Τις προάλλες, είχαμε μέρα “ανασκαφής” με τη μαμά μου. Να σας εξηγήσω. Κάθε δυο-τρια χρόνια μας πιάνει μια μανία και ανοίγουμε αποθήκες, μπαίνουμε σε πατάρια, σκαλίζουμε συρτάρια, είτε γιατί ψάχνουμε κάτι που το έχουμε φυλάξει και θέλουμε να το βρούμε, είτε απλώς για να πετάξουμε και να ξεκαθαρίσουμε πράγματα, που τότε νομίζαμε ότι τα θέλαμε, αλλά αυτό δεν ισχύει πια...
Μέσα σε ένα μικρό καφέ βαλιτσάκι βρήκα κάτι παλιά περιοδικά της μαμάς μου «Πάνθεον» (τα θυμάται καμιά σας;) τα οποία ποτέ δεν μάζευε η μαμά μου, αλλά στο συγκεκριμένο είχε τσακίσει μια σελίδα και κατάλαβα ότι το κράτησε διότι είχε μια συνταγή για τρούφες. (Δεν το έχει και πολύ η μαμά μου με τη ζαχαροπλαστική, τα γλυκά συνήθως τα αναλαμβάνει ο μπαμπάς, στην οικογένεια)
Το χάζευα λοιπόν, πρέπει να είχε ημερομηνία αν θυμάμαι 1982 (τι ωραία είναι να γυρνάς πίσω..) και το μάτι μου έπεσε σε μια διαφήμιση για μαλλιά. Δεν έχει σημασία η μάρκα που διαφημιζόταν, σημασία έχει, ότι είδα μπροστά μου, κάτι που είχα ξεχάσει ότι κάποτε υπήρχε: Μια κάσκα για μαλλιά.. Αλήθεια τις θυμάστε αυτές; Που έμπαινε μέσα όλο το κεφάλι, οι κυρίες με μπικουτί, μέσα στις κάσκες, τα αυτιά τους όταν έβγαιναν από την κάσκα, ήταν κατακόκκινα, αλλά η κουπ -κουπ?
Και μετά μου ήρθε στο μυαλό, πόσο ενδιαφέρον θα ήταν, μια που σήμερα ζούμε μια εξαιρετική ημερομηνία, να πήγαινα λίγο πίσω στο χρόνο, να έψαχνα για τα τότε beauty novelties και τα ευρήματα μου να τα σχολιάζαμε μετά εδώ μαζί. Μετά σκέφτηκα να το εμπλουτίσω λίγο και να συνδυάσω παρελθόν, παρόν και μέλλον και από αυτά που έχω ακούσει και από αυτά που έχω δει, αλλά και από κάποια πράγματα που πιστεύω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Πάμε λοιπόν:
Παρελθόν: Noxzema (no, exzema δηλαδή…)
Αυτή η παχύρρευστη κρέμα πρωτολανσαρίστηκε το 1914 σαν μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του εκζέματος με συστατικά όπως η καμφορά, η μέντα και ο ευκάλυπτος. Λίγο αργότερα αρκετές γυναίκες την χρησιμοποιούσαν σαν καταπραϋντική κρέμα για μετά τον ήλιο, άλλες ως προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου, ή ενίοτε σαν κρέμα για το ξύρισμα (οι άντρες!!)
Παρόν: Οροί και Serum
Σήμερα, τα προϊόντα φροντίδας περιέχουν ισχυρά ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά κατά της γήρανσης με ανάλαφρες υφές. Για παράδειγμα το Helena Rubinstein Re-Plasty Profiller (το οποίο όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί… εγώ το έχω και κάθεται…) είναι ένας ενισχυμένος ορός εντατικής περιποίησης με ενισχυμένο Υαλουρονικό οξύ, ιδανικός για την διόρθωση των ρυτίδων.
Μέλλον: Έμφαση στην ενυδάτωση
«Οι άνθρωποι αναζητούν πλέον ισχυρή και μεγάλης διάρκειας ενυδάτωση σχεδόν σε όλα τα προϊόντα», διάβασα να λέει ο Robert Kalafsky, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ερευνών και ανάπτυξης της Avon, ο οποίος προβλέπει για το μέλλον ότι κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιείται στην επιδερμίδα (ακόμα και τα προϊόντα μακιγιάζ) θα πρέπει ταυτόχρονα να περιέχουν φόρμουλες που να ενυδατώνουν την επιδερμίδα.
