Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

6+1 συχνά χρωματικά λάθη στο σπίτι

Πώς να τα αποφύγετε εφαρμόζοντας τα tips των ειδικών!
Όταν βάφουμε το σπίτι μας κάνουμε πολύ συχνά τα ίδια λάθη που μας κοστίζουν αισθητικά. Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε την ουδέτερη παλέτα και πώς τα σκούρα χρώματα;








Οι designers εσωτερικών χώρων απαριθμούν τα πιο κοινά λάθη και δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές για να τα διορθώσουμε με επιτυχία!

Το γκρι που περιέχεται συνήθως σε όλες τις λευκές μπογιές δίνει την αίσθηση σαν να «τραβάει» το ταβάνι προς τα κάτω. Γι’αυτό, αποφεύγετε να το βάφετε εντελώς λευκό και προτιμήστε μία απόχρωση του μπεζ.
 
 
Ένα συχνό λάθος είναι η μονοτονία στην ουδέτερη παλέτα. Το κρεμ και το μπεζ χρειάζονται λευκά στοιχεία ή πινελιές σε μαύρο χρώμα.
 
 
 
 
Καλό θα είναι τα χρώματα σε όλα τα δωμάτια να έχουν μία συνέχεια, αφού, για παράδειγμα, μία κρεβατοκάμαρα δεν είναι ωραίο να φαίνεται εντελώς αποκομμένη από το σαλόνι του σπιτιού.
 
 
 
Τα σκούρα χρώματα φαίνονται κάποιες φορές πολύ flat και για να διαρκέσει η λάμψη τους είναι σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο υπόστρωμα πριν περαστούν.
 
 
 
Δεν χρειάζεται όλες οι αποχρώσεις στους τοίχους και τα υφάσματα να είναι απόλυτα ταιριαστές μεταξύ τους.
 
 
 
Η διχρωμία είναι καλή, αρκεί να ξέρετε πού πρέπει να αρχίσετε και πού να σταματήσετε παίζοντας με τα δύο χρώματα.
 
 
 
Φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στον χώρο. Ακόμη και τα δικά σας χρωματικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να καθορίσουν τη χρωματική παλέτα!
 
Πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...