Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ποιο είναι το Νο 1 ελιξίριο υγείας και μακροζωίας;

Το Goji Berry (σημαίνει το μούρο της ευτυχίας), ένα φυτό γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στο Θιβέτ που πρόσφατα άρχισε να καλλιεργείται πειραματικά και στα ελληνικά χωράφια. Θεωρείται μάλιστα η νούμερο ένα αντιγηραντική τροφή...




 



Τι κάνει;

Έχει αντιοξειδωτική δράση: Καταφέρνει και μειώνει τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών οι οποίες συντελούν σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών (καρκίνο, καρδιοπάθεια, διαβήτη, αλτσχάιμερ, πάρκινσον, κ.α.). Τα Goji έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (25.300 ORAC), ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έχει αντικαρκινικές και ανοσοτονωτικές ιδιότητες:
 
Λόγω της παρουσίας των πολυσακχαριτών glycoconjugate, ενώ μπορεί να βοηθήσει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας ή θεραπείας με ακτινοβολία για τον καρκίνο. Το γερμάνιο που περιέχει, θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ενισχύει τη μακροζωία: Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία.

Ενισχύει τη λίμπιντο: Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης, που συνδέεται με τη σεξουαλική λειτουργία. Στην Ασία, το goji θεωρείται ισχυρό σεξουαλικό τονωτικό.

Βελτιώνει την όραση: Περιέχει δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλουν στην υγιή όραση: λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα τη χοληστερίνης και την πίεση:  Kαταπολεμά τους δύο βασικούς παράγοντες που προάγουν τις καρδιακές παθήσεις: οξειδωμένη χοληστερόλη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Bοηθά στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα: Μειώνει την οξείδωση που δημιουργείται από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος και την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Μειώνει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδιών, βελτιώνοντας κατά συνέπεια την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Βοηθά στην πέψη: Είναι ιδανικό για το έλκος του στομάχου και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου καθώς και για τη δυσκοιλιότητα.

Ανανεώνει το δέρμα: Περιέχει λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου, ανανεώνοντας το δέρμα.

Βελτιώνει τον ύπνο: Είναι πλούσια πηγή θειαμίνης, που βελτιώνει τη διάθεση, ανακουφίζει από την κατάθλιψη και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά και σε μαγνήσιο που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Το μυστικό

Στην Ελληνική αγορά, λόγω του ότι φρέσκο είναι πολύ ευαίσθητο, το Goji κυκλοφορεί σε αποξηραμένη μορφή και σε μορφή χυμού και ταμπλετών. Χάνει όμως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του κατά την επεξεργασία του για την παραγωγή χυμού και ταμπλετών, γι αυτό και είναι καλύτερα να καταναλώνεται ως αποξηραμένο φρούτο. Ρίξτε τα σε φαγητά και σαλάτες, προσθέστε τα σε ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, στα μούσλι και τα δημητριακά πρωινού ή κάντε τα χυμό στο μπλέντερ βάζοντας λίγο νερό.


 Πηγή:omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...