Διόρθωση ρυτίδων
Παρελθόν: Frownies.
Έτος παρασκευής και κυκλοφορίας το 1889 στην Αμερική. Αυτά τα μικρά επιθέματα στο χρώμα της επιδερμίδας σχεδιάστηκαν για να χαλαρώνουν τους μύες του προσώπου και να μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Σύμφωνα με τις οδηγίες εφάρμοζες τα συγκεκριμένα επιθέματα πάνω στα επίμαχα σημεία για 3-5 ώρες πρωί και βράδυ. Το ξέρατε ότι κυκλοφορούν ακόμα και θεωρούνται το «μυστικό» του Hollywood πριν από κάποιο red carpet event; (!!)
Παρόν: Γέμισμα ρυτίδων.
Το πιο ασφαλές ενέσιμο υλικό (για το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο πρόβλημα αλλεργίας) είναι το Υαλουρονικό οξύ που μπορείτε να βρείτε πλέον σχεδόν σε όλα τα δερματολογικά ινστιτούτα με διάφορες επωνυμίες από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες η Restylane Perlane.
Μέλλον: «Γυναίκες δηλητήριο»
Το ακούω πολύ τον τελευταίο καιρό και είμαι περίεργη να δω… Ακούγεται, ότι ήδη αναπτύσσεται ένα υπερ-αποτελεσματικό βιομηχανικό πεπτίδιο ανάλογο με εκείνο του περιέχει το δηλητήριο του φιδιού. Το συγκεκριμένο πεπτίδιο χαρίζει άμεσα μυο-χαλαρωτικά αποτελέσματα όμοια με εκείνα που προκαλεί το δάγκωμα του φιδιού αλλά χωρίς τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγονται από αυτό. Ε, άδικο είχα που έγραψα, «Γυναίκες Δηλητήριο;» (τρέμετε, bb boys!!)
Μάσκαρα:
Παρελθόν
Maybelline Cake Mascara.
Αυτή η κρέμα σε μορφή κόμπακτ λανσαρίστηκε το 1917. Δεν ήταν ούτε αδιάβροχη, ούτε στέγνωνε γρήγορα, αλλά έκανε τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο έντονες. Τέλεια;
Παρόν
Hi-tech βουρτσάκια.
Τα βουρτσάκια στα μάσκαρα έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Εύκαμπτα βουρτσάκια από σιλικόνη ή ακόμη και μικρότερα ειδικά σχεδιασμένα βουρτσάκια χαρίζουν ένα ειδικό αποτέλεσμα κάθε φορά, για περισσότερο μήκος ή όγκο ή και τα δύο. Για παράδειγμα η Givenchy Phenomen’Eyes: Από τη μια όταν πρωτοείδα το βουρτσάκι τρελάθηκα (μου αρέσουν τα πρωτοποριακά gadgets από την άλλη όταν ήρθε η ώρα να την απλώσω, νόμιζα ότι κόλλησε αχινός στο μάτι μου το αλλήθωρο..)
Μέλλον:
Νέοι τρόποι εφαρμογής
«Ευελπιστώ ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζεται καν βουρτσάκι για να απλωθεί η μάσκαρα», λέει η Sarah Vickey, από το επιστημονικό προσωπικό της Cover Girl, και καταλήγει « Πιστεύω ότι κάποια στιγμή το ίδιο το προϊόν θα έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να εφάπτεται στις βλεφαρίδες και με κάποιο τρόπο να εφαρμόζεται χωρίς προσπάθεια και χωρίς καμία ειδική τεχνική εφαρμογή». Για να δούμε, Sarah…
Φον ντε Τεν:
Παρελθόν:
Max Factor Pan Cake.
Δημιούργημα της χρυσής δεκαετίας του 1930 για τους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης. Αυτό το φον ντε τεν σε μορφή κόμπακτ απορροφούσε το σκληρό φωτισμό του στούντιο και χάριζε ομοιομορφία. Μόλις έγινε το απόλυτο φετίχ για τους ηθοποιούς η Max Factor το λάνσαρε και στα καταστήματα καλλυντικών το 1938.
