Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Καθαρά μαλλιά χωρίς σαμπουάν

Λούστε τα μαλλιά σας με σπιτικά προϊόντα που δεν κοστίζουν και έχουν ευεργετικές ιδιότητες...
















  • Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στα μαλλιά. Είναι απαλή με τα μαλλιά, είναι το ασθενέστερο αλκαλικό και καθαρίζει τα μαλλιά από τα συσσωρευμένα χημικά χωρίς να τα καταστρέφει. Όπως συμβαίνει με πολλά φυσικά καθαριστικά, η συνταγή δεν είναι μία, αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
Βάλτε σε ένα μπουκάλι των 0,25lt. μία κουταλιά σόδα και γεμίστε με νερό της βρύσης. Ανακινείστε καλά για να διαλυθεί η σόδα και είναι έτοιμο για χρήση.
Την ώρα του λουσίματος, βρέξτε καλά τα μαλλιά σας και βάλτε λίγο από το μείγμα, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού. Αφήστε μερικά λεπτά και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας, όπως θα κάνατε και με το κανονικό σαμπουάν.
  • Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο είναι ένα απαλό οξύ, που εξουδετερώνει τη σόδα και έτσι λειτουργεί ως αντικαταστάτης της μαλακτικής κρέμας. Το μηλόξυδο ξεμπερδεύει τους θύλακες της τρίχας, αποκαθιστά την απονεκρωμένη περιοχή του δέρματος και εξισορροπεί το PH των μαλλιών.
Και με το μηλόξυδο, μία μικρή ποσότητα αρκεί. Η τυπική δόση είναι μία κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπουκάλι μαλακτικής κρέμας και να το κάνετε εκεί τη μείξη. Ανακινείστε καλά. Εφαρμόστε μετά τη σόδα, αφήστε για λίγο το μείγμα πάνω στα μαλλιά σας και μετά ξεβγάλετε.







Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...