Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κρέμες Ματιών: Πώς επιλέγουμε ποια μας ταιριάζει καλύτερα;

Η περιοχή ματιών, εξαιτίας της πιο λεπτής επιδερμίδας της από το υπόλοιπο πρόσωπο και τις συνεχείς κινήσεις έκφρασης είναι από τις περιοχές που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μικρές ρυτίδες και χαλάρωση μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα και από την δεύτερη δεκαετίας της ζωής μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αρχίσουμε να φροντίζουμε νωρίς την περιοχή των ματιών μας με μια καλή κρέμα ώστε να μπορεί να αντιστέκεται περισσότερο στην φθορά του χρόνου. Η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία!










Η αγορά είναι γεμάτη από κρέμες ματιών αλλά πρέπει να ξέρετε πως καμιά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά υπάρχουν κάποιες που δεν δίνουν τίποτα άλλο από μια απλή ενυδάτωση και άλλες πιο αποτελεσματικές γιατί περιέχουν συστατικά ικανά να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολεί την καθεμία μας ξεχωριστά. Υπάρχουν άπειρες κρέμες στο εμπόριο για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, την λέπτυνση του δέρματος, την χαλάρωση, το πρήξιμο, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Ποια κρέμα  επιλέγουμε λοιπόν; 
Δύσκολη ερώτηση και ομολογώ χωρίς ξεκάθαρη απάντηση! Βασικά δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι η κρέμα που κάνει για τη φίλη σας θα κάνει και για εσάς. Ακόμα και αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα!  Ψάχνοντας για κριτικές στο διαδίκτυο πάντοτε όσο και μεγάλο το ποσοστό θετικών εντυπώσεων στο σύνολο για ένα προϊόν, θα υπάρχουν κάποια άτομα που αναφέρουν ότι δεν είδαν την παραμικρή βελτίωση. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε το κατάλληλο προϊόν είναι μετά από δοκιμή  φροντίζοντας απλά να αγοράσουμε κάτι με αξιόλογα συστατικά και κατά γενική ομολογία αποτελεσματικό με την ελπίδα ότι θα  στρώσει και σε εμάς καλά.
Πως όμως "διακρίνουμε" την εξαιρετική από την απλά καλή ή την άχρηστη κρέμα. Θα σας αποκαλύψω  εδώ τα βήματα που ακολουθώ προσωπικά πάντοτε όταν ψάχνω για προϊόντα ομορφιάς και που συνήθως με οδηγούν σε σωστές αποφάσεις και αγορές.

Βήμα 1ο
Κάνω πρώτα  μία έρευνα για το πρόβλημα που θέλω να αντιμετωπίσω πχ σύσφιξη για τα μάτια, μαύροι κύκλοι, κτλ. και σημειώνω σε έγγραφο ότι βρίσκω αξιόλογο σχετικά με αναφορά σε συγκεκριμένες κρέμες, συστατικά, θεραπείες. Εδώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα πάντοτε την ποιότητα της ιστοσελίδας (προτιμώ τα blogs με προσωπική άποψη και τα forums) και κυρίως στα συστατικά της εκάστοτε κρέμας.

Βήμα 2ο
Στην συνέχεια ψάχνω σε βάθος για το κάθε ένα χωριστά, από αυτά που ανακάλυψα στο πρώτο βήμα,  για να δω αν όντως είναι κάτι για το οποίο υπάρχει κάποιος σχετικό ντόρος ή αν ήταν μεμονωμένες αναφορές. Εδώ είναι που ανοίγω δεκάδες + παράθυρα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα ο Browser να τα «παίζει» και να αρνείται πεισματικά να …ανταποκριθεί :))

Βήμα 3ο
Για τα προϊόντα που ανακαλύπτω ότι υπάρχει αρκετή αναφορά ή πολύ θετικές κριτικές ψάχνω για ακόμη περισσότερες κριτικές σε διάφορα site. Αγαπημένα μου είναι το amazon.com ( έχει περισσότερα προϊόντα και κριτικές από το amazon της Αγγλίας αλλά όχι αποστολή στην Ελλάδα) και το sephora.com όπου χιλιάδες αγοραστές αφήνουν κριτικές για τα προϊόντα που έχουν δοκιμάσει. Σίγουρα λαμβάνω υπ’ όψη την πιθανότητα να υπάρχουν ψευδή θετικά σχόλια που κάποιοι από τις εταιρείες μπορεί να αφήσουν ή τα αρνητικά από ανταγωνιστές. Πως τα ξεχωρίζεις; Με ασφάλεια δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ, αλλά αν υπάρχουν για ένα προϊόν 100 σχόλια με 80 πχ είναι ενθουσιώδη για τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ πιο πιθανόν να είναι καλύτερο προϊόν από αυτό που έχει πέντε κριτικές και οι τρεις είναι μέτριες και οι δύο αρνητικές.

Ποια συστατικά όμως μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι τα πιο αξιόλογα και που θα πρέπει να κοιτάμε να υπάρχουν στις κρέμες ματιών ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;

Για γενική αντιγήρανση, ρυτίδες και σύσφιξη:
   Πεπτίδια (peptides) όπως το Matrixyl και το Argireline,
    Αμινοξέα (amino acids)
    Υαλουρονικό οξύ
    Dmae
    Ρετινόλη (retinol)
    Ρεσβερατρόλη (Reservatrol)
    Επιδερμικοί παράγοντες ανάπτυξης (Epidermal Growth Factor- EFG),
    Βιταμίνες Α, E, C
    Συνένζυμο-Q10
    Σκουαλένιο
    Bisabolol,
    Εκχύλισμα Algae,
    Ωμέγα 3 και 6 έλαια

Για μαύρους κύκλους:
    Βιταμίνες C και Κ
    Haloxyl
    Bioflavonoid Complex
    Φλαβονοειδές Xρυσίνη (Chrysin)
    Πεπτίδιο Eyeseryl
    Chrysin

Για πρήξιμο και σακούλες
•    Καφείνη
    Πεπτίδιο Eyeseryl
    Bioflavonoid Complex


Έξτρα συμβουλές
    Φροντίστε να διαλέγετε κρέμες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και συστατικά που να ανταποκρίνονται σε αυτές. 
   Χρησιμοποιήστε την κρέμα για τουλάχιστον ένα μήνα πρωί βράδυ πριν βγάλετε συμπεράσματα.
   Εάν αφού χρησιμοποιήσετε την κρέμα και  δείτε μικρή και καμιά βελτίωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε  κάποια άλλη.
   Δεν αγχωνόμαστε ή απελπιζόμαστε  όμως αν κάποια δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα... τουλάχιστον δίνουμε κάποια φροντίδα στην περιοχή και απλά ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην επόμενη αγορά μας μέχρι να βρούμε αυτήν που θα μας δώσει τα αποτελέσματα που ζητάμε.










Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...