Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Προβλέψεις 2014



Ας ρίξουμε μια ματιά στις αστρολογικές προβλέψεις του 2014 για το κάθε ζώδιο...
















Του κύκλου τα γυρίσματα
Πραγματικά, δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό το πλανητικό... θρίλερ που πρόκειται να εξελιχτεί, ιδιαίτερα έως τον Ιούλιο του 2014. Θα σας βάλω αμέσως στο νόημα με μια στροφή από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που περιγράφει τις εναλλαγές της ζωής: Του Κύκλου τα γυρίσματα, που ανεβοκατεβαίνουν, και του Τροχού, που ώρες ψηλά και ώρες στα βάθη πηαίνουν, και του Καιρού τα πράματα, που αναπαημό δεν έχουν, μα στο καλό κι εις το κακό περιπατούν και τρέχουν [...] Ηδη ο
Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιό σας, δημιουργώντας διαρκώς τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Από το ίδιο ζώδιο τετράγωνο θα φέρει έως τις 5 Μαρτίου και η Αφροδίτη. Μια διαρκής αντίθεση με το ζώδιό σας θα φέρει ο Αρης έως τις 25 Ιουλίου. Τετράγωνο, διόλου εύπεπτο, και ο Δίας, έως τις 15 Ιουλίου 2014. Ευτυχώς, στις 16 μπαίνει στον Λέοντα, προς όφελός σας. Αντέξτε για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Από τη Βίκη Παγιατάκη διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Tο 2013, φεύγοντας, σας έχει ήδη... φεσώσει με μια κάπως παράξενη και όχι καλοδεχούμενη πλανητική κληρονομιά. Οι περισσότεροι από τους σημαντικούς πλανήτες, τουλάχιστον έως το μέσο του Ιουλίου, βρίσκονται σε δύσκολες γωνίες μεταξύ τους, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εργαστείτε ή να ζήσετε μέσα σε ένα κλίμα ρευστότητας, μεγάλων εναλλαγών αλλά και ανταγωνισμού. Αυτό θα απαιτήσει από τη μεριά σας μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά και υπομονή και διπλωματία, γιατί εύκολα μπορεί να παρερμηνευτούν οι προθέσεις, τα λόγια και οι πράξεις σας. Ορισμένοι από σας από το τέλος του φθινοπώρου του 2013 υποχρεωθήκατε κατά κάποιον τρόπο να μπείτε είτε σε ξένα χωράφια είτε να αναλάβετε ευθύνες και υποχρεώσεις νέας... κοπής ή φουρνιάς. Φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει, αλλά η πίεση έχει γίνει πιο φανερή και πιο ουσιαστική από τον Νοέμβριο και δη από τον Δεκέμβριο και ύστερα, οπότε ο Αρης παίρνει θέση στον Ζυγό, απέναντι από το ζώδιό σας. Αυτή τη θέση θα κρατήσει έως τις 25 Ιουλίου του 2014. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα πρέπει να κάνετε το πικρό γλυκό, αφού άλλα θα επιθυμείτε να πείτε και να κάνετε εσείς και άλλα θα περιμένουν οι άλλοι ή θα απαιτούν οι καταστάσεις. Η παρουσία του Αρη απέναντί σας θα επιδράσει σημαντικά σε σχέσεις και συνεργασίες, και δεν είναι υπερβολικό να πω ότι μπορεί να έχετε ένα αίσθημα ασφυξίας. Οι κανονισμοί σε όσα πρέπει να κάνετε θα είναι εκνευριστικοί. Θα προσπαθήσετε να κάνετε όσες αλχημείες μπορείτε για να αντεπεξέλθετε σε παλιά και νέα καθήκοντα. Αυτά έως τον Ιούλιο, αλλά όχι αργότερα. Το υπόλοιπο του 2014 δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το πρώτο μισό. Το αντίθετο. Πολύ γρήγορα θα αρχίσει να αλλάζει το κλίμα προς το πιο αισιόδοξο και να δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές παντού: στις σπουδές, στην εργασία, στην υγεία, στα οικονομικά, αλλά και τις σχέσεις σας. Αναστεναγμός ανακούφισης θα βγει από μέσα σας, αφού θα μπορείτε πια να κάνετε πιο ευχάριστες και ωφέλιμες επιλογές. Πείτε ότι από το τέλος του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 είστε στο... στρατό για να ενημερωθείτε για τα νέα όπλα. Οτι είστε όπως το «πρωτάκι»: Μαθαίνει, αλλά ζορίζεται. Τα «γυμνάσια», οικονομικά, επαγγελματικά και αισθηματικά, δεν θα κρατήσουν για πάντα. Ο Δίας από τις 16 Ιουλίου αρχίζει τις ανταμοιβές.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Kρατήστε χαμηλό προφίλ σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας και μην αφήνετε τη βιασύνη και τον εγωισμό να αποφασίζουν για σας. Ακόμα κι αν το νιώθετε βαθιά, έως το μεδούλι σας, ότι κάποιοι σας εκμεταλλεύονται, συγγενείς, ανώτεροι ή στενοί συνεργάτες, μη φτάσετε στην έκρηξη. Εχετε σχεδόν όλο το δεύτερο μισό του 2014 και ακόμα παραπέρα για να πάρετε το αίμα σας πίσω.
Σχέσεις ως πλανητικό
Στο σύνολο, το 2014 μέχρι τον Ιούλιο, σίγουρα δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι σας ευνοεί ιδιαίτερα, γι' αυτό και θα χρειαστεί να βρίσκεστε σε διαρκή εγρήγορση και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Τα νέα δεδομένα που μπορεί να δημιουργηθούν π.χ. στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας μπορεί να επηρεάσουν και τις διάφορες σχέσεις σας, ή και το αντίστροφο. Να είναι δηλαδή κάποια ξεκαθαρίσματα και κάποιες νέες επιλογές που μπορεί από τις σχέσεις ή τα αισθηματικά σας να επηρεάσουν και τα επαγγελματικά σας. Αν π.χ. χρειαστεί να αλλάξετε πόστο, πόλη ή και χώρα λόγω εργασίας, μπορεί να μην παραμείνουν ίδιες οι σχέσεις σας. Αν πάλι σε μια σχέση προκύψει αναπάντεχα ένα παιδί, ίσως να πρέπει να σκεφτείτε διαφορετικά τη ζωή σας. Να πρέπει να βρείτε μια αποδοτική εργασία, ή και δύο, και βέβαια να παντρευτείτε σύντομα. Απλές εικασίες, ως παραδείγματα. Πάντως, τα αισθηματικά σας θα δεχτούν από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 και μετά ένα έντονο... σφυροκόπημα, κι αυτό είναι το διάστημα στη διάρκεια του οποίου θα αποδειχτεί η αντοχή και, βέβαια, η γνησιότητα και η σταθερότητα των αισθημάτων σας. Σχέσεις και γάμοι που κρέμονται από μια κλωστή μπορεί να διαλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Το σεξ που γίνεται αλλά δεν ικανοποιεί, το σεξ που δεν γίνεται, καθώς και η γνωριμία με μια πιο ολοκληρωμένη ερωτική απόλαυση μπορεί να φέρουν ανατροπές, πάθος αλλά και σκάνδαλα. Γεγονός είναι ότι μόνο από τα μέσα Ιουλίου και μετά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσατε να βρείτε άκρη στα αισθηματικά. Οπως και να 'χει, μόνο παραπονεμένοι δεν θα είστε από τότε κι έπειτα.
Εργασία
Ο Δίας από τον Καρκίνο έως τις 15 Ιουλίου, ο Πλούτωνας συνεχώς και η Αφροδίτη έως τις 5 Μαρτίου βοηθούν με τον τρόπο τους τα επαγγελματικά σας. Με αυτόν τον πρόλογο θα νόμιζε κανείς ότι όλα θα προχωρήσουν ήρεμα, ότι θα δουλεύουν ρολόι. Οχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν είναι έτσι και δεν θα είναι έτσι έως το πρώτο μισό του 2014, γιατί οι παράγοντες που θα διέπουν την εργασία σας –ίσως και όλο τον επαγγελματικό κλάδο για μερικούς– θα περάσουν μέσα από συμπληγάδες και ανακατατάξεις. Η αίσθηση που θα έχετε θα είναι ότι... δεν έχετε αίσθηση, γιατί τη μια μέρα κάτι θα πάει καλά, την άλλη άσχημα και την παράλλη, πάλι, πολύ καλά. Αυτό λέγεται διαρκές κυνηγητό, και δεν θα πρέπει τώρα να κάνετε το λάθος και να χαλαρώσετε. Φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά δεν θα λέτε «φεύγω για δουλειά», αλλά «φεύγω για... κυνήγι». Κυνήγι πελατών, κοινού, ανταγωνιστών και αντιπάλων, διάφορων προκλήσεων. Φανταστείτε να είστε σε μια δουλειά που λειτουργεί μεν αλλά είναι κάπως αβέβαιο το μέλλον της και η σταθερή συνέχεια. Θα ήταν λάθος να εγκαταλείψετε έως τον Ιούλιο του 2014 μια εργασία που δεν προσφέρει και τα καλύτερα για κάτι άλλο. Αυτό να το θυμηθείτε από τον Απρίλιο και ύστερα, και με σιγουριά από τον Ιούλιο. Οπως έχετε ήδη καταλάβει, το υπόλοιπο του 2014 αποζημιώνει. Αποζημιώνει που αντέξατε τις δυσκολίες. Αποζημιώνει δίνοντάς σας μία αξιόλογη ευκαιρία.
Οικονομικά
Χωρίς υπερβολή, εσείς μαζί με τον Ζυγό έως τις 5 Μαρτίου 2014 μπορείτε να γράψετε μια αξιόπιστη πραγματεία για τα ευρώ που δύσκολα έρχονται και με ταχύτητα αποχαιρετούν. Θα υπάρξει κατά το παραπάνω διάστημα αύξηση εξόδων εξαιτίας νέων υποχρεώσεων; Καθυστέρηση πληρωμών; Μείωση εσόδων και πελατείας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, ή θα βάλετε στην τσέπη σας... συνέταιρο, όπως την εφορία ή κάποιον κακομαθημένο ή απαιτητικό συγγενή; Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτό το διάστημα, αλλά και έως τον Ιούλιο, με λογαριασμούς, επενδύσεις, δανεικά και αγύριστα, αλλά και με νόμους και κανονισμούς, που μπορεί να έχουν οικονομικές συνέπειες. Τουλάχιστον έως τις 5 Μαρτίου 2014, όπου και να γυρίζετε το κεφάλι σας, θα βλέπετε έξοδα. Φυσικά, μπορεί να μην αφορά μόνο εσάς προσωπικά η οικονομική αυτή φάση, αλλά να είναι μια γενικότερη κατάσταση, που επιβάλλεται από τις οικονομικές συγκυρίες, και μέχρι να υπάρξει εξισορρόπηση να σας πάρει κάπως και εσάς η μπάλα. Από τις 6 Μαρτίου και μετά φαίνεται ότι σταματάει ένα επίμονο έξοδο ή έρχεται κάποιο νέο έσοδο. Ακόμα κι αν έως τα μέσα Ιουλίου η κατάσταση στα οικονομικά είναι κυμαινόμενη, όλο και κάπως θα τα καταφέρνετε. Οποιαδήποτε σημαντική αγοραπωλησία ή ρύθμιση σχετική με εκκρεμότητες θα μπορεί να γίνει με καλύτερους όρους από τις 6 Μαρτίου και ακόμα καλύτερα από τις 26 Ιουλίου και μετά. Από τότε και ύστερα θα σας... δαφνοστεφανώσουν, αφού θα τα έχετε καταφέρει από κάθε άποψη. Και σίγουρα θα σας αξίζει ένα «μπράβο».
Υγεία & ομορφιά
Οι πλανητικές συγκυρίες θα έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο και σ' αυτούς τους τομείς, γι' αυτό οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προνοητικοί και προστατευτικοί, τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία σας. Φυλάξτε αυτή τη συμβουλή ως κόρη οφθαλμού, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε πιο ώριμη ηλικία. Ο μαχητικός και διεκδικητικός Αρης, που σχετίζεται με το αίμα, τη σύσταση και την κυκλοφορία του, έως τον Ιούλιο θα σχηματίζει αντίθεση με το ζώδιό σας. Ετσι, θέλει πολλή προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι μολύνσεις και τα μικροατυχήματα πάσης φύσεως – «παίζει» και το σεξ εδώ, μην αμελείτε τις προφυλάξεις. Επειδή και η Αφροδίτη –το ζάχαρο, το πάχος και ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική– έως τις 5 Μαρτίου θα είναι κόντρα σας, προσέχετε αισθητικές παρεμβάσεις και άτσαλη διατροφή. Πιο δραστικές... ενέργειες αισθητικής φύσεως, από τις 26 Ιουλίου και μετά.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Οπωσδήποτε έως τον Ιούλιο θα χρειαστεί να διατηρήσετε συμβιβαστικό πνεύμα με Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους.
Βέβαια, Καρκίνοι και Αιγόκεροι αυτό το διάστημα θα είναι κάπως πιο ευνοημένοι και έτοιμοι για έρωτες, αλλά και ρήξεις με σχέσεις και καταστάσεις που δεν τους ευνοούν. Το ίδιο και Κριοί και Ζυγοί, αλλά κάπως πιο... επιθετικά. Υποστηρικτικοί Τοξότες, Λέοντες, Υδροχόοι και Δίδυμοι. Κάνοντας πολλές υποχωρήσεις, θα έχετε τη συμπάθεια του Σκορπιού, ενώ ουδετερότητα στις σχέσεις μπορεί να υπάρξει με τον Ταύρο. Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στην Παρθένο έως τον Ιούλιο. Το σκηνικό αλλάζει από τον Αύγουστο. Πιο θερμά κοντά σας Λέοντες, Τοξότες, Δίδυμοι, Ζυγοί. Από αυτόν το μήνα και μετά και οι όποιες επανασυνδέσεις θα γίνουν μετά από απομάκρυνση.






Χτίστε το δικό σας αύριο
Το 2014 ο Κρόνος από τον Σκορπιό θα συνεχίσει να σας δοκιμάζει σε αισθηματικά και επαγγελματικά, ο Ουρανός στον Κριό θα γίνει αφορμή για ανησυχία και παρασκηνιακά γεγονότα, ο Αρης για οκτώ μήνες στον Ζυγό, στον τομέα της εργασίας, θα οξύνει την κατάσταση. Αντίθετα, ο Πλούτωνας θα αποδειχτεί ευεργετικός, βοηθώντας σας να βρείτε λύσεις που θα διαμορφώσουν διαφορετικά τη ζωή σας στο μέλλον. Ο Δίας στον Καρκίνο το πρώτο εξάμηνο θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε δυνατότητες, ενώ έπειτα από τον Λέοντα θα ενισχύσει το οικογενειακό σας περιβάλλον. Οι αποφάσεις δεν θα είναι εύκολες, αλλά θα πρέπει να τις πάρετε. Κι οι κινήσεις σας για κάτι καλύτερο θα πρέπει να είναι δραστικές. Χτίστε το όνειρό σας σε νέες βάσεις, με θάρρος, υπομονή και θέληση για συνεργασία, και κλείστε οριστικά τις γέφυρες που οδηγούν σε ένα «νεκρό» παρελθόν. Το 2014 θα είναι χρονιά δύσκολη αλλά δημιουργική.
Από τον Κώστα Λεφάκη
Η χρονιά που έρχεται έχει καθοριστική σημασία για εσάς. Είναι μια περίοδος μαχητική, αλλά και λυτρωτική. Δύο πλανήτες θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας. Ο πρώτος, ο Πλούτωνας, από τον 9ο τομέα του ωροσκοπίου σας, θα σας δίνει πάντα μια διέξοδο ό,τι κι αν συμβαίνει, και παράλληλα νέο νόημα στη ζωή σας. Ο δεύτερος είναι ο Κρόνος, που δεσπόζει στον Σκορπιό και ρυθμίζει τα πράγματα στις σχέσεις σας, αισθηματικές και κοινωνικές. Το 2014 θα ολοκληρώσει τις αλλαγές που έχουν ήδη αρχίσει από τα μέσα του 2012, δίνοντας απαντήσεις στα πολλά ερωτήματά σας και βοηθώντας σας να πάρετε μια σταθερή θέση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της εποχής. Οσο δύσκολη κι αν είναι η καθημερινότητα, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να προσαρμόσετε τους ρυθμούς σας στις συνθήκες. Ας έρθουμε όμως στον Πλούτωνα, ο οποίος θα συνεχίσει να διατηρεί καλή όψη με τον Κρόνο από τον Σκορπιό και τον Δία από τον Καρκίνο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Αυτός θα ενισχύσει τα συναισθήματά σας και θα τονίσει τη δίψα σας για ουσιαστική γνώση, θα βοηθήσει να βρίσκετε διεξόδους, ειδικά σε συναλλαγές, οικογενειακές υποχρεώσεις, διευθετήσεις περιουσιακών υποθέσεων. Ο Πλούτωνας θα γίνει αρωγός για εσάς που ασχολείστε με υπηρεσίες, με το κοινό, που έχετε μια ανώτερη θέση, που ανήκετε στο χώρο μιας ανθρωπιστικής επιστήμης, ασκείτε το επάγγελμα του δικηγόρου ή είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Με τη στήριξή του θα μπορέσετε ευκολότερα να προσαρμοστείτε στους περιορισμούς που θα επιβάλει ο Κρόνος και να έχετε επίσης άμεσα αποτελέσματα στις προσπάθειες που θα καταβάλετε. Κυρίως, ο Πλούτωνας θα σας εμπνεύσει ώστε να θέσετε νέους στόχους και να καλύψετε τις ανάγκες σας για μια ολόκληρη δεκαετία μπροστά. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι λανθασμένες αποφάσεις που ενδεχομένως να σχετίζονται με επαγγελματικές μεταναστεύσεις στο εξωτερικό ή ανέφικτους δικαστικούς αγώνες. Και ερχόμαστε στον Κρόνο, που ακόμα μία χρονιά θα βρίσκεται απέναντι από το ζώδιό σας. Εξαιτίας του, ο προβληματισμός σας για τις σχέσεις σας με τους άλλους θα πάρει μεγάλη διάσταση. Το δυσκολότερο διάστημα θα είναι αυτό του Αυγούστου και το Σεπτεμβρίου, όταν ο Αρης θα συναντήσει τον Κρόνο στον Σκορπιό. Τότε θα συμβούν οι μεγάλες αλλαγές ή και ένα δραματικό ενδεχομένως περιστατικό, το οποίο θα κλείσει οριστικά την πόρτα με το αισθηματικό σας παρελθόν.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Περιφρουρήστε σχέσεις που αξίζουν, αποδεχτείτε μη αναστρέψιμες αλλαγές και προσπαθήστε να προσαρμοστείτε. Απεξαρτηθείτε από πράγματα, άτομα ή συνήθειες που δεν ωφελούν και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας. Οργανώστε ταξίδια που θέλετε από καιρό, μάθετε μια ξένη γλώσσα, ασχοληθείτε με ένα σπορ που θα σας ανανεώσει ψυχικά και σωματικά, εμπλουτίστε το επαγγελματικό σας προφίλ.
