Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βάψτε τα αβγά σας φυσικά

Ξεχάστε τις χημικές βαφές και εμπιστευτείτε τη φύση.Πολλές μπορεί να μην γνωρίζετε πως υπάρχει και άλλος, φυσικός τρόπος να βάψετε τα πασχαλινά σας αβγά, που είναι πιο υγιεινός και που δεν πειράζει εάν καταναλώσετε το χρώμα που θα έχει περάσει και στο ασπράδι...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να λοιπόν οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε και ποια λαχανικά και φρούτα χρειάζεστε. Θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα εάν τα εφαρμόσετε σε άσπρα αβγά και ίσως χρειαστεί να τα αφήσετε να παραμείνουν στο μείγμα αφού βράσουν λίγο παραπάνω .
  • Για κόκκινες και ροζ αποχρώσεις βράστε παντζάρι ή χρησιμοποιήστε χυμό από κράνο ή κόκκινα μούρα. Βράστε μαζί τους τα αβγά σας.
  • Για κίτρινες αποχρώσεις το τούρμερικ και το σαφράν είναι ιδανικά
  • Για μωβ βάλτε κόκκινο κρασί
  • Για μπλε χρώμα τα φύλλα από κόκκινο λάχανο αλλά και τα μύρτιλα/βατόμουρα
  • Για καφέ ο χυμός από σταφύλια, το τσάι και ο καφές
  • Για πορτοκαλί αβγά χρησιμοποιήστε τον φλοιό του κρεμμυδιού
Tips: Εάν θέλετε να τους κάνετε σχέδια βάλτε φλούδια από κρεμμύδι και κόκκινο κρεμμύδι και τυλίξτε κάθε αβγό μέσα σε κομμάτια από καλσόν. Τα αβγά σας θα αποκτήσουν την όψη μαρμάρου. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να βάλετε φύλλα που θα σταθεροποιήσετε πάλι μέσα σε ένα καλσόν ή για να κάνετε ρίγες μπορείτε να τυλίξετε ένα σχοινί σχηματίζοντας έναν φιόγκο γύρω από το άβραστο αβγό και να το βράσετε έτσι.








Πηγή:  jenny.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...