Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το street fashion σου δείχνει το ....δρόμο!

Το ξεκίνημα κάθε νέας σεζόν, αποτελεί για όλες μας μια σπαζοκεφαλιά. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδα τις πρώτες μαργαρίτες και παπαρούνες να κάνουν την εμφάνισή τους, μαζί με τις πρώτες ζέστες...









...μηνύματα που μας υποχρεώνουν ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει να ντυνόμασταν μέχρι τώρα κι αυτό από τη μια πλευρά παρουσιάζει εξαιρετικό μεν ενδιαφέρον, από την άλλη όμως, η αλλαγή αυτή στην εμφάνισή μας, είναι ένας γρίφος, τη στιγμή που ακόμα δεν έχουμε εξοικειωθεί με τις νέες τάσεις της μόδας.
Σκέφτηκα λοιπόν, να δούμε φιλενάδες παρεούλα κάποιες πρώτες “street εμφανίσεις” που έχω ξεχωρίσει, για να πάρουμε δημιουργικές ιδέες, που θα μας βοηθήσουν σ’ αυτή την αλλαγή που μας επιβάλει ο ερχομός της άνοιξης. 


1.   Chic Πουλόβερ

Μια από τις πρώτες βασικές τάσεις για την άνοιξη του 2013 είναι το πουλόβερ. Τώρα όμως, δεν είναι στη μόδα τα oversize πουλόβερ που είχαμε συνηθίσει να φοράμε τους χειμερινούς μήνες. Τα πουλόβερ αυτής της σεζόν είναι κομψά και πιο στενά. Το υλικό από το οποίο συνήθως είναι κατασκευασμένα είναι το “neoprene” ένα νέο συνθετικό, αδιάβροχο ύφασμα και το βασικό τους γνώρισμα είναι τα έντονα γραφικά σχέδια με τα οποία είναι τυπωμένα. Φοριούνται συνήθως με μίνι φούστες ή σορτς, και το ντύσιμο ολοκληρώνεται με μοντέρνα αξεσουάρ.


2.   Ασορτί Σετ

Τα ασορτί σετ είναι μια άλλη δημοφιλής τάση που ξεχωρίζει στο φετινό ανοιξιάτικο street fashion. Το σετάρισμα απαιτείται στο χρώμα των ρούχων  και στα prints των υφασμάτων. Η πολυφωνία που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στους συνδυασμούς μας, φαίνεται ότι τουλάχιστον για τη φετινή άνοιξη θα πρέπει να υποχωρήσει και στην εμφάνισή μας θα κυριαρχήσει η αρμονία χρωμάτων και σχεδίων, τόσο στις casual εμφανίσεις μας, όσο και στις πιο ιδιαίτερες.


3.   Πουά

Τα πουά φαίνεται πια ξεκάθαρα, ότι θα είναι το σήμα κατατεθέν της φετινής σεζόν. Κυρίαρχες βέβαια αποχρώσεις το άσπρο και το μαύρο, δίνοντας στην  εμφάνισή μας έντονο το άρωμα της δεκαετίας του εξήντα. Οι ζακέτες, τα σακάκια  τα πουκάμισα ή οι φούστες, με ασπρόμαυρα πουά είναι κομμάτια που θα φορεθούν όλες τις ώρες, γι΄ αυτό καλό είναι ν’ αρχίζεις από τώρα να τα προγραμματίζεις  για τις πρώτες ανοιξιάτικες αγορές σου.


4.   Τα ριχτά μπουφάν

Αν είχες συνηθίσει μέχρι τώρα στα μανίκια του μπουφάν σου να βάζεις μέσα τα χέρια σου, αυτό μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσεις. Η νέα πρόταση της μόδας, απαιτεί το μπουφάν να είναι ριγμένο πάνω στους ώμους σου, αφήνοντας τα μανίκια άδεια και ελεύθερα.  Αν και ομολογώ ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το κατά πόσο  αυτό το ντύσιμο είναι λειτουργικό, είναι μια νέα ενδιαφέρουσα εικόνα που μας προτείνουν οι τάσεις της μόδας για τη φετινή σεζόν και μένει να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει…


5.   Σκισμένα jeans

Είτε σου αρέσουν είτε όχι, τα σκισμένα τζίν και φέτος  θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο in fashion ντύσιμο.  Γι’ αυτό ψάξε στη ντουλάπα σου και βρες ότι παλιό τζιν έχεις κι όσο ξεθωριασμένο κι αν είναι ετοιμάσου να το ξαναφορέσεις γιατί είναι must. Από πάνω, θα το συνδυάσεις με κομψά πουκάμισα και εφαρμοστά, στητά σακάκια. Επίσης, για την ολοκλήρωση της εμφάνισής σου, δεν θα πρέπει να παραλήψεις  ένα ζευγάρι ψιλοτάκουνες γόβες.


6.   Sneakers

Η ερωτική σχέση που έχουμε μερικές γυναίκες  τους καλοκαιρινούς μήνες με τα πάνινα παπούτσια, τη φετινή σεζόν προσυπογράφεται κι από τους μεγάλους οίκους μόδας. Είτε στο ντύσιμο για το γραφείο, είτε σε πιο σπορ εμφανίσεις τα sneakers φέτος έχουν την τιμητική τους. Θα τα συναντήσεις στα καταστήματα σε πάρα πολλές παραλλαγές, από κλασική ίσια φόρμα, μέχρι πλατφόρμες σε σχήμα σφήνας, με υφάσματα μονόχρωμα, ριγέ ή πουά.


7.
    Διάφανες φούστες
Τέλος, αν θες να υιοθετήσεις μια πραγματικά καινούργια και ασυνήθιστη ιδέα, ελάφρυνε την ανοιξιάτικη εμφάνισή σου, φορώντας μια διάφανη φούστα. Μπορεί να είναι μια φούστα από απλή δαντέλα ή από κάποιο πιο σύγχρονο και διαφανές υλικό. Συνήθως αυτές οι φούστες αποτελούνται από δύο κομμάτια και προσφέρουν στην εμφάνιση μια εξωτική και  συγχρόνως ερωτική θηλυκότητα, που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία στον ανδρικό πληθυσμό!     



Πηγή:fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...