Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ακμή στην ενήλικη ζωή

Υπάρχει αύξηση, υπάρχει και λύση.

Βλέποντας τα αψεγάδιαστα πρόσωπα των σταρ σίγουρα δεν μπορούμε να φανταστούμε πως μπορεί κάποτε η ακμή να ήταν μέσα στα προβλήματα τους...



















Η Κάμερον Ντίαζ έχει πολλές φορές εντοπιστεί από την κάμερα των paparazzi με σπυράκια στο πρόσωπο, το ίδιο και η Κέιτι Πέι, ενώ η Σάλμα Χάγιεκ παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέντευξη της πως βασανίζεται από το δύσκολο πρόβλημα της ακμής. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είχα ακμή και ήταν πάρα πολύ άσχημη που με έριξε σε μια πολύ βαριά κατάθλιψη. Δεν έβγαινα από το σπίτι μου, ξυπνούσα και έμενα ξαπλωμένη αγγίζοντας το πρόσωπο μου πριν σηκωθώ ώστε να προετοιμαστώ για το τι θα δω στο καθρέφτη.»
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν έχει υπάρξει μια αύξηση στην λεγόμενη ακμή των ενηλίκων και αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως το στρες, τη διατροφή με επεξεργασμένες και λιπαρές ουσίες, κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι πολυκιστικές ωοθήκες αλλά και οι βαριές και λιπαρές κρέμες που επιλέγουμε να βάζουμε. Μεγάλο ρόλο όμως παίζει και το ορμονικό μας σύστημα και η σωστή του λειτουργία.
Ο τρόπος να περιοριστεί και να θεραπευτεί το πρόβλημα είναι μέσα από την βοήθεια και τις οδηγίες που θα σας δώσει ο δερματολόγος σας. Αποφύγετε εντελώς να πειράζετε τα σπυράκια σας και με αυτό τον τρόπο να μεγεθύνετε το πρόβλημα και να μολύνετε την περιοχή αλλά και να αφήσετε σημάδια στο πρόσωπο σας. Για αυτό εάν εντοπίσετε πως τα σπυράκια και η κοκκινίλα σας επιμένει μην καθυστερήσετε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας ώστε να περιορίσετε ή να γλυτώσετε τα σημάδια, γιατί είναι κάτι που μπορείτε να απαλύνετε αλλά όχι να διορθώσετε ποτέ εντελώς με την βοήθεια του λέιζερ και των χημικών πίλινγκ.
Εάν το δέρμα σας έχει τάση για ακμή καλό θα ήταν να έχετε πάντα στο μυαλό σας κάποια απλά πράγματα όπως:
  • Να πλένετε συχνά τα πινέλα σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.
  • Να μην παραμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας σας με εξειδικευμένα προϊόντα που απομακρύνουν τους ρύπους και εξυγιαίνουν την επιδερμίδα.
  • Η ενυδάτωση είναι και σε αυτή την περίπτωση πολύ σημαντική. Συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το δερματολόγο σας για το είδος της φροντίδας που θα κάλυπτε την ηλικία αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.
  • Το μακιγιάζ σας θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με προιόντα που έχουν μη λιπαρή (oil free) σύνθεση. Ιδιαίτερη προσοχή το make up και στο ρουζ που καλύπτουν τις επιφάνειες της επιδερμίδας όπου παρουσιάζεται και το πρόβλημα.
  • Σημαντικό: απομακρύνετε όσο μπορείτε τα μαλλιά σας από τα σημεία όπου η ακμή βρίσκεται σε έξαρση.
  • Μη φοβάστε το νερό. Η καθαρή και δροσερή επιδερμίδα είναι εχθρός του σμήγματος και της ακμής.
  • Μην μπαίνετε στον πειρασμό να σπάσετε ένα πρώτο σπυράκι γιατί αυτή η κίνηση μπορεί να πυροδοτήσει την έξαρση της ακμής σε σημεία του προσώπου σας.
  • Αντιμετωπίστε έγκαιρα τα σπυράκια με προϊόντα τοπικής χρήσης.
  • Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι έντονο υπάρχουν πια δυναμικές φαρμακευτικές λύσεις που μπορείτε να τις συζητήσετε με το δερματολόγο σας.
  • Πάνω απ΄όλα όμως μην αφήνετε το πρόβλημα να κλωνίσει την αυτοπεποίθηση σας. Η ακμή που επιμένει στην ενήλικη ζωή έχει τις ρίζες της πιο βαθιά συνήθως σε ορμονικά προβλήματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με την κληρονομικότητα.
Στη σύγχρονη όμως δερματολογία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...