Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Με ποια προπόνηση καίω περισσότερες θερμίδες

Ποιο είναι το μυστικό για κάνετε τον μεταβολισμό σας να καίει για ώρες, ακόμα και μέρες αργότερα;

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σωστή προπόνηση! Σε μία προπόνηση γεμάτη ένταση λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης οξυγόνου οι επιπλέον θερμίδες καίγονται μετά από αυτήν. Ανάλογα με τη διάρκεια και την ένταση, μπορεί να παραμείνει υψηλός ο μετανολισμός έως και 48 ώρες μετά την άσκηση. Αυτή είναι η προπόνηση που κάνω όταν θέλω να κάψω περισσότερες θερμίδες.

Προπόνηση Υψηλής Αντίστασης

Οδηγίες:  Εκτελέστε 3 έως 8 επαναλήψεις ασκήσεων με αντίσταση, όπως καθίσματα ή όρθια κωπηλατική, με βάρος που σας δυσκολεύει να ξεπεράσετε αυτό τον αριθμό επαναλήψεων.

Γιατί; Οι μύες είναι μηχανές καύσης λίπους. Χρειάζονται θερμίδες για να αποκατασταθούν και να αυξηθούν, ακόμα κι όταν δε βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Σε μελέτη στην επιθεώρηση Medicine & Science in Sports & Exercise διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έκαιγαν σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες στις 2 ώρες που ακολουθούσαν την προπόνησή τους, όταν σήκωναν το 85% του μέγιστου βάρους που μπορούσαν για 8 επαναλήψεις, συγκριτικά με όταν έκαναν περισσότερες επαναλήψεις με πολύ μικρότερο βάρος. Άλλη μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Strength and Conditioning Research έδειξε ότι οι γυναίκες που ολοκλήρωσαν μια ωριαία προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης έκαψαν κατά μέσον όρο 100 επιπλέον θερμίδες τις επόμενες 24 ώρες παρά όταν δεν είχαν κάνει βάρη. Έτσι, τρεις προπονήσεις την εβδομάδα αντιστοιχούν σε 15.600 θερμίδες που καίγονται μετά την άσκηση το χρόνο, δηλαδή 2,5 κιλά λίπος!

Το μυστικό

Και η διαλειμματική προπονήση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καίτε θερμίδες χωρίς να περνάτε επιπλέον χρόνο στο γυμναστήριο. Κάνετε τρία λεπτά γρήγορο περπάτημα, ακολουθούμενο από τρία λεπτά γρήγορο τρέξιμο, για διάστημα 30 έως 60 λεπτών.









Πηγή:omorfamystika.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...