Παρόν:
Φον ντε τεν με φόρμουλες που ταυτόχρονα ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την αφήνουν να αναπνέει.
Μέλλον:
Αόρατες βάσεις.
«Σε μερικά χρόνια από τώρα τα φον ντε τεν θα είναι σχεδόν άχρωμα», είπε πριν από μερικά χρόνια ο Nicholas Gavrelis, διευθύνων σύμβουλος για την ανάπτυξη των καλλυντικών MAC «Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με νέες οπτικές και τα φον ντε τεν θα μεταμορφωθούν σε ένα συνδυασμό λεπτόρευστων υφών χωρίς χρώμα και άχρωμες πούδρες, που θα αιχμαλωτίζουν και θα αντανακλούν το φως ούτως ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται τέλεια». Εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο ήδη ισχύει στις BB creams του Armani (Luminessence Bright Revelator) και της L’Oreal Paris (Nude Magique) (και οι δυο ουσιαστικά είναι άχρωμες και προσαρμόζονται στο χρώμα της κάθε επιδερμίδας)
Εργαλεία ισιώματος:
Παρελθόν:
Σίδερο σιδερώματος.
Στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 οι Αφρο-αμερικάνες χρησιμοποιούσαν μεταλλικές χτένες, που ζέσταιναν πάνω στη σόμπα ή στην κουζίνα για να τιθασεύσουν τα πολύ σγουρά τους μαλλιά. Στην δεκαετία του 1960 οι γυναίκες στην Αμερική και όχι μόνο ίσιωναν τα μαλλιά τους με τη βοήθεια του κλασικού σίδερου για ρούχα (!)
Παρόν:
“Ψαλίδια” για ίσιωμα.
Από κεραμικές πλάκες και τουρμαλίνη για να αποτρέπουν τις δυσάρεστες συνέπειες της υψηλής θερμοκρασίας, αυτά τα “σίδερα” φθάνουν έως και τους 200 βαθμούς κελσίου περίπου το λεπτό καταπολεμώντας το φριζάρισμα και χαρίζοντας το πιο αποτελεσματικό ίσιωμα.
Μέλλον (μάλλον έφτασε, τώρα που το σκέφτομαι..)
Σκεφθείτε ένα σίδερο ισιώματος που θα μπορούσε να ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα (ναι σωστά σκεφτήκατε, το steampod..) Έχετε όμως σκεφτεί να υπάρξει κάποια στιγμή ένα τέλειο εργαλείο που παράλληλα να μπορεί με μια κίνηση να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά; Για φανταστείτε… Μπορεί να ζητήσει καμιά κάτι παραπάνω;
Ανταύγειες:
Παρελθόν:
Sun-In.
Όταν αυτό το δημοφιλές σπρέι με βάση το οξυζενέ βγήκε στην αγορά, το 1969, πολλές ήταν εκείνες που καλωσόρισαν την άφιξή του. Το ψέκαζαν στην παραλία και περίμεναν ώρες κάτω από τον ήλιο για να ανοίξουν τα μαλλιά τους με την συντροφιά του Baby-oil. (επίσης, νομίζω ότι ακόμα πωλείται…)
Παρόν: Ενίσχυση του χρώματος.
Μια καινούργια τάση για ενίσχυση του χρώματος στα μαλλιά, είναι τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν ειδικούς ενισχυτές , οι οποίοι παρατείνουν την ζωντάνια του χρώματος. Κάτι σαν αυτό που περιγράφω είναι και το Shadow Illusion μια νέα τεχνική βαφής της L’Oreal Professionnel που δίνει ένα πιο βαθύ χρώμα στις ρίζες και μία πιο έντονη ή ανοιχτή απόχρωση στα μήκη και τις άκρες ( έως και 2 τόνους διαφορά)
Μέλλον:
Μόνο μια ευχή: Ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το οξυζενέ, με κάποιο άλλο φυσικό υποκατάστατο.
Σεσουάρ (που μου έδωσε και την ιδέα για το post…)
Παρελθόν:
Η «κάσκα».
