Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Φροντίδα των Μαλλιών Μετά το Καλοκαίρι με Σπιτικές Μάσκες

Μπορεί εμείς να ανανεωθήκαμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα μαλλιά μας όμως με τον καλοκαιρινό ήλιο το θαλασσινό νερό η το νερό της πισίνας και το συχνό λούσιμο έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και χρειάζονται άμεσα στοργή και φροντίδα για να ενυδατωθούν βαθιά και αποκτήσουν και πάλι την λάμψη τους...








Εντατική φροντίδα των μαλλιών μας με μάσκες θρέψης και αναδόμησης είναι λοιπόν απαραίτητη αυτήν την εποχή. Αν και στην αγορά υπάρχουν πολλές έτοιμες μάσκες μπορείτε να φτιάξετε  μόνες σας και οικονομικά εξαιρετικές μάσκες με αγνά και φυσικά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας. Τα πιο γνωστά και ωφέλιμα υλικά για μάσκες μαλλιών λόγω των ελαίων και των βιταμινών που περιέχουν είναι το αγνό ελαιόλαδο, η μπανάνα, το αβοκάντο, ο κρόκος αυγών το μέλι και η μαγιονέζα. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να δημιουργήσετε την δική σας μάσκα με όποια υλικά από αυτά διαθέτετε η μπορείτε να κάνετε μία από τις 3 ακόλουθες πιο γνωστές και εξαιρετικές συνταγές για μάσκες μαλλιών.

hairmask

1. Μάσκα με Αυγά & Μαγιονέζα

Χωρίστε τους κρόκους 2 αυγών από τα ασπράδια τους. Χτυπήστε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τοποθετήστε τη μάσκα σε όλο το  μήκος στεγνών μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή ακόμα καλύτερα ένα σελοφάν και αφήστε την μάσκα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά.

2. Μάσκα με Αβοκάντο, Ελαιόλαδο & Μέλι

Hair-mask
Αβοκάντο είναι απίστευτα ενυδατικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εμπειρογνώμονες hairstylists ορκίζονται στην δύναμη του αβοκάντο να επισκευάσει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Τα έλαια του είναι ελαφριά σαν τις δικές μας φυσικές εκκρίσεις του δέρματος μας και οι πρωτεΐνες προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών για την υγεία των μαλλιών μας.
Απλά λιώστε σε  blender ένα αβοκάντο και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.  Εφαρμόστε το μίγμα σε κάθε τμήμα των μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή σελοφάν και αφήστε την μάσκα να δράσει για μισή ώρα. Ξεβγάλτε την προσεχτικά και καλά ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα .

3. Μάσκα με Μπανάνα & Ελαιόλαδο.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας, και κάλιο που βοηθά τα μαλλιά να διατηρήσουν υγιή ισορροπία του pH. Θα χρειαστείτε μια  ώριμη μπανάνα, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ μέχρι που να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. Εφαρμόστε  το μείγμα  περίπου 30 λεπτά. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Λούστε και ξεβγάλτε την προσεχτικά και καλά ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα .
hair tipExtra Tips:
  1. Αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά θα χρειαστεί να αυξήστε την ποσότητα προσθέτοντας στην ίδια αναλογία μεγαλύτερη ποσότητα
  2. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, μην απλώνετε το μείγμα της μάσκας κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
  3. Για καλύτερη εφαρμογή χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 τμήματα (2, επάνω, 2, κάτω) και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο απλώστε την μάσκα.
  4. Για πιο αποτελεσματική φροντίδα τυλίξτε τα μαλλιά με ένα σελοφάν ή πλαστικό σκουφάκι και ζεστάνετε για 2-3 λεπτά με ένα πιστολάκι ώστε τα συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα.
 Πηγή:xtenismata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...