Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Prada, Gucci, Dolce & Gabbana... Οι νέες τάσεις της μόδας μέσα από τα ιταλικά catwalks!

H ιταλική μόδα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ισχυρές παγκοσμίως! Με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα pret -a- porter να εδρεύουν στο Μιλάνο και στη Ρώμη και να κινούν τα νήματα της κάθε σεζόν. Θέλει ταλέντο, δημιουργικότητα, ισχυρή ταυτότητα και ιστορία ώστε να παρουσιάσεις μία συλλογή και αυτόματα να στήσεις τους κανόνες του τι θα φορεθεί και τι όχι την κάθε σεζόν...



 







Στην εβδομάδα ιταλικής μόδας παρουσίασαν τις συλλογές τους για την ερχόμενη σεζόν οι οίκοι και οι τάσεις που ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά είναι τα ζουμερά χρώματα, τα prints, οι αέρινες γραμμές και οι έντονες αντιθέσεις. Σου συγκεντρώνω τα μεγαλύτερα show και σε αφήνω να ταξιδέψεις μέσα από βίντεο και εικόνες στο τι σου συστήνουν να επιλέξεις οι άνθρωποι που θέτουν τους κανόνες.




Giorgio Armani
O Giorgio Armani μοιάζει να έχει πάθος με το νερό και να ήθελε να το αποτυπώσει αυτό σε κάθε κομμάτι της νέας του συλλογής. Το μπλε - γκρι αλλά και τα ιριδίζοντα υφάσματα δίνουν την αίσθηση ήρεμης θάλασσας που ανάλογα με το πόσο βαθιά ταξιδεύεις σε αυτή αλλάζει και η απόχρωση της. Οι γραμμές ανδρόγυνες, τα παντελόνια φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο ενώ τα παπούτσια είναι oxfords είτε σε ασημένια είτε σε λουστρίνι.
 




Bottega Veneta
Οι δεκαετίες '30 - '40 παραμένουν οι δύο βασικές πηγές έμπνευσης της συλλογής με φορέματα που παραπέμπουν άλλοτε σε μακριές πουκαμίσες κι άλλοτε σε ρομπάκια. Το μήκος φτάνει μέχρι το γόνατο, οι ώμοι είναι κοφτοί και αυστηροί ενώ τα ζωνάκια στη μέση τονίζουν τη θηλυκότητα. Πρόσεξε τα κρόσσια στις φούστες και τα φορέματα, τους πάτους στα παπούτσια, το μαύρο ανοιχτό καλσόν αλλά και τα γοβάκια που κομψά δένουν στον αστράγαλο.






 
Roberto Cavalli
Ο Ιταλός σχεδιαστής συνώνυμο του λαμπερού ντυσίματος φέτος έκανε μία αισθητή διαφορά επιλέγοντας το μαύρο και το άσπρο στα μακριά με βαθιά σκισίματα και κρόσσια φορέματα του. Οι λεπτομέρειες από prints που προτείνει είναι τα λουλούδια και η δαντέλα ενώ η διαφάνεια υπάρχει έντονα και αυτή τη σεζόν.






Dolce&Gabbana
Η μπαρόκ διάθεση του σχεδιαστικού διδύμου δεν φαίνεται να έχει εκλείψει ούτε και φέτος με το μετάξι να αποτελεί βασικό υλικό όπως και το μπαμπού που το προτείνουν εκτός από τα αξεσουάρ και στα ρούχα. Τα τοπ έχουν ως βάση τους το μπούστο ενώ οι ρίγες είναι βασικές σε όλη τη συλλογή. Η navy διάθεση είναι συνώνυμη του ανοιξιάτικου καιρού και οι Dolce&Gabbana την προτείνουν σε πολλές αποχρώσεις. Tα στοιχεία που ξεχωρίζεις είναι οι μεταξωτές κορδέλες στα μαλλιά και τα μεγάλα εντυπωσιακά - πολύχρωμα σκουλαρίκια, ενώ οι πλατφόρμες και οι φλατ μπαλαρίνες αποτελούν τις δύο βασικές προτάσεις.