Την δεκαετία του 1950 τα σεσουάρ που αρχικά εμπνεύστηκαν από τις ηλεκτρικές σκούπες πωλούνταν με απαραίτητο αξεσουάρ ένα πλαστικό σκούφο. Όσο για την περιβόητη τεχνολογία; Ένας ανεμιστήρας γέμιζε με αέρα το σωλήνα και ο ζεστός αέρας γέμιζε το φουσκωτό σκούφο και στέγνωναν τα μαλλιά. Κάπως έτσι λειτουργούσαν και αυτά στα τότε κομμωτήρια..
Παρόν:
Γρήγορα και ελαφριά σεσουάρ.
Μέλλον:
Ασύρματα σεσουάρ.
Τα σεσουάρ θα αποκτήσουν ασύρματη μορφή χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει τις αποδόσεις τους. Επίσης, κάποια στιγμή τα σεσουάρ θα είναι ικανά να “διαισθάνονται” πότε τα μαλλιά είναι στεγνά για να μην τα ταλαιπωρούν ή τα εκθέτουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Βερνίκια νυχιών:
Παρελθόν:
Τα πρώτα βερνίκια
Η Revlon ήταν η πρώτη εταιρία καλλυντικών που τοποθέτησε τα πρώτα βερνίκια νυχιών στα ράφια των καταστημάτων την δεκαετία του 1930. Βέβαια η ιστορία για τα βερνίκια νυχιών μας γυρνάει πίσω στα 3.000 π.Χ. στην Κίνα.
Παρόν:
Νail Stickers
Τα είδαμε πριν λίγο καιρό, μας τα έδειξει και η Ioanna στο Nail Tutorial κάτι σαν μανικιούρ για αρχάριους. Ακόμα και οι πιο αρχάριες ε, ένα αυτοκόλλητο, μπορούμε να το κοτσάρουμε.
Μέλλον:
Μμμμ.. δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένουμε…Εχουμε δει βερνίκια με άρωμα, βερνίκια με τζελ που κρατούν το μανικιούρ άθικτο τρεις εβδομάδες, βερνίκια που παράλληλα φροντίζουν τα νύχια, βερνίκια με glitter, βερνίκια crackle (που αντί να φτιάχνουν, χαλάνε το μανικιούρ) .. δεν μπορω να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή..
Εσείς έχετε καμία ιδέα πως μπορεί να είναι και τι θα μπορούσαν τα κάνουν τα βερνίκια του μέλλοντος;
Πηγή:beautyblog.gr
Μέσα σε ένα μικρό καφέ βαλιτσάκι βρήκα κάτι παλιά περιοδικά της μαμάς μου «Πάνθεον» (τα θυμάται καμιά σας;) τα οποία ποτέ δεν μάζευε η μαμά μου, αλλά στο συγκεκριμένο είχε τσακίσει μια σελίδα και κατάλαβα ότι το κράτησε διότι είχε μια συνταγή για τρούφες. (Δεν το έχει και πολύ η μαμά μου με τη ζαχαροπλαστική, τα γλυκά συνήθως τα αναλαμβάνει ο μπαμπάς, στην οικογένεια)
Το χάζευα λοιπόν, πρέπει να είχε ημερομηνία αν θυμάμαι 1982 (τι ωραία είναι να γυρνάς πίσω..) και το μάτι μου έπεσε σε μια διαφήμιση για μαλλιά. Δεν έχει σημασία η μάρκα που διαφημιζόταν, σημασία έχει, ότι είδα μπροστά μου, κάτι που είχα ξεχάσει ότι κάποτε υπήρχε: Μια κάσκα για μαλλιά.. Αλήθεια τις θυμάστε αυτές; Που έμπαινε μέσα όλο το κεφάλι, οι κυρίες με μπικουτί, μέσα στις κάσκες, τα αυτιά τους όταν έβγαιναν από την κάσκα, ήταν κατακόκκινα, αλλά η κουπ -κουπ?