Σχέσεις
Η πιο εύστοχη κίνησή σας αυτή τη χρονιά θα είναι να συνειδητοποιήσετε τα προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική ζωή σας και τις ανάγκες που έχετε από τον εαυτό σας και τους άλλους. Οι εμπειρίες που θα έχετε σ' αυτόν τον τομέα, σε συνδυασμό με την πείρα που ήδη έχετε, θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε σωστά τις ανάγκες σας. Αυτό, βέβαια, μπορεί να οδηγήσει σε ένα χωρισμό ή ένα γάμο ετεροχρονισμένα. Ο,τι κι αν συμβεί, πάντως, θα μείνει σταθερό στη μετέπειτα πορεία σας. Γενικότερα, ο έρωτας φαίνεται ότι θα σας αποζημιώσει σταδιακά μέσα στο 2014, αφού λύσετε τις τελευταίες εκκρεμότητες σε αυτόν τον τομέα μέχρι τα μέσα της άνοιξης και προσέξετε τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η συνάντηση του Αρη με τον Κρόνο στον Σκορπιό θα φέρει τον απόηχο παλιών δυσκολιών στο προσκήνιο. Το διάστημα από τα μέσα του Μαΐου έως το τέλος Ιουλίου είναι προπαρασκευαστικό των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν μετά τον Οκτώβριο του 2014, οι οποίες θα οδηγήσουν την ερωτική σας ζωή ένα χρόνο αργότερα σε ένα νέο καθεστώς. Από την άλλη, και στις φιλικές και στις κοινωνικές σχέσεις σας το 2014 φαίνεται να είναι αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση. Με δυο λόγια, η νέα χρονιά σας δίνει την ευκαιρία να συγχρονίσετε τις επιθυμίες και τις αισθηματικές ανάγκες σας με τις ευκαιρίες που θα προκύψουν μέσα από νέες γνωριμίες.
Εργασία
Σε μια δύσκολη εποχή, σας δίνοντας νέες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα, έστω και μικρής κλίμακας. Η παρουσία του Αρη στον Ζυγό, τομέα που εκπροσωπεί την εργασία και τις συνθήκες σ' αυτήν, δείχνει ότι θα υπάρχει κινητικότητα και ότι εσείς θα είστε πιο δραστήριοι. Αυτό κυρίως το πρώτο επτάμηνο του 2014. Δεν θα λείψουν οι αντιξοότητες, αλλά θα μπορέσετε να διαχειριστείτε αρκετά σωστά τα πράγματα. Οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις θα είναι παρούσες περισσότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η καλή όψη του Δία από τον Καρκίνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό δείχνει θα μπορείτε να βρίσκετε λύσεις ή να υποστηρίξετε τη δουλειά σας. Ο Αρης στον Ζυγό σημαίνει καινοτομίες αλλά και ξεκαθαρίσματα. Ξέρω ότι δεν είστε από αυτούς που τους αρέσουν οι αλλαγές, αλλά δεν έχετε άλλα περιθώρια για καπρίτσια. Πρέπει να τις αποδεχτείτε και να προσαρμοστείτε σ' αυτές. Οσον αφορά την εργασία σας, θα δυσκολευτείτε στο ξεκίνημα της χρονιάς, τον Απρίλιο και όταν ο Αρης βρεθεί με τον Κρόνο, τον Αύγουστο και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στον Σκορπιό. Τότε θα πρέπει να προτάξετε το θάρρος σας μπροστά σε κάθε δυσκολία. Ο Οκτώβριος θα είναι λίγο βαρύς λόγω των εκλείψεων, που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα το κλίμα στην εργασία σας. Παρ' όλα αυτά, η κατάσταση θα αλλάξει υπέρ σας τους δύο τελευταίους μήνες του 2014, μάλιστα η αλλαγή και οι ευκαιρίες θα έχουν ταχύ ρυθμό. Τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορέσετε να προωθήσετε τα επιχειρηματικά και τα εργασιακά σας συμφέροντα.
Οικονομικά
Ο τομέας αυτός εκπροσωπείται από τους Διδύμους, ως γνωστόν, ενώ ο ρυθμιστής πλανήτης του είναι ο Ερμής. Στο γενικότερο πλαίσιο και σύμφωνα με τις πλανητικές διαδρομές του 2014, το ξεκίνημα της χρονιάς θα είναι λίγο αδύναμο στο χώρο αυτόν, ενώ βελτίωση θα παρουσιαστεί από τα μέσα Μαρτίου, ευαισθησία κατά τον Απρίλιο λόγω των εκλείψεων και βελτίωση τους καλοκαιρινούς μήνες του νέου έτους. Η παρουσία του Δία στον Καρκίνο μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα γίνει πρόξενος αρωγής από το περιβάλλον σας σε περιόδους που θα υπάρχει οικονομική ανάγκη. Από την άλλη, ο Αρης, που θα παραμείνει οκτώ μήνες στον Ζυγό, και ο οποίος εκπροσωπεί την εργασία σας, θα σχηματίζει καλή όψη με τον τομέα των οικονομικών σας. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά σας θα σας βοηθήσει να συντηρηθείτε οικονομικά. Τις περιόδους που θα είναι ανάδρομος ο Ερμής ή ο Αρης θα παρατηρούνται καθυστερήσεις ή και έλλειψη ρευστού. Αλλά, από την άλλη πλευρά, η θέση του Πλούτωνα σε σχέση με το ζώδιό σας είναι αρμονική. Αυτό θα βοηθήσει στη συντήρηση των πρακτικών στόχων και κατ' επέκταση στην κάλυψη των αναγκών σας. Ωστόσο, ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος μήνας, γιατί κατά τη διάρκειά του οι σχέσεις σας σε όλη την γκάμα τους, από τις προσωπικές μέχρι τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές, θα σας πιέσουν πολύ για χρήματα. Η περίοδος λοιπόν αυτή θα είναι δύσκολη για την τσέπη σας. Το ίδιο διαφαίνεται και για τις αρχές Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθούν δύο εκλείψεις, οι οποίες θα επηρεάζουν τις συναλλαγές σας, επομένως η στενότητα και η δυσκολία θα επιστρέψουν. Αντίθετα, ο Νοέμβριος προβλέπεται καλύτερος με τον Αρη στον Αιγόκερω. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα περάσει στον Υδροχόο, οπότε θα σας πιέσουν νέες ανάγκες και έξοδα. Προετοιμαστείτε κατάλληλα.
Υγεία & ομορφιά
Η άθληση, η σωστή διατροφή και η ξεκούραση θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες στιγμές. Οι περίοδοι των εκλείψεων τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο θα είναι λίγο επεισοδιακές, ενώ η πολύμηνη παραμονή του Αρη στον Ζυγό θα ευαισθητοποιήσει αρκετές φορές το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οσοι έχετε κάποιο χρόνιο πρόβλημα μην το αμελήσετε. Ο Αρης στον Ζυγό μπορεί να σημαίνει μια ειδική αγωγή, μια εγχείρηση, ένα τροχαίο ή ένα πρόβλημα με τα άκρα σας. Ο Δίας από τον Καρκίνο και έπειτα από τον Λέοντα μπορεί να γίνει αφορμή για να πάρετε κιλά. Προσοχή! Επίσης, την περίοδο που θα βρίσκονται ο Αρης και ο Κρόνος στον Σκορπιό, από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αποφύγετε κάθε παράτολμο εγχείρημα που θα μπορούσε να εκθέσει τη σωματική σας ασφάλεια σε κίνδυνο. Για την ανάδειξη της εικόνας σας, ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Χαρακτηριστικές θα είναι οι συγκρούσεις σας με Σκορπιούς, ενώ μάλλον περίεργες θα είναι οι σχέσεις σας με Υδροχόους. Με Λέοντες μπορεί να προκύψει κάτι σε... τυραννία. Με τις τρεις αυτές ζωδιακές ομάδες δεν αποκλείεται η προοπτική συνεννόησης, αλλά για να γίνει αυτή εφικτή είναι απαραίτητος ο συμβιβασμός. Αν όμως είναι από την αρχή εχθρικές, αποφύγετέ τες. Αντίθετα, συμμαχίες μπορείτε να πετύχετε με Παρθένους, Αιγόκερους, ενίοτε με Τοξότες, αλλά και με ευαίσθητους Καρκίνους, ειδικά το πρώτο εξάμηνο. Ενδιαφέρουσες αλλά κουραστικές θα είναι οι σχέσεις σας με Διδύμους, γοητευτικές αλλά παρακινδυνευμένες οι σχέσεις σας με Ιχθύς και... αψυχολόγητες αυτές με Κριούς. Εχετε το νου σας.




Δράση εδώ και τώρα
Το πλανητικό ραντεβού με σας για τη νέα χρονιά μάλλον θα διεξαχθεί ευνοϊκά, αφού είναι πολλοί οι παράγοντες που συναινούν σε κάτι τέτοιο. Ο Ουρανός από τον Κριό θα εξακολουθήσει – ιδιαίτερα για σας του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου– να προσφέρει πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες. Ηδη από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 25 Ιουλίου 2014 ο Αρης, με ένα ευνοϊκό τρίγωνο από τον Ζυγό, θα ενισχύει τη ζωτικότητα, την ενεργητικότητα αλλά και το σεξαπίλ σας. Αν κάτι πρέπει να προσέξετε εσείς του πρώτου δεκαημέρου, αυτό είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα –παραποίηση της πραγματικότητας, εθελοτυφλία, διαψεύσεις και απογοητεύσεις από υπερβολικές εξιδανικεύσεις– σε όλη τη διάρκεια του 2014. Από τις 16 Ιουλίου θα έχετε και τη σημαντική εύνοια του Δία. Πιο ωφελημένοι είστε όσοι έχετε γεννηθεί το πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Ανετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η νέα χρονιά έχει απ' όλα όσα σας ευχαριστούν, σας ωφελούν και σας αρέσουν. Εχει, αν μη τι άλλο, δράση. Δράση δημιουργική –μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν στην προσπάθειά σας να προσαρμοστείτε στις συνθήκες και να αντιμετωπίσετε κάποιες... καταιγίδες από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου–, που δεν θα είναι περιοδική. Η παρουσία του Αρη στο πλευρό σας έως τις 25 Ιουλίου θα σας επιτρέψει να ανοίξετε ακόμα και δύσκολα ζητήματα –επαγγελματικά, περιουσιακά, οικονομικά, οικογενειακά ή αισθηματικά– και να έχετε και συμπαραστάτες. Ο Δίας έως τις 15 Ιουλίου θα φροντίζει για τα πρακτικά θέματα και τα διάφορα συμφέροντά σας. Μετά θα σας βοηθήσουν και οι δύο να κάνετε και λίγο... παιχνίδι, έτσι, για να μη μείνει παραπονεμένο και το παιδί που κρύβεται μέσα σας και που σας βγάζει συχνά πυκνά κοροϊδευτικά τη γλώσσα, όσο χρονών κι αν είστε. Το εξάγωνο του Δία με το ζώδιό σας θα συμβάλει στο να κάνετε πιο ευχάριστη την καθημερινότητά σας, αλλά και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Θα έρθετε σε επαφή με νέες καταστάσεις, γνώσεις, άτομα, χόμπι και, ακόμα, νέους τρόπους και μεθόδους, που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας γενικά. Ακόμα και σε δύσκολες πραγματικά «αποστολές», οποιασδήποτε φύσεως, θα τα καταφέρετε αρκετά καλά. Ο Δίας στον Λέοντα από τις 16 Ιουλίου έως και το τέλος του χρόνου –θα συνεχίσει και παραπέρα– θα ολοκληρώσει κατά κάποιον τρόπο ό,τι ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου και δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι προς το συμφέρον σας να συντομεύσετε αποφάσεις και διαδικασίες παντού, γιατί οι συνθήκες που θα επικρατήσουν έως και το φθινόπωρο του 2014 δεν θα είναι ίδιες από τις 24/12/2014 και για το πρώτο εξάμηνο του 2015 περίπου. Το ότι είστε... άστατη ψυχή το ξέρετε εσείς καλύτερα από όλους, αλλά φέτος πρέπει να ξορκίσετε την ελαφρότητα, την έπαρση και το να παίρνετε αποφάσεις στο πόδι –εξάλλου μετά το μετανιώνετε συνήθως–, γιατί είναι κρίμα να μην αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητές σας. Αλλωστε, όταν εσείς το θέλετε, μπορείτε να κάνετε παιχνίδι ακόμα και την πιο δύσκολη αποστολή. Μην το ξεχνάτε.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Πρώτα απ' όλα πρέπει να αποσαφηνίσετε ότι θα δεχτείτε το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων που σας αναλογούν, και μετά ζητάτε τα ρέστα. Η ομαδικότητα στην εργασία αλλά και στην οικογένεια θα μειώσει τις αντιπαραθέσεις και θα σας βοηθήσει να ενεργήσετε χωρίς ιδιαίτερα... βαρίδια. Το μότο της νέας χρονιάς; «Μην αναβάλλεις για αύριο ό,τι μπορείς και πρέπει να κάνεις σήμερα». Μην αφήσετε καμία σοβαρή εκκρεμότητα για το ξεκίνημα του 2015! Ολα θα παιχτούν φέτος.
Σχέσεις
Εντάξει, θέλετε να αλλάζετε συχνά παραστάσεις, να υπάρχει νεύρο και εναλλαγές για να μη βαριέστε, αλλά πόσοι άλλοι αλήθεια είναι έτσι; Μήπως να γίνετε λίγο πιο ρεαλιστές και να μην περιμένετε να τα βρείτε όλα αυτά –συν πολλά άλλα– στο σύντροφό σας; Γι' αυτό έχουμε και τις παρέες, και ευτυχώς εσείς δεν κάνετε δύσκολα φίλους. Το 2014 έχει ένα καλό υπόβαθρο για να ζήσετε κάπως καλύτερα, και μέσα από τις σχέσεις σας. Το ποσοστό ανάμεσα στο να κυνηγήσετε και να ζήσετε την περιπέτεια και στο να αποφασίσετε να... νοικοκυρευτείτε για τα καλά είναι πενήντα πενήντα. Αυτή είναι η χρονιά που θα φανεί αν μπορείτε να δώσετε πνοή και νέα διάσταση σε έναν «κουρασμένο» γάμο. Αν δεν τα καταφέρετε μέσα στο 2014, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό μέσα στο 2015. Αν στα σχέδιά σας υπάρχει η απόκτηση ενός παιδιού, ξεκινήστε αμέσως. Το να γεννηθεί ένα παιδί έως τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι πολύ καλό και για σας. Αστρολογικά μιλάω... Το γυροφέρνετε από δω, το γυροφέρνετε από κει: «Να επισημοποιήσω τη σχέση που έχω;» «Μήπως να συζήσω πρώτα;» Συζούμε βεβαίως όταν έχουμε στο νου ένα γάμο, και όχι έτσι απροσδιόριστα. Πάντως, για φέτος δεν είναι κακή ιδέα να το επιχειρήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το γάμο. Είστε μόνοι και ψάχνετε; Φέτος δεν θα ψάχνετε για πολύ. Ο Δίας, από τις 16 Ιουλίου έως και το τέλος του χρόνου, και αργότερα ακόμα, εκτός από το τονωτικό εξάγωνο προς όλους τους τομείς της ζωής σας, θα αβαντάρει ιδιαίτερα εκείνον των σχέσεων και του γάμου, μια που ο «φυσικός» τομέας αυτών των δύο για σας είναι το ζώδιο του Τοξότη.
Εργασία
Ας ξεκινήσουμε από τη χειρότερη εκδοχή: «Δεν έχω δουλειά», «Θέλω πραγματικά να δουλέψω», «Δεν ξέρω τι να κάνω». Ηδη από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Απριλίου οι συνθήκες σας επιτρέπουν να ελπίζετε. Ξεκινήστε με ό,τι βρεθεί, και μετά, που τα πράγματα βελτιώνονται κι άλλο, αναδιπλωθείτε και επιδιώξτε το καλύτερο που μπορείτε. Τόσο στον τομέα της εργασίας σας όσο και αλλού. Ακόμα κι αν κυριολεκτικά κάποιοι βρίσκεστε στον αέρα, φέτος δεν πρόκειται να ξεμείνετε. Μάλιστα, τολμώ να πω ότι αν μερικοί από σας έχετε μια κακοπληρωμένη δουλειά, θα μπορέσετε να βρείτε και ένα συμπλήρωμα. Αν από την άλλη έχετε μια δική σας επιχείρηση, που παλεύει με τα κύματα, η νέα χρονιά θα σας δείξει τι πρέπει να κάνετε για να τη σώσετε. Εως και τον Νοέμβριο θα δείξει, κι αν δεν αποδίδει έως τότε, κλείστε τις διεξόδους γρήγορα. Αργότερα θα είναι πιο δύσκολο να το καταφέρετε. Οσοι σκέφτεστε να πειραματιστείτε σε ένα ξεκίνημα, βεβαιωθείτε ότι είστε οι κατάλληλοι για το αντικείμενο με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί μέσα στον Μάιο, οπότε μπορεί να θαμπωθείτε πιο εύκολα από κάτι. Το ότι ο Κρόνος παραμένει στο «φυσικό» τομέα της εργασίας σας μόνο εύκολα δεν κάνει τα πράγματα, γενικότερα, αλλά φέτος έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες και να προσπερνάτε χωρίς μεγάλο κόστος όποιον έχει πρόθεση να σας βάλει τρικλοποδιά, ή και να ανακάμπτετε αφότου κάποιος έχει καταφέρει να σας ρίξει κάτω. Εστιάστε λοιπόν την προσοχή σας στην ικανότητά σας να ελίσσεστε, βασιστείτε στην αυτοπεποίθησή σας, και θα καταφέρετε πολλά.
Οικονομικά
Μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από τα χρήματα που δεν είναι τόσο φανερά όπως ένας μισθός. Μιλάμε για το ρευστό που μπορεί να σχετίζεται με δάνεια, μετοχές, επενδύσεις, αποζημιώσεις, χρηματοδοτήσεις, εφάπαξ, συντάξεις, διατροφές και κληρονομικά. Ο,τι καλύτερο μπορεί να γίνει σχετικά με τα παραπάνω θα φανεί έως τις 5 Μαρτίου 2014. Βεβαίως, μπορεί να υπάρξει και συνέχεια, αλλά μέχρι τότε τα γεγονότα θα σας υποδείξουν πώς είναι καλύτερα να διαχειριστείτε τα δεδομένα για να επωφεληθείτε. Γενικότερα, στα οικονομικά σας, με λίγο διαφορετικό τρόπο, και τα δύο εξάμηνα της νέας χρονιάς θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα, μικρή ή μεγάλη, για κέρδος και ελιγμούς. Το ότι είστε ένας χείμαρρος... υπέροχων ιδεών είναι γνωστό, αλλά γνωστό είναι και ότι κάπου πάσχετε ως προς το πρακτικό και το εκτελεστικό μέρος. Ισως να σας δυσκολεύει το ότι πρέπει να κινείστε μέσα σε μια καθημερινή ρουτίνα προκειμένου να κυνηγήσετε επίμονα το κέρδος, και εκεί κάτι πρόκειται να στραβώσει. Πάντως, είτε υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί σε οικονομικά ή περιουσιακά ζητήματα που πρέπει να κλείσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είτε πρέπει να γίνουν σημαντικές αγοραπωλησίες, οποιουδήποτε χρηματικού ύψους κι αν είναι, προτιμήστε να προχωρήσετε κατά το διάστημα που εκτείνεται έως και τον Νοέμβριο, και να ξεμπερδέψετε γρήγορα.
