Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα σοκολατένια πρωινά αδυνατίζουν!!!!

Ε ναι λοιπόν, ήρθε η στιγμή που το πρωινό γεύμα θα πάρει την αξία που του αναλογεί! Η στιγμή που θα βλέπεις διαφημίσεις που σου προτείνουν να φας το πρωί ένα μπολ δημητριακά κι εσύ θα γελάς σατανικά γιατί θα έχεις ήδη ψήσει το κέικ σοκολάτας που θα φας την επόμενη μέρα για επιδόρπιο! Δεν παίζω με τον πόνο σου. Έγινε μελέτη και σου έχω τα αποτελέσματα!
Σε ένα πανεπιστήμιο, στο δοξασμένο πλέον Τελ Αβίβ, έκαναν μια μελέτη η οποία απέδειξε πως τρώγοντας ένα μικρό γλυκό ως μέρος ενός ισορροπημένου πρωινού μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!











Αν φυσικά ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής και στα υπόλοιπα γεύματα.Χώρισαν 193 κλινικά παχύσαρκα άτομα σε δύο ομάδες. Οι άνδρες πήραν 1.600 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες πήραν 1.400. Οι μισοί είχαν ένα πρωινό με 300 θερμίδες και χαμηλό σε υδατάνθρακες , ενώ οι άλλοι μισοί είχαν πρωινό με 600 θερμίδες και ένα μικρό κομμάτι κέικ σοκολάτας.

Στη μέση της μελέτης, η οποία κράτησε 32 εβδομάδες, οι δύο ομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο 14 κιλά ανά άτομο. Στο δεύτερο μισό της έρευνας, στις τελευταίες 16 εβδομάδες, τα άτομα που έτρωγαν το πρωινό με τις 300 θερμίδες πήραν πίσω 9 κιλά το καθένα, ενώ οι υπόλοιποι που έτρωγαν και το κέικ τους έχασαν άλλα 6 κιλά το κάθε άτομο κατά μέσο όρο.

Η εξήγηση που μας δίνει η καθηγήτρια Daniela Jakubowicz είναι πως το πρωινό είναι το γεύμα που βοηθά στη καλύτερη ρύθμιση της γρελίνης, την ορμόνη που αυξάνει την πείνα (μάθαμε και πως λέγεται αυτός ο δαίμονας).Τα άτομα που κατανάλωσαν ένα πλούσιο πρωινό με επιδόρπιο, μέσα στη μέρα δεν είχαν έντονη την επιθυμία για γλυκά και υδατάνθρακες ενώ οι υπόλοιποι ένιωθαν λιγότερη ικανοποίηση και η αίσθηση της πείνας δεν έφευγε!

Οπότε από σήμερα μαζί με τα τοστάκια σου φάε και ένα κομματάκι κέικ σοκολάτα! Κι αν κάποιος σου πει ότι το παρακάνεις με το κέικ πρωί πρωί πες του να πάει στο Τελ Αβίβ να δει αν έρχεσαι!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα σε όλα σου τα γεύματα, μόνο με το κέικ θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα και θα βρίζεις την Daniela που δεν φταίει και σε τίποτα!

Πηγή: marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...