Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Κηλίδες - Δυσχρωμίες: Μάθετε πως θα απαλλαγείτε από αυτές

Οι ηλιακές κηλίδες μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα ή το πρόσωπο κάθε γυναίκας και άνδρα, επηρεάζοντας όπως είναι φυσικό αισθητικά την εμφάνισή τους...

 Σύμφωνα με τους ειδικούς η δημιουργία τους και η παραγωγή αυξημένης μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος είναι κυρίως αποτέλεσμα της συνεχούς έκθεσής μας στον ήλιο. Συνήθως εμφανίζονται σε άτομα που έχουν ξεπεράσει την τρίτη 3η, την 5η ή την 6η δεκαετία της ζωής τους, αλλά τα τελευταία χρόνια τέτοιες βλάβες του δέρματος παρουσιάζονται και σε νεότερες ηλικίες.

Αν αισθάνεστε άσχημα με την εμφάνιση αυτών των δυσχρωμιών στο δέρμα σας, υπάρχουν πολλοί μέθοδοι θεραπείας και αντιμετώπισής τους, ανάλογα πάντα με την έκταση και το βάθος της βλάβης: Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε μία κρέμα για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, η οποία δρα σημαντικά ενάντια στις κηλίδες και τις πανάδες και συνήθως περιέχει ρετινόλη, βιταμίνη C, κοχικό οξύ, νικοτιναμίδιο ή νιασιναμίδιο, αζελαϊκό οξύ, άλφα υδροξέα και ρετινοειδή.

Λόγω των συστατικών της, καλό θα ήταν να εφαρμόζετε το βράδυ, ενώ ο συνδυασμός της με διάφορα αντιγηραντικά προϊόντα μπορεί να δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Μια άλλη λύση είναι τα χημικά πίλινγκ που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του δέρματος σας.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε μια κλινική αξιόπιστη, η οποία να ειδικεύεται σε αυτές τις μεθόδους.Έχετε υπόψη σας ότι πολλές φορές, τα συγκεκριμένα πίλινγκ δεν καταφέρνουν να αφαιρέσουν εντελώς τις δυσχρωμίες του δέρματος, αλλά σίγουρα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα τους.
Οι θεραπείες με λέιζερ θεωρούνται η καλύτερη λύση για το πρόβλημα των κηλίδων και των πανάδων.Το λέιζερ στοχεύει στην περιοχή του δέρματος που υπάρχει η δυσχρωμία και την αφαιρεί. Το δέρμα που θα αναπτυχθεί μπορεί να είναι πιο ανοιχτόχρωμο και ίσως διαφέρει από το υπόλοιπο.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, γιατί εντός 10 ημερών η επιδερμίδα επανέρχεται στο φυσιολογικό της χρώμα.Θα χρειαστείτε 3 με 5 συνεδρίες -προτιμήστε τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες, λόγω χαμηλής ηλιοφάνειας- ενώ η συνεχής αντηλιακή προστασία κρίνεται απαραίτητη.Μια παρόμοια και πιο γρήγορη μέθοδος θεραπείας, που βελτιώνει επίσης σημαντικά τις δυσχρωμίες είναι η χρήση του έντονου παλμικού φωτός (Intense Pulse Light).

Τέλος, η πρώτη και πιο παλιά μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος των κηλίδων και των πανάδων, η οποία εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα με μεγάλη επιτυχία, είναι η κρυοθεραπεία. Πρόκειται για μια επίσης ασφαλή μέθοδο, η οποία χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο, φθάνει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και προκαλεί καταστροφή των ιστών.

Στη συνέχεια, αυτό το έγκαυμα που ουσιαστικά προκαλείται από τον πάγο δημιουργεί στην περιοχή μια κρούστα, η οποία αποκολλάται μέσα σε 20 το πολύ μέρες.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...