Υγεία & ομορφιά
Από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά έχουν φανεί λίγο πολύ όλες οι αδυναμίες του οργανισμού σας, ψυχικές και σωματικές. Βεβαίως, επειδή πολλά από τα προβλήματα στην υγεία σας προέρχονται από την ευαισθησία του νευρικού σας συστήματος, και φέτος θα πρέπει να βρείτε το σωστό τρόπο για να εκτονώνετε τη συσσωρευμένη ένταση. Βλέπετε, ο Κρόνος στον Σκορπιό, το «φυσικό» σπίτι της υγείας σας, όλο και κάπως θα σας... τσιγκλάει, αλλά έως τον Νοέμβριο, σε γενικές γραμμές, δεν θα υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στις αισθητικές παρεμβάσεις και στην επιθυμία σας για ανανέωση, φτάνει οι προσπάθειές σας να γίνονται στο σωστό χρόνο.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Η προσαρμοστικότητα, η διπλωματία και η ευκολία που διαθέτετε όταν θέλετε να κάνετε σχέσεις και γνωριμίες θα διευκολύνουν αρκετά τα πράγματα. Ο Υδροχόος, αν και γκρινιάρης πια και πιο απαιτητικός, παραμένει συνοδοιπόρος. Βοηθητικός ο Τοξότης, και περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο ο Ζυγός, ο Κριός και ο Λέων. Βέβαια, αυτά τα ζώδια μπορεί να παίξουν και πιο ουσιαστικό ρόλο στη ζωή σας. Οι Ιχθύες και οι Καρκίνοι, παρότι δεν...κολλάνε ιδιαίτερα με τα χούγια σας, θα συμβάλουν θετικά σε εργασία, καριέρα ή οικονομικά, ιδιαίτερα έως τον Ιούλιο. Ταύροι και Σκορπιοί θέλουν υπευθυνότητα και όχι λόγια αλλά πράξεις. Η Παρθένος ενισχύει την πρακτικότητά σας, ενώ ο Αιγόκερως θα περιμένει να δει (έως τον Ιούλιο) και μετά θα κρίνει. «Ναι» και «όχι» με Διδύμους




Λογική ή συναίσθημα;
Ευχάριστες εκπλήξεις σας επιφυλάσσει το 2014, με τον Δία στο ζώδιό σας μέχρι τα προσεχή γενέθλιά σας. Ευνοούνται αισθηματικές και κοινωνικές σχέσεις. Η καλή όψη του Δία με τον Κρόνο το πρώτο εξάμηνο θα σας βοηθήσει να αποσυμπιεστείτε από προβλήματα που σας ταλαιπώρησαν την τελευταία τριετία. Συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας και προγραμματίστε τις δραστηριότητές σας τους πρώτους μήνες του 2014, όταν θα υπάρχουν ευκαιρίες για βελτίωση των επαγγελματικών και οικονομικών συνθηκών. Το πρώτο επτάμηνο ο Αρης στον Ζυγό θα συνεχίσει να ανακινεί οικογενειακά προβλήματα, τα οποία όμως τη χρονιά αυτή θα πάρουν τέλος. Μετά τον Ιούλιο θα αρχίσουν να υποχωρούν και τα οικονομικά σας άγχη, ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα διαχειριστείτε καλύτερα τυχόν χρέη ή περιουσιακές υποθέσεις. Αρκετοί από εσάς θα κάνετε μια σημαντική γνωριμία, καθοριστικής σημασίας για τα επαγγελματικά σας.
Από τον ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ
Το 2014 θα βοηθήσει ή θα σας αναγκάσει να δημιουργήσετε νέες βάσεις για να στηρίξετε τις δραστηριότητές σας. Βασικοί ρυθμιστές σ' αυτό θα είναι ο Δίας, μέχρι τις 15 Ιουλίου στο ζώδιό σας, και ο Πλούτωνας, από το 2008 απέναντι από το ζώδιό σας, στον Αιγόκερω. Ειδικά ο Πλούτωνας, βοηθούμενος από τον Κρόνο, που για ακόμα ένα χρόνο θα βρίσκεται στον Σκορπιό, θα συνεχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις σας σε επίπεδο αισθηματικής και επαγγελματικής συνεργασίας. Ειδικά τη χρονιά αυτή, θα νιώσετε έντονα την ανάγκη για μια επιτυχημένη συμβίωση ή συνεργασία, με στόχο την ασφάλεια. Οσοι δεν έχετε περάσει ταλαιπωρίες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η εποχή να πάρετε αποφάσεις που θα σας λυτρώσουν. Εχετε την ωριμότητα. Είτε στο ξεκίνημα της χρονιάς, είτε στα μέσα της άνοιξης, είτε την περίοδο των γενεθλίων σας, μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές ώστε να βρείτε έναν άξιο συνοδοιπόρο, στην προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή σας. Αντιθέσεις και εντάσεις θα υπάρξουν, και δεν πρέπει να σας κάνουν αντικοινωνικούς. Βρείτε έναν τρόπο να συγχρονίσετε τη λογική με το συναίσθημα. Αρκεστείτε στα καλά που μπορεί να σας δώσει μια σχέση, μη φοβηθείτε να παραδοθείτε σε μια νέα παθιασμένη αγάπη, και, διακριτικά, φροντίστε να υπάρχει ένα μέτρο. Μην ξεχνάτε ότι την ίδια περίοδο ο Αρης στον Ζυγό θα δημιουργεί αντιθέσεις. Ειδικά το πρώτο επτάμηνο του 2014, θα νιώθετε σαν να σας διαπερνά συνεχώς ηλεκτρικό ρεύμα. Το στενό περιβάλλον, η αισθηματική ζωή σας και οι επαγγελματικές επιδιώξεις σας συχνά θα βρίσκονται σε διαμάχη. Βρείτε τρόπο να διατηρήσετε τις βασικές ισορροπίες και να περιορίσετε τις αντιθέσεις. Δεν πρέπει να διαψεύσετε τον εαυτό σας, ενδίδοντας στην παρόρμηση. Από την άλλη, θα πρέπει να δείξετε ανοχή όταν σας ενοχλεί κάτι. Επίσης, θα πρέπει να υπερασπιστείτε τη δουλειά σας ή να βρείτε μια νέα που σας γεμίζει. Μην ξεχνάτε ότι ο παράγοντας «τύχη» θα είναι εκεί. Το δεύτερο εξάμηνο οι οικονομικές ανάγκες σας δεν θα μείνουν ακάλυπτες, αν και κανείς δεν θα σας δώσει εγγυήσεις. Τότε είναι που θα πρέπει να εφαρμόσετε μια λιτή και προσεκτική τακτική στη διαχείριση των οικονομικών σας.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Αξιοποιήστε τον Δία, που διασχίζει το ζώδιό σας και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας, στα αισθηματικά, στα επαγγελματικά, και όχι μόνο. Μπορεί το αποτέλεσμα να μη βγει γρήγορα ούτε εύκολα, αλλά έχετε όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχετε. Σ' αυτό θα συμβάλει και η ευελιξία σας. Βάλτε στόχο επίσης τη μείωση των χρεών, καθώς και την οριστική απομάκρυνση από ανθρώπους που σας έχουν ταλαιπωρήσει.
Σχέσεις
Η πορεία του 2014 θα βελτιώσει σταδιακά την κατάσταση που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2013 στις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα, και τις αισθηματικές. Ο Κρόνος, στον Σκορπιό μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διατηρήσει μια καλή γωνία με τον Δία, από το ζώδιό σας έως τα μέσα του Ιουλίου. Την ένταση ή τα δράματα θα πρέπει να προσέξετε τον Αύγουστο, όσοι βέβαια έχετε λόγους να ανησυχείτε. Τότε είναι που ο Αρης θα βρεθεί με τον Κρόνο, στον οίκο της αγάπης και του έρωτα για 45 μέρες. Επίσης, η παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω αλλά και η περίπου οκτάμηνη παρουσία του Αρη στον Ζυγό θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αισθηματικής σας ζωής, όπου συχνά θα προκύπτουν επεισόδια. Αυτά οφείλονται στη διατήρηση των τετραγώνων των μικρών με τους μεγάλους πλανήτες, που σημαίνουν ένταση που δεν υποχωρεί ή την προσπάθεια για μια ανέφικτη αγάπη. Μην ξεχνάτε ότι η δική σας συμπεριφορά θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις. Ο έρωτας θα παίξει μια δυνατή παρτίδα μαζί σας. Προσέξτε την περίοδο των εκλείψεων, Απρίλιο και Οκτώβριο, λάθη στη συμπεριφορά και στις αντιδράσεις σας, και φανείτε διαλλακτικοί τους δύο πρώτους μήνες του 2014, όταν η ανάδρομη Αφροδίτη θα είναι πιο τετραγωνισμένη με τον Αρη από τον Ζυγό. Μη βιάζεστε να καταλήξετε σε συμπεράσματα. Αξιοποιήστε τον Μάιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και οι σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα, με την επανεμφάνιση φίλων από το παρελθόν. Τέλος, διαχειριστείτε διπλωματικά τις επαγγελματικές σχέσεις σας. Η ισορροπία είναι απαραίτητη για τα συμφέροντά σας.
Εργασία
Για εσάς ο τομέας αυτός εκπροσωπείται από τον Τοξότη και ρυθμίζεται από τον Δία. Από τη στιγμή που ο πλανήτης-ρυθμιστής είναι σε έξαρση στο ζώδιό σας, πολλά θα κριθούν από τη δική σας συμπεριφορά, τόλμη και αντίληψη. Επομένως, πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας όλη τη χρονιά. Μην απογοητεύεστε μπροστά στις δοκιμασίες, οι οποίες, αν και μικρές σε διάρκεια, θα σας προκαλούν μεγάλη ένταση. Αναμφίβολα, ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος, με τις εκλείψεις τους στο σταυρό των παρορμητικών ζωδίων όπου ανήκετε, θα σας δοκιμάσουν. Φανείτε ψύχραιμοι και σταθεροί. Μην αφήσετε στην τύχη τα πράγματα. Οσοι είστε φιλόδοξοι, έχετε ένα πιο ενδιαφέρον φθινόπωρο να εκμεταλλευτείτε. Πριν φτάσετε όμως εκεί, θα πρέπει να κλείσετε εκκρεμότητες μέχρι τα μέσα Μαρτίου ή να βγάλετε από το πρόγραμμά σας ασχολίες που δεν αποδίδουν. Θα πρέπει να διαχειριστείτε καλύτερα τις σχέσεις σας με το νόμο ή με τους ανωτέρους σας, που επηρεάζουν την πρόοδό σας. Η άνοιξη, επίσης, θα δώσει ευκαιρίες σε πολλούς από εσάς που δεν είστε ευχαριστημένοι και θέλετε να αλλάξετε δουλειά. Σημαντικοί μήνες ο Μάιος και ο Ιούνιος. Μην ξεχνάτε τη θετική επιρροή του Δία: Ακόμα κι όταν κάτι βγαίνει δύσκολα, θα υπαγορεύει την αλλαγή τακτικής και την υιοθέτηση μοντέρνων προσεγγίσεων, για να ευθυγραμμιστείτε με το κλίμα της αγοράς. Μη γυρνάτε στο παρελθόν και στις καλές εποχές που πέρασαν.
Οικονομικά
Αυτός ο τομέας στη δική σας περίπτωση εκπροσωπείται από τον Λέοντα, ένα ζώδιο από τη φύση του σθεναρό. Ετσι, ακόμα και στις δύσκολες περιόδους, το χρήμα δεν σας λείπει. Ομως, το ότι όλο το 2014 το ζώδιο αυτό θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Σκορπιό σημαίνει ότι όλη τη χρονιά δεν θα λείψουν υποχρεώσεις και ανάγκες που περιοδικά θα ανακυκλώνονται. Υπολογίζοντας επίσης ότι οι οικονομικές δυσκολίες θα συνεχιστούν, λάβετε υπόψη σας ότι πρέπει να προσέξετε στη διαχείριση των χρημάτων σας, περιορίζοντας τις ανάγκες σας στις απολύτως απαραίτητες. Το ίδιο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους η πίεση και οι υποχρεώσεις από τους πιστωτικούς οργανισμούς και τις δημόσιες υπηρεσίες θα συνεχιστούν. Οι οικογενειάρχες λοιπόν τα έξοδα δύσκολα θα ελέγξετε τα έξοδα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να είστε προνοητικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, προκειμένου να στηρίξετε την εργασία σας. Η επιρροή των εκλείψεων του Απριλίου, και του Οκτωβρίου κατά δεύτερο λόγο, θα δυσκολέψουν τα πράγματα για λίγο. Είναι γνωστό ότι μιας και επηρεάζεστε άμεσα από τη Σελήνη, οι εκλείψεις πάντα δημιουργούν δυσκολίες και διαταράσσουν το πρόγραμμά σας. Εσείς πρέπει να επαναπροσδιορίσετε αρκετές φορές το μηνιαίο προϋπολογισμό σας, να γίνετε πιο επινοητικοί, κάτι που μπορείτε να κάνετε, και ενδεχομένως να αλλάξετε τη σειρά των προτεραιοτήτων σας στην κάλυψη των εξόδων, για να διατηρήσετε την ισορροπία σε αυτόν τον τομέα. Το γεγονός ότι από τα μέσα Ιουλίου ο Δίας, που μέχρι τότε θα είναι στο ζώδιό σας, μετακινείται στον Λέοντα, τομέα των οικονομικών σας, είναι αυτονόητο ότι σας εισάγει σε μια εποχή βελτίωσης. Προετοιμαστείτε, λοιπόν.
Υγεία & ομορφιά
Παρόλο που η φυσική σας κατάσταση είναι καλή, χρειάζεται να φροντίσετε για την υγεία σας, κυρίως την ψυχική. Είναι άλλωστε το ευαίσθητο σημείο σας. Θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι όταν καταστάσεις και αιφνίδια γεγονότα σας πιέζουν, και να μην αφήνετε το άγχος και τον πανικό να σας κυριεύουν. Προφυλαχτείτε από τα νεύρα και το άσκοπο ξόδεμα της ενέργειάς σας. Υιοθετήστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ασκήσεων για το σώμα σας και ελέγχετε τη διατροφή σας. Ακόμα, μεριμνήστε για τον ήρεμο ύπνο σας. Υπάρχουν προοπτικές για να ανανεώσετε την εικόνα σας, κι εδώ θα πρέπει να σταθείτε, γιατί δεν θα είναι δύσκολο να την παραμελήσετε. Κατά τα άλλα, προσέξτε τη διατροφή σας, και όσοι ταξιδεύετε συχνά, διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφικών συνηθειών, αποφεύγοντας θερμίδες και τοξίνες. Καλύτερες εποχές για τη φυσική σας ανανέωση προβλέπεται να είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Η κλασική κόντρα σας είναι άλλοτε με τους Αιγόκερους και άλλοτε με τους Κριούς. Παρόλο που ανήκετε στην ίδια τετράδα ζωδίων και έχετε αρκετά κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα, που τα εκφράζετε και οι τρεις σας, το γεγονός ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Κριό σας εμποδίζει από ένα σημείο και μετά να απολαύσετε την επιτυχία της σχέσης σας. Από την άλλη, τις περισσότερες φορές ο συνδυασμός σας μπορεί να καταλήγει σε μια μεγάλη αντίθεση. Λιγότερη ταλαιπωρία μάλλον θα προκύψει από τις σχέσεις σας με τους Ζυγούς, μολονότι και σ' αυτές δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, ειδικά το πρώτο επτάμηνο, με την παρουσία του Αρη σε αυτόν το ζωδιακό χώρο. Αντίθετα, συμμαχίες μπορεί να πετύχετε με τους Ιχθύς, τους Σκορπιούς και τους Λέοντες.


Χρονιά γεμάτη προσδοκίες
Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, χαρακτηριστικά του ζωδίου σας, από τον Οκτώβριο του 2012 έχουν υποστεί αρκετά πλήγματα, καθώς βασικοί τομείς στη ζωή σας επηρεάζονταν και θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τον Κρόνο, που βρίσκεται στον Σκορπιό. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της ωριμότητας και των μαθημάτων που παίρνουμε στη ζωή προκειμένου να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες και των επιλογών μας. Το 2014 θα επηρεάσει περισσότερο τους Λέοντες με γενέθλια τον Αύγουστο, σε θέματα που αφορούν κυρίως σχέσεις, οικογένεια, σπίτι, ακίνητη περιουσία. Ομως κάτι διαφοροποιείται τη νέα χρονιά, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας, καθώς από τις 16/7 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σας για έναν ολόκληρο χρόνο, και θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να έχετε αισιοδοξία για το μέλλον και να βρείτε λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα. Το 2014 προετοιμάζει το έδαφος για τη χρονιά που πραγματικά θα νιώσετε πιο ικανοποιημένοι, το 2015.
Από την ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ
Οταν ο Κρόνος σχηματίζει δύσκολη όψη με το ζώδιό μας, ένας βασικός τομέας στη ζωή μας μπορεί να μεταμορφωθεί. Οχι χωρίς σκληρή δουλειά. Συνήθως η παρουσία του στο 4ο ηλιακό σπίτι συνδέεται με χωροταξικές αλλαγές. Αλλαγή σπιτιού για να μειωθούν τα έξοδα; Μετακομίσεις γιατί η οικογένεια μεγαλώνει; Σπουδές μακριά από το πατρικό; Τα σενάρια είναι πολλά. Ενδεχομένως η αλλαγή σπιτιού να σχετίζεται και με μια αντίστοιχη στη δουλειά. Κάποιοι μπορεί να ξεκινήσετε μια επαγγελματική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας το σπίτι σας ως έδρα, ενώ μπορεί να υπάρχουν και πιο δύσκολα σενάρια, όπως η πώληση ενός σπιτιού για να σώσετε μια επιχείρηση ή το αντίθετο. Φυσικά, η επιρροή του Κρόνου δεν αφορά μόνο τα ακίνητα αλλά και την οικογένειά σας. Ετσι, μπορεί να χρειαστεί να προσφέρετε βοήθεια σε ηλικιωμένα πρόσωπα ή να έρθετε σε αντιπαράθεση με γονείς ή κάποιο από τα παιδιά σας. «Θέματα» μπορεί να υπάρξουν και με άλλους συγγενείς, γείτονες, ιδιοκτήτες του σπιτιού που νοικιάζετε, ή άλλα άτομα που συνδέονται με το σπίτι σας. Ο Κρόνος μας ωριμάζει, μας σπρώχνει να σταθούμε στα πόδια μας. Αν, με υπομονή και επιμονή, εστιάσετε με σοβαρότητα στα θέματά σας, όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Το καλοκαίρι του 2014 περνάει στο ζώδιό σας ο πλανήτης της εξέλιξης, της προόδου και της επέκτασης, ο Δίας. Περιμένετε αλλαγές, λοιπόν! Μπορεί να πάρετε προαγωγή, να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να αποφοιτήσετε επιτυχώς από μια σχολή, να ταξιδέψετε μακριά ή να κάνετε μια μοιραία γνωριμία, να παντρευτείτε, να αποκτήσετε απόγονο. Ενα όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κι επειδή Κρόνος και Δίας λειτουργούν συνδυαστικά, το νέο στη ζωή σας θα έχει και διάρκεια. Αν μη τι άλλο, το 2014 θα αυξηθούν οι προοπτικές για ικανοποίηση, πρόοδο και επιτυχία. Ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, θα νιώσετε ότι αναγνωρίζονται οι κόποι σας. Με τον Δία στο ζώδιό σας, κινδυνεύετε μόνο από την υπερβολή! Θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί και να μη σκορπίζετε την ενέργειά σας σε πολλά μέτωπα. Σημαντική ακόμα επιρροή τη νέα χρονιά είναι αυτή του Αρη, για σχεδόν οκτώ μήνες στο φιλικό Ζυγό. Μαζί με την επιρροή των εκλείψεων στον άξονα Ζυγός - Κριός και τον Δία στο ζώδιό σας, θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για δουλειά ή αναψυχή.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Το 2014 μπορεί να σας βρίσκει κουρασμένους στην αρχή του, αλλά σας υπόσχομαι ότι στο τέλος θα σας βοηθήσει να χαμογελάσετε διάπλατα. Αυτή τη χρονιά πρέπει να εστιάσετε στη διατήρηση των κεκτημένων σας τους πρώτους εννιά μήνες και στο να ανεβείτε ένα βήμα ψηλότερα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, που υπόσχεται να πραγματοποιήσει ένα τουλάχιστον όνειρό σας. Μην ξεχνάτε τον καλότυχο Δία. Μέσα στη θάλασσα προβλημάτων όπου εδώ κι ένα χρόνο κολυμπάτε, είναι η σανίδα σωτηρίας.
