Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Aντιμετωπίστε τον ιδρώτα

Ένα θέμα ομορφιάς που έχει πολύ μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας ζωή...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tι είναι ιδρώτας;
Ο ιδρώτας είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού για να δροσίσει την επιφάνεια του δέρματος σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και για να αποβάλλει τις τοξίνες. Ο ιδρώτας που εκκρίνει το δέρμα είναι άοσμος και αποτελείται από νερό, ουρία, μεταλλικά άλατα και άλλα. Αν και φυσική λειτουργία, ο ιδρώτας μας φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση ειδικά όταν έχει δυσάρεστη οσμή.
Από πού όμως προέρχεται η δυσάρεστη οσμή;
Οι αιτίες είναι πολλές, όταν ο ιδρώτας παραμένει πολλές ώρες στο δέρμα π.χ. στις μασχάλες, τότε αναπτύσσονται τα βακτηρίδια που δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή, άλλες αιτίες είναι η έλλειψη υγιεινής, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, πολλά μπαχαρικά, ο καφές, το αλκοόλ και άλλα, η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κάποιες παθήσεις του οργανισμού.
Για να καταπολεμήσουμε την κακοσμία του ιδρώτα όλοι μας καταφεύγουμε στα αποσμητικά, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυο είδη αποσμητικών τα απλά αποσμητικά – deodorant και τα ανθιδρωτικά – antiperspirant.
Τα ανθιδρωτικά περιέχουν κυρίως άλατα αλουμινίου που φράζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος, εμποδίζοντας έτσι την φυσική εφίδρωση του σώματος. Προσφέρουν ισχυρή στυπτική δράση και για το λόγο αυτό ερεθίζουν και ξηραίνουν το δέρμα ενώ με την πάροδο του χρόνου διαταράσσουν τις φυσικές λειτουργίες του.
Τα απλά αποσμητικά δρουν πιο ήπια, δε φράζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η λειτουργία της εφίδρωση, αλλά εμποδίζουν την ανάπτυξη της κακοσμίας εξουδετερώνοντας τα βακτηρίδια. Τα απλά αποσμητικά είναι πιο φιλικά για το δέρμα και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερα.
Δείτε μερικά από τα πολύ καλά της αγοράς:To pearlescent mica, ο φυσικός ορυκτός κρύσταλλος ομορφιάς που περιέχει το Dove Beauty Finish της Dove, είναι ένα από τα «μυστικά» συστατικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καλλυντικών.
 

To αποσμητικό roll-on Dermo της Sanex είναι υποαλλεργικό και πολύ φιλικό με την επιδερμίδα.

 

Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την πιο φυσική επιλογή στην αγορά απoσμητικών: To roll-on Equisetum της Korres (στα φαρμακεία) είναι βιολογικό και έχει 24ωρη προστασία.
Κι ένα DIY φυσικό αποσμητικό με απλή σόδα μαγειρικής.
Η σόδα μαγειρικής κάνει θαύματα γιατί εξουδετερώνει την δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα ένα καθαρό νωπό πανί με λίγη σόδα μαγειρικής και ταμπονάρετε τις μασχάλες. Μην απλώσετε τη σόδα αμέσως μετά το ξύρισμα γιατί θα νιώσετε έντονο κάψιμο, απλώστε τη λίγες ώρες μετά. Δεν χρειάζεται να ξεπλυθείτε, αφήστε τη σόδα να δράσει.
Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να καθαρίσετε τους λεκέδες και να εξουδετερώσετε την αντιαισθητική οσμή από τον ιδρώτα στα αγαπημένα σας ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι σόδα, καθαρίστε τοπικά τον λεκέ και στη συνέχεια πλύνετε κανονικά. Μην την χρησιμοποιήσετε σε σκούρα ρούχα γιατί θα ξεθωριάσει το χρώμα.


Πηγή:  jenny.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...