Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

8 τρόποι για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για το νέο μέλος της οικογένειας

Πλησιάζει η γέννηση του πρώτου παιδιού σας σε λίγους μήνες και τα αισθήματά σας είναι τελείως πρωτόγνωρα! Συνηδιτοποιείτε οτι θα υπάρχουν χίλια και ένα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε όταν γεννηθεί το μωράκι σας. Αυτό που πρέπει πρώτα απ’όλα να ξέρετε είναι το τι θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα όμορφο, ζεστό και πάνω απ’όλα ασφαλές σπίτι...












Τοποθεσία του δωματίου του μωρού

Δεχτείτε απο τώρα την ιδέα οτι τους πρώτους μήνες θα χρειάζεται να σηκώνεστε συχνά για να το ταϊσετε ή γιατι θα έχει πονάκια. Οπότε για να μην σας κουράζει περισσότερο το πήγενε-έλα κανονίστε το δωμάτιο του μωρού να είναι κοντα στο δικό σας.

Διακοσμήστε το δωμάτιο του μωρού

Σίγουρα είστε ενθουσιασμένοι με τη διακόσιση του δωματίου του καινούριου μέλους της οικογένειάς σας! Θέλετε να είναι χαριτωμένο, ευδιάθετο αλλα ταυτόχρονα ασφαλή! Επίσης θα πρέπει να είναι οργανωμένο έτσι ώστε να σας βολεύει για τα καθημερινά σας καθήκοντα. Όσο ενθουσιασμένοι και να είστε μην το παρακάνετε με τη διακόσμιση. Ξεκινήστε με τα βασικά: κούνια, αλλαξιέρα, μια αναπαυτική πολυθρόνα κλπ. Μην ξεχνάτε οτι όσο περνάει ο καιρός οι συγκενείς και οι φίλοι όλο και κάτι θα φέρνουν και μετά θα στεναχωριέστε που δεν θα ξέρετε τι να τα κάνετε! Οπότε στο τέλος καλύτερα να ξέρετε τι σας λείπει παρα να μην έχετε που να τα βάλετε.

Ενδοεπικοινωνία

Μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας θα είναι πολύ χρησιμη γιατι θα σας βοηθάει τις ώρες που θα κοιμάται το μωράκι σας και εσείς θα μπορείτε να κάετε κάποιες δουλειές στο σπίτι ή ακόμη και να χαλαρώσετε βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας ενα βιβλίο χωρίς να πρέπει να είστε συνέχεια δίπλα του.

Βιβλίο για νεογέννητα

Ένα καλό βιβλίο για νεογέννητα ειναι ό,τι καλύτερο μπορειτε να διαβάσετε ακόμη και πριν γεννηθεί το αγγελούδι σας! Ζητήστε τη γνώμη συγκενών, φίλων ή ακόμη και του γιατρού σας για να σας συστήσει κάποιο τέτοιο βιβλίο.

Σίτιση του μωρού

Τα νεογέννητα χρειάζονται πολλά και συχνά γεύματα. Οπότε εξοπληστείτε με τον ανάλογο εξοπλησμό. 2 μεγάλα μπιμπερό και 1 πιο μικρό είναι αρκετά. Επίσης μην ξεχάσετε τον αποστειρωτή για μπιμπερό και πιπίλες.

Σίτιση γονιών

Τις πρώτες μέρες στο σπίτι θα είστε αρκετά απασχολημένοι με το μωρό μέχρι να μπείτε όλοι σε ένα πρόγραμμα, οπότε εφοδιάστε το σπίτι με φαγητά που δεν χρειάζονται πολύ ώρα μαγείρεμα αλλα είναι ταυτόχρονα και υγιεινά γιατι μην ξεχνάτε οτι κατα πασα πιθανότητα ακόμη το μωρό σας, τρέφεται απο εσάς (το θυλάζετε).

Χρήσιμα τηλέφωνα

Να έχετε κάπου εμφανή τα πιθανή τηλέφωνα που μπορεί να χρειαστείτε. Του γυναικολόγου σας, του παιδίατρου κλπ.

Η κρεβατοκάμαρά σας

Με τον καιρό θα έχετε έναν μόνημο μικρό επισκέπτη στο κρεβάτη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να μετατραπεί σε παιδική χαρά! Κρατήστε την κρεβάτοκάμρά σας ρομαντική για εσάς και τν άντρα σας. Ο άντρας σας είναι ο ξεχωριστός άνθρωπος της ζωής σας (γιατι μην ξεχνάτε οτι σε εκείνον οφείλετε το υπέροχο αγγελούδι που έχετε) και ακόμη και με ένα μωρό στο σπίτι χρειάζεστε και οι δυο λίγη ηρεμία και χαλάρωση.




Πηγή: aboutwedding.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...