Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

H «βρώμικη» αλήθεια για τον τοκετό

Μπορεί να είσαι ήδη υποψιασμένη ότι ο τοκετός δεν είναι μια υπόθεση με αστεράκια και ροζ καρδούλες, υπάρχουν όμως και πράγματα για τα οποία κανένας δεν φροντίζει να ενημερώσει τις μέλλουσες μανούλες. Γιατί; Ποιος ξέρει…



















Εγώ πάντως θα προτιμούσα να τα γνώριζα πριν τον τοκετό και όχι εκ των υστέρων.


Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι ότι ο τοκετός είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία, είναι ίσως η πιο μεγαλειώδης εμπειρία και το αποτέλεσμα… εκείνο το μικρό πλασματάκι που είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ.


Είσαι έτοιμη να ακούσεις την «βρώμικη» αλήθεια; Αν ναι, πάμε…


«Ατυχήματα»
Ξέρεις ήδη ότι ο τοκετός πονάει και θα χρειαστεί να ζοριστείς. Πολύ! Θα πρέπει να ξέρεις επίσης ότι την ώρα που θα… ζορίζεσαι, σπρώχνοντας το μωρό, είναι πολύ πιθανό να σου φύγουν και κακά. Μην ανησυχείς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποτρέψεις καθώς οι μύες που χρησιμοποιούνται για την ώθηση του μωρού είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται και για την αφόδευση. Οπότε μην κάνεις καν τον κόπο να προσπαθησεις. Οι νοσοκόμες, οι γιατροί και όλοι όσοι θα παρίστανται την ώρα του τοκετού σου είναι απόλυτα εξοικιωμένοι με το συγκεκριμένο γεγονός και δεν θα κουνήσουν ούτε βλέφαρο, στο υπόσχομαι. Άφησε λοιπόν τη φύση, το ένστικτο και όσα έμαθες από την μαία σου να σε οδηγήσουν προς την μαγική διαδικασία ακόμα κι αν αυτή περιλαμβάνει «ατυχήματα».
Και μια και μιλάμε για «ατυχήματα», είναι πολύ φυσικό κατά τη διάρκεια του τοκετού να σου φύγουν και ούρα. Μην χαραμίσεις ενέργεια για να νιώσεις ντροπή. Σκέψου απλά ότι πληρώνεις το «βρώμικο» τίμημα της μητρότητας και τίποτα παραπάνω.


Θρίλερ
 Αν είσαι φαν των ταινιών τρόμου, ο τοκετός θα είναι το καλύτερό σου. Τι έννοώ; Αίμα, πολύ αίμα, αίμα για να γυρίσεις τον «Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες». Βάλε στην βαλίτσα για το μαιευτήριο και ένα πακέτο μεγάλες σερβιέτες ή πάνες ελαφράς ακράτειας. Όχι, δεν θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο σέξι, αλλά θα σου δώσουν άνεση και ασφάλεια μετά τον τοκετό.


Μπάνιο με κοινό
Μετά την γέννα, και αφού θα έχεις ξεπεράσει την ντροπή σου να έχεις καμιά δεκαριά αγνώστους να σε κοιτάνε «εκεί κάτω», θα χρειαστεί ίσως να δεχτείς βοήθεια γιατί δεν θα είναι εύκολο για μερικές μέρες να αυτοεξυπηρετηθείς. Αν έχεις ράμματα, θα χρειαστείς την βοήθεια της νοσοκόμας για να πλυθείς μετά την τουαλέτα.


Λαστέξ
Οι φωτογραφίες από celebrities με μικροσκοπικά μπικίνι λίγο καιρό μετά τις γέννες τους είναι, σε πολλές περιπτώσεις, αποτέλεσμα των μαγικών ικανοτήτων του… photoshop. Εσύ που είσαι κοινή θνητή, θα δεις το σώμα σου μετά τη γέννα να παρουσιάζει σημεία χαλάρωσης στην κοιλιά και θα χρειαστεί να φορέσεις για λίγο καιρό κάποιο ελαστικό ειδικό εσώρουχο. Η συμβουλή μου; Δεν υπάρχει καλύτερο «φάρμακο» για να επανέλθει το σώμα σου γρηγορότερα από τον θηλασμό. Βάλτο κι αυτό στα πλεονεκτήματά του.


Αδιακρισίες
Όσο ήμουν στο μαιευτήριο, μια νοσοκόμα με περίεργα –κατά την γνώμη μου- γούστα, ερχόταν και ρωτούσε κάθε λίγο και λιγάκι αν έχω αέρια. Αρνήθηκα πεισματικά να της δώσω οποιαδήποτε τέτοια, αδιάκριτη, πληροφορία μέχρι που μου εξήγησε ότι χρειαζόταν αυτή την πληροφορία για καθαρά ιατρικούς λόγους και όχι από αρρωστημένη περιέργεια. Τα αέρια σηματοδοτούν την επανέναρξη της λειτουργίας του εντέρου, σημάδι ότι το σώμα σου αρχίζει να συνέρχεται. Με άλλα λόγια, καλά νέα! Δώσε λοιπόν τις πληροφορίες που σου ζητούν, όσο αδιάκριτες κι αν είναι.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...