Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εγκυμοσύνη και ομορφιά

Πάντα υπάρχουν απορίες σχετικά με τη χρήση καλλυντικών και τη ρουτίνα ομορφιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσήνης. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω των ορμονών, το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει διάφορες δυσλειτουργίες (έντονες κοκκινίλες, αλλεργίες, πανάδες και άλλα) ή και καμία. Τι πρέπει να προσέξετε:
  • Αν το δέρμα σας παρουσιάζει δυσλειτουργίες τότε καταφύγετε σε φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν εξειδικευμένα προϊόντα κατάλληλα για κάθε πρόβλημα.
  • Πριν καταλήξετε σε ένα προϊόν δοκιμάστε το σε ένα μικρό σημείο του προσώπου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας προκαλέσει καμία αλλεργική αντίδραση και συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό για τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε. 
  • Προτιμήστε προϊόντα ήπια χωρίς δυνατά σαπούνια και αλκοόλ και με απαλές υφές.
  •  Μια φορά την εβδομάδα να κάνετε απολέπιση προσώπου σε μορφή μάσκας γιατί αν τρίψετε το δέρμα σας με κοινό peeling υπάρχει η περίπτωση να το ερεθίσετε πολύ. Μια καλή ιδέα είναι ο άργιλος σε σκόνη για ευαίσθητα δέρματα, που προσφέρει και βαθύ καθαρισμό.
  • Τα αιθέρια έλαια απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως μην μπερδεύεστε απαγορεύονται τα καθαρά αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούμε για μασάζ ή αρωματοθεραπεία. Όλα τα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν αιθέρια έλαια απλά είναι σε χαμηλή περιεκτικότητα και δεν προκαλούν αντιδράσεις.
  • Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να βάζετε αντηλιακή κρέμα ακόμα και το χειμώνα. Πολλές γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη παρουσιάζουν πανάδες και δυσχρωμίες στο πρόσωπο, προφυλαχτείτε με την αντηλιακή για να μειώσετε τα ποσοστά εμφάνισης τους.
  • Οι περισσότερες γυναίκες σε αυτή τη φάση αντιπαθούν το μέχρι προηγουμένως αγαπημένο τους άρωμα και γενικώς ότι μυρίζουν είναι αντιπαθητικό το πρώτο διάστημα, προτιμήστε λοιπόν αρώματα με απαλές νότες που αφήνουν την αίσθηση της καθαριότητας και φρεσκάδας.
  • Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό για μια ισορροπημένη διατροφή και ασκήσεις γυμναστικής. Σε καμία περίπτωση μην παραμελήσετε την σωματική σας άσκηση για λόγους υγείας και καλής φυσικής κατάστασης.
  • Μην παραλείψετε να χρησιμοποιείται καθημερινά μια κρέμα κατά των ραγάδων στο στήθος, στην κοιλιά, στους μηρούς και γλουτούς. Η καθημερινή και σωστή περιποίηση του δέρματος βελτιώνει την ελαστικότητα του και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά εμφάνισης των ραγάδων.
  •  Όπως όλες γνωρίζετε απαγορεύονται οι βαφές μαλλιών, οπότε μπορείτε να κάνετε μόνο ανταύγειες ή να καταφύγετε σε εναλλακτικές μεθόδους όπως φυτικές βαφές, το γνωστό χαμομήλι και άλλα.






Πηγή:  jenny.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...