Σχέσεις
Ο τομέας αυτός δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από την πολιορκία του Κρόνου την προηγούμενη χρονιά, όπως κι αυτή βέβαια που μας έρχεται, αφού θα παραμείνει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014 στον Σκορπιό. Ο Κρόνος τεστάρει τις πιο σημαντικές σχέσεις σας, καταδεικνύοντας την αξία και τη σταθερότητά τους. Αν κάποια από αυτές διακόπηκε την προηγούμενη χρονιά ή διακοπεί το 2014, αυτό θα σημαίνει (όσο κι αν πονάει) ότι απλώς δεν ήταν υγιής και αξιόλογη. Πιθανόν να υπάρχει ένα πρόσωπο με το οποίο θα ταιριάξετε καλύτερα ή θα σας δώσει ό,τι σας έλειπε από μια προηγούμενη κατάσταση. Ο Κρόνος είναι και ο πλανήτης που μας υπενθυμίζει το χρόνο και τη φθορά που έρχεται ακόμα και στις πιο επιτυχημένες σχέσεις. Αν λοιπόν έχετε ένα μακρόχρονο δεσμό ή γάμο, μέσα στο 2014, μετά τις 16 Ιουλίου, με τον Δία στο ζώδιό σας, θα μπορέσετε να του κάνετε τονωτικές ενέσεις ή να ελευθερωθείτε πιο ανώδυνα. Για κάποιους το πρόβλημα στη σχέση ίσως να μην είναι η ίδια η σχέση, αλλά τα προβλήματα του συντρόφου τους. Ακόμα κι εδώ ο Δίας κάτι καλύτερο θα σας προσφέρει από το καλοκαίρι κι έπειτα. Αν είστε μόνοι, γιατί ο Κρόνος είναι και πλανήτης που οδηγεί σε μοναχικά μονοπάτια, το 2014 θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Σίγουρα κάποια από αυτές μπορεί να γίνει και σχέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ανακτήσετε την αισιοδοξία σας μετά τις 16/7, και θα είστε πιο ανοιχτοί σε φλερτ και γνωριμίες. Το 2014, ο έρωτας μπορεί να βρεθεί και σε ένα ταξίδι. Με τον Αρη και τις εκλείψεις να σας ωθούν σε κίνηση, μπορεί το τυχερό σας να κρύβεται εκεί, γι' αυτό αποδεχτείτε προσκλήσεις και προτάσεις για εκδρομές.
Εργασία
Οι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα τα τελευταία χρόνια, προϊόν της επιρροής του Πλούτωνα στον τομέα εργασίας στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, συνεχίζονται καταλυτικά και τη νέα χρονιά. Περισσότερο επηρεάζεστε οι γεννημένοι στις αρχές Αυγούστου. Εσείς προσέξτε πιο πολύ τις υπερωρίες και γενικά την πολλή δουλειά σε βάρος της υγείας σας. Οι πρώτοι εννιά μήνες θα είναι σίγουρα πιο κουραστικοί και απαιτητικοί έναντι του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς, οπότε θα παρουσιαστούν περισσότερες ευκαιρίες, είτε για να βρείτε δουλειά, αν είστε άνεργοι, είτε για να βρείτε μια καλύτερη, από άποψης συνθηκών και οικονομικών απολαβών, αν ήδη εργάζεστε. Σίγουρα ο Δίας στο ζώδιό σας θα παίξει καταλυτικό ρόλο μετά το καλοκαίρι. Νέα πρόσωπα θα μπουν στην ζωή σας, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κάποιοι μπορεί να παίξουν το ρόλο του μέντορα, του ευεργέτη, του υποστηρικτή. Αλλοι να μείνουν για πάντα κι άλλοι απλώς θα μείνουν όσο χρειάζεται για να βοηθήσουν ή για να σας... ξεκουνήσουν από μια καριέρα φθαρμένη ή μια δουλειά χωρίς προοπτικές. Φέτος, με την επιρροή του Αρη στον Ζυγό, μπορεί να ταξιδέψετε περισσότερο και για επαγγελματικούς λόγους. Γενικά, οι ρυθμοί στην καθημερινότητά σας θα είναι πιο γρήγοροι και πιεστικοί. Ο μόνος κίνδυνος με τον Δία στο ζώδιό σας από τις 16/7 είναι να τεμπελιάσετε λίγο και να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους. Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι, με την επιρροή του Δία, αν φύγετε από μια δουλειά, δεν θα επιστρέψετε, κι αν ξεκινήσετε κάτι καινούργιο τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν την επόμενη χρονιά, όταν πια ο Δίας θα έχει αποχωρήσει.
Οικονομικά
Άλλη μια χρονιά που παλεύετε να κρατηθείτε και να συγκρατηθείτε για να μην έχετε απώλειες είναι το 2014. Βλέπετε, η επιρροή του Κρόνου δεν αφήνει ούτε αυτόν τον τομέα ανέπαφο. Βέβαια, το καλοκαίρι του 2014, μιας και ο Δίας κάνει πανηγυρική είσοδο στο ζώδιό σας, υπάρχουν ευκαιρίες και προοπτικές για να ενισχυθεί το εισόδημά σας. Κάποιες περιόδους όμως, θα πρέπει να προσέξετε πολύ και να μη ρισκάρετε χρήμα, όπως τον Ιανουάριο, με την ανάδρομη Αφροδίτη, ή και το διάστημα 26/7-13/9. Αυτό που φαίνεται να απορροφά τα μεγαλύτερα κονδύλια στη ζωή σας, και τη νέα χρονιά, είναι το σπίτι και οι απαιτήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας. Αν αλλάζετε σπίτι, αναδιακοσμείτε την ήδη υπάρχουσα κατοικία σας, επιδιορθώνετε κάτι ή χτίζετε ένα σπίτι από την αρχή, λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να σας βγει πιο ακριβά από την αρχική εκτίμηση. Κάποιοι ίσως να επιβαρυνθείτε περισσότερο με οφειλές που αφορούν την ακίνητη περιουσία, αν αποδεχτείτε, ας πούμε, μια κληρονομιά. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ενδέχεται, αν ενοικιάζετε κάποιο χώρο σε τρίτους, να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην είσπραξη του ενοικίου. Επιβάρυνση οικονομική μπορεί να προκαλέσουν και μέλη της οικογένειάς σας, π.χ. ένα παιδί που σπουδάζει, ένας γονιός που έχει προβλήματα με την υγεία του κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, με καλή οικονομική διαχείριση, θα καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα, και σίγουρα στο τέλος της χρονιάς το ταμείο θα έχει θετικό πρόσημο αν φανείτε τυπικοί στις υποχρεώσεις σας και απαιτητικοί εκεί που σας οφείλουν χρήματα. Από το φθινόπωρο κι έπειτα, σιγά σιγά, θα σημειώσετε ανοδική πορεία, και στον πολύπαθο οικονομικό τομέα.
ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ
Το 2014 είναι μια απαιτητική χρονιά, που θέλει προσοχή, και σε θέματα υγείας. Δυο εκλείψεις Ηλίου, που θα σας επηρεάσουν Απρίλιο και Οκτώβριο, χτυπούν καμπανάκι για τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Εχοντας τον Κρόνο σε απαιτητική ως προς το ζώδιό σας θέση, θα πρέπει, εκτός από το να τρέφεστε καλά και να ασκείστε (όχι βαριά), να ξεκουράζεστε κιόλας. Να κοιμάστε αρκετά ώστε να έχετε και διαύγεια πνεύματος, να χαλαρώνετε όταν επιστρέφετε από τη δουλειά και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, όχι μόνο όσα «πρέπει». Οσο για αισθητικές επεμβάσεις και γενικά κούρες ομορφιάς, προτιμήστε το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς και μη βιάζεστε: Ο Δίας στο ζώδιό σας στις 16/7 αντιστέκεται στις δυσκολίες.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Σαφώς με τα υπόλοιπα μέλη της σταθερής ομάδας, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους αλλά και Λέοντες, οι σχέσεις σας είτε θα «βαθαίνουν», και θα έρχεστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, είτε θα περνάνε από διάφορες κρίσεις, λόγω Κρόνου και εκλείψεων. Είναι η ομάδα από την οποία θα έχετε τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, οι οποίες όμως δύσκολα θα ικανοποιηθούν, γιατί κι εκείνοι, όπως κι εσείς, θα έχουν τα βάρη τους. Αυτοί που σας πάνε περισσότερο και που είναι η χαρά της ζωής, δίνοντάς σας αισιοδοξία, είναι Δίδυμοι και Τοξότες, όλη τη χρονιά. Παρθένοι και Ιχθύες μιλάνε διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, αλλά το πρώτο εξάμηνο μπορεί να σας στηρίξουν περισσότερο. Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα είναι πολύ βιαστικοί και απαιτητικοί, αλλά δεν θα τα πάτε άσχημα μαζί τους. Με Κριούς και Ζυγούς ασχοληθείτε καλύτερα από τις 26/7 και μετά.



Ραντεβού με την επιτυχία
Από τις πιο δημιουργικές, ήσυχες και «εύκολες» χρονιές της δεκαετίας θα είναι το 2014, και καλά θα κάνετε να το εκμεταλλευτείτε, ιδιαίτερα τους πρώτους εννιά μήνες, αφού το τελευταίο τρίμηνο θα είναι πιο σύνθετο σε επιρροές, όπως και τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι τις 15/7 στο πλευρό σας θα έχετε τον
Δία από τον Καρκίνο, που θα σας δώσει ευκαιρίες να υλοποιήσετε τους στόχους σας, να δεχτείτε υποστήριξη από συνεργάτες και φίλους και να επεκτείνετε τον κοινωνικό και φιλικό κύκλο σας. Μετά, από τον Λέοντα, θα ενισχύσει την ψυχολογική και φυσική σας κατάσταση και τη διαίσθησή σας. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρξει μεγαλύτερη ρευστότητα στη ζωή σας, κάτι που οι γεννημένοι τον Αύγουστο θα καταλάβουν περισσότερο μέσα το 2015. Αναφέρομαι στον Κρόνο, που, περνώντας στον Τοξότη, θα επηρεάσει το ζώδιό σας. Οι γεννημένοι στο τέλος Αυγούστου ας είστε πιο προσεκτικοί, με τον Ποσειδώνα απέναντί σας, σε σχέσεις και συνεργασίες.
Από την Αση Μπήλιου
Το 2014 θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί στις θετικές χρονιές για εσάς. Ο πιο σημαντικός παράγοντας εύνοιας θα είναι η συνεχιζόμενη πορεία μέχρι τις 15/7 του Δία στον Καρκίνο. Αυτό το διάστημα μια πληθώρα ανθρώπων θα σας στηρίξουν, θα σας εμπνεύσουν ή θα σας προκαλέσουν θετικά, και θα έχετε την ευκαιρία να ανοίξετε τον κοινωνικό κύκλο σας και να επεκτείνετε τα ενδιαφέροντά σας. Μέχρι τον Μάρτιο, όχι μόνο με την αρωγή του Δία αλλά και της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, κάποια άτομα, είτε σε προσωπικό είτε και σε επαγγελματικό επίπεδο, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας, ή θα σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε από τη στασιμότητα. Ο 11ος οίκος που διελαύνει ο Δίας στο ηλιακό σας ωροσκόπιο είναι παραδοσιακά στην αστρολογία ο οίκος των φίλων. Ετσι, αυτή τη χρονιά οι φίλοι σας μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στη ζωή σας, να σας δώσουν καλές συμβουλές, ή και να συνεταιριστούν μαζί σας. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι ιδανικό αν θέλετε να συμμετάσχετε στα κοινά, να γίνετε μέλος μιας ομάδας με κοινά συμφέροντα, ή και να αναλάβετε φιλανθρωπική δράση. Σημαντική χρονιά και για τα ερωτικά σας το 2014, ιδιαίτερα το πρώτο δίμηνο, με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Τον Ιανουάριο, με την ανάδρομη Αφροδίτη, μπορεί να κάνετε αναθεωρήσεις, να σχεδιάσετε στόχους ξανά με το ταίρι σας ή να δώσετε μία ακόμα ευκαιρία σε έναν/μια πρώην. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος έως τις 5 ευνοούν ιδιαίτερα τις νέες γνωριμίες και σχέσεις. Επισημοποιήσεις και γάμος μέχρι τις 15/7 μπορεί να γίνουν πιο εύκολα. Μια εγκυμοσύνη, επίσης, θα προχωρήσει πιο ανώδυνα μέχρι τον Ιούλιο. Στα οικονομικά σας, το 2014 θέλει προσοχή. Από τις 7 Δεκεμβρίου έχει ήδη εγκατασταθεί εκεί ο Αρης, και δεν αναμένεται να το κουνήσει μέχρι τις 26 Ιουλίου. Τα έξοδά σας θα αρχίσουν να αυξάνονται, προσέξτε να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού! Βέβαια, αυτά θα μπορούσαν να αφορούν μια μετακόμιση, ένα γάμο, την απόκτηση ενός παιδιού, τη σύσταση της δικής σας επιχείρησης, οπότε μάλλον θα χαρείτε που θα τα κάνετε. Εξοδα προμηνύουν και οι εκλείψεις στον άξονα Ζυγός - Κριός. Οι γεννημένοι το δεύτερο πενθήμερο του Αυγούστου ας είστε καχύποπτοι με όποιον σας τάζει...
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Το 2014 στο μεγαλύτερο μέρος του δεν θα σας πιέσει. Αντιθέτως, θα σας δώσει την αβάντα να έχετε τον πρώτο λόγο, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Μάλιστα, το περιβάλλον σας, κυρίως το φιλικό και το κοινωνικό, θα είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικό στα νέα σας σχέδια. Και μπορεί η αντίθεση του Ποσειδώνα να δημιουργεί σύγχυση σε όσους έχουν γενέθλια τον Αύγουστο, οι υπόλοιποι όμως δεν έχετε δικαιολογίες. Κυρίως μέχρι τις 15/7, θέστε το στόχο σας και κάντε τα πάντα για να τον πετύχετε!
Σχέσεις
Το νέο έτος, ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνό του, η αισθηματική σας ζωή έχει να σας δώσει πολλές χαρές. Ο κύριος λόγος είναι ο Δίας στον Καρκίνο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αλλά και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω μέχρι τις 5/3. Και οι δύο επιρροές έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά. Ετσι, είναι πιθανό να έχετε ήδη προχωρήσει είτε σε μια σχέση είτε σε γάμο από το 2013. Παρ' όλα αυτά, αν δεν είστε από τους τυχερούς του 2013, έχετε μπροστά σας ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Αν από την άλλη είστε μόνοι/-ες, αποκλείεται μέχρι το καλοκαίρι να μην κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γνωρίζετε ήδη το άτομο αυτό ως φίλο/-η. Αν είστε ήδη σε μια πολύχρονη σχέση, αλλά δεν είστε παντρεμένοι, ο δεσμός σας θα τονωθεί, και πιο εύκολα θα πάρετε την απόφαση για ένα γάμο ή συμβίωση μέχρι τον Ιούλιο. Ακόμα και τους διστακτικούς πιθανότατα οι συνθήκες ή κάτι απρόοπτο, όπως μια εγκυμοσύνη, να σας οδηγήσουν εκεί. Μάλιστα, ο πελαργός μπορεί να βρει την πόρτα όσων κυριών είναι έτοιμες να γίνουν μαμάδες πιο άνετα αυτή την περίοδο. Τον Ιανουάριο, με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω, πιθανόν να αναθεωρήσετε σε μια σχέση. Αν αυτή δεν έχει δυνατότητες εξέλιξης, ίσως να θελήσετε να τη διακόψετε, όσο επώδυνο κι αν είναι, προκειμένου να προχωρήσετε στη ζωή σας. Ακόμα κι οι παντρεμένοι, δεν θα μείνετε έξω από το πάρτι του Δία και της Αφροδίτης. Είτε θα αποφασίσετε να αποκτήσετε ακόμα έναν απόγονο είτε να υιοθετήσετε ένα παιδί. Επίσης, μπορεί να σχεδιάσετε κάτι με το έτερον ήμισυ, ακόμα και να συνεργαστείτε σε επαγγελματικό επίπεδο.
Εργασία
Ο ενθουσιασμός σας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει και τον ευαίσθητο τομέα των επαγγελματικών. Οι προοπτικές σας για το 2014 διαγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες, αρκεί να βάλετε τα δυνατά σας μέχρι τις 15 Ιουλίου, που ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο, για να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να υλοποιήσετε τους στόχους σας, να κάνετε συντήρηση δυνάμεων και να προφυλάξετε τα κεκτημένα σας αμέσως μετά, κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να ενισχύσετε αυτή που έχετε ή να κλείσετε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μια δουλειά που δεν πηγαίνει καλά, προσπαθήστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχετε κάνει τις διευθετήσεις σας. Αν ψάχνετε για δουλειά, επίσης, το ίδιο διάστημα προσφέρεται έναντι του τελευταίου τριμήνου, που θα είναι πιο κουραστικό. Αν σκεφτείτε ότι από το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει ένας επιπρόσθετος επιβαρυντικός παράγοντας που λέγεται Κρόνος στον Τοξότη, καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να αναβάλετε σχεδόν τίποτα για το 2015. Ρίσκα, αλλαγές, τονωτικές ενέσεις, όλα πρέπει να γίνουν το διάστημα που σας συμφέρει περισσότερο, μέχρι τις 15/7. Βέβαια, ο Δίας στον Λέοντα αμέσως μετά θα λειτουργεί σαν φύλακας-άγγελος και θα σας σώζει από τα χειρότερα. Αν θέλετε να αλλάξετε δουλειά ή να προσλάβετε προσωπικό, καλό είναι να αποφύγετε την ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή, καθώς ο πλανήτης αυτός κυβερνά και τον τομέα της καριέρας σας. Ετσι, αν γίνεται, μην επιλέξετε τον Φεβρουάριο, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο.
Οικονομικά
Ο τομέας αυτός είναι σημαντική προτεραιότητα το 2014, είτε γιατί τα έξοδα θα είναι πολλά, ιδιαίτερα το πρώτο επτάμηνο, είτε γιατί θα πρέπει να κλείσετε τρύπες που έχουν ανοίξει τα προηγούμενα χρόνια. Η πολύμηνη παρουσία του Αρη στον Ζυγό, τον 2ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, που κυβερνά τα οικονομικά σας, δείχνει ότι μέχρι τις 26 Ιουλίου θα αναγκαστείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη αρκετές φορές για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας. Μέσα σ' αυτές μπορεί να είναι ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, μια μετακόμιση, η αγορά ή η ενοικίαση ενός χώρου, ένας γάμος, η απόκτηση ενός παιδιού. Ολα τα παραπάνω, που αποτελούν θετικά σενάρια για τη χρονιά, η αλήθεια είναι ότι κοστίζουν αρκετά και σε χρήμα. Από την άλλη, ο Αρης δείχνει και την πρωτοβουλία, την αποφασιστικότητα, το κίνητρο. Κι αν μη τι άλλο, φέτος το κίνητρο και η φιλοδοξία σας θα είναι να αυξήσετε τα έσοδά σας, είτε βρίσκοντας μια δεύτερη απασχόληση, είτε και κυρίως, αν είστε άνεργοι, είτε εκμεταλλευόμενοι ένα χώρο ή ένα ακίνητο. Για μια πώληση, εκμεταλλευτείτε το διάστημα μέχρι το καλοκαίρι. Αν θέλετε να κάνετε αγορά, ισχύει το ίδιο, αλλά αποφύγετε τον Ιανουάριο, με την ανάδρομη Αφροδίτη, για να μην αγοράσετε κάτι ακριβότερα από την πραγματική του αξία. Ακόμα ένας παράγοντας που θα επηρεάσει τα οικονομικά σας είναι οι εκλείψεις τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Αυτό που διδάσκουν οι εκλείψεις είναι ότι δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένες τις πηγές των εσόδων σας, αλλά πάντα να ανακαλύπτετε νέους τρόπους για να ενισχύσετε το εισόδημά σας. Οι εκλείψεις φέρνουν συνήθως το τέλος μιας κατάστασης και την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Αυτή τη χρονιά θα δείτε και τα δύο σενάρια να βγαίνουν αληθινά.
