Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πρώτη φορά διακοπές μαζί: τι να προσέξεις

Αν είναι η πρώτη φορά που θα πάτε μαζί διακοπές, ξέρεις καλά πως και προβλήματα μπορεί να υπάρξουν και να γυρίσεις άρον άρον μόνη πίσω...

 

 

 

 

 

 

Για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα στο καλοκαίρι, ιδού τα πιο σίγουρα τιπς για να περάσετε διακοπές του ονείρου.

Πώς θα ταξιδέψετε: αν δεν έχετε ταξιδέψει πολλές ώρες μαζί στο παρελθόν, είναι σίγουρο πως δεν ξέρετε πως αντιδρά ο ένας και ο άλλος μέσα στο αυτοκίνητο, το πλοίο, το αεροπλάνο ή τη μηχανή. Αν εσύ ως συνοδηγός, υστεριάζεις εύκολα στην υπερβολική ταχύτητα, οφείλει να το ξέρει. Αν ακούς αεροπλάνο και παθαίνεις τζετ λανγκ, κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται κουβέντα, προτού οργανώσετε εξωτικό ταξίδι. Γενικά, φροντίστε να προγραμματίσετε πόσες στάσεις θα κάνετε, πόσες ώρες θα ταξιδέψετε, με ποιόν τρόπο ακριβώς, για να μην ξεκινήσουν οι διακοπές με μούτρα, ναυτίες και γκρίνιες.


Θα έχετε παρέα; Η κουβέντα αυτή γίνεται πολλές φορές: πρώτες διακοπές με σωσίβια λέμβο ένα φιλικό ζευγάρι ή μόνοι μας; Οι πρώτες διακοπές θα χαρακτηρίσουν τη σχέση σας. Αυτό σημαίνει πως αν η παρέα με το φιλικό ζευγάρι δεν δέσει απόλυτα, θα κάνετε άχρηστους καυγάδες, γιατί οι άλλοι σας έσυραν στην τάδε παραλία ή γιατί επισκεφτήκατε το τάδε αξιοθέατο κι όχι κάποιο άλλο.
Η λογική λέει, να πάτε οι δυο σας για λίγες ημέρες κάπου, να δείτε πόσο ευχάριστα ή βαρετά θα περάσουν οι μέρες, κι αυτό που συμβεί σας ικανοποιεί, μεγαλώστε τη διάρκεια στην επόμενη άδεια.


Τι τύποι είστε στις διακοπές; Ο ένας μπορεί να θέλει να κάθεται στην ξαπλώστρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο άλλος μπορεί να μην θέλει να αφήσει δραστηριότητα για δραστηριότητα.
Το σωστό είναι ούτε να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι αλλά ούτε και να περάσει απόλυτα το δικό σου στυλ διακοπών. Μπορείτε να τα βρείτε κάπου στη μέση, μοιράζοντας ημέρες και δραστηριότητες. Λάθος θα ήταν να μένεις μόνη σε μια ξαπλώστρα όλη μέρα, όσο εκείνος θα ψαρεύει και θα κάνει σκούμπα ντάιβινγκ.


Θα είστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο! Το έχετε πάρει χαμπάρι;
Αν οι πρώτες σας διακοπές σημαίνει πως αφήνετε ο καθένας το πατρικό του για να πάτε μαζί κάπου, θυμηθείτε, μετά το ατελείωτο σεξ και πέντε και δέκα φορές τη μέρα, θα είστε και πάλι οι δυο σας. Αυτό σημαίνει πως και στην τουαλέτα θα πρέπει να πάτε (ναι, όσο κι αν αφήνεις τη βρύση να τρέχει, εκείνος θα καταλάβει ότι ουρείς εκεί μέσα) και το μαγιό θα πρέπει να του πλύνεις σαν καλή νοικοκυρά και προϋπολογισμό θα πρέπει να έχετε, για να μην βρεθείτε να κάνετε οτοστόπ για την επιστροφή.


Κι από τεχνολογία; Πώς τα πάμε;
Εσύ μπορεί να θέλεις να αποκλειστείτε σε έρημο νησί, χωρίς 3G, κινητά και σταθερά. Εκείνος πάλι, μπορεί να θέλει να τσεκάρει το Facebook, να ανεβάζει φωτογραφίες στο Twitter και να κάνει τις διακοπές αντικείμενο θαυμασμού όλης της digitalοπαρέας του. Σε γενικές γραμμές, αυτά πρέπει να τα μιλήσετε και να τα συμφωνήσετε προτού φύγετε κι εκείνος χάνει ώρες για να ψάχνει σήμα, σήμα καμπάνα.


Φαγητό! Ποτό!
Τα ερωτήματα που θα σε βασανίσουν, ειδικά αν μιλάμε για καταστάσεις λαίδη και αλήτης: Θα την βγάλουμε με ένα σουβλάκι; Ποιός θα πληρώσει το εντυπωσιακό εστιατόριο δέκα αστέρων; Θα πιείτε τον Βόσπορο ή θα καταναλώνετε όλο το βράδυ ένα κοκτέιλ; Θέλεις να οργώσετε τα κλαμπ ή θα βλέπεις τον ρεπόρτερ του STAR και θα αλλάζεις σοκάκι;

 

 

 

 

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...