Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το μακιγιάζ κάνει καλό στην επιδερμίδα;

Μπορεί το μακιγιάζ να ανανεώσει την επιδερμίδα και να την προστατέψει από το καυσαέριο της καθημερινότητας; Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα οφέλη του μακιγιάζ, όχι εξωτερικά αλλά εσωτερικά!











Οι υπερ-βάσεις

Οι νέες συνθέσεις των make-up δρουν σε δύο επίπεδα: Επιφανειακά, δίνουν τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητα που επιθυμείτε, μετατρέποντας το πρόσωπο σε έναν άψογο καμβά, ενώ παράλληλα «εργάζονται» πυρετωδώς και στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χάρη σε συστατικά που συναντάμε σε δραστικά προϊόντα περιποίησης. Μερικά από αυτά είναι η γλυκοζαμίνη (ένα αμινοσάκχαρο απαραίτητο για την αναδόμηση του συνδετικού ιστού), η δυναμωτική βιταμίνη Ε, αντιηλιακά φίλτρα, καθώς και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το πράσινο τσάι, τα οποία θωρακίζουν τον επιδερμικό φραγμό, συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας και ευνοούν τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων.

Από στόμα σε στόμα

Το κρύο και η ξηρή ατμόσφαιρα μπορούν γρήγορα να αφήσουν τα σημάδια τους στην ντελικάτη περιοχή των χειλιών. Η αφυδάτωση και το ξεφλούδισμα παραμονεύουν, ιδίως τον χειμώνα. Επωφεληθείτε από τη νέα τεχνολογία των κραγιόν, που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά φυτικά εκχυλίσματα. Ενισχύουν την άμυνα και την προστασία των χειλιών, ενώ παράλληλα δίνουν βαθύ χρώμα.

Μάσκαρα, η φυσική

Κάποιες έχουν 95% φυσική σύνθεση, δεν περιέχουν parabens και αρώματα για να μην προκαλούν ερεθισμούς και αφαιρούνται πανεύκολα. Σπάνια, πολύτιμα αντιοξειδωτικά έλαια, όπως αυτό του αργκάν, και θρεπτικά συστατικά, όπως το βούτυρο καριτέ, θρέφουν και προστατεύουν τις βλεφαρίδες, ενώ οι έντονες φυσικές χρωστικές ουσίες και το μαλακό, εργονομικό βουρτσάκι χαρίζουν αυτό που επιθυμούμε από μία μάσκαρα: πλούσιες, εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

Σε ρυθμό… Calypso

Ξεχάστε τα παχύρρευστα concealer, που «σπάνε» και στο τέλος της ημέρας τονίζουν αντί να καμουφλάρουν τις ατέλειες. Τα καλύτερα concealer έχουν πια λεπτόρρευστη υφή και περιέχουν έναν συνδυασμό από ενεργά συστατικά, ο οποίος καλύπτει άψογα, ενισχύει την επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών και μειώνει σταδιακά τους μαύρους κύκλους. Επίσης, έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες, ενισχύουν τη σύσφιγξη και τόνωση της περιοχής, ενώ καταπολεμούν τις ρυτίδες χάρη σε ειδικά πεπτίδια.

Eye love pencils

Στοιχεία που εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας, τονωτικές ουσίες, όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το νάτριο, το κάλιο, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, βιταμίνες Ε και C, καθώς και κερί μέλισσας: Τα νέα μολύβια ματιών είναι ένα κοκτέιλ θεραπευτικών και περιποιητικών ουσιών, αλλά ταυτόχρονα έχουν επαγγελματική απόδοση: μαλακή μύτη ώστε να απλώνονται και στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων και μεγάλη διάρκεια.

To αντιγηραντικό μολύβι φρυδιών

Σημαντικά λιπίδια και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα η τοκοφερόλη και τα εκχυλίσματα από κακάο, προστατεύουν και περιποιούνται την περιοχή των φρυδιών, ενώ φυσικές χρωστικές ουσίες τούς δίνουν σχήμα.

Τράβα... μπρονζ


Η σωστή δόση μπρόνζερ -ακόμα και τον χειμώνα- δεν είναι παράταιρη, αρκεί να αποφύγετε τις υπερβολές. Λίγη ποσότητα στα ζυγωματικά και το μέτωπο θα ζεστάνει τον τόνο της επιδερμίδας και θα ζωντανέψει την όψη σας. Αν μάλιστα, διαλέξετε το κατάλληλο προϊόν, θα έχετε έξτρα οφέλη. Ένα μπρόνζερ με μεταλλικά στοιχεία θα διατηρήσει την υγρασία της επιδερμίδας, θα εξυγιάνει τους πόρους και θα ελέγξει την περιττή ποσότητα σμήγματος.

Ρουζ κατά της οξείδωσης

Δίνουν χρώμα στα μάγουλα και παράλληλα τα φροντίζουν έτσι ώστε να αντανακλούν πραγματική φυσική λάμψη υγείας. Μαλακτικές μικροπέρλες και φυτικά εκχυλίσματα που φημίζονται για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους (π.χ. καρπός τριαντάφυλλου, ginkgo biloba, γαρδένια, φλαμουριά) εισάγονται στις φόρμουλες των νέων ρουζ, τα οποία εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους.

Prime Time


Primers λέγονται τα προϊόντα που εφαρμόζονται πριν από το make-up προκειμένου αυτό να απλώνεται πιο εύκολα, να καλύπτει πιο αποτελεσματικά και να διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο, μέχρι πρότινος η σύστασή τους περιείχε σιλικόνες, οι οποίες δεν ενδείκνυνται για όλους τους τύπους, πολύ περισσότερο για την επιδερμίδα με τάσεις ακμής. Πλέον, εξειδικευμένα primers με σαλικυλικό οξύ ελέγχουν τις εξάρσεις ακμής ρυθμίζοντας την έκκριση λιπαρότητας.

Κάτω από τη σκιά τους


Επιλέξτε δροσερές, κρεμώδεις συνθέσεις που αναζωογονούν την περιοχή των βλεφάρων και παράλληλα αφήνουν μια βελούδινη επίστρωση χρώματος. Και εδώ τα αντιοξειδωτικά έχουν τον πρώτο λόγο, όπως τα εκχυλίσματα από μύρτιλο, καρότο, καφεΐνη, τα οποία ανοίγουν το «βλέμμα» σε λίγα λεπτά.

Τip

Φυλάξτε τις κρεµώδεις συνθέσεις σκιών στο ψυγείο. Η δροσερή θερμοκρασία τους θα αναζωογονεί και θα συσφίγγει αµέσως τα βλέφαρα κάθε φορά που θα τις χρησιµοποιείτε.






                                                                                                                Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...