Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα

Κάποιες έχετε ήδη ξεκινήσει τα μπάνια στη θάλασσα και αρκετές ετοιμάζεστε για το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείτε το δέρμα σας με το να είστε αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Υπάρχουν και τροφές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε χρώμα και φυσικά να αποκτήσετε την ιδανική σιλουέτα…












Έτσι, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία. Όπως λένε οι ειδικοί, η εν λόγω βιταμίνη βοηθά και στο μαύρισμα.

Ορισμένα εξ αυτών είναι τα καρότα, η ντομάτα, το πεπόνι και το γάλα, ενώ προς επίτευξη αυτού του σκοπού μπορείτε επίσης να καταναλώσετε ελαιόλαδο, που περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία κάνει το δέρμα να αντέχει στην ακτινοβολία του ήλιου.

Ακόμη, μπορείτε να καταναλώνετε τρόφιμα με σελήνιο, όπως για παράδειγμα φιστίκια, τόνο, θαλασσινά, κοτόπουλο, καθώς αυτό βοηθά στη μείωση της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.

Πρέπει, επιπλέον, να πίνετε πολύ νερό, όχι όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Βέβαια, υπάρχουν και οι απαγορεύσεις, γι’ αυτό να αποφεύγετε τα πολύ παγωμένα αναψυκτικά, τα ποτά και τον καφέ.

Τέλος, καλό είναι να τρώτε μικρά και ελαφρά γεύματα, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, και να περιορίσετε τα λιπαρά φαγητά. 




Πηγή:zougla.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...