Κυριακή 8 Απριλίου 2012

DIY Mάσκα σύσφιξης προσώπου

Παλιά, καλή συνταγή για μάσκα σύσφιξης, λάμψης και ομοιόμορφου χρώματος με υλικά της κουζίνας. Δοκιμάστε την!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα χρειαστείτε:
Το ασπράδι από ένα αυγό και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση: Θα χτυπήσετε ελαφρώς το ασπράδι του αυγού και θα προσθέσετε το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο με ένα πινέλο μάσκας ή με τα δάχτυλα και αφήστε τη να δράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Όσο στεγνώνει η μάσκα τόσο θα τραβάει το δέρμα σας, είναι απολύτως φυσιολογικό. Για να αφαιρέσετε τη μάσκα περάστε το πρόσωπο ταμποναριστά με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για να ολοκληρώσετε την περιποίηση σας ξεπλύνετε το πρόσωπο με αρκετό κρύο νερό και απλώστε στο δέρμα σας ένα serum / ορό ή την ενυδατική σας κρέμα.


  • Το ασπράδι του αυγού περιέχει κυρίως πρωτεΐνες και μικρές ποσότητες λεκιθίνης, λίπους, υδατανθράκων και βιταμινών της ομάδας Β, που προσφέρουν τόνωση, σύσφιξη, φροντίδα και προστασία στο δέρμα.

  • Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες και κιτρικό οξύ που λευκαίνουν, προστατεύουν και καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος.

  • Ποτέ μην ξεχνάτε να κάνετε patch test, δηλαδή δοκιμάστε πρώτα ένα προϊόν της αγοράς ή κάποια σπιτική συνταγή σε ένα μικρό σημείο του προσώπου για να δείτε την αντίδραση του δέρματος.

 

 

 

 

Πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...