Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Υπάρχει φλερτ μετά το διαζύγιο;

Έρχεται κάποια στιγμή όπου το κεφάλαιο διαζύγιο και χωρισμός έχουν κάνει πλέον τον κύκλο του. Μπορεί να έχουν περάσει μήνες ακόμα και χρόνια όμως οι στιγμές γεμάτες με εναλλαγές συναισθημάτων, κλάματα, φόβο για το αύριο, για τη μοναξιά έχουν καταλαγιάσει...











 Αυτό σημαίνει πως μπορείτε και πάλι να μπείτε στο παιχνίδι, και να διεκδικήσετε μια φυσιολογική ζωή που θα περιλαμβάνει σύντροφο και βέβαια… σεξ. Όμως όσο απλό κι αν ακουγόταν αυτό στην προ γάμου εποχή, τόσο βουνό μοιάζει τώρα, ειδικά για κάποιον που είναι «εκτός» μερικά χρόνια ή δεκαετίες.



Να λοιπόν πως θα προετοιμαστείτε για αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή σας:

Αυτοπεποίηθηση: Το νούμερο ένα όπλο γοητείας είναι να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Ξεκινήστε, εάν δεν κάνετε ήδη, κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Περιποιηθείτε το πρόσωπο και την επιδερμίδας σας και φροντίστε να είσαστε πάντα περιποιημένοι όταν βγαίνετε έξω, χωρίς όμως να δείχνει οτι έχετε προσπαθήσει πολύ.

Σοφία της ωριμότητας: Μη προσπαθείσετε να αντιγράψετε τον εαυτό σας στην προ γάμου φάση σας. Τα χρόνια έχουν περάσει και οι εποχές έχουν αλλάξει. Χρησιμοποιήστε τις εμπειρίες σας, ντυθείτε ανάλογα με την ηλικία και το στυλ σας και συμπεριφερθείτε το ίδιο ανάλογα.

Προχωράτε αργά για να φτάσετε γρήγορα: Αυτή η φράση θέλει να πει πως δεν χρειάζεται να βιαστείτε με τις γνωριμίες που θα κάνετε. Πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε το φλερτ.δεν χρειάζεται ουτε να καταλήξετε στο κρεβάτι, ούτε να κάνετε πλάνα για συγκατοίκηση.

Κεφάλαιο σεξ: Οι γυναίκες μπορούν να είναι σαφώς περισσότερο εγκρατείς σε αυτόν το τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν το χρειάζονται και μπορούν να ζήσουν χωρίς ερωτισμό και τρυφερότητα. Δεν είναι καλό ούτε για την σωματική, ούτε για την ψυχική υγεία τους. Η πρώτη έκθεση του σώματος σας λοιπόν σε αυτά τα δύο καινούρια ζευγάρια μάτια είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.Μόλις ξεπεράσετε αυτή την ανασφάλεια και επιβεβαιωθείτε τότε έρχεται η απελευθέρωση. Η οικειότητα βέβαια με το άλλο πρόσωπο παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι κίνδυνοι: Προσοχή όμως γιατί πρέπει να τα λέμε και αυτά. Όταν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο μη ξεχάσετε το προφυλακτικό γιατί σας είπε οτι μολις βγήκε επίσης απο έναν γάμο ή απο μία μακροχρόνια σχέση και είναι «καθαρός», γιατί οι έρευνες δείχνουν πως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν εκτοξευχθεί στα ύψη με τα κονδυλώματα να είναι νούμερο ένα.


Γενικότερα εάν θέλετε να ξαναβρεθείτε με την ερωτική σας ζωή πρέπει:
  • Να έχετε μια θετική στάση,
  • Να είσαστε κοινωνικοί,
  • Να φλερτάρετε με ασφάλεια,
  • Ννα μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και να μην έχετε για σκοπό απο το πρώτο ραντεβού να καταλήξει σε γάμο.
  • Ακόμα είναι πολύ σημαντικό να μην μπερδέψετε την έλξη και το πάθος με τον έρωτα. Το διαζύγιο σίγουρα έχει φέρει μαζί του συναισθηματικά κενά τα οποία μπορεί να σας ξεγελάσουν και να λειτουργήσουν σαν Ερινύες. Να βλέπετε και να ακούτε δηλαδή αυτά που θα επιθυμούσατε. Για αυτό κρατήστε την λογική σας ενεργή.
Τέλος εάν έχετε παιδιά και είναι μικρά θα πρέπει σαφώς να τα αφήσετε εκτός απο όλο αυτό το νέο κομμάτι σας, μέχρι να βρεθεί πραγματικά κάποιο άτομο που αξίζει να γνωρίσουν, ενώ εάν είναι μεγαλύτερα και έχετε καλή επικοινωνία μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε την ανάγκη σας να ξαναερωτευτείτε και να το συζητήσετε.





Πηγή:  jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...