Υγεία & ομορφιά
Εκπροσωπείτε το ζώδιο για το οποίο η φροντίδα της φυσικής κατάστασης και της υγείας είναι πάντα προτεραιότητα, ακόμα κι αν κάποιες φορές δείχνετε να το αγνοείτε. Το 2014 δεν είναι δύσκολη χρονιά γι' αυτόν τον τομέα, εκτός αν... σέρνετε από το παρελθόν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί. Ακόμα και με αυτά, όμως, μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο. Το 2014 είναι μια καλή χρονιά και για να ομορφύνετε! Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω μέχρι τις αρχές Μαρτίου και κατόπιν στον Ταύρο τον Ιούνιο και στο ζώδιό σας τον Σεπτέμβριο βοηθά να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα, το πρόσωπο και το σώμα σας. Ο μόνος απαγορευτικός μήνας για ζητήματα ομορφιάς είναι ο Ιανουάριος. Τότε αποφύγετε τις υπερβολές.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Σε σχέση με άλλες χρονιές, το 2014 φαίνεται παράδεισος για τον τομέα των σχέσεων. Αυτοί που σας πάνε πιο πολύ φέτος, παρά τα προβλήματά τους, είναι οι Καρκίνοι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι. Με Σκορπιούς και Ιχθύς, επίσης, μπορείτε να περάσετε καλά. Κριοί και Ζυγοί είναι ίσως η πιο κουραστική περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι. Θα χρειάζονται συνεχή στήριξη και φροντίδα, ενώ εύκολα θα παίρνουν φωτιά. Μετά το καλοκαίρι μπορεί να φτιάξουν οι σχέσεις σας, όμως. Δίδυμοι και Τοξότες δεν θα σας ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα, και μπορείτε μαζί τους να ενθουσιαστείτε με έναν κοινό στόχο. Οι Ταύροι σας νιώθουν, και μέχρι τον Ιούλιο άνετα μπορείτε να το επισημοποιήσετε ή να συζήσετε, ενώ οι Υδροχόοι και οι Λέοντες αποτελούν πάντα για σας παγίδες γοητείας. Ομως, τα θέματα που αντιμετωπίζουν μπορεί να φρενάρουν τα συναισθήματά τους.



Οι ελιγμοί είναι απαραίτητοι
Μολονότι ο Δίας έως τις 15 Ιουλίου 2014 υποστηρίζει σταθερά την καριέρα και την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και τις 25 Ιουλίου 2014 το σκηνικό θα είναι αρκετά σύνθετο. Η Αφροδίτη –τα χρήματα και τα αισθήματα– έχει ήδη περάσει στον Αιγόκερω, δημιουργώντας ένα επιβαρυντικό τετράγωνο με το ζώδιό σας, που θα συνεχιστεί έως τις 5 Μαρτίου. Ηδη από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 στο ζώδιό σας είναι ο Αρης – δράση αλλά και αντίδραση, αλλαγές και νέες προοπτικές, αλλά και έριδες και ανταγωνισμοί και πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτή τη θέση θα κρατήσει έως τις 25 Ιουλίου 2014. Από εκεί θα σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό –παλιές δομές γκρεμίζονται, νέες ξεπροβάλλουν– και τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Δία.
Δύσκολες οι επιλογές σε εργασία και προσωπικά. Θέλει σύνεση και υπομονή, όχι βιασύνη και εγωισμό.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Ασφαλώς και οι συνθήκες που άρχισαν να διαμορφώνονται, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή ζωή και τα ερωτικά σας, έχουν γίνει αιτία για να να... ψυχανεμίζεστε πλέον πώς πρέπει να κινηθείτε. Το τέλος του 2013 κάνει γενικότερα το κλίμα πιο ρευστό, κι αυτό φυσικά δεν εξαρτάται απαραίτητα από σας. Δεν είναι διόλου απίθανο, βέβαια, στις επιθυμίες ή και τις φιλοδοξίες σας να παρεμβαίνουν και εξωτερικοί παράγοντες, που μπορεί να σας κάνουν ανυπόμονους και διεκδικητικούς, προκειμένου να ξέρετε πού βαδίζετε. Επειδή εσείς καλά μπορεί να τα σχεδιάζετε αλλά η φάση στην οποία θα βρίσκεστε έως και τον Ιούλιο θα διακρίνεται από μεγάλες εναλλαγές και αυξημένη ρευστότητα, καλό είναι να μετράτε τις αποφάσεις, τις κινήσεις και τη συμπεριφορά σας. Από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 αρκετοί από σας μπορεί να ζήσετε αλλαγές στο αντικείμενο της εργασίας σας, στο χώρο ή στον τόπο αυτής. Κάτι θα προσθέσετε, κάτι θα αφαιρέσετε. Οπως αντιλαμβάνεστε, κάτι που ξεκινάει ή κάτι που αλλάζει δεν μπορεί ούτε γρήγορα γρήγορα την επιτυχία του να δείξει ούτε άνετα και άκοπα να προχωρήσει. Βέβαια, μερικοί μπορεί να πασχίζετε για την επιτυχία, από τη μια, ενώ την ίδια στιγμή να σας πιάνει μελαγχολία, καθώς θα διαπιστώνετε ότι δυστυχώς η κούραση δεν πληρώνεται. Ο Αρης στο ζώδιό σας πότε θα σας κάνει πρόθυμους και έτοιμους να ανοίξετε τρύπα στον τοίχο για να περάσετε απέναντι και πότε να νιώθετε άκεφοι και απογοητευμένοι, καθώς δεν θα υπάρχουν γύρω σας πολλοί πρόθυμοι να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν. Αναμφίβολα δεν θα έχει για όλους σας το πρώτο, αρκετά φασαριόζικο μέρος του 2014 ούτε τις ίδιες προκλήσεις ούτε τα ίδια ζητήματα προς αντιμετώπιση. Κάποια από αυτά που ήδη περιέγραψα θα τα ζήσετε στα επαγγελματικά σας. Γεγονός είναι ότι το τοπίο στους βασικούς τομείς της ζωής σας δεν θα είναι το ίδιο. Μερικοί μάλιστα μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι βράζετε στο ζουμί σας, περιμένοντας να έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2014, που θα σας ανταμείψει ποικιλοτρόπως. Οι προοπτικές το δεύτερο μισό του 2014 μπορεί να βοηθήσουν να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται το πρώτο. Εχετε αυτό στο μυαλό σας, και τα μάτια σας ανοιχτά.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Περιληπτικά, οι στόχοι σας έως τον Ιούλιο θα πρέπει να είναι οι εξής: 1. Να είμαι καλά 2. Να μην αφήσω να με επηρεάζει κατάκαρδα ο επαγγελματικός ανταγωνισμός. 3. Να συμβιβάζομαι, έστω κι αν κουραστώ, στη δουλειά μου. Αν θέλω να την αλλάξω, καλύτερα να προετοιμάσω αυτή την αλλαγή για μετά τον Ιούλιο, κι αν είμαι άνεργος/-η και έχω βρει δουλειά έως τις 15 Ιουλίου 2014, να έχω υπομονή και επιμονή. Τέλος, στον έρωτα, να αποφύγω μπερδέματα και ζήλιες.
Σχέσεις
Στον αστερισμό των προκλήσεων αλλά και των αναταράξεων θα βρίσκεστε από το τέλος του 2013 περίπου έως και τον Ιούλιο του 2014. Μάλλον θα πρέπει να προσέξετε αρκετά αυτό το χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αν είστε παντρεμένοι ή δεσμευμένοι, να μη γίνει η ερωτική σας ζωή θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος. Ο Αρης στο ζώδιό σας ενισχύει το σεξαπίλ σας αλλά και την επιθυμία να εμβαθύνετε περισσότερο στο ίδιο σας το σώμα και τις ανάγκες του. Κι επειδή ο Ουρανός απέναντί σας λειτουργεί σαν σπίρτο και ο Αρης στο ζώδιό σας σαν προσάναμα, ψάξτε κάπως καλύτερα πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την εύφλεκτη πλανητική... μετωπική. Δεν είναι διόλου απίθανο κάποιοι να ζήσετε ιδιαίτερες καταστάσεις –μια επιθυμητή ή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μια απόφαση δική σας ή της άλλης πλευράς, που θα οδηγήσει σε χωρισμό ή γάμο– που θα σας υποχρεώσουν να προχωρήσετε σε αποφάσεις και επιλογές. Βλέπετε, κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος όλο και κάτι, διαφορετικό για τον καθένα από εσάς, πρόκειται να αλλάξει, κι αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει νέες καραμπόλες. Κατά κάποιον τρόπο, το πρώτο μέρος του 2014 λειτουργεί και σαν ένα crash test για σχέσεις και γάμους που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα εύθραυστη φάση. Στις 15 Ιουλίου ο Δίας θα αρχίσει να ευνοεί σχέσεις και συνεργασίες, κι αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στο 2015. Μεγαλύτερη ικανοποίηση και πιο στερεά σχέδια για το μέλλον προβλέπονται για σας από τις 26 Ιουλίου και μετά. Τότε ο Αρης, που βρίσκεται ήδη στο ζώδιό σας, περνάει στον Σκορπιό, και με μεγαλύτερη ηρεμία πια, θα μπορέσετε να πάρετε ό,τι καλύτερο έχει να σας δώσει ο γάμος ή η σχέση σας. Αν παραμένετε μόνοι, δημιουργούνται προοπτικές για να πάψει να συμβαίνει αυτό. Διεκδικήστε αυτό που σας αξίζει.
Εργασία
Ο επαγγελματικός τομέας υποστηρίζεται σημαντικά, έστω και μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μείνει ανέπαφος χωρίς να υπάρξουν συμπτύξεις, αλλαγές και ανακατατάξεις, οι οποίες μπορεί να εκπορευτούν από μια γενικότερα δύσκολη κατάσταση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένα μέρος του κόπου σας θα πάει... υπέρ πίστεως και πατρίδος, καθώς έως και τον Μάρτιο του 2014 οι οικονομικές απολαβές σας πιθανότατα θα υποστούν ένα ψαλίδισμα. Θα μπορούσε βέβαια να λειτουργήσει και ως εξής: «Εφόσον θέλεις να υπερασπιστείς τις αποδοχές σου, ανάλαβε κι αυτό, κι εκείνο και το άλλο». Το χειρότερο αυτό το χρονικό διάστημα θα ήταν να διαφωνήσετε, εφόσον υπάρχει έστω και ένα μικρό ενδεχόμενο να τα βρείτε, με τους ανωτέρους σας ή νόμους και κανονισμούς που μπορεί να σας θίγουν με κάποιον τρόπο. Αυτό γιατί οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν με τη βοήθεια του Δία το δεύτερο μισό περίπου του χρόνου –συγκεκριμένα από τις 16 Ιουλίου και μετά– θα σας επιτρέψουν να έχετε στη διάθεσή σας ένα σημαντικό περιθώριο για να κάνετε πιο ελεύθερες επιλογές. Φυσικά, μέχρι τότε δεν πάει να πει ότι δεν θα αγωνιστείτε και δεν θα πετύχετε πράγματα. Ο ρόλος όμως του Δία θα είναι από πολλές απόψεις αυτός που ήταν του Μεσαίωνα προς την Αναγέννηση. Η «χοντρή δουλειά» έγινε κατά την πρώτη περίοδο και φάνηκε κατά τη δεύτερη.
Οικονομικά
Η Αφροδίτη στην αστρολογία, πέρα από την ανάγκη μας για συντροφικότητα και δέσμευση, αντιπροσωπεύει τις υλικές και οικονομικές ανάγκες μας, τον τρόπο που τις αντιλαμβανόμαστε και τις εξυπηρετούμε. Οταν λοιπόν η... κυρία σου «κατσικώνεται» από τις 5 Νοεμβρίου 2013 έως τις 5 Μαρτίου 2014 στον Αιγόκερω, αυτό σημαίνει δύο πράγματα, ή ότι θα αυξηθούν οι υποχρεώσεις ή ότι θα μειωθούν τα έσοδα. Πρώτο ενδεχόμενο είναι η... φύρα να προέλθει είτε από αυξημένες ανάγκες και έξοδα του σπιτιού –φόροι, επισκευές, ρυθμίσεις– ή από τα περιουσιακά στοιχεία σας, γενικότερα. Το να πρέπει να καλύψετε κάποιες ανάγκες, συναισθηματικές και οικονομικές, ενός συγγενικού προσώπου «παίζει» επίσης ως πιθανότητα. Αυτό το διάστημα τα οικονομικά μπορεί να γίνουν μόνιμη πηγή γκρίνιας για το άλλο σας μισό ή εσάς. Πιθανές αγοραπωλησίες κατά τη διάρκεια της παραμονής της Αφροδίτης στον Αιγόκερω θα γίνουν με χασούρα, γι' αυτό μην τις επιδιώξετε. Αν δανείσετε χρήματα, φιλήστε τα προτού τα αποχωριστείτε, γιατί μάλλον θα είναι δύσκολο να τα ξαναδείτε. Από τις 6 Μαρτίου και ύστερα δεν πρόκειται να αρχίσει να ρέει το χρήμα, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο ελεγχόμενη η κατάσταση εξαιτίας κάποιων λιγάκι πιο αισιόδοξων εξωτερικών συνθηκών. Το νου σας έως τον Ιούλιο, αλλά και ιδιαίτερα έως τις 5 Μαρτίου, να μην υπάρξει απώλεια χρήματος ή ζημιά. Πιο ευοίωνες θα γίνουν ξανά οι συνθήκες για κέρδος από τον Αύγουστο και μετά.
Υγεία & ομορφιά
Οι πλανητικές όψεις δημιουργούν τάσεις, και βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι αρνητικές να επιδράσουν κατά γράμμα. Δεν γίνεται όμως να μην πούμε ότι θα πρέπει να... καλμάρετε όσο γίνεται περισσότερο τα νεύρα σας και να αυξήσετε την προσοχή σας, ώστε να αποφύγετε τουλάχιστον τα διάφορα μικροατυχήματα. Είναι ανάγκη να ελέγχετε και την πίεσή σας – ο Αρης είναι το αίμα, η κυκλοφορία του και ό,τι το αφορά, και η μεγάλη παραμονή του στο ζώδιό σας το κάνει να διαγράφει... ζιγκ ζαγκ. Μετά θα πρέπει να ελέγχετε, ιδιαίτερα αν έχετε λόγο, το ζάχαρό σας, και οι κυρίες περισσότερο το ορμονικό σας. Αποφύγετε την αλλαγή στιλ έως τον Μάρτιο του 2014 και αφήστε τις αισθητικές παρεμβάσεις για αργότερα.




Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Το 2014 σας αναθέτει την πλήρη ευθύνη της ζωής σας, καθώς ο Κρόνος, της υπευθυνότητας, συνεχίζει το ταξίδι του στο ζώδιό σας. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2014 θα απομακρυνθεί προσωρινά, για ένα εξάμηνο, μέχρι τις 14/6/2015, οπότε θα βρίσκεται στον Τοξότη, και θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει την πορεία του στο ζώδιό σας έως τις 17/9/2015. Αρωγός στα δύσκολα του Κρόνου μέχρι τις 15/7/14 θα είναι ο Δίας από τον Καρκίνο, με τις θετικές όψεις του προς τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, που θα συμβάλει στην ύπαρξη μεγαλύτερης ισορροπίας και θα δίνει ανάσες καθημερινά. Ο Δίας θα περάσει στον άξονα καριέρας – οικογένειας στις 16/7, στον Λέοντα, όπου και θα παραμείνει για το υπόλοιπο της χρονιάς. Από εκεί θα σημάνει εξελίξεις στην καριέρα σας, ενώ μπορεί να σας επιβαρύνει λίγο με υπερβολές στα έξοδα. Τα οικονομικά σας μέχρι το καλοκαίρι του 2014 μπορούν και θα πάνε καλύτερα.
Από την Αση Μπήλιου
Εχετε ήδη περάσει κάτι παραπάνω από ένα χρόνο παρέα με τον Κρόνο στη ζωή σας, από τον Οκτώβριο του 2012, και πλέον έχετε εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες. Ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους πάντα με την πραγματικότητα. Τίμημα; Η ωρίμανση. Αν και η δράση του είναι περιοριστική, βοηθά να συγκεντρωθείτε στα σημαντικά, σκορπίζοντας στον άνεμο τις όποιες αυταπάτες. Μιας που είστε εκπρόσωποι ζωδίου του Νερού, όπου το συναίσθημα υπερέχει της λογικής, ίσως η επιρροή του Κρόνου να σας έχει ταλαιπωρήσει και να συνεχίσει να σας δυσκολεύει. Από την άλλη, σας κάνει πιο ανθεκτικούς. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας με τον Κρόνο είναι σίγουρα βαθιές και καταλυτικές, και μπορεί να αφορούν τις σχέσεις, την καριέρα ή την οικογένειά σας, την υγεία σας. Οσον αφορά την τελευταία, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, πιθανόν να έχετε τάση για κατάθλιψη ή μελαγχολία. Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος βγάζει στην επιφάνεια τις φοβίες και τα άγχη μας προκειμένου να τα εξαφανίσουμε. Ζητήστε βοήθεια σε ψυχολογικό επίπεδο, κι αν υπάρχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, ψάξτε λύσεις. Φυσικά, καλύτερο απ' όλα είναι η πρόληψη... Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, η χρονιά αυτή είναι ιδανική, αφού ο Κρόνος φημίζεται για την περιοριστική του δράση και στην όρεξη. Τον τομέα της υγείας το 2014 αφορά και η πολύμηνη πορεία του Αρη στον Ζυγό, έως τις 25/7/14. Γενικά, ξεσπάτε τα νεύρα σας στη γυμναστική ή κάποιο σπορ, για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας. Στις παροχές του 2014 ο Δίας στον Καρκίνο, σε ένα υποστηρικτικό τρίγωνο προς το ζώδιό σας, μέχρι τις 15/7/2014. Από τη θέση αυτή ο Δίας το πρώτο εξάμηνο θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε αρκετά ταξίδια ή το ταξίδι που ονειρευόσασταν μια ζωή. Ακόμα, αν ψάχνετε δουλειά στο εξωτερικό ή σε μια εταιρεία ξένων συμφερόντων, το πρώτο εξάμηνο θα έχετε περισσότερη τύχη. Σεμινάρια, σπουδές ή η είσοδος σε ένα πανεπιστήμιο είναι μερικά από τα θετικά σενάρια του Δία στον Καρκίνο. Τέλος, οι εκλείψεις τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο θα σημάνουν αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κι όσο κι αν σας τρομάζουν τελικά οι αλλαγές, μόνο να σας ωφελήσουν μπορούν.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
«Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη», λέει η λαϊκή ρήση, που ταιριάζει στο ζώδιό σας το 2014. Είναι πολύ πιθανό η φιλοδοξία σας και η ανάγκη για αναγνώριση και άνοδο να μπουν μπροστά από οτιδήποτε άλλο, αφήνοντας τελικά ελάχιστο χρόνο και ενέργεια σ' εσάς, τις επιθυμίες και τις βαθύτερες ανάγκες σας. Ο στόχος σας για το 2014 είναι να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα στο χρόνο που αφιερώνετε στη δουλειά και σ' αυτόν που αφιερώνετε στον εαυτό σας και στην προσωπική σας ζωή.