Και μετά μου ήρθε στο μυαλό, πόσο ενδιαφέρον θα ήταν, μια που σήμερα ζούμε μια εξαιρετική ημερομηνία, να πήγαινα λίγο πίσω στο χρόνο, να έψαχνα για τα τότε beauty novelties και τα ευρήματα μου να τα σχολιάζαμε μετά εδώ μαζί. Μετά σκέφτηκα να το εμπλουτίσω λίγο και να συνδυάσω παρελθόν, παρόν και μέλλον και από αυτά που έχω ακούσει και από αυτά που έχω δει, αλλά και από κάποια πράγματα που πιστεύω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Πάμε λοιπόν:
Παρελθόν: Noxzema (no, exzema δηλαδή…)
Αυτή η παχύρρευστη κρέμα πρωτολανσαρίστηκε το 1914 σαν μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του εκζέματος με συστατικά όπως η καμφορά, η μέντα και ο ευκάλυπτος. Λίγο αργότερα αρκετές γυναίκες την χρησιμοποιούσαν σαν καταπραϋντική κρέμα για μετά τον ήλιο, άλλες ως προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου, ή ενίοτε σαν κρέμα για το ξύρισμα (οι άντρες!!)
Παρόν: Οροί και Serum
Σήμερα, τα προϊόντα φροντίδας περιέχουν ισχυρά ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά κατά της γήρανσης με ανάλαφρες υφές. Για παράδειγμα το Helena Rubinstein Re-Plasty Profiller (το οποίο όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί… εγώ το έχω και κάθεται…) είναι ένας ενισχυμένος ορός εντατικής περιποίησης με ενισχυμένο Υαλουρονικό οξύ, ιδανικός για την διόρθωση των ρυτίδων.
Μέλλον: Έμφαση στην ενυδάτωση
«Οι άνθρωποι αναζητούν πλέον ισχυρή και μεγάλης διάρκειας ενυδάτωση σχεδόν σε όλα τα προϊόντα», διάβασα να λέει ο Robert Kalafsky, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ερευνών και ανάπτυξης της Avon, ο οποίος προβλέπει για το μέλλον ότι κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιείται στην επιδερμίδα (ακόμα και τα προϊόντα μακιγιάζ) θα πρέπει ταυτόχρονα να περιέχουν φόρμουλες που να ενυδατώνουν την επιδερμίδα.
Διόρθωση ρυτίδων
Παρελθόν: Frownies.
Έτος παρασκευής και κυκλοφορίας το 1889 στην Αμερική. Αυτά τα μικρά επιθέματα στο χρώμα της επιδερμίδας σχεδιάστηκαν για να χαλαρώνουν τους μύες του προσώπου και να μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Σύμφωνα με τις οδηγίες εφάρμοζες τα συγκεκριμένα επιθέματα πάνω στα επίμαχα σημεία για 3-5 ώρες πρωί και βράδυ. Το ξέρατε ότι κυκλοφορούν ακόμα και θεωρούνται το «μυστικό» του Hollywood πριν από κάποιο red carpet event; (!!)
Παρόν: Γέμισμα ρυτίδων.
Το πιο ασφαλές ενέσιμο υλικό (για το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο πρόβλημα αλλεργίας) είναι το Υαλουρονικό οξύ που μπορείτε να βρείτε πλέον σχεδόν σε όλα τα δερματολογικά ινστιτούτα με διάφορες επωνυμίες από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες η Restylane Perlane.
Μέλλον: «Γυναίκες δηλητήριο»
Το ακούω πολύ τον τελευταίο καιρό και είμαι περίεργη να δω… Ακούγεται, ότι ήδη αναπτύσσεται ένα υπερ-αποτελεσματικό βιομηχανικό πεπτίδιο ανάλογο με εκείνο του περιέχει το δηλητήριο του φιδιού. Το συγκεκριμένο πεπτίδιο χαρίζει άμεσα μυο-χαλαρωτικά αποτελέσματα όμοια με εκείνα που προκαλεί το δάγκωμα του φιδιού αλλά χωρίς τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγονται από αυτό. Ε, άδικο είχα που έγραψα, «Γυναίκες Δηλητήριο;» (τρέμετε, bb boys!!)
Μάσκαρα:
Παρελθόν
Maybelline Cake Mascara.
Αυτή η κρέμα σε μορφή κόμπακτ λανσαρίστηκε το 1917. Δεν ήταν ούτε αδιάβροχη, ούτε στέγνωνε γρήγορα, αλλά έκανε τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο έντονες. Τέλεια;
Παρόν
Hi-tech βουρτσάκια.
