Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δαφνέλαιο: φυσικό ελιξίριο για μαλλιά που λάμπουν!

Πώς το χρησιμοποιείς σωστά για εκπληκτικό αποτέλεσμα...














Τι είναι το δαφνέλαιο; Είναι εκχύλισμα φύλων δάφνης σε ελαιόλαδο, κάτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη και στο σπίτι βάζοντας σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο τεμαχισμένα φύλλα δάφνης. Όμως, μπορείς πολύ εύκολα να το προμηθευτείς και από το φαρμακείο. Όταν μου είχε προτείνει ένας πολύ καλός φίλος κομμωτής να το χρησιμοποιήσω είχα φανεί διστακτική. Όμως το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Και έχει λογική: Η δάφνη από τα αρχαία χρόνια είναι διάσημη για τις καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων της είναι πλούσια και σε λιπαρά οξέα. Ο συνδυασμός της με το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα έλαιο που τρέφει σε βάθος την τρίχα, την αναδομεί και χαρίζει μοναδική λάμψη. Αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Πώς το χρησιμοποιείς, λοιπόν; Μία φορά την εβδομάδα (ή τις 15 μέρες, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά) μπορείς να απλώσεις λίγες σταγόνες δαφνέλαιο στις άκρες τους όσο είναι στεγνά, να τα πιάσεις στη συνέχεια ψηλά και να τα τυλίξεις σε πετσέτα ή (για να είναι πιο ανάλαφρο) σε ένα βαμβακερό ύφασμα και να κοιμηθείς έτσι όλο το βράδυ. Τώρα που είναι χειμώνα, αλήθεια είναι πολύ ανεκτό, έως και ευχάριστο. Έτσι το έλαιο θα πάει σε όλα τα μαλλιά, σε μια απόσταση όμως από τη ρίζα. Το πρωί λούζεσαι πολύ καλά με δύο (ή και τρία) χέρια σαμπουάν, βάζεις μαλακτικό ως συνήθως (αν και μπορεί να νιώσεις πως δεν χρειάζεται) και τα μαλλιά σου είναι εξαιρετικά λαμπερά και απίστευτα στιλπνά.

Όμως, προσοχή: δεν απλώνεις ποτέ το έλαιο στη ρίζα και φροντίζεις να ξεβγάλεις πάρα πολύ καλά τα μαλλιά ώστε να μην μείνει επάνω λιπαρότητα.

                                                                                                                                                                                                                                  Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...