Σχέσεις
Πολλοί οι παράγοντες που θα επηρεάσουν φέτος την προσωπική σας ζωή. Αναφέρομαι τόσο στον Κρόνο στο ζώδιό σας, που επιβάλλει ξεκαθαρίσματα και πιο ουσιαστικές σχέσεις, πιθανόν όμως και αρκετή αυτοκριτική, όσο και στις εκλείψεις στο ζώδιό σας και το απέναντι, τον Ταύρο, που θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για να κάνετε αλλαγές, ή θα φέρνουν καθοριστικές εξελίξεις ή γνωριμίες. Φέτος από τον Κρόνο θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, άρα εσείς θα πρέπει να δείτε προς τα πού θέλετε να πάει η σχέση ή ο γάμος σας. Ενας γάμος ή οποιαδήποτε επισημοποίηση θα γίνει πιο εύκολα όταν βοηθά και ο Δίας, δηλαδή μέχρι τις 15/7/2014. Εως τότε μπορεί να κάνετε και μια συναρπαστική νέα γνωριμία. Ακόμα όμως και το να απεγκλωβιστείτε από μια σχέση μπορεί να γίνει πιο ανώδυνα. Οι εκλείψεις που θα επηρεάσουν σχέσεις - γάμο είναι η ηλιακή της 29ης Απριλίου στον Ταύρο και η επίσης ηλιακή της 24ης Οκτωβρίου στο ζώδιό σας, στις πρώτες μοίρες. Ηδη κάποιοι έχετε περάσει δυσκολίες στις σχέσεις με τις εκλείψεις του '13. Ακόμα κι αν δεν χωρίσατε, μπορεί να χρειάστηκε να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα. Μπορεί αυτό που σας απασχολεί να μην είναι καν η πορεία της ίδιας της σχέσης σας, αλλά θέματα της ζωής του συντρόφου σας, π.χ. υγεία, ανεργία ή οικονομικά προβλήματα. Πολλές φορές οι εκλείψεις αποκαλύπτουν κρυμμένες ιστορίες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το υποστηρικτικό τρίγωνο του Ποσειδώνα για τους γεννημένους τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου δίνει μια μαγική ρομαντική διάσταση στις σχέσεις σας, ενώ δεν είναι απίθανο να αποφασίσετε να κάνετε και παιδάκι.
Εργασία
Φιλοξενώντας τον Κρόνο στο ζώδιό σας και το 2014, ο τομέας της καριέρας και της επαγγελματικής αποκατάστασης εξακολουθεί να είναι από τους πιο σημαντικούς της ζωής σας. Δίας και Κρόνος καθορίζουν την κατάσταση, και μπορείτε πραγματικά με τη βοήθειά τους να κάνετε θαύματα! Μέχρι τις 15/7, που ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο, μπορείτε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας με έξτρα σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση. Ακόμα, ευνοείστε αν ασχολείστε με το εμπόριο, τις εισαγωγές - εξαγωγές, τον τουρισμό, τις εκδόσεις, τα ΜΜΕ, αλλά και την εκπαίδευση. Το πρώτο εξάμηνο είναι ιδανικό για να κάνετε τις κινήσεις σας αν σας ενδιαφέρει και μια δουλειά στο εξωτερικό ή μια συνεργασία με ξένους ή εταιρείες ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα. Αν σκέφτεστε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση ή να ασχοληθείτε με κάτι άλλο, πάλι το διάστημα μέχρι τις 15/7 είναι ιδανικό. Από τις 16/7 ο Δίας παίρνει θέση στον Λέοντα, στον τομέα της καριέρας σας, όπου και θα παραμείνει για ένα χρόνο, δημιουργώντας προσδοκίες για επέκταση των δραστηριοτήτων σας. Και, πράγματι, θα σας δοθούν ευκαιρίες είτε για μια προαγωγή είτε για μια πιο φιλόδοξη θέση. Αν η τωρινή εργασία σας δεν σας ικανοποιεί, μπορεί να πάρετε το ρίσκο να κάνετε κάτι άλλο ή και να «χτίσετε» τη δική σας δουλειά, μολονότι αυτό είναι προτιμότερο να γίνει μέχρι τις 15/7 ή το πρώτο εξάμηνο του 2015, που θα έχει απομακρυνθεί ο Κρόνος και δεν θα κοντράρεται με τον Δία. Ιδιαίτερα προσεκτικοί στα φιλόδοξα σχέδιά σας πρέπει να είστε από τις 26/7 έως τις 13/9, που στο ζώδιό σας θα βρίσκεται ο Αρης. Καλό είναι να μη ρισκάρετε αυτή την περίοδο.
Οικονομικά
Αν και τα πραγματα στην Ελλάδα έχουν σφίξει τα τελευταία χρόνια, εσείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνετε να ανταποκριθείτε στις αυξημένες ανάγκες σας χωρίς σπουδαία προβλήματα. Φυσικά, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας πρέπει να παραμείνετε προσεκτικοί, αλλά και συντηρητικοί στα έξοδα. Το πιο επικίνδυνο και πολυέξοδο διάστημα για σας είναι το δεύτερο εξάμηνο, ουσιαστικά αυτό από τις 16/7 και μετά. Το δεύτερο εξάμηνο αποφύγετε να δανειστείτε ή να δανείσετε, ας είστε πιο ρεαλιστές στις προσδοκίες που έχετε από επενδύσεις κ.λπ. και μην αδιαφορήσετε για χρέη προς το δημόσιο. Με τον Δία στον Λέοντα, μετά τις 16/7 θα είναι πιο εύκολο να παρασυρθείτε απ' ό,τι λάμπει ή ό,τι σας τάζουν, κι εκεί είναι που πρέπει να είστε καχύποπτοι. Και εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να είστε τυπικοί απέναντι στους νόμους και τους κανονισμούς, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μέχρι το καλοκαίρι ασχοληθείτε με ασφαλείς επενδύσεις και δείτε μήπως μπορείτε να προχωρήσετε σε μια συμφέρουσα αγοραπωλησία ακινήτου. Με τον Δία στον Καρκίνο, τα κέρδη από ακίνητα μπορεί να ευνοηθούν. Μια άλλη επένδυση που θα μπορούσε να σας αποφέρει μακροπρόθεσμα κέρδος είναι στο επαγγελματικό σας προφίλ. Εξοδα για να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας αλλά και την εικόνα σας είναι μια καλή επένδυση. Αν σας οφείλουν χρήματα, πιέστε για μια λύση μέχρι τις 15/7.
Υγεία & ομορφιά
Η διατήρηση της καλής υγείας, ψυχικής, σωματικής και πνευματικής, είναι το στοίχημά σας για το 2014, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας και τον Αρη στον άξονα υγεία - εργασία στο ηλιακό σας ωροσκόπιο τους πρώτους επτά μήνες. Ιδιαίτερα την άνοιξη και τον Αύγουστο, βρείτε τρόπο να χαλαρώνετε. Ως ζώδιο του Νερού, κοντά στο νερό (θάλασσα, λίμνη, πισίνα) θα μπορείτε να διώχνετε τις αρνητικές σκέψεις και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ενα σπορ όπως το κολύμπι είναι ιδανικό. Εστιάστε στην πρόληψη. Οσο για αισθητικές επεμβάσεις και κούρες ομορφιάς, αποφύγετε τον Ιανουάριο και το διάστημα 26/7-13/9. Γυναικολογικά, ανδρολογικά, ορμονολογικά, και μετά το καλοκαίρι καρδιά και κυκλοφορικό, πρέπει να ελέγχονται.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Παρθένοι και Ιχθύς θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μια σχέση μαζί σας, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο. Ταύροι και Σκορπιοί θα σας καταλαβαίνουν, αλλά στις σχέσεις σας μαζί τους θα υπάρξουν διακυμάνσεις, κυρίως τις περιόδους των εκλείψεων (Απρίλιο, Οκτώβριο), αλλά και στις 26/7-13/9. Καρκίνοι
και Αιγόκεροι θα σας φερθούν γλυκά, παρά τις υποχρεώσεις τους, και θα ανταποκρίνονται στα συναισθήματά σας. Πιο ζορισμένοι και σε κατάσταση πότε άμυνας και πότε επίθεσης θα είναι Κριοί και Ζυγοί. Ισως οι πιο δύσκολοι σύντροφοι μέχρι το καλοκαίρι, λόγω εκλείψεων και Αρη στον Ζυγό, που δημιουργούν συναισθηματική ρευστότητα. Δίδυμοι και Τοξότες, ιδίως το δεύτερο εξάμηνο, θα σας κάνουν ενέσεις αισιοδοξίας. Λέοντες και Υδροχόοι έχουν τα δικά τους λόγω Κρόνου και εκλείψεων. Απολαύστε τους, αλλά... χαλαρά.


Δυναμική πορεία
Αν εξαιρέσουμε εσάς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Νοέμβριο και πρέπει να φιλτράρετε το καθετί με μεγαλύτερη προσοχή, μιας και ο Ποσειδώνας πιθανότατα παραποιεί την εικόνα που έχετε για την πραγματικότητα, το ζώδιό σας είναι από τα πιο ευνοημένα μέσα στο 2014. Εως και τις 25 Ιουλίου θα απολαμβάνετε τη στήριξη του Αρη από τον Ζυγό. Εμπνευση και έξυπνες ιδέες θα σας δίνει –σ' εσάς του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου– ο Ουρανός από τον Κριό, ενώ από τις 16 Ιουλίου προς βοήθειά σας καταφτάνει και ο Δίας. Εως το τέλος του χρόνου, αλλά και αργότερα, θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Υπάρχει όμως και η Αφροδίτη, που έως τις 5 Μαρτίου από τον Αιγόκερω όλο και κάπως θα φροντίζει για την τσέπη σας και θα σας παρέχει συναισθηματική ασφάλεια.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Η Δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή σου βράχος». Ετσι θα μπορούσα να περιγράψω τις δυνατότητες που σας παρέχουν οι πλανητικοί συνδυασμοί της νέας χρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα λυθούν όλα σας τα προβλήματα και ότι τίποτα πια δεν θα σας ανησυχεί, αλλά ότι θα έχετε πιο αποτελεσματικά όπλα για να παλέψετε κάθε αντιξοότητα. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα, συντονισμένα και επίμονα κινηθείτε τόσο το καλύτερο. Βλέπετε, έως και το φθινόπωρο του 2014 θα υπάρχουν πιο βολικές συνθήκες, κι έτσι, με λιγότερο κόπο, θα μπορέσετε να πετύχετε περισσότερα και καλύτερα «πράγματα» σε όλους τους τομείς. Ξεκινήστε με την ανασύνταξη των τομέων που έδειξαν τις μεγαλύτερες αδυναμίες, τις ελλείψεις ή τα λάθη που έγιναν και φάνηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου. Από αυτόν το μήνα και μετά θα μπορέσετε σταδιακά να διαμορφώσετε μια πιο ικανοποιητική κατάσταση, ακόμα κι εκεί που αυτό δεν είναι εύκολο. Η διορατικότητά σας θα ενισχυθεί από τώρα και στο εξής, και θα είναι και πιο εύκολο να διακρίνετε προς τα πού θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας και να αφιερώσετε την ενέργειά σας. Νέα σχέδια υπό το βάρος νέων εξελίξεων; Παλιά που τα προσαρμόζετε στις νέες ανάγκες; Γεγονός είναι ότι δεν πρέπει να αφήσετε δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις να σας παρασύρουν στην αναβολή ή την αδράνεια. Αν από καιρό σκέφτεστε μια σημαντική αλλαγή σε κάποιο κομμάτι της ζωής σας γιατί δεν σας ικανοποιεί πια, μάλλον δεν θα πρέπει να το αναβάλλετε. Είναι πιο εύκολο τώρα να βρείτε τη δύναμη που απαιτείται για να την πραγματοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει αν στα σχέδιά σας περιλαμβάνεται μια διεύρυνση, μια επέκταση της δουλειάς σας, ή ένας εκσυγχρονισμός. Ξεκινώντας το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα έχετε και ένα καλό δεύτερο για να βελτιώσετε και να ενισχύσετε ό,τι δεν προχώρησε τόσο ικανοποιητικά. Ομως, το 2014, παρότι προσφέρεται για καινοτομίες και εξέλιξη, δεν σας γλιτώνει από βάρη άλλων, ιδιαίτερα συγγενικών προσώπων. Αυτά θα είναι και συναισθηματικά αλλά και οικονομικά. Βεβαιωθείτε μόνο ότι γνωρίζετε μέχρι πού μπορείτε να ανοιχτείτε και ποιες ευθύνες είστε σε θέση να φορτωθείτε πραγματικά, για να μη διαμαρτύρεστε αργότερα.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Τα βέλη σας φέτος μπορούν να βρουν στόχο πιο εύκολα, φτάνει να επικεντρωθείτε σ' αυτόν. Η πρόοδος τη νέα χρονιά μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικούς τομείς. Είναι σημαντικό όμως να μη λειτουργείτε από συνήθεια. Δείτε από διαφορετική σκοπιά τη δουλειά σας, πιο σοβαρά, και ψάξτε κρυφά ταλέντα και δυνατότητες. Το να τη... γλιτώνετε στο παραπέντε λόγω «τύχης» στα δύσκολα δεν αρκεί. Γίνετε το καλύτερο που μπορείτε.
Σχέσεις
Η επιφάνειακα ουδέτερη αλλά κάπως πιο μυστικά εξυπηρετική και σταθεροποιητική θέση της Αφροδίτης μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις στις σχέσεις σας, γενικά, αλλά και στα αισθηματικά σας, ειδικά, έως τις 5 Μαρτίου, αλλά και έως τις 5 Απριλίου, με προϋποθέσεις. Αυτό το διάστημα, πέρα από τις δικές σας ενέργειες και αποφάσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ικανοποιητικές οι διάφορες σχέσεις σας, θα συναντήσετε και μεγάλη συμπάθεια και ηθική και υλική υποστήριξη από τους άλλους. Από αισθηματικής απόψεως, το 2014 θα συμβάλει σημαντικά στην αναθεώρηση συμπεριφορών και πρακτικών που δεν βοηθούν το γάμο ή τη σχέση σας, και εσάς να δώσετε και να πάρετε μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αν χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να διορθώσετε και να ανανεώσετε την κατάσταση, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν απώλειες ή ρουτίνα, ίσως το πρώτο εξάμηνο του 2015 να δείτε τα αρνητικά να μεγεθύνονται. Αυτή όμως είναι και η κατάλληλη χρονιά για να σταθμίσετε τις δικές σας διαθέσεις και να προγραμματίσετε χρονικά τους στόχους σας για ένα γάμο ή την απόκτηση ενός παιδιού, αν ως ιδέα περιφέρεται στο μυαλό σας. Αν είστε μόνοι και πλέον το... σπορ δεν σας δίνει και τόση ευχαρίστηση, μπορείτε να κάνετε μόνιμη μια σχέση. Νέες γνωριμίες θα υπάρξουν, και μάλιστα κάποιες από αυτές θα είναι και αξιόλογες. Βεβαίως, και μόνο η σκέψη να θυσιάσετε έστω κι ένα ίχνος από την ανεξαρτησία σας μπορεί να σας προκαλεί αναστάτωση. Αν όμως το... αντίτιμο αξίζει τον κόπο, γιατί όχι; Αποφασίστε με ωριμότητα και προχωρήστε.
Εργασία
Το ότι ο Κρόνος –επιβαρύνσεις, δύσκολες καταστάσεις και εξωτερικές επιδράσεις που δημιουργούν αστάθεια και μεταβολές– από τον Οκτώβριο του 2012 έχει κατασκηνώσει απέναντι από τον επαγγελματικό τομέα σας δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Φέτος, όμως, ακόμα και μέσα σε δύσκολες συγκυρίες, θα έχετε τη δυνατότητα να αποδείξετε την αξία σας και, βέβαια, να αξιοποιήσετε την πείρα σας. Το καλό είναι ότι εκεί που θα πιστεύετε ότι υπάρχει αδιέξοδο και ότι δεν θα τα καταφέρετε, όλο και κάτι θα συμβαίνει που θα αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο. Αν έχετε μια δική σας επιχείρηση που αντέχει αλλά με πολύ κόπο, φέτος θα φανεί αν μπορεί να ξεκολλήσει από τη μετριότητα και το συνεχές χτυποκάρδι. Εξυπακούεται ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυσή της. Ή τη... στήνετε στα πόδια της ή την πουλάτε. Βεβαίως, έως τον Νοέμβριο και όχι παρακάτω. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη και τις δυνάμεις σας με μια δική σας δουλειά, ξεκινήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Εφόσον βέβαια κάνετε και μια έρευνα αγοράς, και όχι στα τυφλά. Αν δεν έχετε εργασία, φέτος θα έχετε. Δείξτε μόνο το σεβασμό και την υπευθυνότητα που απαιτείται για να αλλάξει η κατάσταση. Ο Δίας μέσα στο 2014 πυκνώνει τα ενδιαφέροντα και τις σχέσεις σας με ξένους και εξωτερικό. Διευρύνετε όσο γίνεται αυτούς τους δεσμούς. Για καλό είναι. Σπουδές και εργασία μπορεί να εξελιχθούν ικανοποιητικά.
Οικονομικά
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάποιες πιο ευνοϊκές προοπτικές γύρω από τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας άρχισαν να διαμορφώνονται από τον Νοέμβριο του 2013, αλλά περίπου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου οι μισές χάθηκαν... στο δρόμο. Αυξημένα έξοδα, καθυστερήσεις και αντιξοότητες προέκυψαν αυτό το διάστημα. Η χρονική περίοδος έως τις αρχές Απριλίου είναι ένα μέτριο, καλό ή καλούτσικο διάστημα –οι διαβαθμίσεις έχουν να κάνουν με το προσωπικό ωροσκόπιό σας– για να κάνετε κάποιους πιο επικερδείς συνδυασμούς, είτε μέσα από την εργασία σας είτε μέσα από ρυθμίσεις οφειλών ή δανείων. Και από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μπορείτε κάτι να κερδίσετε. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω έως τις 5 Μαρτίου, αλλά και στον Υδροχόο έως τις 5 Απριλίου, δίνει μια αξιόλογη δυναμική για την πορεία της νέας χρονιάς. Κατά το δεύτερο εξάμηνο αναλαμβάνει ο Δίας, που για το υπόλοιπο του χρόνου θα προνοεί για τη δημιουργία καλών συνθηκών και στην εργασία και στα οικονομικά σας. Εως τις 23 Δεκεμβρίου 2014 θα υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα μέσα στο οποίο θα είναι πιο εύκολο να κινηθείτε παντού. Στις 24 Δεκεμβρίου –σημαδιακή με κάποιον τρόπο η παραμονή των Χριστουγέννων– ο Κρόνος (νέες ευθύνες, διαμόρφωση νέων συνθηκών) μπαίνει στο ζώδιό σας για μια σύντομη επίσκεψη... γνωριμίας. Θα παραμείνει έως τα μέσα Ιουλίου του 2015, και περισσότερο θα επηρεάσει εσάς του Νοεμβρίου. Η προετοιμασία δεν βλάπτει. Κλείστε όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.
Υγεία & ομορφιά
Αν από το φθινόπωρο του 2012 και μετά παραπονιέστε για κούραση και μια κάποια ακεφιά για εκτεταμένη δραστηριότητα, είστε δικαιολογημένοι. Τα σκαμπανεβάσματα και η διαρκής πίεση την οποία δέχεστε δημιουργούν τα γνωστά ψυχοσωματικά. Το 2014, παρότι δεν πρόκειται να σας απαλλάξει από αυτά εντελώς, θα σας βοηθήσει να τα διαχειριστείτε καλύτερα και, ακόμα, να διορθώσετε και τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν. Ο Αρης έως τις 25 Ιουλίου μπορεί να σας δίνει δύναμη αλλά να επαναφέρει ή να τονώσει και τη σεξουαλική σας διάθεση. Περιορισμοί ως προς τη βελτίωση και την ανάδειξη της ομορφιάς σας δεν μπαίνουν. Παρ' όλα αυτά, καλά θα κάνετε να προσέξετε από τις 16 Ιουλίου και έως το τέλος του χρόνου τη σχέση σας με τη ζυγαριά. Αν δεν πρόκειται για εγκυμοσύνη, ξεκινήστε να πολεμάτε τα περιττά κιλά, για να τα χάσετε το συντομότερο.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Αδύνατον να σας χαλάσουμε το... τρίο της αμοιβαίας συμπάθειας –εκτός από σας, μιλάμε για τον Λέοντα και τον Κριό–, μόνο που και ο Κριός και ο Λέων θα μπορούν να χαρούν και να εκτιμήσουν μια καλή παρέα από τον Αύγουστο και μετά. Μέχρι τότε... δώστε και σώστε. Αυτό αφορά και τον Ζυγό, αλλά με αμοιβαία υποχώρηση, μπορείτε να σώσετε τη σχέση σας. Αυτός θα... βγάζει δόντια έως τον Ιούλιο. Εσείς μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε με τους Διδύμους; Μεριμνήστε φέτος για του χρόνου. Αυτό ισχύει και για πιθανή σχέση με Ιχθύς, Παρθένο ή Τοξότη. Ο Υδροχόος άλλα θέλει, άλλα μπορεί. Θα φανεί έως τον Ιούλιο. Μην πληγώνετε την... αταραξία του Ταύρου αν βαριέστε, και μην παίζετε με τον Σκορπιό. Είναι ζόρικο παιδί για σας. Ουδέτερος ο Καρκίνος, κάτι έχει να πει ο Αιγόκερως.