Τα βουρτσάκια στα μάσκαρα έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Εύκαμπτα βουρτσάκια από σιλικόνη ή ακόμη και μικρότερα ειδικά σχεδιασμένα βουρτσάκια χαρίζουν ένα ειδικό αποτέλεσμα κάθε φορά, για περισσότερο μήκος ή όγκο ή και τα δύο. Για παράδειγμα η Givenchy Phenomen’Eyes: Από τη μια όταν πρωτοείδα το βουρτσάκι τρελάθηκα (μου αρέσουν τα πρωτοποριακά gadgets από την άλλη όταν ήρθε η ώρα να την απλώσω, νόμιζα ότι κόλλησε αχινός στο μάτι μου το αλλήθωρο..)
Μέλλον:
Νέοι τρόποι εφαρμογής
«Ευελπιστώ ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζεται καν βουρτσάκι για να απλωθεί η μάσκαρα», λέει η Sarah Vickey, από το επιστημονικό προσωπικό της Cover Girl, και καταλήγει « Πιστεύω ότι κάποια στιγμή το ίδιο το προϊόν θα έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να εφάπτεται στις βλεφαρίδες και με κάποιο τρόπο να εφαρμόζεται χωρίς προσπάθεια και χωρίς καμία ειδική τεχνική εφαρμογή». Για να δούμε, Sarah…
Φον ντε Τεν:
Παρελθόν:
Max Factor Pan Cake.
Δημιούργημα της χρυσής δεκαετίας του 1930 για τους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης. Αυτό το φον ντε τεν σε μορφή κόμπακτ απορροφούσε το σκληρό φωτισμό του στούντιο και χάριζε ομοιομορφία. Μόλις έγινε το απόλυτο φετίχ για τους ηθοποιούς η Max Factor το λάνσαρε και στα καταστήματα καλλυντικών το 1938.
Παρόν:
Φον ντε τεν με φόρμουλες που ταυτόχρονα ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την αφήνουν να αναπνέει.
Μέλλον:
Αόρατες βάσεις.
«Σε μερικά χρόνια από τώρα τα φον ντε τεν θα είναι σχεδόν άχρωμα», είπε πριν από μερικά χρόνια ο Nicholas Gavrelis, διευθύνων σύμβουλος για την ανάπτυξη των καλλυντικών MAC «Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με νέες οπτικές και τα φον ντε τεν θα μεταμορφωθούν σε ένα συνδυασμό λεπτόρευστων υφών χωρίς χρώμα και άχρωμες πούδρες, που θα αιχμαλωτίζουν και θα αντανακλούν το φως ούτως ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται τέλεια». Εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο ήδη ισχύει στις BB creams του Armani (Luminessence Bright Revelator) και της L’Oreal Paris (Nude Magique) (και οι δυο ουσιαστικά είναι άχρωμες και προσαρμόζονται στο χρώμα της κάθε επιδερμίδας)
Εργαλεία ισιώματος:
Παρελθόν:
Σίδερο σιδερώματος.
Στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 οι Αφρο-αμερικάνες χρησιμοποιούσαν μεταλλικές χτένες, που ζέσταιναν πάνω στη σόμπα ή στην κουζίνα για να τιθασεύσουν τα πολύ σγουρά τους μαλλιά. Στην δεκαετία του 1960 οι γυναίκες στην Αμερική και όχι μόνο ίσιωναν τα μαλλιά τους με τη βοήθεια του κλασικού σίδερου για ρούχα (!)
Παρόν:
“Ψαλίδια” για ίσιωμα.
Από κεραμικές πλάκες και τουρμαλίνη για να αποτρέπουν τις δυσάρεστες συνέπειες της υψηλής θερμοκρασίας, αυτά τα “σίδερα” φθάνουν έως και τους 200 βαθμούς κελσίου περίπου το λεπτό καταπολεμώντας το φριζάρισμα και χαρίζοντας το πιο αποτελεσματικό ίσιωμα.
Μέλλον (μάλλον έφτασε, τώρα που το σκέφτομαι..)
