Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δείκτες αντηλιακής προστασίας

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά πολύ περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες. Στα αντηλιακά δίνονται νούμερα που αντιστοιχούν σε κάποια ποσοστά ηλιακής ακτινοβολίας που δεσμεύουν...











SPF 15
Ο δείκτης προστασίας 15 είναι ο ελάχιστος που προτείνεται από τους δερματολόγους. Παρέχει αρκετή προστασία για ενηλίκους με κανονικό δέρμα. Τα αντηλιακά με αυτό το δείκτη δεσμεύουν το 93% των ακτίνων UVB αλλά δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσουν το ποσοστό της UVA ακτινοβολίας που μπλοκάρουν. Ωστόσο, ο SPF 15 μπορεί να μην είναι επαρκής κατά τη διάρκεια μιας πολύ καυτής ημέρας ή τις πιο ζεστές ώρες ή σε περιοχές γύρω από τον ισημερινό.



SPF 30
Τα αντηλιακά γαλακτώματα, οι λοσιόν και τα σπρέι με δείκτη προστασίας 30 δεσμεύουν το 97% των ακτινών UVB. Είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, ειδικά για ανθρώπους με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή δερματικές παθήσεις.



SPF 50
Τα αντηλιακά με δείκτη 50 προσφέρουν μόνο 1% περισσότερη προστασία από αυτά με δείκτη 30. Αυτό σημαίνει ότι δεσμεύουν το 98% των ακτινών UVB. Αυτού του τύπου τα αντηλιακά είναι καλύτερα για χρήση στο πρόσωπο ή σε περιπτώσεις δερματοπάθειας.








Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...