Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μήπως κινδυνεύω να μείνω στο ράφι;

Ποια είναι τα συμπτώματα μιας «γεροντοκόρης»;
Λίγο οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, λίγο το όνειρο της δυναμικής καριερίστας, λίγο το ότι κάνεις δεν θέλει δεσμεύσεις, λίγο που μόλις πέρασες τα 30, λίγο απ΄εδώ λίγο απ΄εκεί, όλα μαζί οδηγούν στο ράφι...





Αρχικά, ψυχραιμία. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσετε τα αναπάντητα ερωτήματα προς τον εαυτό σας «Μήπως είμαι γεροντοκόρη;», «Όχι, καλέ αποκλείεται να είμαι ή μήπως όχι». Δεν βοηθούν και αντιθέτως προκαλούν πανικό.

Ας δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Αφήστε την γάτα κάτω και κάντε log out από το site γνωριμιών.
Έχετε επιλέξει να ζείτε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αποφασίσατε να κάνετε σπουδές στο τομέα που σας ενδιαφέρει. Βρήκατε μια πολύ καλή δουλειά. Πρόσφατα μετακομίσατε στο δικό σας σπίτι. Όλο λοιπόν το κοινωνικό σας status δείχνουν μια γυναικά δυναμική που φαίνεται να ξέρει τι ζητά από τη ζωή της.

Ωστόσο, καριέρα και προσωπική ζωή λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Με αποτέλεσμα η αναζήτηση του συντρόφου να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμη project. Τα στοιχεία που έχετε να δουλέψετε είναι τα εξής: εμφανίσιμος, οικονομικά ανεξάρτητος, με ένα μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο ανάλογο του δικού σας. Από την εκτεταμένη ταχύτητα που έχετε μάθει να ζείτε και να δουλεύετε, αν είχατε επιλογή να αποκτήσετε το σύντροφό σας από κάποιο online shop θα το κάνατε.

Επίσης, έχετε αρχίσει να μαθαίνετε στη μοναξιά και την ηρεμία. Τίποτα δεν θέλετε να σας βγάλει εκτός προγράμματος. Ακόμα και το χαλαρό ποτό με φίλους, το κανονίζετε με την ίδια ακριβώς ιεροτελεστία που κλείνετε τα επαγγελματικά σας meeting. Ήχοι, τηλεφωνήματα αργά το βράδυ, φωνές παιδιών από το διπλανό διαμέρισμα, σας προκαλούν πονοκέφαλο. Όσο για τα νεύρα σας είναι «λίγο» τεντωμένα σε σημείο ανησυχητικό.

Ο πήχης των standards σας έχει ανέβει στα ύψη. Με αποτέλεσμα, όποιος τύπος σας πλησιάσει δεν τα πληροί ούτε στο ελάχιστο. Τα δε πρώτα ραντεβού χαρακτηρίζονται με μια λέξη «Βατερλό». Ο ένας παρά είναι ανατολίτης στις ιδέες του. Θέλει τη γυναίκα στο σπίτι σε ρόλο «χαρωπής νοικοκυράς». Όσο για το θέμα καριέρας ούτε λόγος, part time και αν. Ο άλλος από την άλλη, παρά είναι εγωιστής. Ο πιο καλός απ’ όλους τελικά, δεν σας κάνει γιατί νιώθετε πλήξη μαζί του (χάος επικρατεί στο μυαλό σας).

Το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι αυτογνωσία. Ανακαλύψτε τι θέλετε από τη ζωή σας. Μπορεί για εσάς να είναι προτεραιότητα η καριέρα σας. Μπορεί όμως στην πραγματικότητα να δείτε πως θέλετε να δημιουργήσετε μια όμορφη οικογένεια ή μια σχέση. Το θέμα λοιπόν είναι να δείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει και σας κάνει ευτυχισμένες.
Μπορεί η εικόνα που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όλο αυτό το υπερ- Εγώ σας κρατά εγκλωβισμένους. Το ότι δίνω σε κάποιον την ευκαιρία να με πλησιάσει και να μάθει για μένα πράγματα, δεν σημαίνει πως κινδυνεύω από κάτι. Για να δημιουργήσετε μια σχέση θα πρέπει να ελευθερωθείτε από ταμπού και πεποιθήσεις. Το σημαντικό είναι να βγείτε από το ρόλο του «κριτή». Είναι πολύ όμορφο να πιστεύει κανείς στον εαυτό του και να έχει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι καθόλου λειτουργικό να πιστεύει πως μόνο αυτός υπάρχει σ’ όλο το σύμπαν.

Για το λόγο αυτό, δώστε μια ευκαιρία στους ανθρώπους που σας πλησιάζουν να τους γνωρίσετε καλύτερα. Το τι μπορούν να σας προσφέρουν ή όχι θα φανεί στην πορεία.

Αναζητήστε μέσα σας το πραγματικό νόημα και τι θέλετε από τη ζωή σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας, αλλά και το ενδεχόμενο να πάρετε σκύλο!


 Πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...