Σχέσεις στα... μέτρα σας
Το 2014 θα βοηθήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας, κάτι στο οποίο βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχετε εσείς. Ο Δίας στον Καρκίνο μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2014 θα ενισχύει την ερωτική σας ζωή και τις συνεργασίες σας, ενώ ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, σε σχέση με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σας, θα στηρίξει το όραμά σας. Οι επιλογές σας, ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα πρέπει να γίνουν με πολλή προσοχή. Αλλωστε η πολύμηνη παραμονή του Αρη στον Ζυγό συχνά θα λειτουργεί ανατρεπτικά. Οι νέες γνωριμίες που θα κάνετε θα σας ενισχύσουν ψυχολογικά και θα γίνουν αιτία να οργανώσετε τη ζωή σας σε νέες βάσεις. Μεγάλες αλλαγές προβλέπονται επίσης σε επαγγελματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η αποδοχή της νέας πραγματικότητας θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλής διάθεσής σας και την απόδοσή σας στα επαγγελματικά.
Από τον Κώστα Λεφάκη
Ο καταλυτικός Πλούτωνας, που είναι εγκατεστημένος στο ζώδιό σας από το 2008, έχει δαμάσει το εγώ σας και έχει μεταμορφώσει τη ζωή σας αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Το 2014 έρχεται να ολοκληρώσει τις εμπειρίες σας, βοηθώντας να κρατήσετε τις πιο αξιόλογες σχέσεις από εδώ και πέρα. Αυτό είναι πιο κατορθωτό τώρα χάρη στη διέλευση του Δία από τον Καρκίνο, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου του 2014. Μην ξεχνάτε ότι ο Πλούτωνας στο ζώδιό σας έχει ενισχύσει την υπόγεια δύναμη που διαθέτετε και ότι ο Δίας προωθεί μια πληθωρική επέκταση τόσο σε αισθηματικά όσο και σε κοινωνικές συναναστροφές ή επαγγελματικές συνεργασίες. Από την άλλη πλευρά, η καλή όψη του κυριάρχου πλανήτη σας, του Κρόνου, με το ζώδιό σας, θα σας βοηθήσει αρκετές φορές να υλοποιήσετε τις προσδοκίες σας, εφοδιάζοντάς σας με τα απαραίτητα μέσα για κάτι τέτοιο. Ο ηλεκτρισμός που θα υπάρχει το πρώτο επτάμηνο του 2014 θα οφείλεται στην παλίνδρομη διέλευση του Αρη από τον Ζυγό, όταν η προσοχή σας θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στον επαγγελματικό τομέα και στο μέλλον της καριέρας σας. Νευρικότητα θα προκαλέσουν οι εκλείψεις του Απριλίου. Αντίθετα, το δεύτερο εξάμηνο, χάρη στη μετακίνηση του Αρη στον Σκορπιό και του Δία στον Λέοντα, θα έχετε περισσότερες διεξόδους και λιγότερη ένταση από διαφωνίες ή περιστασιακά εμπόδια στους βασικούς τομείς της ζωής σας. Αλλωστε, το 2014 σας δίνει τα φόντα να διακριθείτε στα προσωπικά και στα επαγγελματικά σας, κυρίως οι πιο φιλόδοξοι. Να συντηρήσετε τη δουλειά σας, ακόμα κι αν έχει χτυπηθεί από την κρίση, να καλλιεργήσετε την εσωτερική γαλήνη, να συνάψετε καλύτερες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, να βρείτε νέους συμμάχους. Μην παρασυρθείτε σε άσκοπες περιπλανήσεις κάτω από την επιρροή των άλλων, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, κι ανασύρετε από το ρεζερβουάρ των ταλέντων σας τα αποθέματα των δυνατοτήτων σας. Η όψη άλλωστε του Πλούτωνα με τον Δία και η συμμετοχή του Κρόνου βοηθούν να δημιουργήσετε νέες προοπτικές για το οικονομικό σας μέλλον. Μην αφήνετε την απαισιοδοξία να εδραιωθεί, γίνετε πιο επινοητικοί, εκμεταλλευόμενοι δημιουργικά την κρίση. Τέλος, πείτε όχι στην προκατάληψη!
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Μπορείτε να φέρετε την αισθηματική σας ζωή στα μέτρα σας. Στην προσπάθεια θα έχετε άτομα που θα σας στηρίξουν, ενώ μια απρόσμενη πρόταση για επαγγελματική συνεργασία θα σας βγάλει από αδιέξοδα του παρελθόντος. Κατά τα άλλα, αξιοποιήστε ένα καλλιτεχνικό σας ταλέντο ή τα εκφραστικά μέσα σας. Οσοι ασχολείστε με την επικοινωνία, με τα νομικά, το θέατρο ή το παιδαγωγικό σύστημα, έχετε την ευκαιρία να διακριθείτε, και μέσα από τη δράση σας να ωφεληθείτε προσωπικά.
Σχέσεις
Για εσάς ο έρωτας φαίνεται να είναι από τα μέσα της περασμένης χρονιάς πιο θετικός. Αυτό οφείλεται στη διέλευση του Δία από τον Καρκίνο, που ευνοεί τα αισθηματικά σας ενδιαφέροντα, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2014. Το μόνο αγκάθι είναι ο Αρης από τον Ζυγό το πρώτο επτάμηνο του 2014. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εντάσεις, εμπόδια και τρικλοποδιές από τρίτους. Ενδεχομένως ο σύντροφός σας να έχει προβλήματα, τα οποία θα παίξουν επιβαρυντικό ρόλο στη σχέση σας. Πρέπει να δείξετε κατανόηση και αντοχή. Αν είναι να μείνει, θα φανεί, αν είναι να φύγει, κι αυτό θα αποδειχτεί. Οπως και να 'χει, ακόμα και όταν ο Αρης συναντήσει τον Κρόνο στον Σκορπιό, έχετε εναλλακτικές και ευκαιρίες να εκμεταλλευτείτε σε έρωτα και συντροφικότητα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας, με τη συμπαράστασή τους. Θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου το ίδιο το στενό περιβάλλον σας θα αντιταχθεί στις αισθηματικές επιλογές σας. Εδώ θα πρέπει να δημιουργήσετε στεγανά. Γενικά, το 2014 κάντε ό,τι μπορείτε για να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μια σημαντική αισθηματική επένδυση, αναζητώντας, αν είστε μόνοι, εκείνο το άτομο που θα σας καλύψει ερωτικά και πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας τα επόμενα χρόνια, μέχρι το τέλος της επεισοδιακής δεκαετίας που διανύουμε. Το πρώτο επτάμηνο του 2014 φροντίστε καλύτερα τις επαγγελματικές σχέσεις σας, όπου δεν θα λείψουν η πρόκληση και η διαφωνία. Προσέξτε τις συμφωνίες και τους συνεταιρισμούς που θα κάνετε. Κρατήστε τις σχέσεις σας, ανάλογα με την ιδιότητά τους, σε απόσταση τις μεν από τι δε. Είναι ό,τι πιο έξυπνο θα κάνετε.
Εργασία
Η δουλεια σας είναι μια υπόθεση κύρους για σας. Ποτέ δεν τη φοβηθήκατε και ποτέ δεν λυγίσατε στις δυσκολίες. Αλλωστε, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, είστε όχι μόνο πολύ ικανοί αλλά και τυχεροί. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα συμφέροντα και τις επαγγελματικές υποθέσεις σας, κι αν όχι να προοδεύσετε, αναμφίβολα να συντηρήσετε την παρούσα κατάσταση. Οποιο κι αν είναι το αντικείμενό σας, οι θυσίες που πρέπει να κάνετε δεν θα είναι δυσβάστακτες. Οι συμπτώσεις θα εξυπηρετήσουν πολύ την εργασία σας, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε την υποστήριξη των ανωτέρων σας. Οι νεότεροι του ζωδίου σας θα εξυπηρετηθείτε κατά περιόδους από συγκυρίες ή από κάποιους παράγοντες. Αναμφίβολα ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος θα δοκιμάσουν την αντοχή σας, πνευματική και σωματική. Τις περιόδους των εκλείψεων προσέξτε τα λάθη και προσπαθήστε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Ολη τη χρονιά μη χρονοτριβείτε με λεπτομέρειες και αποδεχτείτε τις όποιες αλλαγές. Προσπαθήστε να επεκταθείτε σε νέα γεωγραφικά πλάτη όπου η δουλειά σας θα αποδώσει περισσότερο, αν είστε επιχειρηματίες. Οσοι έχετε γνώσεις, τολμήστε μια μετανάστευση στο εξωτερικό, να είστε σίγουροι ότι θα αποδώσει. Ακόμα, θυσιάστε ακόμα κι ένα τμήμα των διακοπών σας το καλοκαίρι προκειμένου να επιτύχετε ένα δύσκολο επαγγελματικό στόχο. Επίσης, φανείτε πιο υπομονετικοί τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, υπολογίστε την τύχη, που ενισχύεται τον Ιούλιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, και εκμεταλλευτείτε την προκειμένου να πετύχετε.
Οικονομικά
Απαιτούνται ψυχραιμία, επινοητικότητα, σωστή διαχείριση και αισιοδοξία για το μέλλον. Η γενικότερη κατάσταση συνεχίζει να σας επηρεάζει, σίγουρα όμως έχετε αποδείξει ότι είστε πολύ ικανοί στη διαχείριση δυσκολιών. Στη δική σας περίπτωση, ο οικονομικός τομέας εκπροσωπείται από τον Υδροχόο. Το ζώδιο αυτό διατηρεί για μία ακόμα χρονιά δυσαρμονική σχέση με τον Κρόνο στον Σκορπιό. Αυτό σημαίνει ότι συσσωρευμένες χρεωστικές εκκρεμότητες θα παραμείνουν, κι αυτή τη χρονιά θα κληθείτε συχνά να στερείστε κάποια πράγματα προκειμένου να τις μειώσετε. Βέβαια, το εισόδημά σας μπορεί να έχει μια μικρή βελτίωση μετά τον Αύγουστο του 2014. Από την άλλη πλευρά, τρίτοι, είτε από το οικογενειακό είτε από το επαγγελματικό περιβάλλον σας, ενδέχεται να γίνουν αρωγοί στην κάλυψη των αναγκών σας. Γενικότερα, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρορμητικά έξοδα. Οταν δέχεστε πιέσεις, δεν πρέπει να καταλαμβάνεστε από φόβο, αλλά και τις στιγμές που έχετε ρευστό δεν πρέπει να αφήνεστε στην παρόρμηση. Προσέξτε και την περίοδο των εκλείψεων, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρξει αύξηση των εξόδων σας, όπως και στο ξεκίνημα της χρονιάς, ιδιαίτερα τους δύο πρώτους μήνες του 2014. Τότε θα πρέπει να βάλετε σε τάξη εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί και να προβείτε σε διαπραγματεύσεις. Φέτος δημιουργήστε νέες προοπτικές για το εγγύς μέλλον. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ρευστοποιήσετε περιουσιακά στοιχεία ή να απαλλαγείτε από υποχρεώσεις των προηγούμενων τριών ετών.
Υγεία & ομορφιά
Το 2014 θα σας βοηθήσει στο μεγαλύτερο μέρος του να βελτιώσετε την αισθητική σας εικόνα και να ξεπεράσετε τα προβλήματα υγείας που κουβαλάτε από την περασμένη χρονιά. Για να γίνει αυτό, όμως, θέλει προσπάθεια και νέες τακτικές από μέρους σας. Σε γενικές γραμμές, τόσο η φυσική όσο και η ψυχολογική σας κατάσταση προβλέπονται θετικές. Ωστόσο, το πρώτο επτάμηνο αυτής της χρονιάς η άμυνα του οργανισμού σας και το νευρικό σας σύστημα θα είναι ευαίσθητα. Τότε πρέπει να προσέξετε περισσότερο, και κατά τις εκλείψεις, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, αλλά και όταν αλλάζουν οι εποχές. Θα πρέπει να επιμεληθείτε τη φυσική σας κατάσταση καλύτερα, καθώς και να μην αμελήσετε τυχόν ενοχλήσεις στο κυκλοφορικό. Φροντίστε καλύτερα τη διατροφή σας και προσέξτε τα ατυχήματα από αφηρημάδα ή τυχόν ενοχλήσεις στα κόκαλα. Ακόμα, έχετε το νου σας σε κρυολογήματα, φλεγμονές και ευαισθησία στα γεννητικά όργανα.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Γενικότερα, να είστε επιφυλακτικοί προς κάθε κατεύθυνση. Η μεγαλύτερη κόντρα μπορεί να γίνει με τους Κριούς. Με τους Ζυγούς, επίσης, δεν ταιριάζετε αυτή τη χρονιά, αλλά θα τους ανεχτείτε γιατί σας αρέσουν. Ασύμφοροι μπορεί να αποδειχτούν οι Τοξότες και καταπειστικοί οι Λέοντες.
Σχετικά με τους Υδροχόους, είναι δύσκολο να δοθεί απόλυτη πρόβλεψη. Κάποιες περιόδους θα είναι ενδιαφέροντες, άλλες θα είναι κουραστικοί, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μαζί τους. Συμμαχίες μπορείτε να κάνετε με τους Παρθένους, με τους Ιχθύς, με τους Ταύρους. Θα έλεγα και με τους Σκορπιούς, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του αιφνιδιασμού ή της διάψευσης των προσδοκιών σας.



Η εμπειρία θα σας ανοίξει δρόμους
Είναι πραγματικά μικρές οι πλανητικές μετακινήσεις και διαφοροποιήσεις ως προς εσάς μέσα στο 2014. Βέβαια, η νέα, εξαιρετικά υποστηρικτική θέση του Αρη από τον Ζυγό από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 25 Ιουλίου 2014 είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά προς το καλύτερο. Στάσιμη αλλά όχι αρνητική θα είναι και η Αφροδίτη έως τις 5 Μαρτίου 2014 –κρυφές αγάπες, καταπιεσμένα συναισθήματα που δεν βρίσκουν το σωστό αποδέκτη και βολικές συνθήκες–, ενώ ο Κρόνος θα πρεσάρει σταθερά το ζώδιό σας έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014. Στις 16 Ιουλίου, σε αντίθεση με το ζώδιό σας έρχεται ο Δίας. Κόψτε κάθε διάθεση για υπερβολή, σε κάθε τομέα.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Φυσικό ειναι να σας βρίσκει ανήσυχους το 2014, κουρασμένους και κάπως... αποκαρδιωμένους, καθώς δεν είναι διόλου απίθανο να έχετε δεχτεί και τόνους αχαριστίας από άτομα στα οποία πιστεύατε ή άτομα που έχετε βοηθήσει. Ενας χρόνος φεύγει και ένας νέος κάνει την εμφάνισή του, και δεν ωφελεί να σκέφτεστε ποιος ή τι σας πλήγωσε. Διαφυλάξτε την εμπειρία σας και, πιο... σοφοί πια, συνεχίστε παρακάτω. Αλλωστε, ο Κρόνος –τα μαθήματα της ζωής– θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά, με διάφορους τρόπους, συχνά πυκνά να κάνει την εμφάνισή του. Πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο τρόπο, θα επηρεάζει περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Διανύετε μια φάση κατά την οποία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προτέρημα, αυτό που χρειάζεται να επιδείξετε, εκτός από υπομονή, είναι προσαρμοστικότητα. Αυτή θα σας χρειαστεί, όπως και η ευελιξία, για να παρακολουθείτε τη γρήγορη και συχνά αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων, στην εργασία, στις φιλίες αλλά και στην οικογενειακή και αισθηματική σας κατάσταση. Και κατά τη νέα χρονιά, είναι ανάγκη να τιθασεύσετε τον εγωισμό σας, ακόμα κι αν, με κάποιον τρόπο, σας τον θίξει, όπως και δύο από τα βασικά σας ελαττώματα, το να ενεργείτε συναισθηματικά και με υπερβολική βιασύνη ή να... κλωθογυρίζετε μια απόφαση που πρέπει να παρθεί γρήγορα. Αν καταφέρετε να βρείτε τη μέση οδό, θα διευκολύνετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τα άτομα που είναι πολύ κοντά σας. Μπορεί ο Κρόνος έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014 να συνεχίσει να σας ταλαιπωρεί, αλλά μετά θα σας αφήσει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα (έως τις 14 Ιουνίου 2015 θα κινείται στον Τοξότη). Μια μικρή ανάπαυλα για να συμμαζέψετε τα... σπασμένα και να πάρετε πιο αβασάνιστα αποφάσεις, όπως και να υποστηρίξετε περισσότερο τομείς που έδειξαν ότι το έχουν ανάγκη. Υπάρχει όμως και η... έξυπνη σπίθα αισιοδοξίας, έμπνευσης και κάποιων καλών επιλογών που θα σας προσφέρει όλο το 2014, ιδιαίτερα σ' εσάς του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου, ο Ουρανός από τον Κριό. Εκεί που πολλές φορές δεν τα καταφέρνει η κοινή λογική παρεμβαίνει η... πονηριά, και φέτος θα πρέπει να επιστρατευτεί και αυτή προκειμένου να επωφεληθείτε.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Κατ' αρχήν, ας μιλήσουμε για το timing. Εχει σημασία ο χρόνος, η στιγμή. Προτιμήστε το...μπάσιμο σε ό,τι έχετε επιλέξει να κάνετε έως και τον Ιούλιο του 2014. Οι συνθήκες ή θα σας το επιβάλουν ή θα σας το επιτρέψουν. Πάντως, οι στόχοι σας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Προτιμήστε μικρά αλλά σταθερά βήματα προόδου, μην το ρίξετε στα άλματα! Υπενθυμίζω ότι ο Κρόνος δεν σημαίνει μόνο κούραση ή αποτυχία. Είναι και η επιβράβευση για όσους έχουν δουλέψει στο αντικείμενό τους αρκετά.
Σχέσεις
Οι “απώλειες” με τις οποίες συχνά συνδέεται η θέση του Κρόνου στο ζωδιακό κύκλο, όπως συμβαίνει με εσάς από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά, μπορεί να είναι διαφορετικές για τον καθένα: απώλεια εργασίας για μερικούς, χρημάτων ή καλής υγείας για άλλους, αλλά και απώλειες σχέσεων, που φαίνονται σταθερές και αμετακίνητες. Σκεφτείτε όμως αν αυτές οι σχέσεις –ή σχέση– που χάθηκαν ήταν ειλικρινείς και υγιείς, ή μήπως το στήριγμά τους ήταν κάποια ανάγκη ή κάποιο συμφέρον. Σκεφτείτε επίσης πόσο έχουν αλλάξει οι δικές σας ανάγκες, οι προσωπικές σας προτεραιότητες και απαιτήσεις, και πόσο περισσότερο απαιτητικοί έχετε γίνει απέναντι στους άλλους. Ακόμα και απέναντι στο σύντροφό σας ή σε πολύ δικούς σας ανθρώπους. Από την άλλη, μια πίεση χρόνου που έχετε μέσα σας –να προλάβετε αυτό, εκείνο ή το άλλο– ίσως να μη σας δίνει την πολυτέλεια να μπαίνετε στη θέση του άλλου και να τα βλέπετε και από τη δική του σκοπιά. Το ότι νιώθετε μόνοι ακόμα κι αν υπάρχουν άλλοι κοντά σας, μπορεί από τη μια να βοηθάει την ανεξαρτητοποίησή σας, από την άλλη όμως επιφέρει και την απομάκρυνση. Ακόμα και μέσα στη νέα χρονιά, δεν θα σταματήσει αυτή η διαδικασία δημιουργίας του «νέου» σας εαυτού, της απόκτησης μιας νέας ταυτότητας. Αυτοί που θα παραμείνουν κοντά σας σ' αυτή τη μεταμόρφωση φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο να τους προσέξετε περισσότερο και να προσπαθήσετε να τους το ανταποδώσετε. Από τις 16 Ιουλίου και μετά ο Δίας απέναντί σας θα φέρει στήριξη, ηθική ή πρακτική, από το σύντροφό σας, ή και νέα πρόσωπα στη ζωή σας, αν είστε μόνοι.
Εργασία
Η αλήθεια είναι ότι ακούτε με μεγάλη προσοχή τις πάσης φύσεως συμβουλές που μπορεί να σας δοθούν –αυτό ισχύει και για τα επαγγελματικά σας–, αλλά η στατιστική λέει ότι στο τέλος θα κάνετε το δικό σας. Οπως το έχετε ήδη αντιληφθεί, από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά έχετε κουπί να τραβήξετε, και το ίδιο ισχύει και για τη νέα χρονιά. Δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να το κάνετε με... αξιοπρέπεια. Δύο είναι τα κύρια στοιχεία τα οποία θα πρέπει να διαχειριστείτε με προσοχή. Το ένα είναι η κούραση, που από το φθινόπωρο του 2012 έχει... γράψει πάνω σας –ψυχικά, πνευματικά και σωματικά–, και που δεν πρέπει να αφήσετε να σας καταβάλλει τη νέα χρονιά. Το δεύτερο είναι το καλό, η εμπειρία που έχετε αποκομίσει από το 2012 και μέχρι τώρα, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στο 2014 με τον καλύτερο τρόπο, ιδιαίτερα έως και τον Ιούλιο. Το καινούργιο δένει με το παλιό φέτος. Παλιοί γνώριμοι σε νέα προσπάθεια για συνεργασία; Συνέχεια μιας ήδη δοκιμασμένης δουλειάς διανθισμένης με νέα πρόσωπα αλλά και αρκετούς νεωτερισμούς; Προσπαθήστε να κρατάτε πιο γερά τα... γκέμια και του συναισθηματισμού και του εγωισμού σας, και μη σνομπάρετε κανέναν. Ολοι μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμοι. Αποφύγετε επίσης να εμπλακείτε σε κλίκες και ίντριγκες, γιατί ανταγωνιστές σας μπορεί να θελήσουν να σας μπλέξουν. Φροντίστε επίσης, αν έχετε δική σας επιχείρηση, να την υποστηρίξετε περισσότερο έως τον Δεκέμβριο. Αν ψάχνετε για εργασία, έχετε στο μυαλό σας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες. «Παρανομίες» πουθενά από 16 Ιουλίου και μετά!
Οικονομικά
Εως και τον Απρίλιο του 2014 θα υπάρχει μια... βουβή εύνοια σε σχέση με τα οικονομικά αλλά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας. Ο Απρίλιος βέβαια έχει το φανερό κέρδος. Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτό; Διακίνηση χρήματος που δεν φαίνεται, αγοραπωλησίες που δηλώνονται σε άλλη τιμή, όπως και η εργασία. Προμήθεια κάτω από το τραπέζι, ίσως. Παρόλο που, όπως σε όλους τους τομείς, δεν θα λείψουν τα πάνω και τα κάτω και στα οικονομικά, σημασία έχει ότι το 2014 έχει και καλές προοπτικές. Οσοι έχετε οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια ή άλλα ανοίγματα, φροντίστε για τη ρύθμισή τους έως και τον Απρίλιο, ή έστω έως τον Ιούνιο. Οι λύσεις που είναι δυνατόν να βρεθούν έως τότε θα είναι πιο συμφέρουσες. Οχι ότι από τον Ιούλιο και έως τα μέσα Δεκεμβρίου παύουν οι δυνατότητες σε εργασία ή οικονομικά, αλλά οι συνθήκες που θα επικρατούν, οι νόμοι και οι κανονισμοί, μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα εμπόδια. Επειδή θα υπάρχει μια γενικότερη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική κατάστασή σας, μην επιδιώξετε αβέβαιες τοποθετήσεις χρημάτων και, βέβαια, μη δημιουργήσετε νέες υποχρεώσεις με πολύ φιλόδοξες προοπτικές. Στηρίξτε με μεγαλύτερη επιμονή όσα έχετε πετύχει μέχρι τώρα και αφήστε τις πιο τολμηρές ενέργειες για το 2015. Θα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα τότε. Το σημαντικότερο; Αποφύγετε τους νέους συνεταιρισμούς, δεν σας συμφέρουν.
Υγεία & ομορφιά
Το “που σε πονεί και που σε σφάζει” το έχετε ζήσει στο πετσί σας τα δύο τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί όποια αδυναμία, έλλειψη ή κακή λειτουργία έχει ο οργανισμός σας, ψυχική ή σωματική, έχει εμφανιστεί. Εξυπακούεται ότι η φροντίδα της υγείας σας δεν θα πρέπει να σταματήσει καθόλου και μέσα στο 2014, ιδιαίτερα από σας που έχετε γεννηθεί το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Κυκλοφορικό, οστά, δόντια, ουροποιητικό και γεννητικά όργανα, μαζί με μολύνσεις και μικροατυχήματα, είναι τα πρώτα που θέλουν προσοχή. Από αισθητικής απόψεως, και ο νέος χρόνος δεν προσφέρεται για βαθιές και δραστικές παρεμβάσεις. Οι μικρές και δοκιμασμένες πρακτικές ανανέωσης της εμφάνισής σας είναι προτιμότερες.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες 
Μπορεί οι Κριοί και οι Ζυγοί, μαζί με τους Αιγόκερους –αν και με αυτούς τους τελευταίους μια τρώγεστε και μια αγαπιέστε–, σαφώς να ανήκουν στο δικό σας fun club, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην τους...πατήσετε τον κάλο έως τον Ιούλιο. Θα είναι εξαιρετικά πιο εξυπηρετικοί μετά. Τοξότες, Δίδυμοι και Παρθένοι, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους, μπορεί να αποδειχτούν και ευχάριστοι –ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι– και χρήσιμοι. Στήριξη και πιθανόν ωφέλεια –στα οικονομικά– μάλλον θα έχετε από Ιχθύς,
και από τους Καρκίνους στα επαγγελματικά, έως τον Ιούλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους Λέοντες, από τον Ιούλιο και μετά. Συζήτηση επί ίσοις όροις θα πρέπει να γίνει με Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς. Είναι επίσης... κουρασμένοι και πάσχουν από ευελιξία. Πρέπει λοιπόν να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση.




Νέες προοπτικές
Ασφαλώς και το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός έχει τον τελικό λόγο ως προς την πρόβλεψη για τη νέα χρονιά, αλλά οι γενικότερες πλανητικές συνθέσεις δημιουργούν αρκετά καλές προοπτικές για σας. Ο Δίας συνεχίζει να ενεργεί ευνοϊκά έως τις 15 Ιουλίου. Εσείς που έχετε γεννηθεί το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο θα ωφεληθείτε λίγο περισσότερο. Ομως και το υπόλοιπο του 2014 δεν θα είναι αρνητικό. Μεγάλη βοήθεια, όμως, επαγγελματική, οικονομική και αισθηματική, έχει να σας προσφέρει και η Αφροδίτη έως τις 5 Μαρτίου 2014. Από την άλλη, ενισχυτικός από πολλές απόψεις είναι ο Πλούτωνας για σας του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου, ενώ σταθεροποιητικά σε ό,τι έχετε πετύχει ενεργεί ο Κρόνος σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Ρίχνοντας μια πανοραμική ματιά στις πλανητικές συνθέσεις του 2014, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει στις σωστές δόσεις όλα όσα χρειάζεστε για να επιτύχετε αρκετά, και όχι μόνο σε έναν τομέα. Μάλιστα, οι αποφάσεις που θα πάρετε και οι κινήσεις που θα κάνετε ή δεν θα κάνετε δεν θα κρίνουν μόνο το βαθμό επιτυχίας της νέας χρονιάς αλλά και του πρώτου μέρους του 2015. Γνωρίζοντας...από μέσα τον εαυτό σας, ξέρετε καλά πόσο μπορείτε να χαλαρώσετε, να αφεθείτε ή και να... εξοκείλετε όταν τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν λίγο καλύτερα. Αποφασίστε από νωρίς ότι για κανένα λόγο δεν πρόκειται να αφήσετε να συμβεί αυτό και ότι θα εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που θα σας δώσει ο νέος χρόνος, όσο μικρή κι αν είναι. Πιο αισιόδοξες συνθήκες για τις σπουδές, την εργασία αλλά και τα οικονομικά σας άρχισαν να διαμορφώνονται από τον Ιούνιο - Ιούλιο του 2013. Αυτές θα βελτιωθούν σημαντικά έως τον Μάρτιο του 2014, οπότε και θα είναι πιο ώριμες για εκμετάλλευση. Αν έπρεπε να απομονώσουμε ένα έστω και μικρό διάστημα που όμως συγκεντρώνει τις καλύτερες προδιαγραφές για όλα, αυτό είναι από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Μαρτίου 2014. Μέσα σ' αυτό οφείλετε να τα δώσετε όλα, αλλά και με σύνεση, ρεαλισμό και αυτοπεποίθηση να διεκδικήσετε ό,τι σας οφείλεται. Αυτό σημαίνει ότι είτε η φορά των πραγμάτων θα είναι τέτοια που θα σας το προσφέρει είτε θα έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε εσείς τις αλλαγές, τις βελτιώσεις και τα ξεκινήματα που θα σας βάλουν σε μια πιο γρήγορη και πιο αποδοτική ρότα. Οι σημαντικές αποφάσεις, ό,τι κι αν αφορούν αυτές, όχι μόνο είναι καλό να ληφθούν αυτό το διάστημα, αλλά, εφόσον είναι εφικτό, να ξεκινήσει και η υλοποίησή τους. Πέρα όμως από τους στόχους, τα σχέδια και τις φιλοδοξίες, το πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου μπορεί να επενεργήσει ουσιαστικά και στο πνεύμα και στην ψυχή. Ατομα με τα οποία θα είστε σε επαφή ή θα γνωρίσετε και, ακόμα, μάθηση, μελέτη, ταξίδια και εξερεύνηση φιλοσοφιών, θρησκειών, ιδεολογιών θα συμβάλλουν στη βελτίωση του εαυτού σας. Αυτό το «τρένο» μην το αφήσετε με τίποτα να χαθεί.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
Διευρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, για να μπορείτε να είστε ανεξάρτητοι και να μην προσκολλάστε στους άλλους. Επίσης, μην αναβάλλετε ό,τι πρέπει να γίνει σήμερα για αύριο, αυτή δεν είναι η συνταγή της επιτυχίας. Τέλος, ξεκαθαρίστε μπερδεμένες καταστάσεις, στον αισθηματικό, τον οικονομικό, τον οικογενειακό τομέα. Το σύνθημα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι: «Ή τώρα ή ποτέ». Αν και το «ποτέ» είναι μεγάλη κουβέντα...
Σχέσεις
Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2013, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έχετε συνειδητοποιήσει ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιες οι αδυναμίες του γάμου ή της σχέσης σας, και τι μπορεί να γίνει με αυτές. Αν μάλιστα το άτομο απέναντί σας ανήκει στους Ιχθύς, τους Διδύμους, την Παρθένο ή τον Τοξότη, δεν πρέπει να έχουν μείνει αμφιβολίες. Ας υποθέσουμε όμως ότι υπάρχουν ακόμα «πράγματα» και αισθήματα που σας κρατούν, και θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι είτε για μια σχέση που περνάει από σκαμπανεβάσματα είτε για ένα γάμο. Εως τις 5 Μαρτίου του νέου έτους, ή θα προχωρήσετε χωρίς βαρίδια προς το μέλλον ή το... γλυκό δεν θα δέσει. Βέβαια, αν έχετε πάρει την απόφαση να παντρευτείτε ή να συγκατοικήσετε, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την υλοποιήσετε σε αυτό το διάστημα, μολονότι θα ήταν το καλύτερο. Υπάρχει επίσης αρκετή εύνοια για να ξεκινήσει σωστά ένα τέτοιο εγχείρημα έως και τις 15 Ιουλίου, και δεν το αποκλείουμε μετά. Οσοι σκέφτεστε την απόκτηση ενός παιδιού, ή ενός ακόμα παιδιού, όσο γρηγορότερα βάλετε μπρος τόσο το καλύτερο. Κι αν αυτό το παιδί γεννηθεί έως τις 15 Ιουλίου, σίγουρα θα είστε ευτυχισμένοι γονείς. Από την άλλη, μπορεί να χτυπήσει την πόρτα σας, ακόμα κι αν δεν το έχετε βάλει στο πρόγραμμα, και μάλιστα έως τον Ιούλιο. Αυτή η περίοδος προσφέρεται για να απαλλαγείτε πιο εύκολα και με μικρότερο κόστος από έναν αποτυχημένο γάμο ή μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί. Σας γοητεύει η συναισθηματική εξάρτηση, αλλά για να προχωρήσετε πρέπει να τολμήσετε.
Εργασία
Υποστηρίξτε ακόμα περισσότερο την εργασία σας ούτως ώστε να καταφέρετε να τη φέρετε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο μέσα στο 2014. Αυτή είναι κατά κάποιον τρόπο μια χρονιά-ορόσημο για το πόσο αποδοτική μπορεί να γίνει. Αν πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή στο πόστο σας –και βέβαια την αποφασίζουν άλλοι και όχι εσείς–, μη δυσανασχετήσετε και μη φοβηθείτε. Στο τέλος θα σας βγει σε καλό. Αν, από την άλλη, ψάχνετε για εργασία, αυτή που θα βρείτε από τώρα έως τις 15 Ιουλίου να ξέρετε ότι θα είναι η καλύτερη. Προσαρμοστείτε όσο γρηγορότερα μπορείτε, για να γίνετε πιο αποδοτικοί. Οι σταθερές επιλογές γύρω από τα επαγγελματικά σας –αλλά και τις σπουδές, ακόμα– ως κατεύθυνση είναι η πιο σωστή, και μην παρεκκλίνετε παρακάτω, ό,τι κι αν γίνει. Αν έχετε μια δική σας επιχείρηση, εκσυγχρονίστε την και κάντε την όσο γίνεται πιο αποδοτική, έτσι που να μπορεί να λειτουργεί σταθερά και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αν στα σχέδιά σας επίσης είναι η πώληση μιας επιχείρησης που το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο και σας φοβίζει, μην περιμένετε περισσότερο απ' ό,τι έως τον Ιούλιο του 2014. Ο,τι καλύτερο μπορείτε να πάρετε θα βρεθεί μπροστά σας έως τότε, και κάπως πιο περιορισμένα από τον Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο. Εως και τον Ιούλιο του 2014 και οι συμπτώσεις, οι συγκυρίες και οι καταστάσεις μπορεί να επενεργήσουν υπέρ σας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από τον Αύγουστο έως τις 23 Δεκεμβρίου αποκλείονται οι επιτυχίες. Ανεξάρτητα από κάποιες δυσχέρειες που είναι πιθανό να συναντήσετε –ιδιαίτερα από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έως και τον Οκτώβριο–, ο επαγγελματικός τομέας, με τη στήριξη του Δία από τον Κριό, θα σας εκπλήσσει και ευχάριστα.
Οικονομικά
Ο Ουρανός στον Κριό και το τετράγωνο που θα φέρει συνεχώς με τον Πλούτωνα θα κάνει για μεγάλο διάστημα ασταθή την οικονομική σας κατάσταση, γι' αυτό, όταν μπορείτε, όπως φέτος, να κάνετε κάτι καλύτερο, θα πρέπει να μην το καθυστερείτε. Ας αρχίσουμε από τα... στενάχωρα. Πείτε ότι σας χρωστούν χρήματα και σας δίνουν ένα ποσό που δεν είναι αυτό που έχετε συμφωνήσει. Πάρτε ό,τι σας προσφερθεί έως τον Ιούλιο και μηδενίστε το... κοντέρ. Αν ψάχνετε να κάνετε εσείς κάποιο συμβιβασμό, επίσης έως τις 15 Ιουλίου θα μπορέσετε να πετύχετε το καλύτερο. Μάλιστα, όσον αφορά τα οικονομικά σας γενικότερα και το μέγιστο κέρδος που μπορείτε να αποκομίσετε, το ευνοϊκό διάστημα είναι από τώρα έως τις 5 Μαρτίου. Αυτό είναι το καταλληλότερο και για οποιαδήποτε σημαντική αγορά ή πώληση, όχι μόνο ακινήτων. Ερευνήστε κάθε πιθανότητα χρηματοδότησης ή κέρδους. Επειδή η επίδραση του Δία, που μπορεί να συμβάλλει στον ερχομό του κέρδους, είναι διπλή, μην αρχίσετε τα... χαϊλίκια, και μόλις πιάσετε χρήματα στα χέρια σας αρχίσετε να τα χαλάτε! Μεριμνήστε και για αργότερα, και το αργότερα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2015, με αρχή τις 24 Δεκεμβρίου 2014. Από τις 16 Ιουλίου 2014 και μετά, με το πέρασμα του Δία στον Κριό και 2ο οίκο σας, που σχετίζεται με τα οικονομικά σας, έστω και στο παραπέντε θα καταφτάνει βοήθεια, έτσι που να μην ξεμένετε.
Υγεία & ομορφιά
Ο νέος χρόνος συγκεντρώνει τους καλύτερους πλανητικούς συνδυασμούς για τον τομέα της φυσικής κατάστασης και της υγείας σας, οπότε μπορεί να γίνουν πολλά καλά. Κατ' αρχήν να κόψετε βλαβερές συνήθειες, στις οποίες είστε τόσο επιρρεπείς, και να τις αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές. Μάλιστα, επειδή έως τον Ιούλιο μπορεί να φορτωθείτε ανεπιθύμητα κιλά –αν δεν πρόκειται για εγκυμοσύνη–, μεριμνήστε γρήγορα γι' αυτό. Ομορφιές σε βάθος και σε... πλάτος; Βεβαίως! Τα πιο ευνοϊκά διαστήματα με σειρά προτεραιότητας είναι αυτό από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 5 Μαρτίου, έπειτα αυτό έως τις 15 Ιουλίου και, τέλος, ο Νοέμβριος. Οργανώστε τις κινήσεις σας.
Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες
Μάλλον θα είναι αρκετοί φέτος που θα επιζητούν την παρέα σας, και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να διευρύνετε τον κύκλο σας αλλά και να κάνετε και νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Ποικίλλει όμως το διάστημα που μπορεί να προχωρήσουν καλύτερα κάποιες από τις σχέσεις σας. Π.χ., Καρκίνοι και Αιγόκεροι που δεν είναι αδιάφοροι προς εσάς θα είναι πιο ήρεμοι και διαθέσιμοι το δεύτερο μισό του χρόνου. Ταύροι και Σκορπιοί θα παρουσιάσουν ένα πρόσωπο λίγο καλύτερο από αυτό που βλέπετε τώρα. Εξυπηρετικοί –ιδιαίτερα όσον αφορά τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας– Λέοντες και Κριοί, από τον Ιούλιο και μετά. Ολα τα παραπάνω ζώδια μπορεί να παίξουν και πιο συναισθηματικό ρόλο στη ζωή σας. Με πολλά σκαμπανεβάσματα η σχέση με Ζυγό, Τοξότη ή Διδύμους, και... βράχος πάντα ο Υδροχόος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...