Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Mακριές και Όμορφες Βλεφαρίδες... χωρίς Εξτένσιονς

Οι μακριές και όμορφες βλεφαρίδες είναι ένα από τα γοητευτικά στοιχεία στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Γι’ αυτό άλλωστε και η μάσκαρα είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα του μακιγιάζ μας...











Μέχρι τώρα εκτός από διάφορες κρέμες με την υπόσχεση της θρέψης και φροντίδας τίποτα δεν υποσχόταν μετρήσιμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μόνη λύση για μεγαλύτερες βλεφαρίδες ήταν μέχρι τώρα τα extensions που αποτελούν βέβαια ημιμόνιμη λύση και πολύ ακριβή.
Πρόσφατα όμως στην αμερικάνικη αγορά έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κάποια σκευάσματα που από τις διάφορες κριτικές στο διαδύκτιο φαίνεται πραγματικά να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τρία φαίνονται να έχουν τις καλύτερες κριτικές το Revitalash το Lilash και το Latisse. Κύριο συστατικό τους είναι μια δραστική ουσία που χορηγείτε στους ασθενείς με γλαύκωμα. Μάλιστα ήταν αυτή «παρενέργεια» που παρατηρήθηκε κατά την θεραπεία των ασθενών με γλαύκωμα που οδήγησε στην ανακάλυψη αυτού του συστατικού ως το "μαγικό συστατικό" για μακριές και πυκνές βλεφαρίδες
Το LATISSE συγκεκριμένα το παράγει η αμερικανική εταιρία Allergan που παράγει και το γνήσιο botox. και είναι το μοναδικό που έχει πάρει και την έγκριση από το FDA (Οργανισμός Υγείας των ΗΠΑ) γι’ αυτό άλλωστε πιστεύω πως είναι και το ακριβότερο από τα άλλα παρ’ όλο που η συστασή τους βασίζεται στην ίδια δραστική ουσία.( η τιμή του είναι 120$ για μια θεραπεία ενός μήνα, ενώ οι άλλες κρέμες είναι πιο φτηνές και διαρκούν από 4-6 μήνες) Σύμφωνα με την Allergan τα αποτελέσματα του φαρμάκου ολοκληρώνονται σε 4 μήνες από την έναρξη της αγωγής.
Ομολογώ ότι βρίσκω πολύ δελεαστική τη χρήση τους μιας και πράγματι τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το γεγονός όμως είναι ότι μιλάμε για μια ουσία πολύ δραστική και που χρησιμοποιείται σε πάθηση του ματιού. Αναρωτιέμαι άραγε πόσο ασφαλής είναι η χρήση της μακροχρόνια; Ήδη μια παρενέργεια που παρατηρείται από το συγκεκριμένο φάρμακο στους ασθενείς με γλαύκωμα είναι η μερική αλλαγή του χρώματος (αφορά κυρίως τα μπλέ μάτια που “μεταλλάσονται” σε καστανά.








Βέβαια η χρήση τους για τις βλεφαρίδες είναι καθαρά εξωτερική πάνω στην γραμμή των βλεφαρίδων και με την ανάλογη προσοχή κατά την εφαρμογή δεν τίθεται τέτοιο πρόβλημα. Πάντως το θέμα είναι μέχρι να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να επιβεβαιωθεί η ασφαλής χρήση τους και να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και να περιμένουμε πριν το συμπεριλάβουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας.







Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...