Dsquared2
Επιστροφή στο εντυπωσιακό glam της δεκαετίας του '90 βλέπουμε μέσα από τη συλλογή για την ερχόμενη σεζόν. Το δέρμα, τα t-shirts με logos, τα δερμάτινα πέδιλα αλλά και τα πολλά χρυσά αξεσουάρ είναι το must do.








Fendi
Koλάζ! Είναι η μία και μοναδική λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν βλέπεις τη νέα συλλογή. Τα ρούχα μπλέκουν τα χρώματα και τα σχέδια δημιουργώντας εντυπωσιακές αντιθέσεις. Οι τσάντες μοιάζουν με πουγκί ενώ οι ρίγες διατηρούνται και στα δερμάτινα πέδιλα.






Salvatore Ferragamo
Μοναδική αίσθηση καθαριότητας μέσα από λευκά και μπεζ ρούχα. Mία casual- chic συλλογή με διακριτικά παιχνίδια εντυπωσιαμού όπως τα λευκά παντελόνια με prints, οι φούστες από χρυσό αλλά και όσο πρέπει διαφάνεια. Το δέρμα και το μετάξι είναι τα δύο βασικά υλικά.





Gucci
Ρούχα με αέρα old Ηollywood και στόφα divas. Αέρινες μακριές δημιουργίες που δίνουν την αίσθηση δροσιάς στο πέρασμα τους και total σύνολα που δένουν στη μέση και σε ταξιδεύουν στη δεκαετία του 1970. Τα χρώματα είναι ζουμερά με το φούξια, πράσινο, κίτρινο και γαλάζιο να κυριαρχούν ενώ το λευκό - το απόλυτο χρώμα του μεσογειακού καλοκαιριού - συνοδεύεται από εντυπωσιακά κολιέ με πολύχρωμες πέτρες.






Marni

Η γεωμετρία μέσα από τους κύβους που αποτυπώνονται σε μπλε - λευκό κι άλλοτε σε κόκκινο λευκό. Ο γιακάς είναι τάση όπως και ο λαιμός χαμόγελο στις μπλούζες και στα φορέματα. Οι φούστες φτάνουν κάτω από το γόνατο, τα παπούτσια δένουν επάνω από τον αστράγαλο ενώ οι τσάντες έχουν τη δική τους γεωμετρικότητα.




Prada
Γεωμετρικία, ίσιες καθαρές γραμμές με το λευκό και το μαύρο να επικρατούν στην χρωματική παλέτα του οίκου. Τα λουλούδια αποτελούν τη διακριτική πινελιά ενώ οι επιρροές τους είναι Ασιατικές. Οι πλατφόρμες είναι το παπούτσι της σεζόν αγκαλιάζοντας το πόδι μέχρι τους αστραγάλους.






Emilio Pucci
Διακοπές στο Κάπρι με μακριά φορέματα με prints μοιάζει να θέλει να μας στείλει ο οίκο Emilio Pucci. Οι ολόσωμες φόρμες βασιλεύουν στη συλλογή ενώ το λευκό και οι διαφάνειες εξιτάρουν την φαντασία και δημιουργούν έναν έντονο αισθησιασμό. Η δαντέλα υπάρχει ενώ οι πλατφόρμες αποτελούν τη μία και μοναδική επιλογή.






Versace
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα σκισίματα στα μακριά φορέματα και τις φούστες τώρα τα mini αέρινα φορέματα γίνονται ακόμη πιο αποκαλυπτικά με βαθιές χαρακιές στο μπούστο και τη μέση. Τα τρουκς υπάρχουν στις ζώνες που στέκονται κάτω από τα κόκαλα της λεκάνης ενώ τα παπούτσια gladiator προϋποθέτουν ψηλόλιγνα άκρα.
 



Μoschino

So '60s! Φορέματα σε Α γραμμή, ασπρόμαυρη διχρωμία, ρίγες και έντονα prints σε παντελόνια που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο και φορέματα που άλλοτε είναι καυτά mini κι άλλοτε μία παλάμη πάνω από το γόνατο. Τα τσαντάκια είναι σκληρά, με κοντά χερούλια ενώ τα καπελίνα θυμίζουν πρωταγωνίστριες από ταινίες της τότε εποχής.










Πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...