Σκεφθείτε ένα σίδερο ισιώματος που θα μπορούσε να ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα (ναι σωστά σκεφτήκατε, το steampod..) Έχετε όμως σκεφτεί να υπάρξει κάποια στιγμή ένα τέλειο εργαλείο που παράλληλα να μπορεί με μια κίνηση να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά; Για φανταστείτε… Μπορεί να ζητήσει καμιά κάτι παραπάνω;
Ανταύγειες:
Παρελθόν:
Sun-In.
Όταν αυτό το δημοφιλές σπρέι με βάση το οξυζενέ βγήκε στην αγορά, το 1969, πολλές ήταν εκείνες που καλωσόρισαν την άφιξή του. Το ψέκαζαν στην παραλία και περίμεναν ώρες κάτω από τον ήλιο για να ανοίξουν τα μαλλιά τους με την συντροφιά του Baby-oil. (επίσης, νομίζω ότι ακόμα πωλείται…)
Παρόν: Ενίσχυση του χρώματος.
Μια καινούργια τάση για ενίσχυση του χρώματος στα μαλλιά, είναι τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν ειδικούς ενισχυτές , οι οποίοι παρατείνουν την ζωντάνια του χρώματος. Κάτι σαν αυτό που περιγράφω είναι και το Shadow Illusion μια νέα τεχνική βαφής της L’Oreal Professionnel που δίνει ένα πιο βαθύ χρώμα στις ρίζες και μία πιο έντονη ή ανοιχτή απόχρωση στα μήκη και τις άκρες ( έως και 2 τόνους διαφορά)
Μέλλον:
Μόνο μια ευχή: Ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το οξυζενέ, με κάποιο άλλο φυσικό υποκατάστατο.
Σεσουάρ (που μου έδωσε και την ιδέα για το post…)
Παρελθόν:
Η «κάσκα».
Την δεκαετία του 1950 τα σεσουάρ που αρχικά εμπνεύστηκαν από τις ηλεκτρικές σκούπες πωλούνταν με απαραίτητο αξεσουάρ ένα πλαστικό σκούφο. Όσο για την περιβόητη τεχνολογία; Ένας ανεμιστήρας γέμιζε με αέρα το σωλήνα και ο ζεστός αέρας γέμιζε το φουσκωτό σκούφο και στέγνωναν τα μαλλιά. Κάπως έτσι λειτουργούσαν και αυτά στα τότε κομμωτήρια..
Παρόν:
Γρήγορα και ελαφριά σεσουάρ.
Μέλλον:
Ασύρματα σεσουάρ.
Τα σεσουάρ θα αποκτήσουν ασύρματη μορφή χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει τις αποδόσεις τους. Επίσης, κάποια στιγμή τα σεσουάρ θα είναι ικανά να “διαισθάνονται” πότε τα μαλλιά είναι στεγνά για να μην τα ταλαιπωρούν ή τα εκθέτουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Βερνίκια νυχιών:
Παρελθόν:
Τα πρώτα βερνίκια
Η Revlon ήταν η πρώτη εταιρία καλλυντικών που τοποθέτησε τα πρώτα βερνίκια νυχιών στα ράφια των καταστημάτων την δεκαετία του 1930. Βέβαια η ιστορία για τα βερνίκια νυχιών μας γυρνάει πίσω στα 3.000 π.Χ. στην Κίνα.
Παρόν:
Νail Stickers
Τα είδαμε πριν λίγο καιρό, μας τα έδειξει και η Ioanna στο Nail Tutorial κάτι σαν μανικιούρ για αρχάριους. Ακόμα και οι πιο αρχάριες ε, ένα αυτοκόλλητο, μπορούμε να το κοτσάρουμε.
Μέλλον:
Μμμμ.. δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένουμε…Εχουμε δει βερνίκια με άρωμα, βερνίκια με τζελ που κρατούν το μανικιούρ άθικτο τρεις εβδομάδες, βερνίκια που παράλληλα φροντίζουν τα νύχια, βερνίκια με glitter, βερνίκια crackle (που αντί να φτιάχνουν, χαλάνε το μανικιούρ) .. δεν μπορω να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή..
Εσείς έχετε καμία ιδέα πως μπορεί να είναι και τι θα μπορούσαν τα κάνουν τα βερνίκια του μέλλοντος;
Πηγή:beautyblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου