Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Καλλυντικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Λοιπόν, μελλοντικές μανούλες  υπάρχουν κάποιες ουσίες χημικές αλλά και φυσικές που περιέχονται στα καλλυντικά και πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνήθως, οι περισσότερες εταιρείες δεν αναφέρουν ποιες είναι αυτές οι επιβλαβείς ουσίες, οπότε θεώρησα καλό να γράψω γι αυτό...









Χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη

  • Σαλυκιλικό οξύ
Το σαλικυλικό οξύ ανήκει στα Beta Hydroxy Acids ή BHA (Βήτα υδροξύ οξέα). Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό είναι ανεβασμένα με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, την δημιουργία ακμής.
Τα περισσότερα προϊόντα κατά της ακμής περιέχουν σαλικυλικό οξύ, μια ουσία που απαγορεύεται στις εγκύους. Αντί λοιπόν για κάποιο προϊόν που περιέχει αυτή την ουσία, προτίμησε ένα απαλό καθαριστικό για το πρόσωπό σου με κύριο συστατικό το αγγούρι που θα καταπραΰνει την επιδερμίδα και δεν θα βλάψει το μπεμπέ emoticon
Επίσης, φρόντισε την διατροφή σου και πιες πολύ νερό! Μην μπερδευτείς με τα ΑΗΑ (άλφα υδροξύ οξέα). Το γλυκολικό οξύ  προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο, ενώ το λακτικό οξύ από το γάλα και είναι ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη. 

Τι αναγράφεται συνήθως στην ετικέτα:
- Salicylic acid
- Beta hydroxy acid
- BHA
  • Ρετινοειδή
Τα συναντάμε σε πολλά αντιρυτιδικά και αντιγηραντικά προϊόντα και έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν και να βελτιώνουν τις ρυτίδες.  

Εμπορικά ονόματα:
- Adaferin, Differin (adapelene)
-Tazorac, Αvage (Tazarotene)
- Retin-A
- Retinoic acid
- Renova, Atralin, ,Tretin-X, Refissa, Avita
- Retin-A

 Τι αναγράφεται συνήθως στην ετικέτα:
- Retinol
- Retinyl linoleate
- Retinyl palmitate
- Tretinoin

Αν και δεν υπάρχουν σημαντικές μελέτες, καλό θα ήταν να αποφύγεις αισθητικές θεραπείες όπως laser, botox και fillers.

Αποτρίχωση κατά την εγκυμοσύνη

Αν και τα διάφορα αποτριχωτικά που υπάρχουν στο εμπόριο είναι γενικά ασφαλή, θα πρέπει να είσαι προσεκτική σε ένα πράγμα. Μην εμφανίσεις αλλεργία. Γι' αυτό καλό θα ήταν πριν την εφαρμογή οποιοδήποτε προϊόντος να κάνεις ένα τεστ ευαισθησίας στο πίσω μέρος του αυτιού σου.

Φυσικά συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη:

  • Σόγια
Χμ, η γνωστή σε όλους μας σόγια. Αν κ φαίνεται άκακη, δεν μιλάω φυσικά για την μεταλλαγμένη σόγια, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει "κακή". Γιατί;
Γνωρίζεις το χλόασμα ή αλλιώς μέλασμα; Αν όχι, πρόκειται για την εμφάνιση καφέ-κίτρινων κηλίδων στο πρόσωπο που δημιουργούνται από ορμόνες της εγκυμοσύνης όπως είναι η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα. Το χλόασμα εμφανίζεται συνήθως γύρω από τα μάτια, το μέτωπο, την γέφυρα της μύτης και τα μάγουλα.
Η σόγια λοιπόν μπορεί να χειροτερέψει κατά πολύ αυτή την κατάσταση, οπότε καλό είναι να την αποφεύγεις. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτή η δερματική πάθηση θ' αρχίσει να υποχωρεί αφού γεννήσεις και τα επίπεδα ορμονών επανέλθουν στα φυσιολογικά.
  • Αιθέρια έλαια
- Juniper (άρκευθος)
- Jasmine (γιασεμί)
- Marjoram μαντζουράνα)
- Clary Sage (φασκόμηλο)
- Basil βασιλικός)
 - Thyme (θυμάρι)
- Rose Damascena (τριαντάφυλλο Δαμασκού)
- Rosemary (δενδρολίβανο)
- Melissa (μελισσόχορτο)

Πηγή:aesthetics-soo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...