσουν την κάθε γυναίκα να έχει μια υγιή σεξουαλική ζωή μέχρι τα βαθιά της γεράματα.







ΠΗΓΗ: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...